Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 093
  • 707
  •   1
Отговори
# 225
Аз пия винаги по 2  3в1 в чаша прясно мляко .Сега пак така,но гледам да е само 1,но може и 2 ,ако искам.Не вярвам две 3в1 да вредят.Като започне гаденето сама ще се откажа от много неща.Първата бременност  не понасях кафе, а цигарите ги намразих за 3 дни.Пиех по 4 на ден.Засега  не ми става лошо или гадно от нищо,но предполагам,че от 6 -7-8 седмица ще има промени.Непушач съм от 6 години.Рядко правя по 1 дръпка,но сега вече отказах и това.
За пишкането все още не усещам разлика,но още помня с първото бебе как бяха 7-8-9 месец.Ставах по 3 пъти нощно време,устата ми пресъхнала за вода, че не съм пила нищо,а  ми се пишка и не пропускам.Но това е подготовка за бебето хаххах Имах и котенце,което обичаше да ме буди  нощно време да му отворя за тоалетна,после да му отворя да се върне.
Да питам седмиците как ги броите? От последна менструация   за първи ден или от следващата седмица? По моите 2 календара  първата седмица на МЦ не се брои.
  Аз знам, че седмиците се броят от първия ден на последната менструация. По две приложения ми показва, че съм в 5г.с. Ще видим какво ще каже доктора другия петък на прегледа.

# 226
Да питам седмиците как ги броите? От последна менструация   за първи ден или от следващата седмица? По моите 2 календара  първата седмица на МЦ не се брои.

А, тъкмо и аз исках да ви питам! Правилно е да се броят от първи ден на ПРМ, като тогава седмицата е 0, следващата 1 и т.н. аз сега съм в 5с0д, тоест точно днес влизам в шеста седмица. Това е акушерският начин, който е правилен. Само че..вие като говорите за седмици и кажете например пета, кое визирате? 5с0д, 5с3д и т.н или 4с4д,4с6д например... И аз като чета в приложенията и в интернет, сега за пета седмица ли да чета или за шеста? Много е неприятно така...

# 227
Така е, неприятно е. Аз когато кажа първия ден на семдма имам предвид 6.0д и когато кажа средата на 6 имам предвид 5.4д

# 228
За седмиците, аз съм в 4+6, за мен си се водя средата на 5г.с. До сега никой не ме е питал, за да казвам от кога съм бременна Simple Smile. За кафето преди да забременея пиех по 1 максимум 2 кафета на ден. Късо еспресо без захар и мляко. Откакто разбрах пия адски разредено дълго с много мляко. Цигарите за жалост през цялата си стимулация пушех (4-5 цигари) на ден. След трансфера ги намалих на 1-2. Като видях положителния тест, не успях да ги спра от раз. Дърпах от цигарата на ММ или половин на ден. Сега от 3 дни изобщо не съм пушила. Странното е че ми е гадно когато ММ мирише на цигари, дори ме отвръщава, но пък ми се пуши все още Unamused. И все пак не ми е много трудно без цигари (страстен пушач съм от мнооого години, пропуших изключително малка). Снощи сънувах, че кървя и всичко приключва и много се стреснах. Сега съм на тръни, нямам неразположения, но ми е едно притеснено такова. Pensive

# 229
Много ми се пуши, чувствам се ужасно напрегната, все още дори няма ембрион в матката и не мога да го проумея, не ми става лошо за сега Sad

# 230
По изчисленията от последния цикъл съм 4+1. Корема и кръста ме болят все едно всеки момент ще ми дойде цикъла, та даже не смея да се зарадвам още. Днес ми е едно такова, все едно 3 дни не съм спала, всичко ми е мъгла. Не знам от много мисли ли е или нещо просто не ми е добре.
При вас има ли такива болки, че започвам да си мисля вече, че след всички положителни тестове, накрая наистина ще ми дойде цикъла..

# 231
При мен болките в корема и гръбчето намаляха, но забелязвам, че започна да ми пада косата повече от обичайното. При предната бременност пак имах такъв период, но сякаш беше към края. Blush

Ние не сме казвали на никого още, само аз ММ и ЛЛ знаят Joy Прегледа ми е на 12 април и нямам търпение вече да видя дали всичко е наред и да чуя сърчицето. По мои изчисления съм в 7 седмица вече. Предната бременност казахме на родителите ни около 12 седмица, когато излезе резултата и от пренатеста и знаехме, че всичко е наред. Сега ще процедираме по същия начин, живот и здраве, въпреки, че този път сигурно няма да са така изненадани като предния Stuck Out Tongue Winking Eye

Като цяло сега на каката се каним да кажем, че е на 2 и половина и е доста привързана към мен, и се надявам да успея да я подготвя психически Disappointed

# 232
И малкия е много привързан към мен, но какво да учакваш от бебе на 1г. Затова не исках да забременявам и още си ме гризе, но сега ще са си близки. Аз не се сещам просто какво да му кажа. Ще имаме бебе, не знам завучи ми странно да му кажа такова нещо.

# 233
Здравейте, момичета. И аз да се представя с първа бременност, след инвитро. По мои изчисления съм в началото на седма седмица(6с.и 2 д.) . Вече бях на преглед и даже чухме пулса, втори преглед след Великден чак. Имам въпрос за пренатест, тъй като доста се притеснявам дали всичко ще е наред и тн, съм решила да правим пренатест, но малко се обърках. До колкото разбрах се прави след 10та седмица и има доста различни варианта, вие кой смятате да правите? Също, трябва ли да е назначен от доктор или трябва да се свържа директно с Vision? От Варна съм и тук май само те правят такъв тест.

# 234
Аз също съм от Варна, миналият път правих на vision - свързваш се с тях след 10 седмица и се разбирате кога е удобно. Ние се чакахме при лаборатория по мой избор. Представителката донесе кита с нужните неща и в лабораторията ми взеха кръв. После жената попълни документите, извърших плащането по банков път, пратих и документите и след седмица мисля излезе резултата. Този път обаче съм хвърлила око на пренатеста в терапията (Св Марина), работят с invitae и има много добри отзиви. Мисля да им се обадя след 2 седмици, когато ще съм в 9, за да запазя дата за към 11 седмица Simple Smile

А за подготвянето на каката съм си купила 2-3 книги по въпроса и като ги прочета ще пиша какво съветват специалистите Grinning

# 235
Здравейте, някоя пие ли Биозин Мама? Имам обрив на целия скалп, и мисля, че може да е от него (обрив и сърбеж показват алергия към активната съставка) . Сега се чудя дали да го спра веднага, или да пия още малко, докато отминат симптимите на Ковид. Но май ще го спра...

# 236
Здравейте, някоя пие ли Биозин Мама? Имам обрив на целия скалп, и мисля, че може да е от него (обрив и сърбеж показват алергия към активната съставка) . Сега се чудя дали да го спра веднага, или да пия още малко, докато отминат симптимите на Ковид. Но май ще го спра...
Само това ли пиеш? Ако е само това по-добре го спри и веднага се консултирай с доктор.

# 237
Добро утро мами!  През ноща усетих била в дясно и в кръста днес ми е 2 ден от закъснението имам голям апетит през 02:30 изядох две вафли Боровец🤣 гърдите ми са надути няма промяна в цвета и забелазох че когато избягвам да се храня чакам поне да мине малко време ме боли главата ама аз буквално ям през 15 Мин. Но много се притесних за болките сега си имам само в кръста... Вие как сте как се чувствате днес съм 4+1❤️ Зацапването спря още тогава и съм по спокойна

# 238
Включвам се и аз, с известно притесние. Много се колебаех дали да не изчакам още преди да пиша.
Видях две бледи черти на два различна теста на 7ми. Тъй като някак не ми се вярваше, на 8ми сутринта потретих и имах две хубави. На 9-ти и днес имах еднократно зацапване. Здраве и живот, терминът ми трябва да е на 17.12. Това е трета бременност. Една мисед, една благополучна (Имам син на 3г) и сега планувано пак. Симптоми имам още от 5-ти, 6-ти. Бяха съвсем леки, но неестествени. Цигарите не ми вървяха, от кафето ми ставаше гадно, за това и се осъмних. От тогава насам се засилват. Имам придърпвания ниско долу. Гади ми се всяка сутрин и то доста. За сега не ме болят гърди или нещо друго.
Ще кажем на семейството само, поне за сега. Искаме да мина критичните три, за да не се обеснявам после пак. Хората са нетактични.
Стана малко дълго, но изчетох всичко написано до тук и гледам да наваксам 😀
Ако има някой от София, при кого се следите?

# 239
Включвам се и аз, с известно притесние. Много се колебаех дали да не изчакам още преди да пиша.
Видях две бледи черти на два различна теста на 7ми. Тъй като някак не ми се вярваше, на 8ми сутринта потретих и имах две хубави. На 9-ти и днес имах еднократно зацапване. Здраве и живот, терминът ми трябва да е на 17.12. Това е трета бременност. Една мисед, една благополучна (Имам син на 3г) и сега планувано пак. Симптоми имам още от 5-ти, 6-ти. Бяха съвсем леки, но неестествени. Цигарите не ми вървяха, от кафето ми ставаше гадно, за това и се осъмних. От тогава насам се засилват. Имам придърпвания ниско долу. Гади ми се всяка сутрин и то доста. За сега не ме болят гърди или нещо друго.
Ще кажем на семейството само, поне за сега. Искаме да мина критичните три, за да не се обеснявам после пак. Хората са нетактични.
Стана малко дълго, но изчетох всичко написано до тук и гледам да наваксам 😀
Ако има някой от София, при кого се следите?
Добре дошла!Всичко ще бъде наред 😇
Аз също имам ужасно гадене днес.Кафето също  не върви.По принцип за да не ми се гадеше през първата бременост  хапвах веднага след сън.Повръщала съм само от витамини 2 пъти и затова ги спрях. Сега ще ги пия в сок натрошени,ако видя зор.

Да попитам има ли мама с пробелми на щитовидната жлеза?Антитела ТАТ+МАТ  или високи ANA?  Утре ще ходя на лекар, но най-вероятно няма да мога нищо да пия.

Общи условия

Активация на акаунт