🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 6 (27.03 - 03.04) 🌴

• 33 478
  • 934
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Доста е трудно да прецениш гласовете на финала. Не малко добри играчи точно там се дънят като избират някой, който смятат, че е по-малко харесван от тях, а пък той им обира гласовете.
Каквото и да си говорим, не всичко е в ръцете на играчите, има аспекти, които няма как да контролират, та и късметът си играе роля.

# 676
sineva 1 , съгласна съм с всичко, което си написала.

Аз гледам по-скоро с окото на любител на играта. Да, чакам с нетърпение епизодите, и гледам с интерес, но не се вживявам толкова в коалиции, стратегии и прочие. Някои играчи са ми симпатични, и ги подкрепям, други не. Затова смятам, че и играчите вътре са по същия начин. Някои горят за играта, навътре са с коалициите и стратегиите, и правят всичко възможно да играят играта както трябва. На други - в случая Драго, им убягват тези неща, и явно смятат, че по друг начин ще продължат напред.

Предаването е супер, и тук в темата също е много приятно.

Sisi, Драго е собственик на автосервиз.

# 677
  • Другата България
Скрит текст:
Сега си избистрям какво точно ми пречи Анелия да е мой фаворит. Предвид, че много я харесвам. Почти всеки от  "силните играчи в социално отношение" си има кръг от почитатели така да го наречем, и поне един човек на който има пълно доверие (и на него му имат) Това е най-важното за мен. Йо си има Бо и обратно, Карин си има Ванко и обратно . Ани си имаше Гани , но личното его започна да надделява , може би се подразни , че околните не я имат за лидерката в техните отношения. Но Факт, не можа да изгради доверена връзка с никой (който е приятел на всички, не е приятел на никого) . За това за мен , социалната и игра не е на най-високо ниво.
До колкото виждам, Кари играе най-добре и е добра и в трите категории
1(добри в игрите) Силов играч ,добра е в доста дисциплини , не си дава зор когато не е застрашена, но случи ли се ще я видим в пълния и блясък
2(добри в сооциалните отношения) Има си и напълно доверен човек (и той на нея), по-скоро и симпатизират и и се мазнят голяма част от ..буферите
3(мишка) - до колкото разбрах от разговора на кулата - не се меси много не се набива на очи , дойде- хапне ,легне и бегне )))
Точно така. Затова и ако нещо извънредно не стане, или не я изработят Бо и Анелия, с Ванко двамата ще са във финалната тройка. Него като го гледам, играе горе-долу по същия начин. Права си и за Анелия, но не е задължително да имаш някой толкова близо до себе си, чак толкова близо, както беше при Бо и Йо, и както е при Ванко и Кари. Защото винаги единия става "жертва" на другия в даден момент. Косвена жертва.
Както стана с Бо и Йо. Много потенциал, много стратегия, стигнаха до обединението, което си е постижение, но там вече Йоана се увлече в сметки, размисли и стана непредпазлива, не можА да предвиди всичко. Далеч стигнаха, но накрая "се наиграха" един вид, и то "лидерката" в дуото, каквато беше Йоана, или поне за мен така изглеждаше. Ако имаше стратегията именно на Анелия, да не се набива толкова в очи, вероятно щеше да остане още, както остана Бо. Не знам дали щеше да стигне до тройката. Вероятно да, или пък не. Същото е с Ванко и Кари. При тях Кари е "лидера", въпреки, че Ванко си мисли, че е той, а тя го оставя да го прави. Държат се един за друг, пазят се, но имат и хора около себе си, повече, отколкото имаше при Бо и Йо. А и там, поне според мен ако Йоана отново не се беше омотала в това: "Искаме да изгоним Алекс, ама ще казваме, че ще гоним Ганка", и то не стигна до ушите на Ганка, можеше още да е в играта. Затова и преди конкретния епизод не очаквах да отпадне толкова рано Йоана, не беше докрай премислено това от нейна страна, или пък беше премислено повече отколкото трябва. За мен, ако Йоана не беше пуснала фитила с Ганка, можеше още да е в играта. Сама се наигра, да. Точно заради това загуби гласа на Кари.
Та, добре е да имаш човек до себе си, но този човек да е съгласен да ти стане ракета-носител. Както беше с Ваня и Йори. Докато при Бо-Йо, Кари-Ванко и Ани-Гани, поне за мен, нито един не би се съгласил да го направи. Всички гонят финал и победа.

# 678
Ходят в коалиция с хора, които вече ги отритнаха и ги направиха аутсайдери веднъж. Не виждам какво печелят от подобни нещо.
Според мен е грешка записването на  Алекс, Драго и Джулиана в коалиция с Ганка, Анелия и Карин. В случая става дума според мен за удобна обща цел, на тази база Ганка и Анелия развиха заговора и успяха да елиминират Йо. Но в никакъв случай няма алианс между шестимата гласували срещу Йо.

Слабо се изразих. Точно това имам предвид - съюзиха се с тях точно за този съвет и още на следващия отново ще бъдат застрашени, но този път без никакъв шанс за алтернативна коалиция.
На другия съвет може да минат към другата коалиция и да изгонят някой от силните, примерно Ганка.Другата коалиция ще ги приеме на драго сърце, защото в противен случай тях ще ги отстрелят един по един.На прицел са водачите на коалициите.Не знам защо някои мислят, че те са по защитени от тези които са по-назад в коалицията.

# 679
За мен ако кажем, че има двойка Ани-Гани, то и двете се набиват на очи. Ани вече е събирала отрицателен вот, а Гани я асоциират с Ванко. Това донякъде е причината, Ани да иска да се подсигури с друга коалиция.

# 680
  • София
Аз така и не разбрах какъв беше смисъла да казват, че ще гонят Ганка, пък да изгонят Алекс. Алекс няма гръб, кой щеше да я защити?

# 681
Социалната игра е важна, но не е най-важната, колкото и да се пробутва за такава. Тя и Йоана е социална, ама издуха супата първа след обединението.
И аз не мога да разбера, защото се отдава толкова голямо значение на социалната игра. В край сметка предаването се казва Сървайвър, не Социален сървайвър. Идеята из основи е да оцелееш, колкото се може повече - дали в коалиции, дали като самостоятелна единица. Според мен няма значение как, крайната цел е една сума от 150 000 лв. Да оцелява кой както намери за добре!
За мен истински сървайвър е един Ники Мартинов, който оцеля на пук на обществото и изцяло разчитайки на себе си!Не разбирам защо неговата победа се обезценява?

# 682
  • София
БО 😁

# 683
Социалната игра е важна, но не е най-важната, колкото и да се пробутва за такава. Тя и Йоана е социална, ама издуха супата първа след обединението.
И аз не мога да разбера, защото се отдава толкова голямо значение на социалната игра. В край сметка предаването се казва Сървайвър, не Социален сървайвър. Идеята из основи е да оцелееш, колкото се може повече - дали в коалиции, дали като самостоятелна единица. Според мен няма значение как, крайната цел е една сума от 150 000 лв. Да оцелява кой както намери за добре!
За мен истински сървайвър е един Ники Мартинов, който оцеля на пук на обществото и изцяло разчитайки на себе си!Не разбирам защо неговата победа се обезценява?

Донякъде е така. Но човекът е социално животно и е оцелял като вид най-вече по тази причина. Както казват оцелява не най-силният, не най-умният, а най-приспособимият. Да се адаптираш към средата т.е природата, но и към хората около себе си. Да работите в екип, но и да успееш да убедиш хората, че те имат полза от теб и съответно да не те изхвърлят.

Ники и на мен ми беше любимец, супер е като играч, но според мен не трябваше да спечели.
Понеже беше харесван от публиката, промениха правилата, за да може той да е победител.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 13:10 от Alucard

# 684
Защото Ники Мартинов спечели друго предаване, а не "Сървайвър" с класически правила. Той спечели някаква версия на Беър Грилс в пустошта, примесена с малко елементи от "Сървайвър". Първо, че тогава островът в тази му форма беше нововъведение, което му позволи да се придвижи много напред в играта с много ограничени комуникативни умения. Да кажем, ще поне островът харесваме го, или не, е част от много сезони на "Сървайвър", но това с вотът от публиката накрая беше чиста извратения и подигравка с формата и само с цел да направи Мартинов краен победител.

Да, предаването се казва "Оцеляващият". Нищо повече, нищо по-малко. Никъде не се споменава оцеляване сам в джунглата, или оцеляващ благодарение на физическите си умения. Ники Мартинов в родните среди се приема за големия победител на всички сезони, защото повечето приемат оцеляването чисто буквално. Да те метнат на самотен остров с ограничено количество храна и да побеждаваш. Пак не искам да се правя на изтънчена душа, но за мен оцеляването е именно комуникацията с хората, да умееш да се справяш в различни социални ситуации, в които животът те поставя, да отстояваш себе си, но в същото време без да накърняваш достойнство на други. Ей, това е да си истински оцеляващ, а не задължително глада и лишенията. Гладът е по-скоро само средство, за да видим как някой ще се държи с другите, когато е поставен пред ограничения и извън зоната на комфорт.

# 685
  • Другата България
Защото Ники Мартинов спечели друго предаване, а не "Сървайвър" с класически правила. Той спечели някаква версия на Беър Грилс в пустошта, примесена с малко елементи от "Сървайвър". Първо, че тогава островът в тази му форма беше нововъведение, което му позволи да се придвижи много напред в играта с много ограничени комуникативни умения. Да кажем, ще поне островът харесваме го, или не, е част от много сезони на "Сървайвър", но това с вотът от публиката накрая беше чиста извратения и подигравка с формата и само с цел да направи Мартинов краен победител.

Да, предаването се казва "Оцеляващият". Нищо повече, нищо по-малко. Никъде не се споменава оцеляване сам в джунглата, или оцеляващ благодарение на физическите си умения. Ники Мартинов в родните среди се приема за големия победител на всички сезони, защото повечето приемат оцеляването чисто буквално. Да те метнат на самотен остров с ограничено количество храна и да побеждаваш. Пак не искам да се правя на изтънчена душа, но за мен оцеляването е именно комуникацията с хората, да умееш да се справяш в различни социални ситуации, в които животът те поставя, да отстояваш себе си, но в същото време без да накърняваш достойнство на други. Ей, това е да си истински оцеляващ, а не задължително глада и лишенията. Гладът е по-скоро само средство, за да видим как някой ще се държи с другите, когато е поставен пред ограничения и извън зоната на комфорт.
Именно, описано и казано много точно.
Аз така и не разбрах какъв беше смисъла да казват, че ще гонят Ганка, пък да изгонят Алекс. Алекс няма гръб, кой щеше да я защити?
Алекс е удобна именно за коалицията на Ганка, където е и Драго.
Наистина има един негласен съюз между Алекс-Джу-Драго, където и Денис беше /уж/ доскоро, всички дават вид на индивидуални играчи, но не са съвсем такива. Освен това от двете двойки Йо-Бо и Ани-Гани Алекс винаги е демонстрирала лоялност /колкото и относително да е това/ към втората. Отиде веднага при Ганка да ѝ каже за това, че искат да я гонят /въпреки, че беше партенка/. Тя се държи и за Драго, той също я харесва, в един момент от нея може да зависят много неща, по-точно от гласа ѝ. Грешката на Бо е, че я подценява чисто физически. За мен Алекс е на ниво Карин по издръжливост.

# 686
  • София
Защото Ники Мартинов спечели друго предаване, а не "Сървайвър" с класически правила. Той спечели някаква версия на Беър Грилс в пустошта, примесена с малко елементи от "Сървайвър".
Някои зрители именно това разбират под "оцеляване", така че е безсмислено да се спори и говори за социална игра. Bowtie

# 687
  • София
Всъщност Йоана изпусна точно социалната игра, те правеха стратегии с Бо, играха стратегически, но последните й два дни пак се отделиха двете и се капсулираха, изпуснаха социализирането. Докато Драго завърза връзки, обещаха си да си кажат, ако са застрашени и се спаси.

Ванко и Кари са добре със социалната игра. Кари я поизпуска на моменти, тя си каза, че от глад дори не й се говори с другите /нейният си праг за глад/, Ванко обаче е стабилен там засега.

# 688
Аз даже мисля, че Алекс е по-издържлива от Карин. Карин глада я скапва страшно много.

# 689
  • София
При мен след седмица 6

++
Борислава

+
Анелия

+ / =
Мила, Джулиана, Денис и Зоран

=
Карин, Алекс и Драго

= / -
Ганка и Ванко

Финалът наближава и аз започвам една по-фина дедукция, защото много плюсове много нещо. Последното е добре разбира и говори добре за сезона (много плюсове), но ще поразделя малко нещата.

И така:

Реално си имам два плюса, както си е от самото начало почти. Стига съм се залъгвал. Да, има още играчи, които нямам нищо против да спечелят, но някак си губят по точки и лични симпатии спрямо Бо и Ани и няма как да са на едно ниво.
За това въвеждам на границата между 'плюса и равното' и граница между 'равното и минуса' Тъй като все още нямам истински минус. Факт. Няма играч, който да ме дразни по такъв начин или да не съм съгласен с играта му изцяло, че да го сложа на минуса и да кажа, ето този в никакъв случай не трябва да спечели!

Значи за Ани и Бо няма какво да пиша. Чели сте ме, знаете, няма да се повтарям по сто пъти.
Ако има нещо ново го споделям овреме.

Така, имам 4-ма човека след двете лидерки. В моите очи и четиримата имат място там. Мила открай време си ми е симпатична, а сега като е на острова и се вдигат още повече акциите ако мога така да се изразя. И много достойно се държи (засега). Сравнете я например с Ивана на острова? Бляк.
Джулиана само с ходовете които направи и разсъжденията и, 100% получава един голям и заслужен 'пуш' от мен.
Денис играе играта и за това винаги ще има моята подкрепа, а и той също се изяви добре през последната седмица.
Зоран няма как да не е там. Колоритен, цветен образ, един от тези, които правят сезона по-интересен.

Карин, Алекс и Драго.
Ами Кари ми е скучна, не виждам почти нищо от нея. Но е много хитра и пресметлива, евала за което. Умее с малко да постига много. Това си е и до лична аура/харизма. Просто си силен авторитет и не е нужно да бъхтиш за да го постигнеш, ти си го носиш. НО, това е вроден и развит плюс. От самата и игра не мога да кажа, че съм впечатлен. И мисля, че направи грешка в дългосрочен план с решението си, но и я разбирам и оправдавам за него.
Алекс и Драго - не играят добре. Не може да търсиш съюз с хора, които са искали да те гонят и е ясно, че те използват. Напротив, отиваш в другия лагер и търсиш нов съюз на всяка цена, пък каквото сабя покаже. Оставят си няколко седмици повече в играта, но не мислят в перспектива за голямата цел - място на финала.
Усетих злобни подмятания от Драго към Бо и Ани, едва ли не са виновни, че са на масаж и ще хапват хубава храна.

Ганка и Ванко играят добре играта, особено Ванко (по-леко, по детски наивно, да се харесва на всички). Но някак си Ванко няма вид на човек, на който да имаш истинско доверие. От всичко видяно до тук в играта. Малко ми е 'извърти гъзица', а и специално към него, Карин и Зоран имам едно наум, че се познават малко или много отпреди формата, което е голям минус и за тримата. Зоран е по-нагоре в класацията ми само защото направи много смели ходове и просто прави шоу каквото и да значи това. Докато Ванко си мисли, че контролира играта. Не, него го контролират и местят като пешка, а той си мисли, че е харесван от всички. Харесван, но не е взиман сериозно от останалите. С такова впечатление оставам аз поне. И това би му изиграла лоша шега ако стигне финал.
Ганка е лидера на коалицията, сивия кардинал, но можеше да е по-смирена и снишена. Не ми харесваше как злобно се смееше при елиминациите на Драго, Жоро и Йо. У другите не видях това нещо. Не ми направи добро впечатление когато заговори за достойните и останалите. С какво тя е по-достойна от Йоана? Че тя направи същите неща, че и по-грозно дори. Обаче тя е достойна, а 'враговете' не са. Не съм чул подобни изказвания от другата коалиция.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 13:48 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт