Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 23 050
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Сега чакам да има гей-двойка елфи и хобит-gender, който сам се определя какъв е Laughing

Аз в момента гледам Beautiful Love, Wonderful Life.
Този, от 100 епизода ли?
100 епизода по 40 минути. Flushed
Liu, да, същия. Аз по принцип нали гледам корейски от по 16 епизода, с дължина около 1 час.
В Dramacool тоя сериал го дават 50 епизода, всеки около 1 час.
И като гледаш единия епизод директно продължава и втория, само ти се появява номерче на епизода.
Т.е. интрото го няма.
Но така де, с интро или без, 50 епизода са си 50 епизода, аз малко се разколебах като видях колко са, но сега не съжалявам, ще гледам докогато ми е интересно Simple Smile
Единствено ме притесняваше, че много ще се разтегне действието в тия 50 епизода, но засега поне действието си върви с добро тепмо, не зебелязвам някакво по-голямо разтягане от обикновено.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 16:59 от Змей Горянски

# 556
  • гр. София
Благодаря за името на сериала Simple Smile
Змейче, няма нужда да чакаш. Така ще е, че и по-зле. От политкоректност се чудят какво да измислят.

# 557
  • България
И в дом Ланистър от Игра на тронове ще има черен Ланистър.
Не че си нямаше черни народи, но водачът на най-светлите бели ще е черен.
Приключих и с тия, и с ония.
По-добре да гледам грозната китайка до красивия мъж.
На 49 години ми е крайно време да се припозная в някоя грозница. Joy Joy Joy

# 558
И в дом Ланистър от Игра на тронове ще има черен Ланистър.
Не че си нямаше черни народи, но водачът на най-светлите бели ще е черен.
Приключих и с тия, и с ония.
По-добре да гледам грозната китайка до красивия мъж.
На 49 години ми е крайно време да се припозная в някоя грозница. Joy Joy Joy
Liu, не се мъчи, не можеш се припознаш в грозница, ний тук дет сме се събрали всичките сме от убавица нагоре! Simple Smile

# 559
  • България
То се знае.
Темата е филтър, само за хубави и умни. Joy Joy Joy
Тия дни ми се иска да гледам нещо с любимците ми и ВРИД най-любим кореец участва в главна роля.
Май този актьор ще заеме мястото за постоянно. Никой друг не ми допада толкова на корейския фронт.
Като го погледна, не мога да кажа, че е хубав колкото нас в темата. Yum
Обаче е страхотен актьор, а и само заради гласа му мога да слушам корейски. Grinning
И си изтеглих Tomorrow (2022).

Руснаците качват редовно корейските сериали в рутракер, за разлика от китайските.
Понякога има субтитри, различни от руски.

# 560
  • гр. София
Кой е най-любимият кореец? Simple Smile

# 561
  • България
Ех, снимка даже търсих, но като се загледах в него и пропуснах да го покажа. Joy
Lee Soo Hyuk

# 562
  • България
Tomorrow (2022) напомня на Гоблин.
Има жътвари, единият е на временен договор, защото не е съвсем умрял.
Нашите се опитват да откажат самоубийците.
Корейският ми любим е от нормалните жътвари и има зъб на главната.
Зъбът явно е отдавна, но май не помнят.
Като гледам снимките и тук ще има предистория, започваща от миналото.
Не са събрани случайно.
Изгледах четири епизода и заради гласа на Lee Soo Hyuk пускам корейското аудио, въпреки че има две руски.

Даже и върхът на странният му нос ми харесва, защото е негов. Cupid
В момента азиатците са модерни дори там. Доколкото знам, афроамериканците не ги харесват - особено жените.
Пусни един черен в темата за красивите лица, пусни и един кореец и пак ще си говорим. Stuck Out Tongue Winking Eye
Тук сме не само красиви и умни, но и по-различни. Joy

# 563
Главният от първи сезон на Бриджъртън е красив. Не съм гледала сериала, но съм го виждала на снимки Simple Smile
Харесвам жътварите, ще си отбележа този сериал за бъдещо гледане.

