Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 022
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм с леко бяло течение, доста ми е студено и често треперя, както и да е облека. Сънувам, бълнувам много. Ту много ми се спи, ту не мога да заспя. Мнооого съм жадна, апетит нямам (ям защото трябва), но пия сигурно над 3 л течности.

Днес бях на преглед и всичко изгледжа нормално като за началото на 6та седмица - ще мога по-спокойно да обявя на роднините по празниците. Другата седмица ще отида пак вече с лека надежда за ембрион с пулс, ще видим..

Мислите ли, че многото ходене пеш е вредно? През деня по работа обикалям пеша доста (5-10 хил крачки на телефона)..

# 586
Бялото течение си е мъка, но е нормално. С предната постоянно ходех с ежедневни превръзки. Аз тъкмо малко се поуспокоих, че нямам зацапване и днес като ходех до тоалетна.. какво да видя :/ Еднократно ама факт.

# 587
  • София
На мен ми е студено, а аз обичам студа... краката са ми лед постоянно

# 588
И на мен ми е студено - всеки следобед като се прибера си пускам допълнително духалката, все едно е -20.
Доколкото знам ходенето е едно от най-полезните неща за всяка нормална бременност, стига да няма някакви противопоказания (течение, отлепване, болки).

# 589
И аз имам обилно течение, това е единия от признаците, които ме накараха да направя теста предварително. Студено ми е, умирам от студ, то не,че навън е лято, но определено тези дни ми е студено. Друг интересен факт е, че областта на корема под пъпа ми гори. Кожата ми е топла, което беше така с първата Б. При неуспешната Б се зачудих защо не ми е топло коремчето и си мислех, че това е по-напред в седмиците, но се оказа, че няма вече защо да е. Тези дни съм спокойна и все така неспяща вечер.

# 590
Аз не мога да кажа, че корема ми е топъл. Постоянно ми е жега, а краката са ми лед. Бялото течение е на моменти бяло, на моменти прозрачно..

# 591
Хилоу!
Днес бях на преглед, каза че всичко изглежда наред. Според нея съм 7+1 ГС, според моите приложения и сметки съм 6+6. Записа ми час след 2 седмици.
И аз исках да питам, кога казвате на най-близките си? И ние мислим сега на Великден да кажем на родителите. На приятели не съм казвала, не ги бързам. Само една единствена приятелка знае от теста още. Надявам се всичко да е наред. И на мен ми казаха, че пътуване с кола няма проблем, но за самолет не е Ок.
Бяло течение имам, никога не съм имала, не е баш бяло. Белезникаво. По-студено ми е от обичайно, повече спя и повече се гушкам.
И повече сънувам, а аз винаги съм сънувала колоритно и по много. Сега е направо театър Grinning
Последните дни хапвам повече, прияждат ми се някакви неща, и като ги опитам вече не са ми вкусни...

# 592
Elitooo K, при мен продължават болките като при менструация. Усещам ги най-вече вечер като си легна и досега няколко пъти пих но-шпа заради тях. Също започвам да мисля, че се засилват вечер, защото си хапвам най-много тогава, а доколкото АГ ми беше казала, задади хормоните има много газове в червата и си мисля, че всичко вътре се притиска; отделно матката расте и може би е нормално физически да се усеща тази промяна.

# 593
  • Пловдив
Здравейтее.
Това със сънищата го има и при мен. Аз сънувам много цветни неща, а сега и предните 2 пъти са си направо за сценарий на филм Smile
Гадене не съм имала с момчетата. Обаче...много ме тормозиха киселини...и двата пъти. Просто ме разяждаха...

# 594
И аз много сънувам. Няколко пъти сънувах момиченце, да видим дали съм медиум😁
 След по-малко от седмица ми е пренатеста. В понеделник ще бъде. Според старата докторка съм била с ранна ову и затова бебока е по-голям, та мами аз оставам тук, но моето бебече май ще е ноемврийче. Аз на колко хора вече казах…прекалих, но като чух сърчице не се задържах. Трите чи най-близки приятелки знаят. Майка ми, родителите на ММ, братята ми и жените им, децата им, семейството на Мм, като цяло семейството, но в голям кръг. Тоест аз съм близка с братята ми, но и с жените им, съответно и с родата им. И двете имат братя с много мили жени, които са ми приятелки и им казах. Като цяло под “голямо семейство” визирам 60 човека тесен кръг, но всичко са чи много близко. Знаят още две момичета от танците които ходя. Много са разчупени, с предишната бременност до 8м бях с тях, а сега малкия го водя да си играе докато танцуваме той си играе, сега пак казах на треньорката, че ще имаме бебе и тя ми дава по-леки неща, та и момичетата разбраха. Въобще сигурно около 100човека знаят, но наистина, все близки.

