Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 110
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
Naili, благодаря за анализа, и аз съм на същото мнение като теб, не ми се гледат бизнес сериали с малко романтика за фон Simple Smile Бях го почнала, но не бях стигнала доникъде още. Добре, че си каза мнението, хич няма да се мъча! Още повече, че и от самото начало не ми хареса, ама мислех, че натам ще стане по-добре…

# 286
  • Русия
Китайските съвременни с бизнес и романтика са такива.
Не мога да ги гледам.
Де да знам, това е първият с бизнес тема, който не ми харесва. Мен повече ме напрегват прекалено свободните жени в псевдоисторическите сериали. Чак да учат в имперско школо или благороднички да се разхождат сами из улицата.

Naili, благодаря за анализа, и аз съм на същото мнение като теб, не ми се гледат бизнес сериали с малко романтика за фон Simple Smile
Именно. Бизнесът трябва да е фон, а не романтиката. Леко ме дразнят глупостите, които показват за бизнеса, но липсата на пълноценна романтика ме дразни много повече.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 12:19 от Naili

# 287
  • България
Учат, но обикновено се правят на мъже.
А и не се сещам да съм гледала сериал, в който момиче от добро семейство се разхожда само.
Или влачи прислужницата, или е в мъжки дрехи.
Но пък аз гледам не точно исторически, а такива с фантастика, така че почти всичко е позволено.
Особено след ония снимки на корейките по гърди, вече съвсем ми се объркаха понятията за позволено, забранено и т.н. Grinning
За нас може да е скандално, за тях да е нормално.Innocent

# 288
Аз да ви кажа напоследък не мога да си намеря сериал, който да ми задържи вниманието.
Загледах Forecasting Love and Weather - ами не ми хареса, актьорът в главната роля много по-млад от актрисата. Проверих ги в нета - ами да, 8 години разлика имат:
Сонг Канг, роден 1994 г.:

Пак Мин-йонг, родена 1986 г.:

Та тя колкото и да е младолика, 8 години са си 8 години, личат си, той като момченце пред нея.
Нещо не ми харесаха като двойка, не можах да ги възприема, така че и тоя сериал зарязвам, ще търся някой нов.
Някой ако се сеща за съвременна романтична комедия (корейска Simple Smile ) ще се радвам да сподели.

# 289
  • пак на Рив Гош
Naili, хиляди благодарности за анализа на Master of My Own Hug Май ще го пропусна. Харесах Ли Гън Син покрай Bargain Queen, ама ако само ще се нервирам, че опропастяват образа му, няма смисъл да се товаря.
Разбирам ге напълно, и аз харесвам бизнес-романси, ама бизнесът да не взема превес над романтиката. А че понякога показват откровени глупости за бизнеса, даже аз дето съм толкова далече от тази област си казвам, че ако направя половината от нещата, които показват в драмата, досега да съм изхвърчала от работа. А на сериали, където действието се развива в научна лаборатория си умирам от смях Joy

Снощи довърших Where Stars Land - дадох му 8,5*. Като цяло започна добре, стига да минеш първите 2-3 епизода, където героинята беше малко от типа "непохватна патка". После Тя се поочовечи и сериалът тръгна добре, от тези, дето ги харесвам (бавен романс, връзки между героите в миналото, малко медицинско-технологични чудеса, малко екшън, хубави второстепенни образи...). Така беше някъде до последните 3 епизода (сериалът е 32 епизода по 30 минути), където наблъскаха екшън като за последно. После в коментарите прочетох, че отначало е бил замислен като 40 епизода по 30 минути, но поради не знам каква причина (вероятно, нисък рейтинг), са го довършили на бърза ръка. Затова и краят е донякъде скалъпен и разочароващ и оттам и по-ниската оценка (иначе отначало го гласях за 9 -9,5*). Актьорите са добри, включително и второстепенните, а Rowoon в ролята на Третото колело е направо душичка. А, и сериалът си е като реклама на летището Incheon Joy. Но ако не харесвате бавни романси и не много експресивни мъжки образи, не си губете времето.

