Отговори
# 105
Въх, дали ще събере смелост да и каже - тя е на ръба на психическото оцеляване. Застреляха ме в сърцето тоя фраг и мислите на Ългаз....
Алекс благодаря за превода !

# 106
  • Кърджали
Ще ѝ каже, мисля. Колкото и да му е трудно.
Ългаз не оставя недовършен разговор.  И би искал този път да го разбере от него за да няма после "ти от кога знаеше". Не би понесъл Джейлин да се съмнява в него.
Иначе думите на Ългаз са жестоки... Какво преживява това момче...

# 107
Знам, че е филм това, ама все пак как нае къща за един ден, организира ремонт, цветя и т.н.
Част от кадрите да не ги сънува някой от тях?

# 108
  • Кърджали
Според мен минават ден или два преди Ългаз да отиде при нея.
Мисля че първо ще отиде при брат си и баща си, защото знае че след като ѝ каже Джейлин ще задава въпроси. Същите въпроси, които и той има.
Не че после няма да я остави и сама да повилнее с въпросите си. Ългаз винаги я оставя да си излее гнева и болката, като просто стои наблизо , в случай че има нужда от него. ...

# 109
  • София
..."Това е сякаш да се обеся в очите на любимата ми жена..."
Ългаз направо е пропит от болка и безнадежност...Какво ли му коства и на Каан да предаде всичката мъка на света...
Аз мисля, че той отива направо при Джейлин от фабриката...

# 110
Благодаря за фрагмана Flowers Hibiscus и превода! Flowers Hibiscus

Чакам някой/кой? да се усъмни, че не Чънар е убиецът. Метин нали знае за двата изстрела, още ли не е питал Чънар. Остана на думите му, че е убил Зафер, а как - и досега не знае. Когато това се разкрие, ще остане само унищожаването на следите.

# 111
Сценаристката напипа тънка струна и сега я опъва, колкото може.

И за предишния епизод писах, че според мен показват Джейлин като загубила връзка с реалността и с психично заболяване вече като цяло. Сега минаха на друго ниво. Наемаш ли жилище за минути без поне да го покажеш на този, с който ще живееш там (било и то и улучвайки любимата му улица, каквото и да значи това Grin). Че и тази реплика, че само това я държи за живота!!!  Любопитно ми е сега като разбере, дали ще дойде на себе си и ще се юрне да събира улики, за да вкара Чънар и Метин в затвора или ще се срине. Надявам се да е първото, за да се върнем в жанра си.

LU4IQ, и аз се зачудих за двата изстрела, не направиха ли впечатление на Метин. Въобще той с изчезването на трупа трябваше да му светне, че има други набъркани тук и нещо гнило. Да не говорим, че коментираха, че единият изстрел е от близо, а другият не ?!?  Simple Smile Несправедлив живот, шефът на полицията е пълно недоразумение - липса на хладнокръвие и възможност да анализира, а лаборантът Ниязи беше перфектен. Ама на - единият шеф, другият най-отдолу в йерархията.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 00:41 от solnichka

# 112
Солничка, нали знаеш, че това е трейлър, съставен от НЕпоследователни фрагменти
от епизода? Не знаем дали това не са само мечтите на Джей,
въображението й как ще заживеят с Ългаз, как ще си посади и отгледа цвветя
и подобни видения на една влюбена жена...

А според мен, Ългаз няма да има смелостта да й съобщи (не знаем точно какво!)
именно в този момент...
Затова ни е нужно само търпение до втория трейлър, а после и до неделя...

Алекс, ти си знаеш колко съм ти благодарна! Flowers Hibiscus

# 113
Минало е време - къщата е боядисана, те седят на дивана, видяхме го при огледа, купила е китки. Вероятно Ългаз е успял да чуе разказа на роднините си и е настъпил моментът да каже на Джейлин. Къщата е между неговата и нейната, спестиха ни търсенето - някои моменти ги претупват, та не знаем как я е нацелила на любимата му улица.
Не вярвам всичко във фрагмана да е плод на представата на Ългаз. Но е възможно.

# 114
  • Кърджали
Ългаз няма избор, ще трябва да ѝ каже. Иначе ще разбере от Йекта или новините (защото Ългаз няма да попречи да арестуват баща му и брат му). А разбере ли от някой друг, това ще срине доверието ѝ в него. А още от преди да осъзнае,че се влюбва, Ългаз отчаяно иска тя да му има доверие, да му вярва. Затова не се е опитвал да крие неща от мея, няма да опита и сега, когато става въпрос за нещо толкова важно

За мен това психологично състояние на Джейлин в момента е напълно разбираемо. От самото начало тя е в центъра на всичко случващо се. Да, сестра ѝ и майка ѝ също понесоха същите загуби, но те някак си останаха в страни от бурите. Докато Джейлин преживя толкова много, че и човек със стоманена психика би дал на късо. В момента я държи само любовта ѝ към Ългаз, затова и така се е вкопчила в мечтите си да заживеят заедно, да имат дете. (Ългаз пък който отдавна каза че тя е сърцето му, няма да се дърпа я). Може би... Вярвам че точно тази тяхна силна любов ще е причината след първоначалният ужас и буря, Джейлин все пак да остане при него.
Ългаз ми разби сърцето с това ".Това е сякаш да се обеся в очите на любимата ми жена...". Толкова пъти вярваше, че я е загубил и тя е оставала при него. Но сегашното положение ме му позволява дори и да мечтае за това.

