Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 038
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
Момичета в коя седмица започна да ви се гади? Аз съм в 5та и още нищо, но все си мисля, че просто е рано.

Радвай се! Може и да те пропусне гаденето и да имаш лека бременност без никакви неразположения! Само съм чувала от приятелки за такава, но не съм от късметлийките 😀
Иначе при мен почна от преди закъснението, но май съм била с по-ранна О.

# 556
Момичета в коя седмица започна да ви се гади? Аз съм в 5та и още нищо, но все си мисля, че просто е рано.

При всеки май е индивидуално. По калкулатори съм в 6-та г.с, не е потвърдено от АГ, но освен чувствителни гърди нямам никакви други симптоми. Надявам се, че е за хубаво.

# 557
Гаденето не е задължително. При повечето жени даже знам, че не им се гади, но очевидно не сме от тях. Започна към 5-6г.с.

# 558
радвай се ,че не ти се гади .Не е задължително  ,на мен започна от първата седмица в която разбрах. Така ,че се наслаждавай на бременността си 😊

# 559
Добро утро ! При мен апетита отшумя ама сега не искам да закусвам имали мами които не могат да хапват притеснявам се леко до сега имах огромен апетити за гадене само на миризми ми се гади иначе не..... В 5+3/4 г.с съм мисля че за сега всичко е наред.

# 560
Всички ми казват, че гаденето започвало на доста по- късен етап и малко или много звучат заплашително даже. Един вид оооо чакай да видиш ти какво ще стане и колко ще ти е зле. Много е кофти, че като сподели човек такава новина и всички почват.... сега какво те чака... няма да спиш, ще повръщаш, ама много ще ти е зле. Не го разбирам това мислене, казва се честито и до финал и това е....Майка ми е с две момичета и никога не й е било лошо, но повечето жени смятат, че на всички им е лошо и им се гади.

# 561
Всеки организъм си е сам за себе си. При едни ще им се гадни, на други не. Така че каквото и да става, важното е да се стигни до финал. ❤️🧡

# 562
Kystyr, какъв цвят беше зацапването - червено, розово, кафяво?
Иначе Дуфасфон и Утрогестан са прогестеронови препарати; много от нас тук приемаме някой от тях. И на мен ми изписаха Утрогестан заради кафяво зацапване съвсем в началото, но АГ ми каза до 11-12 г.с. да го слагам, защото само може да подпомогне бременността. Има жени, които са на прогестерон до 20+ г.с., така че няма за какво да се притесняваш. Аз лично досега приемах 3х2, после намалих на 2х2 таблетки на ден, скоро ще мина на 3,2…0, защото е хубаво да се спира постепенно, за да не се получи риск от прокърваване. При всички положения го приемай както ти е казал АГ и вярвай, че само може са помогне.

Момичета, вчера получих малко зацапване и днес бях на преглед. Според АГ било нормално, всичко изглеждало наред, и пулса, и плацентата. Изписа ми дуфастон Confused Някоя от вас пила ли е и в каква доза и колко време? Сякаш с предната бременност слагах утрогестан глобули, но за съжаление не помня причината, но със сигурност не е било кървене, защото вчера много се уплаших Cry

Бледо розово, и след няколко часа имах още капка-две, иначе е около датата на цикъла, според АГ най-вероятно е заради това.

Доколкото знам за гаденето е наследствено голяма част, майка ми не е имала гадене, аз също, нито предната бременност, нито тази. За сметка на това имам страшен апетит, постоянно. Предната бременност тръгнах от 51 кг и стигнах 64. Спрях да кърмя, малко след годинката на дъщеря ми и бях 58 кг. Сега  стартирам на 54 кг, надявам се да не мина психологическите 65 Joy

Аз пак да питам, вашите гинеколози как броят гестационните седмици? Аз съм 7 седмица и 3 дни, и според гинеколога съм 7-ма, и ме викат за записване в 12, което според всички приложения е 13. Вашите така ли ги броят?

# 563
Когато говорехме за зацапване с моята АГ, тя ме пита дали съм около датата, на която иначе щях да чакам менструация, така че явно и според нея е нормално.
А за седмиците - когато аз ѝ казвам, че съм в 8ма, тя смята и ми казва “Не, в 7+2 си, нямаш 8 пълни”. Затова вече пред лекари гледам да съм точна - “в 7+4 г.с. съм”, но пред себе си знам, че съм в 8ма. Думите ѝ бяха “искам пак да те видя след 2 седмици като ще си в 9+2”
Като цяло забелязвам, че повечето АГ в началото някак гледат да ни настроят, че няма закъде да бързаме и да сме нетърпеливи. Или поне тези, при които съм ходила са така.

