Декемврийски бебета 2022!!!

• 34 060
  • 707
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте аз вчера имах силно парене при уриниране понеже преди да забременея имах възпаление много се притесних слагах си макримор ни както разбрах че съм бременна спрях може да не съм се излекувала напълно много се притеснявам за бебето сложих пак макримор и мина...в 18:45 съм при АГ дано всичко е наред и това възпаление не стане голям проблем ...за симптоми един ден ако ги има друг ги няма какво може да ми кажете как да излекувам инфекцията възпалението четох във форума стара тема и там пишеше сок от червени боровинки и че са ходили на уролог....Ако може да да споделите ще се радвам много
Аз ядях червени сушени боровинки,  пробвай с тях хем са вкусни. Аз да питам другите мами, така ли ви е лошо , със ставането ми е зле днес вече и свят ми се вие .Един ден много апетит на другия изобщо. Кога ще спре това нещо и ММ го побърках 😁
Аз един ден имам симптоми, друг ден нямам. Единствения постоянен симптом ми е, че като видя месо ми се догажда.

# 526
Да споделя и аз. Сега се върнах от преглед 6гс+2дни и видяхме пулс. Heart Eyes Днес нямам никакви симптоми още, а до вчера още със събуждането ми прилошаваше. Ние също ще ходим за 5 дни на екскурзия, ще пътуваме с кола около 700-800км. Питах лекарката, каза че няма никакъв проблем само да спираме за почивка да се поразтъпча за около 5, 6 минутки и толкова. Със самолет изрично ми каза, че не препоръчва заради налягането при излитане и кацане. Каза ми, че нямало толкова значение колко дълъг ще е полета, каза с кола най-добре. Но разликата е, че ние живеем в Германия и все пак тук пътищата са много добри, пътя ще е главно по магистрала което означава 0 дупки и препятствия. Отслабнала съм с 2 килограма от началото на бременността, нямам апетит изобщо. Аз да ви попитам за спорт? Има ли спортуващи?Аз попринцип не спортувам (спортувах до  преди година активно, но от година изобщо не съм). Лекарката ми каза, че е хубаво да се раздвижвам и щом се чувствам добре, да се движа по възможност повечко. Разбира се, когато се изморя или не се чувствам добре да спра и без екстремни спортове и тежести. Аз от година си понатрупах килца (63кг съм в момента). Няма да работя през цялата бременност, тук нямам възможност всеки ден да излизам с приятелки, ММ е на работа всеки ден и като се прибере не ми се иска да го юркам да излизаме на разходки и се чудя дали да правя вкъщи упражнения, но какви? Ако имате идеи ще се радвам да споделите Hug

# 527

Аз да питам другите мами, така ли ви е лошо , със ставането ми е зле днес вече и свят ми се вие .Един ден много апетит на другия изобщо. Кога ще спре това нещо и ММ го побърках 😁
[/quote]

И на мен от няколко дни вече със ставането ми е лошо. Още не съм повръщала де, но пак се чувствам зле и ми е отпаднало. Днес съм на препечени филийки, домати, краставици и тоник с лимон и се живее така. По-силни миризми, тежки храни и особено месо са ми ужас в момента.

# 528
При мен положението става критично. Вече ставам от леглото само до тоалетна. Гаденето изобщо не минва. Вчера се чух с АГ и ми каза Деган 2х1 и ефект няма! Нищо не ми помага, само храна да видя и ми се повдига. Има ли смисъл да пробвам друго лекарство?

# 529
При мен положението става критично. Вече ставам от леглото само до тоалетна. Гаденето изобщо не минва. Вчера се чух с АГ и ми каза Деган 2х1 и ефект няма! Нищо не ми помага, само храна да видя и ми се повдига. Има ли смисъл да пробвам друго лекарство?
Аз още не смея да пия нищо , стискам ,но до кога не знам.А и още не съм казала на шефа си .Искам да продължа да работя. Някъде бях чула за хапчета Емил.Блонди само сутрин ли ти се гади?

# 530
Здравейте,записвам се и аз доста предпазливо. ПРМ 12.03, но съм с нередовен цикъл на 17.04 видях двете черти и съм много щастлива. Имам една принудително прекъсната бременност заради ковид в 6ти месец ,но вярвам че този път всичко ще бъде наред🙃

# 531
Здравейте , момичета. Прибрах се сега от преглед . Има проден сак , но каза че е рано за пулс на 3 май пак съм на преглед . Питах я дали мога да летя със самолет понеже имам билети за 5 май и 10 май се връщам , тя каза че не било много редно , аз я питах защо тя не можа да ми отговори . Трябвало да се пазя от грип и настинка . Това ми е ясно но това не означава да излизал от вкъщи . Кажете вие какво мислите ? Как ще се пазите ? Какво не може да се пие ?

Летенето със самолет доколкото знам не се препоръчва в края на бременността само. През втория триместър е ок, но ако полета е по-дълъг от 2 часа трябва да ставаш да се разтъпчеш, за да не се получат крампи. Същото важи и за пъруването с кола. Относно налягането....това не го знаех. Аз не бих рискувала, но се разрови за повече информация, ако ти е важно пътуването!

