Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 053
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • България
Liu Ying, явно много си го харесвала Ден Лън Joy . Толкова ли е зле Sweet Dreams?
За мен е зле, защото не харесвам такъв тип сериали, обаче поради липса на вуксии, вече гледам.
Сладникав и наивен някак, нямаше нещо кой знае какво, Дилраба също помогна да ми е скучно.
Ден Лън е страхотен и като актьор.
Беше перфектен в Ashes of Love (2018). Gift Heart

# 541
  • Русия
Искам да се изкажа за Sweet dreams. Не си спомням, дали съм писала тук за дорамата.
Според мен, ако не си върл фен на Дилраба или Ден Лун, не гледай. Започва доста приятно, има много смешки във фантастичната част. Обаче тя не е голяма. Героят е отврат, не си представям нормална жена да харесва такова същество. Героинята не е и нормална де. Но дори и тя от време на време се освестява и се чуди, какво толкова му харесва. Ама после хормоните я връхлитат с нова сила, и тя пак изпада в любовен несвяст.
Колкото по-напред върви действието, толкова по-блудкава става дорамата.
Дилраба е що-годе приемлива в комедията, но драма не може да играе. Ден Лун е добър актьр, но не знае какво и как да играе тук: от една страна, героят е пълно копеле, от друга страна, нали трябва да се хареса на зрителките. Но просто не си представям, как такова може да се хареса. И той явно също не си представя. Simple Smile
Препоръчвам да не се гледа. Освен ако искаш да мернеш за пореден път, как поредната тъпа и некадърна патка прави кариера с помощта на хубаво личице.

# 542
  • пак на Рив Гош
Liu Ying, Naili, благодаря ви Hug! Отказахте ме да го гледам. Тъкмо спестявам време за 2 корейски сериала Joy

# 543
Остават ми по-малко от 10 епизода от Императрица Ки и все още не разбирам откъде се пръкна и какво представлява Орловата къща. Както и историята с тези маски... Първо девойката, дето уж до един момент беше туркиня, носеше маска, за да заблуждава врага на бойното поле, после се оказа, че всички от Орловата къща така си ходят... Нещо недомислено има...

# 544
  • България
Браво за търпението.
Директно скочих на последните два епизода, след като гледах десетина.
Все едно нищо не съм пропуснала.
А първите няколко бяха много интересни, само че дворцовите интриги и разни битки ми омръзват бързо.
Рядко се намира много дълъг сериал, който да е 10 ка от началото до финал.
Даже и Ashes of Love (2018) в началото беше един такъв спокойничък, бавничък, аха да заспиш. И като започнаха да ги мъчат тия герои, едва се спряха на 63 епизода.
Прераждания, интриги, изпитания, битки, предателства, демони, вкараха цялата артилерия. Май нищо не пропуснаха.

# 545
За мен главната интрига беше
Скрит текст:
свалянето на регента и избиването на семейството му, което се случи около 40-ти епизод. И оставиха малко за накрая.
Аз по принцип обичам сериали с линейна история, не с много арки (дори и при американските - затова и до сега Бойна звезда Галактика ми остава любим, докато другата ми любима фантастика - Изгубени, беше по-бляскава, така да се каже, но от време на време сериозно губеше фокус).  Кратките корейски сериали обикновено са такива, но пък много бързо свършват и понякога имат ненужно провлачени финали.
Скрит текст:
Това, което най-много мразя, е сериалът да се фокусира върху една история, да я приключи в някакъв момент и изведнъж да продължи с нещо напълно различно. Пример е българският Откраднат живот - не че съм го гледала, просто знам как започна и как продължи. Не мога да дишам този тип сериали!
Иначе може да има миниарки - като например конкурсите, но те са нещо като пълнеж (от добрия тип пълнеж).

# 546
  • България
Изгледах Dali and the Cocky Prince (2021).

Писах му 9,5 от 10.
В последния епизод добре се пошегуваха с драгия зрител, бях на път да им смъкна оценката, заради едно клише, обаче друго се оказа накрая. Grinning
Изгледала съм и осем епизода от японския BOSS (2009).
За хора, които обичат криминални сериали ще е интересен.
Но за тези, които обичат драми, сигурно ще е скучен. Почти няма детайли от личния живот на героите. Всеки епизод започва и свършва с някакво разследване. Поне до осми е така.
Гледам криминални сериали, но обичам да ни запознават и с героите, иначе става малко като документален сериал.