# 564
  • София
радвай се ,че не ти се гади .Не е задължително  ,на мен започна от първата седмица в която разбрах. Така ,че се наслаждавай на бременността си 😊

Аз също нямам гадене. Единствено от време на време имам сърцебиене, но знам, че и майка ми е била така. Имам и болезнени гърди като камъни са. Други симптоми нямам. Сладко не ми се яде (което не е типично), повече ми се яде солено (сирене, кашкавали и прочее).

# 565
Напълно съм съгласна. И аз го забелязвам и не мога да го проумея.....проличава си, кой ти е истински приятел!

Всички ми казват, че гаденето започвало на доста по- късен етап и малко или много звучат заплашително даже. Един вид оооо чакай да видиш ти какво ще стане и колко ще ти е зле. Много е кофти, че като сподели човек такава новина и всички почват.... сега какво те чака... няма да спиш, ще повръщаш, ама много ще ти е зле. Не го разбирам това мислене, казва се честито и до финал и това е....Майка ми е с две момичета и никога не й е било лошо, но повечето жени смятат, че на всички им е лошо и им се гади.

# 566
Включвам се в темата. Благодаря ви, че споделяте.

Да, гаденето е индивидуално  за всяка жена. Аз имам момче на 2 ги половина и въобще не ми се е гадело, но киселините започнаха от 4-я месец и бяха така до раждането. Не вярвах, че ще ми пораснат стъпалата, но стана точно така. Глезените ми оттичаха, но се оправиха след раждането, но вече съм с един номер по-големи обувки.

Аз искам да ви попитам кога смятате да се похвалите на най-близките и кога на приятели, колеги и т. н.?
С първата бременност се похвалих след 13-14 г.с. Сега мисля да постъпя пак така, дано всичко да е наред дотогава.
Леко бременеене на всички.

# 567
Най-добрите ми приятелки и двете са бременни. Едната е в осми месец другата в 4-5 и когато разбраха толкова се зарадваха, планираха как трите бебета ще си играят заедно, нито веднъж не казаха, че ще ми е лошо. Едната която е в по-късен етап даже предложи като напредна, а нейната бебка е малка и не прави нищо да взима синът ми за през деня да си свърша нещата о бяха много мили. Аз също реагирах така когато разбрах. Това че на едни им е гадно не значи, че и на другите задължително трябва.

Аз съм в голяма чуденка с моя АГ. При миналата бременност ходих при др. Анна Богданова по препоръка на жената на брат ми. Тя роди второто си детенце 6м след мен и също се следеше при нея. И двете нямаме оплаквания, но две наши приятелки родиха при нея и едната спешно секцио с опасност за живота загуби повече от 1л кръв, близките и са питали за нея и те са казали, че не могат да дадът информация, после момичето прокървя ли на изписването и др Богданова не вдигнала телефона, а се скарала, че извикала линейка, но момичето се притеснило, реално е имало опасност.

Друга моя приятелка роди също при нея естествено и имаше усложнения, наплиска ла косата на една акушерка с кръв и я навикали, тя се паникьосала, казали и че е много тъпа и някакви такива неща, докато момичето ражда, а тя е млада и се притеснила. Накрая докато я шили (не я хванала упойката) и се карали, че мърда, оставили бебето на няколко метра от нея и казали да не мърда, докато бебето реве на няколко см от нея тя не може дори да го докосне. Когато ми разказаха ражданията си в подробности нямаха и на представа, че съм бременна и после им стана много тъпо, защото са ме напрегнали. Сега нямам идея да рискувам ли по моя преценка и по тази на жената на брат ми или да не рискувам, защото все пак са две подред. И двете бяха март месец2022, а моя голям е март 2021, бебока на сестра ми е септември 2021:)

# 568
И аз от две приятелки, които си следяха бременностите при нея, знам, че нещо се е бъгнала. Явно й идват повече поетите случаи, станала е по-нетърпелива, по-изнервена, гледа по - бързата процедура да станат нещата. Ако можеш си я смени. Simple Smile
За казването, на роднините ще кажем сега по Великден като се събираме. Така или иначе, дори и нещо да се случи, пак ще им споделим. За приятелите, не бързам.

# 569
Ами и аз така мисля да я сменям, но нямам никакъв опит😁
Както казах със сина ми просто отидох с 2седмици закъснения е половина казах и Еди коя си Ви препоръча и тя ми каза добре влез. Горе-долу нямаше нещо кой знае какво. Споделих, че около мен хората се бяха насочили там да раждат. Едната ми приятелка роди секцио, другата живее в Пловдив и тя е с друг лекар. Ако може да препоръчате къде се следят мамите от София и доволни ли са? Не държа да е някакво лице, даже ако е с по-малко пациенти като Богданова преди години ще е по-добре, защото ще обръща повече внимание:)

Общи условия

Активация на акаунт