# 564
Защото сериалът е американски и се обръща внимание на силните малцинства в САЩ.
Американците са особени и нас не ни смятат за бели. Бели май са само тези с англо-саксонски произход.
Това за пръв път го чувам! Всички с кавказки произход са бели, включително и иранците, които са арийска раса. Евреите също са бели. Американците ... тогава за тях украинците, които са бели и руси повечето не са бели, защото не са с англо-саксонски произход? Grinning   Да не говорим, че европеидната раса не се обозначава само от бяла коса и руса коса, сини очи.

# 565
Съгласна съм, но американците традиционно не са у ред.
 Мария Бакалова каза, че българите не били достатъчно представени в телевизията и киното, все едно сме отделна раса. Което, всъщност ми харесва - трябва да има квота за българи. Wink
Отделно, те не считат белите латиноамериканци за бели, защото са латино. Все едно всички в латинска Америка са еднакви Rolling Eyes

По разните форуми (като например Редит) често се виждат коментари, че италианците не били бели... А за хората от средния Изток имаше дълго обяснение (статия, при това написана от човек с такъв произход) защо не трябвало да се считат за бели - понеже трябвало да спадат към малцинствата, за да имат признати права...

Колкото до украинците и руснаците, наистина не съм сигурна, че те ги считат за бели. Такива коментари съм виждала из Редит, как славяните не спадали към белите ... Според мен, бият на нацизъм, при това широко разпространен и маскиран като нещо благовидно.

# 566
  • България
На кого му е важно какво мислели американците. Да си стоят в САЩ и да се гърмят.
По-важното е, че Tomorrow (2022) вече 6 епизода е много добре.
Приготвила съм си и нещо китайско, но първо ще навъртя поне един или два епизода жътвари.
И актрисата в главната роля Kim Hee Sun ми харесва, това е третата ни "среща".

# 567
  • пак на Рив Гош
Ние също започнахме Tomorrow (2022) вчера със щерката в обедната почивка. Както тя отбеляза "Едва 10 минути от първата серия и вече има трима хубави мъже. Добро начало!" Joy

Окончателно зарязах The Penthouse след 5 изгледани епизода. По принцип нямам нищо против драма/интриги/предателства/ножове в гърба, но в него просто всичко е засилено до карикатурни мащаби и повече ме натоварва, отколкото развлича. Затова реших да не си късам нервите с него. Дъщеря ми ще си го продължи самостоятелно. Най-много да я питам от време на време докъде е стигнало действието Wink .

Because of Meeting You - остават ми 16 епизода, този уикенд сигурно ще го довърша. За съжаление, от средата нататък започна да страда от типичния за китайските сериали "синдром на излишните епизоди" (поне 15, ако не и 20, според мен). Като го довърша до край, ще му напиша разбора Wink .

Днес ми е ден за Our Blues и Who Rules the World (дано да си спомня кой докъде беше Joy)

# 568
  • пак на Рив Гош
Вече нямам възможнсот да редактирам, затова ще трябва да пусна втори пост.

Who Rules The World - към 13ти епизод действието започна да се раздвижва (вече съм на 15ти), та има надежда в края на тунела.

