Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 137
  • 707
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, пожелавам на всички лека и успешна бременност с най-красивия финал - пухкаво бебче.
 За съжаление при мен приключи, просто не е било писано, но след някой месец ще опитаме отново.
Леко бременеене на всички мамчета 🍀
Много съжалявам! Горе главата, твоето бебче те чака!

# 436
Lex, искрено съжалявам и ти желая бързо психическо и физическо възстановяване!

Здравейте на всички, записвам се в темата в 6+7 г.с. Преди 2 дни бях на преглед и чух сърчице, но въпреки това много се притеснявам, заради мисед с близнаци в 8-9 г.с. през декември 2020.
Пуснах си изследвания за щитовидна (там всичко е ОК) и тромбофилия и се оказа, че трябва да приемам метилирана фолиева к-на. Има и някаква мутация при PAI1 5G/4G, но лекарката каза да не се притеснявам за това. Ще пусна резултатите и тук, ако случайно някоя от вас може да допълни нещо (лично аз нищо не разбирам). Бях решила да направя изследванията преди да подновим опитите, но за добро или за лошо, събитията ни изпревариха. Желая лека и успешна бременност на всички от сърце Heart

# 437
Добре дошла, Марина! 🤗
И аз след мисед със същите изследвания установих вероятно трудно усвояване на ФК, затова АГ ми каза след като видя двете чертички да започвам по 1.2мг метилирана формула (тоест 3 таблетки), веднъж в седмицата пия 1 таблетка метилиран б12 (2000мкг). След тези резултати, освен витамините от група Б, които са ти описани в препоръките, пуснах вит.Д и хомоцистеин (твоята препоръка 1.). Хомоцистеинът е аминокиселина, която участва в деметилирането (преработването) на вит. от група Б и след като имаш трудно усвояване е възможно да е завишен заради затруднението, което организмът ти среща преди започване на метилираните формули, които са направени така, че няма нужда да се преминават толкова етапи, за да бъдат усвоени. Смята се, че при млади здрави хора всички тези неща са в норма ако се води здравословен начин на живот и пълноценна диета - при мен бяха ок, но все пак ги пуснах точно заради тези препоръки в изследванията.
След като нямаш тромбофилия, което е чудесно, остава само ако решиш да видиш и тези витамини, защото са важни за бременността.
И на теб желая леко бременеене и само положителни емоции оттук нататък! ❤

# 438
Lex, искрено съжалявам и ти желая бързо психическо и физическо възстановяване!

Здравейте на всички, записвам се в темата в 6+7 г.с. Преди 2 дни бях на преглед и чух сърчице, но въпреки това много се притеснявам, заради мисед с близнаци в 8-9 г.с. през декември 2020.
Пуснах си изследвания за щитовидна (там всичко е ОК) и тромбофилия и се оказа, че трябва да приемам метилирана фолиева к-на. Има и някаква мутация при PAI1 5G/4G, но лекарката каза да не се притеснявам за това. Ще пусна резултатите и тук, ако случайно някоя от вас може да допълни нещо (лично аз нищо не разбирам). Бях решила да направя изследванията преди да подновим опитите, но за добро или за лошо, събитията ни изпревариха. Желая лека и успешна бременност на всички от сърце Heart
Коя лекарка ти е казала да не се притесняваш за това???? Аз също съм с мутация при PAI само, че 4/4 G , т.е. и при двата гена... и вече имам 4 неуспешни бременности.... Мутацията я водят нискорискова, но не е точно така.... Сега съм всеки ден на терапия. Не бих рискувала без инжекции... а и щом имаш мисед... много вероятно е кръвотокът да не е бил ок. Също така има и придобита тромбофилия. Хубаво е да се консултираш със специалист... Има много хубава група във фейсбук- "Тромбофилия и бременнност", мисля, че доста жени с твоята мустация са също на  терапия. Също така ти си направила само основния пакет Тромбофилии, а има и други, които създават проблеми по време на бременност.

# 439
  • София
Аз съм с такава и съм на терапия.

Някой по-напред пита за хапчета за гадене, на мен ми изписаха Емил.

# 440
Момичета здравейте. Някоя приема ли витамин Ц ? АГ специалиста ми изписа , но чета най- различни неща за приема му ?

# 441
Здравейте отново и благодаря на всички отзовали се! Flame, да, със сигурност ще изследвам и витамините, благодаря много за препоръките Hug
Следя се при д-р З. Бутева в Надежда. Освен основния пакет за вродена тромбофилия ми каза да изследвам и
следните антитела - 1. Антифосфолипидни антитела IgG/ IgM. 2 Антикардиолипинови антитела IgG/IgM 3. Анти бета 2 гликопротеин антитела IgG/ IgM. Доколкото разбирам те са за придобита тромбофилия.
Сега, виждайки, че на някои жени с тази мутация на PAI им бива назначена терапия съвсем ще полудея… ще търся второ мнение и дано не се случи най-лошото…
Още веднъж благодаря!

# 442
Момичета, аз също съм с Хетерозиготен носител, Генотим 4G/5G, което в самите изследвсния не е посочено като мутация, която изисква допълнителни действия от моя страна, може би защото не е в комбинация с MTHFR677 - не знам. Когато видях резултатите, изпаднах в паника, но след четене и консултация с АГ, при мен няма тромбофилия и място за притеснение.
Според вас при Мартина заради комбинацията от мутации ли е притеснително или само заради 4G/5G.
Също намерих и тази информация, където е посочено, че Хетеризогния носител нямс клинична изява..

# 443
Повечето АГ изобщо не разбират от Тромбофилия.... не им се доверявайте и не с тях трябва да правите консултация дали ви е нужна терапия или не....

# 444
Здравейте! Записвам се и аз в тази група. Термина (засега) е 6.12.2022, в момента съм 6с 3д, в 5с и 5д се видя зародиша и се чу пулса. Преди три дни имах слабо зацапване,
 но АГ не установи проблем. Изписа ми Утрогестан 3х2т. Имам леко гадене и постоянна умора. Не искам да погледна любимото сладко. Дайте идеи за храни, които  носите в офиса по кутии /солени, кисели/

# 445
Здравейте момичета днес бях на преглед видя се плоден сак само за сега последно менструация на 5. 03 но докторката каза че съм забременяла по късно другия петък съм пак на преглед изписа ми дуфастон и натаспин че преди месеци имах мисед а чхг ми е към 840 вчера го изледваха. Успех на всички ❤️

# 446
Здравейте момичета. Днес ми се наложи да отида на преглед. Попринцип имам и в понеделник. Сега съм в 5 г. с +5 дни отново се вижда само плоден сак. Притесненията ми могат да се окажат верни.
В понеделник ще отида пак и ще ви кажа вече какво мисли докторът 🙂

# 447
Здравейте момичета. Днес ми се наложи да отида на преглед. Попринцип имам и в понеделник. Сега съм в 5 г. с +5 дни отново се вижда само плоден сак. Притесненията ми могат да се окажат верни.
В понеделник ще отида пак и ще ви кажа вече какво мисли докторът 🙂

Стискам ти палци. Може да проследиш чхг през 48 часа Simple Smile

# 448
Здравейте момичета Simple Smile Днес и аз бях на преглед и се видя само плоден сак с жълтъчно мехурче. Докторката каза, че съм в 5 г с и 3 дни и е още рано според нея да се види ембрион. Записа ми час за след 2 седмици. На ехографа също се видя и "евентуална" миома, но каза, че това ще го потвърдим на следващия преглед. По нейни думи всичко изглежда нормално на този етап, но аз не знам защо излязох по-притеснена от кабинета, отколкото преди да вляза.

# 449
Преди час получих кървене.. цялото ми бельо в кръв все едно ми е дошло... Доста се притесних, звънях на моя АГ предписа ми нош па, бусколизин, естрофем, дуфастон.... И само ако се засили кървенето да постъпя в болница.. засега уж спря, но ми е доста притеснено и страх.....

Общи условия

Активация на акаунт