# 547
За какво се разказва - има ли интрига, или е само любов? Скоро ще ми трябват още нови сериали Simple Smile

Продължавам с Червените маншети. Може да ви е смешно, но много ми харесва носа на актьора, който играе Ий Сан:

# 548
На мен Dali and the Cocky Prince не ми хареса, пусто обаче не помня в детайли какво точно не ми хареса, че го гледах отдавна (и не толкова отдавна, ами много сериали ми минаха оттогава през главата Grinning)
Но като цялостно впечатление си спомням, че не ми хареса героинята - една такава супер завеяна, флегматична блейка. Е не го тоя тип жени, направо си ме дразнят даже Grinning

Аз в момента гледам Beautiful Love, Wonderful Life.
Случайно попаднах на него, очаквах да е типичната розова сапунка, но се оказа доста по-сериозен отколкото очаквах, въпреки това ми стана интересен и засега гледам.
Не е стандартната сюжетна линия, в която имаме един "главен", една "главна" и съответно покрай тях - по един "второстепенен" герой и толкоз. Тук има доста сюжетни линии, като основно действието се върти около живота на семейство с 3 дъщери и как пътищата им се разделят и преплитат. Има романтика, смешни моменти от време на време, но и драма (направо трагедия). Разглеждат и отношенията между родители и деца, между братя и сестри, между съпрузите, темата за браковете по сметка в Корея, за стремежа на някои млади момичета на всяка цена да се омъжат за богат мъж и на какво са готови, за да постигнат тази цел, темата за насилието в училище и до какво може да доведе то...

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:03 от Змей Горянски

# 549
  • България
За какво се разказва - има ли интрига, или е само любов? Скоро ще ми трябват още нови сериали Simple Smile
Има и интрига. Simple Smile
Както писах по-напред, в живота двамата няма да си паснат за дълга връзка, но това е сериал.
Аз в момента гледам Beautiful Love, Wonderful Life.
Този, от 100 епизода ли?
100 епизода по 40 минути. Flushed

Ех, тия китайци. Явно са решили да привлекат жените, които мразят жени, но и мразят броманси и са сътворили някаква комедия с един от най-любимите ми актьори. Беше дълго време на първо място в списъка ми, но нали вече "срещнах" Голямата Л. Joy
И актрисата до красавеца е ужас. Не защото е дебела, има много красиви и пълни жени, а защото никак не е красива.
Чудя се дали да гледам.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 12:36 от Liu Ying

# 550
  • Русия
Като й гледам лицето, със сигурност бих се опитала поне да изгледам дорамата. Очевадно не си е правила никакви операции. Тоест е истинско бижу. Само заради това бих й дала шанс.

# 551
  • гр. София
Изглежда забавен и интересен. Как е заглавието  на сериала?

# 552
  • вятърничава
Ох, за мен тя е по-красива от него и от останалите "красавици".

Junho е любимо корейско момче.И доста успешно.
Следващата му роля ще е на чебол наследник.Ще му отива тази роля.

# 553
  • България
Както казваме, вкус другар няма.
Гледала съм я точно в един сериал и съм я запомнила, защото има лице, кръгло като питка.
Много ми е грозна. Ако Дилраба и Зао Луси са ми неприятни, заради неприятно излъчване, тази просто ми крещи "не ме гледай, грозна съм".
Обичам фини фигури и лица, както описваха елфите преди много време. Сега всичко е различно.
Днес ми изпратиха снимка на орките от предстоящия сериал по Толкин. Бели са. Елфите сигурно са черни. Joy Не сигурно, със сигурност, видях че има черни елфи в новата екранизация. Joy Joy
А новият сериал от горния ми пост е The Legendary Life of Queen Lau (2022)
Ехе, тъкмо обсъждате Lee Jun Ho, ще го чакам в 6ти епизод на японския ми текущ сериал. BOSS 2 (2011)
На снимките е много приличен.

# 554
В новия сериал ще има черен елф и цяло племе черни хобити.

Общи условия

Активация на акаунт