# 595
Много странно с тези сънища. Аз сънувам кошмари всяка вечер, толкова са реални, абе като филм са си направо. Аз винаги много си сънувам, помня си сънищата и се вживявам в тях така да се каже, но тези вече ми идват малко в повече. В началото си мислих, че са лош знак, понеже наистина бяха много страшни. Но сега всичко изглежда наред, те си продължават, а и вие споделяте че също много сънувате Thinking. Странно, защо така се случва, дали от хормоните ни се отпуска фантазията и подсъзнанието?!
Аз изобщо немога да ям, ама изоообщо. Буквално стоя гладна почти цял ден. Нищо немога да ям, ни солети, ни кракери, ни краставици НИЩО. Само при мисълта ми става лошо, а съм си гладничка. Лекарката каза, че не е било проблем и да не се насилвам, защото според нея колкото повече се насилвам, толкова повече го мисля и се стресирам за това, че не ям. Имам чувството, че никога повече няма да мога да ям така с апетит, както преди да забременея.
Ние за 2 дни ще отскочи до друг град при роднини на ММ, роди им се дъщеричка, хем за празниците, хем да ги видим. Те всеки път като ни видят и не спират да ни говорят как ни било вече време за дете, какво сме чакали още и все такива неуместни коментари за личния ни живот. До миналия месец много се дразних, но сега само ще се подхилквам Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 596
Здравейте момичета, вчера ми беше първия преглед при АГ за установяване на бременност. Каза че съм 5г.с +2 дни, чухме пулс Heart , който беше 90 и иска след седмица пак да провери. Каза, че е рано да се радваме и малко ме притесни. Изписа ми фолиева киселина, витамини и но шпа. Има ли основание за притеснения и има ли някоя в същата ситуация?

# 597
Ние за 2 дни ще отскочи до друг град при роднини на ММ, роди им се дъщеричка, хем за празниците, хем да ги видим. Те всеки път като ни видят и не спират да ни говорят как ни било вече време за дете, какво сме чакали още и все такива неуместни коментари за личния ни живот. До миналия месец много се дразних, но сега само ще се подхилквам Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аз лично много се дразня на такива коментари без значение дали идват от близки приятели, роднини или семейството. Абсолютно на никой не е работа да задава такъв тип лични въпроси и да пита "кога"? С ММ близо година правихме опити за бебе и не се получаваха нещата, а когато някой ни подпитваше уж деликатно, все едно насипваше сол в раната. Смятам, че това е изключително деликатна тема, за която не трябва да се правят подобни коментари, просто защото не знаеш през какво може да преминават хората в този момент. Дори сега като чакаме вече бебенце не бих се подхилквала на такъв тип коментари, а бих поставила човек на мястото му.

# 598
Кестенче3453, а обясни ли как и на какво пречи налягането? Май всеки АГ си измисля различни неща за пътуванията..

Аз раждах в Токуда при Атанасова-не съм много доволна цялостно от там... Преди това исках Богданова, но на 3тата ФМ като ходих да се запозная с нея - направо беше ужасна.
Може по-натам във групата във Фейсбук да ви споделя.
Изобщо не знам къде ще раждам този път и при кого...като слушам май никъде не е перфектно и на никой не му се занимава с ест.раждане

Да споделя и аз. Сега се върнах от преглед 6гс+2дни и видяхме пулс. Heart Eyes Днес нямам никакви симптоми още, а до вчера още със събуждането ми прилошаваше. Ние също ще ходим за 5 дни на екскурзия, ще пътуваме с кола около 700-800км. Питах лекарката, каза че няма никакъв проблем само да спираме за почивка да се поразтъпча за около 5, 6 минутки и толкова. Със самолет изрично ми каза, че не препоръчва заради налягането при излитане и кацане. Каза ми, че нямало толкова значение колко дълъг ще е полета, каза с кола най-добре. Но разликата е, че ние живеем в Германия и все пак тук пътищата са много добри, пътя ще е главно по магистрала което означава 0 дупки и препятствия. Отслабнала съм с 2 килограма от началото на бременността, нямам апетит изобщо. Аз да ви попитам за спорт? Има ли спортуващи?Аз попринцип не спортувам (спортувах до  преди година активно, но от година изобщо не съм). Лекарката ми каза, че е хубаво да се раздвижвам и щом се чувствам добре, да се движа по възможност повечко. Разбира се, когато се изморя или не се чувствам добре да спра и без екстремни спортове и тежести. Аз от година си понатрупах килца (63кг съм в момента). Няма да работя през цялата бременност, тук нямам възможност всеки ден да излизам с приятелки, ММ е на работа всеки ден и като се прибере не ми се иска да го юркам да излизаме на разходки и се чудя дали да правя вкъщи упражнения, но какви? Ако имате идеи ще се радвам да споделите Hug

# 599
И аз много се дразня, най-малкото не всички искат бебе. Позволявала съм си да се шегувам с жената на брат ми, защото знаех, че не опитват, а се чудят дали да имат бебе, той иска тя не и бях на 100% сигурна и когато забременях просто ѝ казах,,Айде да бременнеме заедно” но знаех каква е ситуацията, никога не бих казала на някой друг, дори да е братовчетка или нещо такова, трябва да ми е супер близък и да знам ситуацията за да е коментара на място, а не чуло не дочуло. А и какво значи ,,време ви е за бебе”? Време е за бебе когато забременееш.

Като цяло аз днес съм много добре, не ми се е градило, дано да отмине, с миналата бременност още поне месец ми се гадеше, даже и повече…

Общи условия

Активация на акаунт