Сега се чудя какво да подхвана. Нещо по-старо - Live Up To Your Name (2017) - https://mydramalist.com/23753-live-up-to-your-name-dr.-heo
Или нещо по-ново - Forest (2020) - https://mydramalist.com/33186-secret

Змей, аз чакам Forecasting Love and Weather в близките седмици по нашия Нетфликс, именно заради Сонг Канг. Него си го харесах още в Love Alarm (много бяхме разочаровани с щерката от сценария на втория сезон, обаче) и после в Nevertheless... абе, хубаво хлапе е Grinning

Тъй като помня само някои от сериалите, за които си споделяла, че си гледала (старост-нерадост Joy), може би някои от предложенията ми вече си ги минала (даже твърде вероятно Joy). Това са някои от романтичните сериали (без фантастични/свръхестествени елементи), които съм гледала и които са ми допаднали:
Because This Is My First Life,
Hometown Cha-Cha-Cha,
Run On,
You Are My Spring,
To All the Guys Who Loved Me,
Cinderella and the Four Knights
Something About 1 Percent,
One More Happy Ending,
Thirty But Seventeen,
The Time We Were Not In Love,
Lovestruck In The City,
Her Private Life,
Beautiful Gong Shim
Touch Your Heart
Имам и още няколко, които харесвам, но те са с разлика във възрастта (нуна-романс Wink ) или със свърхестествени/митологични елементи.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 20:07 от Роца

# 290
Laughing
Змей, аз чакам Forecasting Love and Weather в близките седмици по нашия Нетфликс, именно заради Сонг Канг. Него си го харесах още в Love Alarm (много бяхме разочаровани с щерката от сценария на втория сезон, обаче) и после в Nevertheless... абе, хубаво хлапе е Grinning

Тъй като помня само някои от сериалите, за които си споделяла, че си гледала (старост-нерадост Joy), може би някои от предложенията ми вече си ги минала (даже твърде вероятно Joy). Това са някои от романтичните сериали (без фантастични/свръхестествени елементи), които съм гледала и които са ми допаднали:
Because This Is My First Life,
Hometown Cha-Cha-Cha,
Run On,
You Are My Spring,
To All the Guys Who Loved Me,
Cinderella and the Four Knights
Something About 1 Percent,
One More Happy Ending,
Thirty But Seventeen,
The Time We Were Not In Love,
Lovestruck In The City,
Her Private Life,
Beautiful Gong Shim
Touch Your Heart
Имам и още няколко, които харесвам, но те са с разлика във възрастта (нуна-романс Wink ) или със свърхестествени/митологични елементи.
Роца, много благодаря! Част съм гледала, но част не съм, ще си харесам нещо от списъка.
Иначе за помненето кой какво е гледал - то аз не помня АЗ какво съм гледала, какво остава да помня за някой друг Laughing

# 291
  • пак на Рив Гош
Иначе за помненето кой какво е гледал - то аз не помня АЗ какво съм гледала, какво остава да помня за някой друг Laughing
То и аз така, като минах 40-50 изгледани сериала и почнах да забравям Joy
Затова си направих и профил в МДЛ, да се подсещам и да си отбелязвам за гледане Blush
Това ми е профилът с изгледаните сериали, ако ти е интересно да погледнеш, може и да си харесаш още някои - https://mydramalist.com/dramalist/8637429/completed

# 292
# 293
2в1, много благодаря за труда, и твоя лист си го записвам, и почвам да ги отмятам един по един Simple Smile

# 294
  • вятърничава
Роца, скоро започнах Live Up to Your Name, и след 2 епизода и го зарязах, не защото не ми хареса. Просто гледам много текущи, имах започнати други стари, надявам се да го догледам,защото както казва 2в1 Ким Нам Гил винаги си струва да се гледа.

Това е Miindo / The Portrait of a Beauty (2008). Подготвила съм си Memoir of a Murderer (2017), където го играе лошко, интересно. След Through the Darkness (2022) чакам с нетърпение новия му сериал Island (2022)

# 295
  • България
И аз съм планирала Live Up to Your Name (2017), явно някой го е препоръчал.
Даже го пуснах за теглене и днес сигурно ще го започна.
Тъкмо се чудех с какъв корейски и китайски да продължа. Сега ще се чудя само за китайския.
Приключих с The House of the Fairy Fox: Season 2 (2020).

Единият от главните е син на бога на лисиците. Има сили и добре ги използва.
За съжаление не е много ясно какво става накрая с него, но най-вероятно всичко е ок. Има и филм с този актьор и герой, обаче не е преведен на руски. Frowning1
Другият главен е мухльо някакъв, но пък се ожени.
Леко намекваха, че може и да се омъжи и явно са развили тази линия, защото виждам, че актьорът се е снимал в сериал и филми с подобна тематика, но аз ще ги пропусна. Grin

# 296
  • Русия
Аз в момента гледам китайския Есенна балада/Autumn ballad. Нещо ми скърца, гледам само заради главния герой. Актьора го виждам за пръв път, не е моят тип външност, но има мноооого готин глас, един дълбок и секси и добре приляга на циничния персонаж. Имам си слабост към дълбоките гласове, мога да простя всякаква външност на актьори или актриси с такива гласове. Как се поскарват с героинята и как героинята търси начини да си уреди живота в един изцяло патриархален свят - с това ме привлече дорамата. Не на последно място е как героите изглеждат заедно: тя е висока, и я няма тая драстична разлика, когато актрисата едва стига до рамото на актьора. Тук това допринася и за играта: героинята се противопоставя на героя с мисълта, че жените и мъжете са равни, и го гледа право в очите без да отмята глава назад и да изглежда като крехко слабо момиче.

Планирах си и корейския онгоинг Sh**ting stars. Първо заради името. Simple Smile Второ заради актрисата, много ми харесва. Трето актьорът е секси, и 6-годишната разлика между тях не си личи. Чакам да го излъчат докрай да го изгледам наведнъж.

Нещо се отказах да гледам Who rules the world. Независимо от високия рейтинг и Чжао Лу Си. Все пак Ян Ян не е моят герой, не мога да го гледам, изпитвам срам от актьорските му "възможности", няма да се измъчвам 40 серии.

Змей Горянски, мога да ти препоръчам Something about 1%. Виждам, че са ти го препоръчали вече, но да му дам още едно рамо. Има две версии, и двете са много хубави, и по двете се захласвах. Героинята не е скромната азиатска патка и хич не си поплюва с героя. Голям смях как му разбива стереотипите. В по-старата версия актьорът е супер, но и в новата не е за пренебрегване. Актрисите и в двете версии са добри.

# 297
Live Up to Your Name е забавен. Не е нещо чудо невиждано, но става за разпускане, а и Ким Нам Гил ... newsm47.

Първият Something about 1% от 2003 си е от стария стил драми. Признавам си, че на мен ми беше малко блудкав, муден и скучноват, въпреки че го гледах още в началото на запознанството ми с азиатските сериали. Сега, Канг Донг Уон няма да го коментирам Wink. Заради него изгледах сериала до край. Между другото дълги години пластичните хирурзи в Корея определяха неговото лице като съвършено от към пропорции.

Виж, другият от 2016 е нещо съвсем различно. Него си го изгледах с кеф. В сравнение с целомъдрието на първият, този направо е "огън". Ха Сок Джин не си поплюваше, а и Чoн Со Мин добре му партнираше.

Sh**ting stars е комичен и забавен за момента, но започнаха да загатват за някакви драми, та ще видим как ще продължи.

Woori The Virgin също става за разпускане, но той е римейк на американски и латино сериали, та който ги е гледал вероятно знае какво да очаква.

Другото текущо в момента, което върви в комичния спектър е From Now On Showtime, но понеже са намесени духове, а сега се появи и един зъл такъв, на моменти става малко "creepy".

# 298
  • България
Naili, с теб в реала бихме били идеалните приятелки - няма да се бием за мъж. Joy
Jeremy Tsui е седмият от 260 китаеца в списъка ми, а за теб е поредният не твой тип. Grinning
На The Autumn Ballad (2022) съм писала 8 и не се сещам много за сюжета, значи не ме е впечатлил с нищо.

То и за жени не бихме се били.Grinning
Планирала съм Who Rules The World (2022), но точно заради Zhao Lu Si не го започвам. Тя и Дилраба са ми много анти.
Обаче сериалът е натъпкан с много красив мъжки състав, та ще видим кога ще се изкуша и ще гледам със затворено око откъм страната на главната. Grin

# 299
  • пак на Рив Гош
Naili, с теб в реала бихме били идеалните приятелки - няма да се бием за мъж. Joy
Една от любимите ми "сентенции" гласи, че тайната на доброто женско приятелство е еднакъв вкус за вино и различен вкус за мъже Joy

The Autumn Ballad и Who Rules The World (заради Ян Ян, но не и заради главната Wink ) са ми подредени, ама засега са платени в платформата на Тенсент, та ще чакам да ги намеря някъде безплатно, че не ми се пуска трети абонамент за азиатски сериали...

Live Up to Your Name е забавен. Не е нещо чудо невиждано, но става за разпускане, а и Ким Нам Гил ... newsm47.
Край, Live Up to Your Name ще е, значи! Пък и ще ми е първият сериал с Ким Нам Гил... а може и да не е последният Wink
2в1, даже не знаех че имало по-стар вариант на Something About 1%. Аз гледах само този от 2016та и много ми хареса, а го започнах без особени очаквания. Двамата актьори бяха много хубава двойка.

Аз днес чакам Нетфликс да ми пусне и Our Blues (2022) - https://mydramalist.com/697585-our-blues
Пълен е с актьори, които харесвам Heart Eyes, та тръгвам с "голямата кошница". Това ще ми е текущият корейски с по 2 епизода седмично.

Общи условия

Активация на акаунт