Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 073
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • пак на Рив Гош
Според мен, проблемите с парите, разнищвани в драмите идват от това, че доколкото знам, цените на жилищата в Корея (за Китай не знам) са изключително високи, както и наемите, плюс искат големи суми за гаранция. Също така, и обучението (напр. университет) е скъпо, както и здравеопазването. Та като сложиш голям наем, изплащане на студентски заем, сигурно и данъци и застраховки... и то заплатата отиде. Така си мисля, де, не съм се ровила в параметрите на корейската икономика Joy Друго си е да си чебол, там проблеми с парите нямаш... ама имаш други Wink .

# 526
Друго си е да си чебол, там проблеми с парите нямаш... ама имаш други Wink .
Хеле пък чебол III-то поколение Simple Smile Те са като принцове Simple Smile

# 527
  • България
Според Уикипедия: "На света са известни около тридесет чебола, като техните основни икономически показатели се обявяват всяка година."
Че то за всеки един има сериал. Joy
И онзи, който изгледах вчера пак беше за внука на такъв.
Разбира се, късметлийката е бедно, красиво момиче, то се знае.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:24 от Liu Ying

# 528
  • пак на Рив Гош
А, само по един сериал! Като гледам броя чеболи по сериалите, сигурно за всеки чебол има по 5-6 сериала Joy (но явно трябва да са намерили чалъма с паралелните вселени, щото във всеки сериал - различна Героиня Joy)

Между другото, покрай разговора за високите цени на жилищата, се поразрових да видя колко точно е скъпо в Сеул. Оказа се третият град с най-високи цени на квадратен метър в света (средно - 22 хил. долара) след Хонг Конг и Монте Карло. Като го сравних с Париж, последният се оказа направо евтин - "само" 12 хил. долара средно за кв.м.  
Та нищо чудно работещ човек със средностатистическа заплата да не може да си купи лесно жилище там.

Приключих с Sh**ting Stars (2022) - много сладък сериал, разтоварващ, неангажиращ, лековат, с добро настроение, добри актьори, без явни злодеи, действието беше динамично, двойките имаха добра химия. 9.5*

The Penthouse: War In Life (2020) - почна да ми доскучава. Ясно ми беше, че ще са драми, интриги и ножове в гърба, но за първите няколко епизода ножовете ги забиват все в гърба на "онеправданите", което в един момент омръзва. Ще му дам още 2 епизода толеранс и ако няма повече интрига помежду забиващите ножове (че да стане по-интересно), ще го зарежа. Щерката го харесва, та може би ще го догледа сама, а заедно ще почнем нещо друго (Tomorrow?)

Като текущ корейски започвам един по-стар - My Secret Hotel (2014) - с Намгунг Мин и Ю Ин А - https://mydramalist.com/10698-my-secret-hotel . Сюжетът ми харесва на хартия, но пък рейтингът му не е много висок. Може пък да се изненадам приятно.

Започнах и един китайски съвременен романс - Because of Meeting You (2017) - https://mydramalist.com/21020-because-of-you - да разнообразявам от Who Rules the World (когото гледам основно на компютъра през уикенда).

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 21:43 от Роца

# 529
Liu Ying, започна един нов корейски сериал, който мисля, че е малко в духа на китайските, които харесваш - Alchemy of Souls. Признавам си, че напоследък съм малко заета и нямам време за сериали, но прехвърлих набързо първи епизод на този и ми се стори такъв, но може и да се лъжа. Ако искаш, хвърли му едно око.

# 530
  • България
Ще ме развалите значи, но и китайците помагат. Grinning
Отмятам си My Secret Hotel (2014), Sh**ting Stars (2022), Alchemy of Souls (2022).
Не стига, че са корейски, но и само последният е от любимия ми жанр.
Обаче, например, Who Rules The World (2022) е точно от любимите ми и китайски и какво се получи.
В главната роля е една от двете китайки, които не понасям и съответно не можах да изгледам сериала. Издържах около 10 епизода, минах на последните два и го приключих. Сигурно е супер, рейтингът му е висок за този тип, но актрисата е голям минус за мен.
Сега съм решила да поизчистя изтеглените, за да форматирам харда и започвам корейския Dali and the Cocky Prince (2021).
Сигурна съм, че операцията с форматирането няма да помогне, хард дискът е на 10 години и много тормозен, но разбирачът у дома държи да пробвам така.
Не съм специалист, но добре знам какво е понесъл този хард и за него няма надежда. Grin

# 531
  • пак на Рив Гош
Alchemy of Souls тъкмо днес си го отбелязах и аз за гледане, но в нашия Нетфликс още няма обявена дата Cry. Мернах му трейлъра в Ютуб и много добре звучи. Пък е и с Lee Jae Wook Heart Eyes, който е корейският ми еквивалент на Лео У - едно доста младо момче, което намирам за страшно талантливо (изгледала съм всичките му сериали с главна или поддържаща роля) и което с удоволствие бих следила и в бъдеще.

Стигнах до 12ти епизод на Who Rules the World - добре е направен, с много (предполагам) пари, актьорите са хубави... ама нещо ми е много разтеглен като действие. Малко на сапунена опера ми прилича - много герои и докато във всеки епизод "обиколят" да кажат кой какво прави, то времето минава и действието почти не напредва. Дано да го "постегнат" малко, иначе ще го зарежа въпреки симпатиите ми към дългокосите Ян Ян и Леон Лай Blush.

Sh**ting Stars - забравих да спомена колко се зарадвах на "намигването" към Find Me in Your Memory в 8ми епизод. После видях, не само, че режисьорът е един и същ на двата сериала, но и че е режисирал и Awaken, когото също много харесах. Май ще трябва да почна да си правя и списъци с режисьори Simple Smile

My Secret Hotel - започва интересно, засега съм на трети епизод, да видим нататък как ще се развие. Опасявам се, че може и в скоро време да застрадам от second lead syndrome... епизод пореден.

