Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 041
  • 707
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета!
Вчера бях на преглед за първи път (2 седмици след закъснението). По календар трябваше да е 5 г.с. и 5 д, а апарата показа 6 г.с + 2д. Видя се добре оформен плоден сак и жълто тяло, вътрематочна бременност. Точка, обаче не се видя. АГ каза, че е рано, но малко ми се сви сърцето да ви призная. Прегледа беше в поликлиниката и не обърнах внимание на апарата, но със сигурност не е последен писък на техниката....
Следващия преглед ще е след 2 седмици.
Какво мислите?

# 541
С вагинален или коремен ехограф те гледаха?

# 542
С вагинален ехограф.

С вагинален или коремен ехограф те гледаха?

# 543
Може да си имала по-късна О. Според мен, трябваше да се види нещо по техните изчисления. Само, че тези измервания не са най-достоверните. По-скоро си 5 + 5, както си е, за това и не се е видяло нищо.След две седмици ще се разбере. Стискам ти палци!

# 544
Здравейте идвам от прегледа бебечо отговаря на 5+4 по календар съм в (5+2) лекаря каза че всичко е наред видяхме и жълто тяло след две седмици не вика пак но аз следя при два затова другата седмица пак ще видя бебчо увеличи ми утрогестан на 1х2 1х3 и продължавам с огестана гледа ме с вагинален много се зарадвах защото много ме беше страх от извън маточна бременност за възпалението каза че може да ми изпише билка...това е от мен лека бременност на всички моят термин се очерта на 14.12 с 4 дни по рано от приложението надявам се всичко до края да е така❤️❤️

# 545
Момичета, вчера получих малко зацапване и днес бях на преглед. Според АГ било нормално, всичко изглеждало наред, и пулса, и плацентата. Изписа ми дуфастон Confused Някоя от вас пила ли е и в каква доза и колко време? Сякаш с предната бременност слагах утрогестан глобули, но за съжаление не помня причината, но със сигурност не е било кървене, защото вчера много се уплаших Cry

# 546
Момичета, вчера получих малко зацапване и днес бях на преглед. Според АГ било нормално, всичко изглеждало наред, и пулса, и плацентата. Изписа ми дуфастон Confused Някоя от вас пила ли е и в каква доза и колко време? Сякаш с предната бременност слагах утрогестан глобули, но за съжаление не помня причината, но със сигурност не е било кървене, защото вчера много се уплаших Cry

Аз пия Утрогестан 3х2 , но заради зацапване.

# 547
Kystyr, какъв цвят беше зацапването - червено, розово, кафяво?
Иначе Дуфасфон и Утрогестан са прогестеронови препарати; много от нас тук приемаме някой от тях. И на мен ми изписаха Утрогестан заради кафяво зацапване съвсем в началото, но АГ ми каза до 11-12 г.с. да го слагам, защото само може да подпомогне бременността. Има жени, които са на прогестерон до 20+ г.с., така че няма за какво да се притесняваш. Аз лично досега приемах 3х2, после намалих на 2х2 таблетки на ден, скоро ще мина на 3,2…0, защото е хубаво да се спира постепенно, за да не се получи риск от прокърваване. При всички положения го приемай както ти е казал АГ и вярвай, че само може са помогне.

# 548
Здравейте, записвам се и аз Simple Smile Последна мц 10.03 положителен тест на 09.04.
Вчера бях на преглед, но се видя само плоден сак, предписаха ми утрогестан 2×2 на 09.05 ме викат пак на преглед, но  мисля да отида към 3-4 май 🙃 Надявам се тогава да чуем сърчице. Искам да попитам някакви изследвания правят ли се на този етап или трябва да се изчака за тях?
Лека бременност ви желая и много усмивки 🥰🥰🥰

# 549
Здравейте, записвам се и аз Simple Smile Последна мц 10.03 положителен тест на 09.04.
Вчера бях на преглед, но се видя само плоден сак, предписаха ми утрогестан 2×2 на 09.05 ме викат пак на преглед, но  мисля да отида към 3-4 май 🙃 Надявам се тогава да чуем сърчице. Искам да попитам някакви изследвания правят ли се на този етап или трябва да се изчака за тях?
Лека бременност ви желая и много усмивки 🥰🥰🥰
При мен плоден сак се видя на 5г.с. и 3д., на 5г.с и 5 д. имаше зародиш 2мм и пулс, на 6г.с. и 1 д. беше 4 мм и с нетърпение чакам следващия преглед, макар и моите да са доста чести.
Изследване ми пуснаха кръвни за цитомегаловирус , Вит б12, Вит Д, TSH.

# 550
  • София
Здравейте и от мен бъдещи декемврийски мами. С трепет на сърце очаквам и аз дай Боже, нашето първо бебче да се появи в началото на месец Декември.

# 551
Здравейте та новите мамчета радвам се че групата се разраства.Аз тази сутрин така ми се гади че как ще избутам на работата незнам.Хубав и слънчев и спокоен ден от мен за сега.

# 552
Добро утро! Лека бременност на всички нови🍀

При мен гаденето е еежедневие, започва рано сутрин и спира чак като заспя…от храна ми се гади, може и да повърна, но много пия алое, фрешове, лимон с вода, лимонади и всякакви такива за да се поддържам свежа. От кафето ми се гадеше и го спрях, но с удоволсвтие изпитвам чаша от това на раух най-слабото ми е най-хубаво. В началото на бременноста бях 45.5 сега съм сега съм 43.5-44. Още в началото бях свалила от стрес, сега от това…

Какво мислите за вдигането на тежко? Нямам предвид някакъв товар, с конкретно малко дете. За сега нямам проблем, но все пак искам да питам. Не си представям толкова малко дете (1г) да трябва да се оправя вкъщи без да го гушкам:(

# 553
Аз съм с 3-годишен разбойник. Вдигам го от време на време, няма как. Съобразявам се, но и не го лишавам от това.
Аз имам проблем с ходенето до тоалетна. Откакто спрях кафето и цигарите. Използвам детски свещички и пак не е същото. Сега пия едно капучино, малко ме разхлаби. Не ми е особено вкусно, ама друго не помага. Какво ли не опитах. Предния път имах същия проблем :/ Даже имах страшни болки заради това и лежах 5 дена в болница. Хич не искам пак да се стига до там. Ако някой е със същия проблем, моля за съвет!

# 554
Момичета в коя седмица започна да ви се гади? Аз съм в 5та и още нищо, но все си мисля, че просто е рано.

Общи условия

Активация на акаунт