Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога за първи път усещат сърцето на бебето?
Какви са симптомите на бременността, включително ранните симптоми и обичайните симптоми, които могат да предизвикат безпокойство?
Кои витамини и добавки се препоръчват по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога за първи път усещат сърцето на бебето?
-
Какви са симптомите на бременността, включително ранните симптоми и обичайните симптоми, които могат да предизвикат безпокойство?
Симптомите на бременността могат да включват леко напрежение в гърдите, болезнени и напрегнати гърди, подут корем, умора, гадене, повръщане, болки в яйчниците, кратки прорязващи болки ниско долу , синьо на корема , сърбеж и други. Важно е да се отбележи обаче, че симптомите могат да варират значително между различните жени и бременностите. Симптомите на бременността могат да включват повишен апетит, болезнени и подут гърди, чувствителност на гърдите, запушен нос, болки в корема, повишен апетит , главоболие , умора , гадене и повръщане. Важно е да се консултират с гинеколог за потвърждаване на бременността и съвети относно симптомите. Симптомите на бременността могат да варират, но често включват гадене, повръщане, повишено уриниране, промени в апетита , умора , чувствителни гърди и често сън. Важно е да се отбележи, че симптомите могат да бъдат различни за всяка жена. В ранните седмици на бременност симптомите могат да включват коремна и кръстна болка, повишен апетит, нервност, умора, гадене, промени във вкусвите предпочитания , чувство на напрегнатност и безсънни нощи. Някои жени съобщават за чувствителност на гърдите и падане на косата. Важно е да се отбележи, че симптомите могат да варират значително от жена до жена. Симптомите на ранната бременност могат да включват гадене, главоболие, умора , чувство за тежест в гърдите , чувствителни гърди, често уриниране , сънливост , промени в апетита и повишена чувствителност към миризми. Някои от обичайните симптоми на бременността включват бяло течение, повишено усещане за студ, увеличена нужда от сън, повишен апетит, ярки и реалистични сънища, менструални подобни болки и чувство на гадене. Освен това някои жени съобщават за вечерни болки , които се свързват с увеличения им прием на храна през този период. Някои от обичайните симптоми на бременността, които могат да предизвикат безпокойство, включват напрежение в гърдите, повишена нужда от сън, повишен апетит , ярки и реалистични сънища, болки подобни на менструални спазми и чувство на гадене. Въпреки че тези симптоми са често срещани по време на бременност , те могат да предизвикат безпокойство поради несигурност относно нормалността на процеса. По време на бременност много жени изпитват различни симптоми като гадене, хрема и повишена умора. Някои жени споделят, че използват чай с мед и лимон за облекчаване на гърлобол, както и промивки с морска вода за хрема. Важно е обаче да се консултират с лекар, особено ако симптомите са по-сериозни или дълготрайни.
-
Кои витамини и добавки се препоръчват по време на бременност?
По време на бременност се препоръчва приемът на фолиева киселина, витамин D, витамин B12, желязо, пробиотици и други витамини и минерали, които са важни за здравето на майката и развитието на бебето. Важно е да се консултират с лекар за подходящи добавки за вас въз основа на вашите индивидуални нужди и здравословно състояние.
-
Какви са оплакванията и лекарствата, които се приемат по време на бременност?
-
Какви са рисковете от COVID-19 по време на бременност и какви са рисковете и предпазните мерки при бременност след прекарване на инфекция с COVID-19?

. Странно, защо така се случва, дали от хормоните ни се отпуска фантазията и подсъзнанието?!
, който беше 90 и иска след седмица пак да провери. Каза, че е рано да се радваме и малко ме притесни. Изписа ми фолиева киселина, витамини и но шпа. Има ли основание за притеснения и има ли някоя в същата ситуация?
Днес нямам никакви симптоми още, а до вчера още със събуждането ми прилошаваше. Ние също ще ходим за 5 дни на екскурзия, ще пътуваме с кола около 700-800км. Питах лекарката, каза че няма никакъв проблем само да спираме за почивка да се поразтъпча за около 5, 6 минутки и толкова. Със самолет изрично ми каза, че не препоръчва заради налягането при излитане и кацане. Каза ми, че нямало толкова значение колко дълъг ще е полета, каза с кола най-добре. Но разликата е, че ние живеем в Германия и все пак тук пътищата са много добри, пътя ще е главно по магистрала което означава 0 дупки и препятствия. Отслабнала съм с 2 килограма от началото на бременността, нямам апетит изобщо. Аз да ви попитам за спорт? Има ли спортуващи?Аз попринцип не спортувам (спортувах до преди година активно, но от година изобщо не съм). Лекарката ми каза, че е хубаво да се раздвижвам и щом се чувствам добре, да се движа по възможност повечко. Разбира се, когато се изморя или не се чувствам добре да спра и без екстремни спортове и тежести. Аз от година си понатрупах килца (63кг съм в момента). Няма да работя през цялата бременност, тук нямам възможност всеки ден да излизам с приятелки, ММ е на работа всеки ден и като се прибере не ми се иска да го юркам да излизаме на разходки и се чудя дали да правя вкъщи упражнения, но какви? Ако имате идеи ще се радвам да споделите