Because of Meeting You (2017) - довършен! Резултат - 7.5*
Защо дадох 7.5*:
- заради развитието на действието - както споменах преди няколко дни, сериалът се развива хронологично и още от начало драгият зрител има достатъчно информация, за да може да оцени в хода на епизодите точно колко страда Нашето Момиче и колко гледат да му подлеят вода. Та това беше добре дошло, понеже обикновено все има някави флашбекове, които обясняват миналото, та все трябва да внимаваш кой какво в кой момент е казал (не че изисква някакви особени интелектуални усилия, но все пак, предпочитам праволинеен сюжет).
- заради Нея - добре написан главен женски образ, почти без нещата, които ме нервират обикновено в китайските героини, имаше добро развитие в хода на действието и, много важно! - развитието беше в посока да се опълчва като се опитват да я тъпчат, вместо да си страда мълчаливо и да се надява Принца с Белия Кон да разбере колко точно страда и да я спаси.
- заради Принца с Белия Кон (Сив Мерцедес) - беше готин, забавен и нормален образ, на моменти лековат, без да е дразнещ.
- заради романса - Той преследваше Нея, вместо обратното (както става често в китайските романси), пътят им не беше съвсем праволинеен и беше по-различен от обичайния, нямаше много тормоз от негова страна (както наблюдаваме в доста сериали) и Тя не само че не търпеше, а и не му оставаше длъжна.
- заради малко по-различното третиране на клишетата - имаше си от всичко - детско приятелство, драми за целия китайски народ, интриги, подливане на вода, разминавания и недомлъвки, семейни тайни, непоносими майки, Оная Гаднярка, маски за лице. Но не беше натрапчиво, непоносимата майка не беше само една, нямаше досадни Трети Колелета/Втори Цигулки, особено бивши, които да мътят водата на Него и Нея, Той и Тя като станаха двойка успяваха да комуникират помежду си без особени сътресения, задължителната раздяла се случи, но не тогава, когато човек очаква... Та, като цяло, внесе разнообразие в типичната структура на сериала.
- заради героините - определено действието се върти около 4-5-6 главни героини, мъжете са сякаш в поддържаща роля. Не че ги няма, но като цяло отстъпват на женските образи.

Защо не дадох повече от 7.5*:
- заради развитието на действието - и излишните поне 20 епизода. Всичко вървеше много добре някъде докъм 25ти епизод, когато започнаха да ни сервират Развръзката в порции с размерите на коктейлни хапки, придружени с все нови и нови интриги/заговори/сплетни/недоразумения, сякаш трябваше да разтеглят максимално действието. Без да говорим за непрестанните флашбекове, излишен "пълнеж" (диалози и вътрешни монолози, които не водеха до нищо) и направо дупки в сюжета. Между 35-40ти и 55ти епизоди просто седях и чаках да свърши. И така докъм предпоследния/последния епизод, където пък кондензираха всички събития за края (както обикновено).
- заради Принца с Белия Кон (Сив Мерцедес) - и по-специално безумния стайлинг на Ден Лън - понякога се чудя как избират стилистите на главния актьор. На моменти костюмите му граничеха с кича. Гардеробът на другия главен актьор (който играеше Брата на Нашето Момче) беше къде-къде по-добър.
- заради романса - актьорите имаха добра химия, пасваха си и като приятели, и като станаха официална двойка, но някак си претупаха момента с влюбването им, или поне не личеше много на екран.
- заради музиката - въртяха непрекъснато 2-3 песни, по няколко пъти на епизод, накрая писват.

Като цяло - още един сериал, който започна добре, но който няма да остави неизлечими следи в съзнанеието ми.

# 569
  • България
Като цяло - още един сериал, който започна добре, но който няма да остави неизлечими следи в съзнанеието ми.
За разлика от китайския, който изгледах на един дъх.
Princess! You have Five Husbands! (2021)

Единственият недостатък е, че трябва да чакам втори сезон.
Актьорите са ми непознати, доста млади, единият принц даже е дете.
А принцесата е много интересна, на пръв поглед не е красавица, но ми се иска да я гледам отново някъде.
Много хумор, но в един момент не ми беше смешно, на практика всичко е точно така, както го осмиват - интриги, власт, конкурси от всякакъв тип, приятелства, не пропуснаха нищо.
Но ако не си мъчим главата с мисли, на практика това е една много, много смешна история.
За някои даже може и да е една много тъпоъгълна история. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт