Какъв крем за лице използвате? – 22

• 97 272
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Да похваля един хидратант, походящ за по-мазни или акнеични кожи. Дъщеря ми ме помоли да и намеря хем хидратиращ, хем с матов завършек и взех мини размер на този крем - много приятна консистенция и матов финиш. Tози крем го има и със SPF 25:

Толкова ми хареса, че се изкушавам за мен да опитам варианта му със антиейдж и SPF.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 16:23 от Agent Provocateur

# 571
Ооо, тези кремове и аз много харесвах на младини.

# 572
Олей според мен (без да съм ги ползвала изключително) правят много читави продукти на прилични цени и колкото пъти съм им погледнала сайта винаги имат продукт съобразен с най-новите трендове в грижата за кожата. Не знам каква им е репутацията по БГ земите, но тук са си тачени продукти.

https://www.olay.com/en-us/skin-care-products/category/best-sellers

# 573
Аз по чужбинско ги купувах, после в Бг не съм виждала, а послее въобще ги бях забравила.

# 574
Аз съм ги виждала в магазини за паралелен внос. Има няколко продукта и в сайта на ttmarket.

# 575
Агент, на 100% съм съгласна с теб за редуването на различни продукти според нуждите на момента.И, да - кремът само "грундира" след есенцията, серума и преди слънцезащитата.
Всъщност, последното добавено след навършване на 45 при мен  беше микро есенцията на ЕЛ - синята, след измиване, тоник и преди серум. При суха кожа освежава и ограничава раздразнението доста добре.
Имам и Re-Nutriv за очи и лицр, но чакат големите студове, когато всичко останало спира да работи. От златните кутии са моите. Редовните им цени няма да коментирам. Не мога да отрека, че ги харесвам и се мажат като масло на лицето. Много добре изглежда кожата с тях. Диамантените все още не съм пробвала.
Трети и аз взех от Турция миналата седмица, но не съм пробвала. За момента слагам ретинол на ЕЛ или Клиник по 1-2 пъти седмично. Този на Клиник предпочитам. По-ефективен е при мен.
От изброените от теб само ниацинамида така и не ми понесе никога. Много ми пресушават кожата и се събуждам със зачервено лице при вечерна употреба. Пробвала съм всякакви марки. Ефектът винаги е такъв. Последният - Paulas choice, дадох на тийна и спирам експериментите с него.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 23:56 от Light Beam

# 576
Толкова ми хареса, че се изкушавам за мен да опитам варианта му със антиейдж и SPF.

Agent, точно тази марка търсех тогава в walmart.mex, но за съжаление е нямаше. И по летищата не я откривам. У нас единствено в olx може да се открие, но не ми се рискува от там.

Последният - Paulas choice, дадох на тийна и спирам експериментите с него.
Защо Light? С какво те разочарова Пола? Все хубави отзиви чета за нея и съм се настроила да купя нещо от нея, но си казах докато не изчерпя наличностите по шкафовете само най-небходимото ще се купува.

В момента мажа:
Сутрин
-измиване само с вода (лицето ми е супер нежно и мекичко от нощната грижа).
- C-Glow - Серум с 15% Витамин С и Ферулова Киселина на Geek and Gorgeous

Предната опаковка не я съхранявах правилно и ефекта бе нулев, но сега държа шишенцето в храдилника и кожата ми "свети" през деня, т.е. избистрен тен. Само усещам, че в зоната около устните ми разранява леко кожата до леки ранички и щипе.
-Течна Хидратация Тонер Geek and Gorgeous (супер удобен начин на нанасяне).

- Ample:N Peptide Shot Ampoule - изключително добра ампула за мен. Противостарееща грижа, еле пък за зряла кожа е най-подходяща. На привършване е и ще подновя след време.

- после редувам или ORIGINS GINZING™ ULTRA-HYDRATING ENERGY-BOOSTING CREAM 24 - ЧАСОВ КРЕМ

или Skin1004 Madagascar Centella Cream

-  завършвам със Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50+ PA++++

вечер
-двойно измиване

леко ме дразни миризмата на сапун "Чайка" от едно време.
- Течна Хидратация Тонер Geek and Gorgeous
- Ample:N Peptide Shot Ampoule
очна грижа
- Ultimune
Power Infusing Serum Shiseido, но не всяка вечер

накрая с богатия крем на L'Occitane

или Skin1004 Madagascar Centella Cream
и естествено завършвам с крем за шия и деколте Medi-Peel Naite Thread Neck Cream (попрочетох  ви из темите)

Отдавна ми е време е за ретинол, но все още се въздържам

# 577
Няма нищо страшно в ретинола.Като чета напоследък голямо превъзнасяне с въвеждането, а ако човек има мормална кожа, бе да е реактивна, няма голямо притеснение.
Аз даже ретиноли не ползвах, директно скочих на третиноин.

# 578
Сигурно е така, ДХЗ. Приемам лекарства повишаващи светлочувствителността на кожата и риска към рак на кожата. То че ще се мажа със сънскрийн по често е ясно, но все пак не смея. А иначе досега кожата ми не е реагирала на никакви съставки.

# 579
Щом е така не рискувай.

# 580
Кога се забелязва ефект от този ретинол?
Ползвам го 2 ра седм., слагам 2 _ 3 пъти седмично вечер с хубав масаж
През деня 50 фактор кремче

# 581
Пинк, крема на Skin 1004 как го усещаш? Тежък ли е, защото съм с мазна кожа попринцип и се чудех зимата дали да не го вкарам в рутината.

Купих си и ампулата им с центела, но все още не съм започнала да я използвам.

# 582
Кога се забелязва ефект от този ретинол?
Ползвам го 2 ра седм., слагам 2 _ 3 пъти седмично вечер с хубав масаж
През деня 50 фактор кремче
Дългосрочен е ефекта да се види при кожи като моята( мазна, плътна).При някои много бързо се вижда- сухи, без живот, с фини бръчки.
Като цяло идеята е да се ползва постоянно, за да работи дългосрочно.

# 583
Agent, точно тази марка търсех тогава в walmart.mex, но за съжаление е нямаше. И по летищата не я откривам. У нас единствено в olx може да се открие, но не ми се рискува от там.

- Ample:N Peptide Shot Ampoule - изключително добра ампула за мен. Противостарееща грижа, еле пък за зряла кожа е най-подходяща. На привършване е и ще подновя след време.

- Ultimune
Power Infusing Serum Shiseido, но не всяка вечер

Отдавна ми е време е за ретинол, но все още се въздържам
Много странно това с кремовете на Олей, аз винаги съм си мислила, че са навсякъде и вляво от Лореалските!
Ако си харесаш някой другото лято и идвам ще ти го донеса!

Пептидната ампула и аз я мъча, 100 мл ми взеха здравето, но съм почти на финала. На мен обаче ми идва тежка, та я ползвам като маска - 2-3 плътни слоя за 20 мин и мия. И на ръцете си я мажа, и пак не свършва!

Серумът на Шисейдо нали знаеш, че е първа стъпка след измиването т.к способства по-доброто проникване и усвояване на други продукти. Освен прекрасната консистенция аз лично от него друга файда не видях, а и съставът му един от постен по постен, та ще ми е за първи и последен път този продукт, въпреки топлите ми чувства към бранда. Вярно е все пак, че аз ползвам много и силни продукти и трябва нещо да е термоядрено, че да го усетя. Но при тази цена все нещичко трябва да ме зарадва повече от красивото шише Simple Smile

Опитай с бакучиол да започнеш. Но си попрочети и се посъветвай с дерматолога ти в твоя случай.
https://beautyadvisor.com.ua/home/bakuchiol

PS Аз, например, след като се обелих брутално от новия ми серум с ретинол на Cos de Baha (дори не е трет) сега си ползвам основно един продукт, който съдържа и ретинол покрай манджата с грозде от други полезности + бакучиола. Т.е. всеки ден поне по веднъж имам някакъв ретиноид, може да не е най-мощният, но по-добре от нищо.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 14:52 от Agent Provocateur

# 584
DzhuliB, разкошен е за мен! Но аз съм с нормална към суха или по скоро дехидратирана кожа.
Ако крема ни обещава това:
Съдържа  азиатска центела, серамиди и ниацинамид
Регулира баланс на влага и масло
Интензивно регенерира, успокоява и укрепва бариерата
Възстановява нивото на хидратация
Повишава тонуса и еластичността на кожата
Подсилват естествената липидна бариера
Изсветляващи и против стареене съставки
Леко кисело pH
Подходяща за всички типове кожа
Подходящ за чувствителна кожа 
https://barecare.bg/uweyeuryue
То аз го ползвам заради болднатите му свойства и съставки. И съм доволна защото се справя с тези задачи.
Дедето ми, тийн с пъпки, сиреч мазна кожа също го използва и не се оплаква, че го усеща тежък или мазен, щом го маже с желание. Не се справя с подкожните болезнени пъпки, но поне забелязвам избелване на червенината на лицето й, т.е успокоява раздразненията.

ДХЗ, просто ще трябва да се мажа кат гламава през час със слънцезащита, това си иска голяма отговорност.

Много странно това с кремовете на Олей, аз винаги съм си мислила, че са навсякъде и вляво от Лореалските!
Ако си харесаш някой другото лято и идвам ще ти го донеса!

Пептидната ампула и аз я мъча, 100 мл ми взеха здравето, но съм почти на финала. На мен обаче ми идва тежка, та я ползвам като маска - 2-3 плътни слоя за 20 мин и мия. И на ръцете си я мажа, и пак не свършва!

Серумът на Шисейдо нали знаеш, че е първа стъпка след измиването т.к способства по-доброто проникване и усвояване на други продукти. Освен прекрасната консистенция аз лично от него друга файда не видях, а и съставът му един от постен по постен, та ще ми е за първи и последен път този продукт, въпреки топлите ми чувства към бранда. Вярно е все пак, че аз ползвам много и силни продукти и трябва нещо да е термоядрено, че да го усетя.

Опитай с бакучиол да започнеш. Но си попрочети и се посъветвай с дерматолога ти в твоя случай.
https://beautyadvisor.com.ua/home/bakuchiol

PS Аз, например, след като се обелих брутално от новия ми серум с ретинол на Cos de Baha (дори не е трет) сега си ползвам основно един продукт, който съдържа и ретинол покрай манджата с грозде от други полезности + бакучиола. Т.е. всеки ден поне по веднъж имам някакъв ретиноид, може да не е най-мощният, но по-добре от нищо.
Докато пишех постта си видях, че има нов отговор в темата, та да продължавам да пиша.
Оо много мило Агент, ще прегледам по обстойно продуктите на марката и пак ще ти пиша. Има време до лятото. Иначе до лореалските търсих, но имаше само Ponds, а Лореал и тук имаме + и зълва ми работи като представител на марката и все ми ги хвали, а аз съм с кофти настроения и очаквания към тях, но това е само за продуктите им грижа за кожата.
За Шисейдото не знаех, ще го мажа така. И има нещо вярно, че не прави чудеса, въпреки световната слава и любов към марката на голяма част от женската аудитория. Имам го от предния календар на lookfantastic, слагала съм го самостоятелно и под различни кремове / поне не прави кир ефект/, но не подобрява с нищо финните линии, пък камо ли нещо по-сериозно.
За бакучиола съм ползвала този на Сефора по препоръка на общата ни амика. Взех малка разфасовка, не се обринах. Пак ще взема.
От статията, която си публикувала точно този на OLEHENRIKSEN Glow Cycle Retin-ALT Power Serum Bakuchiol & AHAs Age-Defying Serum си бях купила и е страхотен. И за двата съм писала отзиви в темата за празни опаковки.
Та не проявавам алергия към тях, но нали по-бавно се появява и резултата, но пък е алтернатива.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 16:35 от Pink Dress

Общи условия

Активация на акаунт