# 532
Постоянно! Не е спирало от дни! От въздуха ми е лошо и всичко ми мирише ужасно! Даже като спя ми е лошо и се будя! И като ми кажат-майчинството не е лесно, ще търпиш и откачам. Това разбиране от кой век е??
Аз още не смея да пия нищо , стискам ,но до кога не знам.А и още не съм казала на шефа си .Искам да продължа да работя. Някъде бях чула за хапчета Емил.Блонди само сутрин ли ти се гади?

# 533
Блонди как прекрасно те разбирам🤗 а как съм гладна и как ми се повдига. С първата бременност бях цвете, отида повърна и ми мине и така до към 3 тия месец. Тук..... ми е кошмарно

# 534
И на мен ми се гади ужасно и от всичко.Все пак  гледам да хапвам.Задължително по 3 лимона на ден.Дано не са вредни...Има раздвижване с някакво кило надолу,но то бързо ще се върне,ако се храня редовно.Гаденето ми е най-малкият проблем-  болки в мускулите,в ставите ,умора и т.н.,които по принцип имам и сега се засилиха. Идея нямам как ще издържа.С предната бременност  повече лежах,но пък нямах тези болки,а само в корема.Сега и лежане не помага.Въобще не се примирявам с мисълта"Не се става лесно мама".Около мен  приятелки до раждането си работеха и бяха супер активни.Никакви неразположения,но явно съм друга "мая". Четвъртък  съм на преглед и ще пиша  дали нещо сме чули Wink

# 535
Мен ме мъчи сънливост. Много ми се спи. Преди все съм се чудела на жени, които ми обенсняваха как прави са заспивали. Е, сега на моята глава дойде 😀 Много е трудно да си държа очитв отворени като ми се доспи. Едва избутвам до съня с малкия. Имам и световъртежи, но може да е от утрогестана, че го примам орално. За гаденето, гади ми се от нищото, но това ми в рай пред предната бременност.
За тези, дето им се повръща от всичко. Ще стане малко по-леко нататък. До тогава ще е мъка. Нищо не ме спасяваше мен.

# 536
И моето гадене продължава - като се появи гледам да пия вода с лимон или да хапна нещо стига да ми се прияде, защото в повечето случаи ми става още по-гадно от храните, което имам… а мислех, че са пълни глезотии това 😁
Сутрешното кафе продължава да има кофти вкус, затова няколко дни дори го пропускам, поради което съвсем ми се спи.

Аз си поръчах сок от червени боровинки миналата седмица и пия всеки ден по малко превантивно (концентрат е) с цел пречистване на пикочните пътища, понеже преди години страдах от цистити, а и е силен антиоксидант. За гаденето също помага, тъй като е кисел.

Мен ме викат отново на преглед след поне 2 седмици, но да видим дали ще се изкуша да отида по-рано…
Съветът на лекарите, при които ходих, е да пусна пренателен най-рано на 8.05, а по-добре дори след 15ти, т.е. при 11 пълни г.с. Според професора по генетика, при която се гледах заради мисед-а, по-ранния пренателен тест може да даде фалшив резултат, заради недостатъчното ДНК на бебето в кръвта на майката, или да се наложи повторно вземане на проба по същата причина.
Но за момента планувам само от преглед за следващия преглед и си казвам, че има време за всичко, а и сега е моментът да се науча на търпение, защото си трябва за една спокойна бременност.

Честито на новите мами и само хубави новини при всички ни! ❤ 🙏

# 537
Момичета искам да ви пожелая леко бременеене. Да ви пожелая на всички да стигнете до края и да се радвате на здрави бебчета🍀🍀🍀🥰
При мен нещата приключиха. Днес пак бях на лекар пулса спада. Бременността не се развива както трябва и за това ще я прекратим.

# 538
Запис и от мен, по мои изчисления термин 4.12.22

# 539
Момичета искам да ви пожелая леко бременеене. Да ви пожелая на всички да стигнете до края и да се радвате на здрави бебчета🍀🍀🍀🥰
При мен нещата приключиха. Днес пак бях на лекар пулса спада. Бременността не се развива както трябва и за това ще я прекратим.
Ваня, много съжалявам! Sad Дай Боже на есен пак да си в очакване!
Днес съм ядосана, имах час за утре, да чуем сърчице, но сестрата звънна да го отмени, защото АГ вече лети за някъде да почива. Сега трябва да чакам другата седмица във вторник. Така исках да се успокоя и да си отдъхна, че всичко е наред... а то... 😔 В града ни няма други АГ с добра апаратура, все са с апарати по-стари и от мен и няма къде да отида. Да звъня на други АГ в областния град, няма да ме приемат предпразнично... остава да чакам. Крепи ме мисълта, че симптомите са ми малко по-силни от предния път. Оплаках се!

Общи условия

Активация на акаунт