Because of Meeting You - като никога драмата започва в хронологична последователност, вместо, както обикновено, да ситуира действието в наши дни и после постепенно да разнищват кой какъв е и откъде е. Това е свежо разнообразие в сюжета. И на бърза ръка минах 5-6 епизода (остават ми още "само" 50).

Накратко - изкарах почти целия уикенд в гледане на сериали Blush. Но при нас температурите вчера стигнаха 39 градуса, та нямаше какво да се прави много. Затова чаша с разхлаждащо питие и хубави мъже на екрана бяха една много добра алтернатива Joy

# 532
Започнах да гледам Червените ръкави (или маншети?). Още от миналата година му се канех, когато беше споменато в темата, че е спечелил много награди.
Първи епизод ми хареса, само дето ми е малко странно да гледам съвсем различна версия за живота на И Сан, след като изгледах сериал от над 70 епизода за него.

# 533
  • България
С неудоволствие забелязах, че китайското фентъзи, което чаках е с другата ми "любимка" Дилраба.
Така че продължавам със седми епизод на Dali and the Cocky Prince (2021).
Същите жанрове, като A Business Proposal (2022), обаче не е толкова хубав.
Главната двойка са симпатяги:

Но са като от два свята - за мен не би трябвало да имат шанс за дълга връзка, ясно е че ще имат.
Той е много простоват, необразован, май и стиснат, обаче е стъпил здраво на земята.
Тя е образована, фина, човек на изкуството, но твърде далеч от реалността, разглезена, но не по онзи грозен начин, а просто не разбира ролята на парите в нашия материален свят. Просто, но оттам се случват разни сложни работи.
Никакъв шанс да си свикнат, ако са хора в реала, малко страсти и после ще има разочарование, а може и отвращение. Сега сигурно ще гледаме нещо захаросано, в което любовта е над всичко и след разни преживявания двамцата ще бъдат завинаги заедно.
Не слагам спойлери, защото са мои предположения, но то е и ясно от жанровете. Comedy, Romance, Drama.

# 534
Много готин постер!

А, имало и още един арт Simple Smile

# 535
  • пак на Рив Гош
Liu Ying, The Blue Whisper ли имаш предвид? Аз си го харесах заради Ren Jia Lun, нея я бях пропуснала Joy (на мен ми е безразлична... но аз май нямам любими китайски актриси като цяло.)

"Дали и Принца" намирам, че донякъде прилича на "Бизнес предложението", но не е толкова забавен, регистърът му е по-различен. Но пък Kim Min Jae е сладур Heart Eyes

Because of Meeting You продължава да ме изненадва приятно (след 17 епизода). Макар и да си върви в установената посока, сюжетните линии не са третирани съвсем според "канона", даже и Гаднярката не е Бившата.

pppqqq, много хубав постер! На кой сериал е?

# 536
Точно на Дали и принца. Видях ги, докато търсех инфо за сериала. Даже мернах и на други персонажи - пак като картини - много интересно идея Simple Smile

# 537
  • България
Liu Ying, The Blue Whisper ли имаш предвид? Аз си го харесах заради Ren Jia Lun, нея я бях пропуснала Joy (на мен ми е безразлична... но аз май нямам любими китайски актриси като цяло.)
Да, точно този. И аз, като видях актьора, пропуснах актрисата, но днес я видях. Head Band
Тая и другата са почти във всички вуксии, не е истина просто. Толкова любими актриси имам, защо все Дилраба и Зао Луси са в моите сериали. Expressionless
Because of Meeting You продължава да ме изненадва приятно (след 17 епизода). Макар и да си върви в установената посока, сюжетните линии не са третирани съвсем според "канона", даже и Гаднярката не
Ден Лън дълго време беше Първият за мен, но не участва във вуксии, само в Пепелта, както пишат рускините.
Ashes of Love (2018) - най-добрият сериал от този тип за мен до този момент.
Сега заради актьора може да гледам и Because of Meeting You (2017), все пак заради него изтърпях и Дилраба в 49 епизода боза Sweet Dreams (2018). Много голяма боза, корейските от този тип са много по-смислени. Това е нещо толкова захаросано и тъпо, че чак се чудя колко точно много ми харесва Ден Лън? Joy

# 538
В момента по БНТ2 дават предаване за Китай, обаче е започнало преди известно време.

# 539
  • пак на Рив Гош
Точно на Дали и принца. Видях ги, докато търсех инфо за сериала. Даже мернах и на други персонажи - пак като картини - много интересно идея Simple Smile
Даже не разпознах Дали на постера! Много хубава идея! Heart Eyes

Liu Ying, явно много си го харесвала Ден Лън Joy . Толкова ли е зле Sweet Dreams? Аз сега видях, че ми е в списъка за гледане, даже не помня кога съм го сложила там. Сигурно ми е излязал при някое търсене по тагове.
Като се замисля, на мен Zhao Li Yin донякъде ми бърка в здравето (и тя май участва в доста ушия-та/вуксии). Има нещо в нея и начина й на игра, което ме дразни и не мога да я харесам/да ме остави безразлична (както Дилраба и Лу Си - не ми пречат, но и не бих ги търсила специално).
Снощи тъкмо се зарадвах на Because of Meeting You, че май действието започна да се разплита... и се сетих, че съм на 22ри епизод от 56, та ще има поне още 30 епизода преживявания Joy Но така ме "залепи" за момента, че даже зарязах текущия корейски в негова полза (обикновено е обратното), а и Ден Лън е готин.

Общи условия

Активация на акаунт