Нека му мине гнева на Ългаз, тогава той ще се усъмни в броя на куршумите и изчезналия труп. Ще тръгне да разследва пак на своя глава , Парс как ще го удържа един Бог знае вече. Може би и това ще го събере отново с Джейлин. Първоначално за да разберат кой точно е убил баща ѝ и постепенно да си я върне обратно.
Метин чу от Чънар "Аз го убих" и това беше. Никога не се сети да попита как, защо, кога. Дори и изчезналия труп не го усъмни..За него Чънар е виновен , замете следите и след това продължи да прави грешка след грешка. За да го докара до тук...

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 09:06 от Aлекcандрa

# 115
Лошото е, че то в момента няма какво да накара и Ългаз да се усъмни, че не е Чънар. Баща му, ако не се довърши, и Чънар трябва доста детайлно да разкажат, та това което Метин пропуска, да впечатли Ългаз. Ако не, един или два куршума за него нищо няма да значи.

# 116
  • Кърджали
Държи ме това, че и случаят с убийствтвото на Енгин беше така неразрешим по принцип. Джейлин не помнеше нищо, нямаше свидетели, всички улики бяха срещу нея. Щом Ългаз успя да разреши този случай, някак си ще намери начин да разреши и убийствтвото на Зафер. Живота му зависи от неговото разрешаване....

# 117
Привет!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet
Разбира се, че ще има разпити и оттам в някакъв момент ще се появи нуждата да се изясни каква е била тази самоотбрана с два изстрела. Чънар беше точно толкова паникьосан, че е убил човек, колкото Джейлин беше шокирана пред вида на мъртвия Енгин.

Идеята на Джейлин в бъдеще да живеят отделно отговаря много точно на логиката на сюжета в момента и решава два важни проблема. Тя и Ългаз /който няма нищо общо с действията на тримата си роднини/ няма да са в дома на "убиеца" и неговите "съучастници". Разделянето на двете семейства ще предотврати бягството на Джейлин, защото сега тя е в своя семеен дом. Дом, който сама избра, сама обнови, обзаведе - тоест всичко е плод на нейна идея, създаден от нея. Само от нея. Това е важно - човек не може да избира роднините си, но може да избира начина по който да живее, хората с които да живее. Хора, чиито принципи и възгледи за живота споделя. В историята с младите роднини, участници в аферата на Сердар, Джейлин ясно и твърдо показа, че няма да прикрива техните действия, а ще спази закона. Същото, което прави и Ългаз. Който има нужда, ще бъде подкрепян, но не и прикриван, ако е виновен. Отделният дом ясно разграничи и разликата в мисленето на Ългаз и Джейлин от една страна и Чънар, Метин и Мердан - от друга.

След като Джейлин има собствен семеен дом и не е принудена да бяга от роднините, които са свързани с убийството на Зафер, предстои двамата с Ългаз лично да осмислят какво означава индивидуална вина. Има ли вина Джейлин за опита на Зафер да убие невинния брат на Ългаз? Има ли вина Ългаз за прикриването на уликите /съучастието/ от Метин и Мердан. Най - трудното ще е с Чънар - през времето в което той ще е "убиец". Има ли вина Ългаз? Може ли Джейлин да е в семейство с него? И за Ългаз, но в обратна посока - защото Зафер наистина съзнателно реши и опита да убие брат му.
Най- близките хора на Джейлин нямаха доверие в нея и тръгнаха по пътя на отмъщението - да не забравяме кой надъха Зафер да търси сметка на Чънар. Израз на липсата на доверие в правосъдието.
Между най - близките хора на Ългаз също липсва доверие - първо Метин повярва, че Чънар е убил Инджи, после сляпо се довери на думите му, че е убил Зафер. За да изкупи вината си за пренебрежението към Чънар избра грешен начин като баща да подкрепи сина си. Отново липса на доверие в правосъдието. При Чънар разбрахме, че бунтът му е срещу грешния подход на родителя във възпитанието му - налагането на един и същ модел при оформянето като личности на две различни деца. Но това е друга тема, на която предстои да се акцентира. Надявам се - защото е време грешката да се поправи и Чънар да стъпи на свой път, а не на чужд - той няма да е Ългаз, но няма да е и Сердар.

# 118
  • Кърджали
Аз не знам 28ма серия как ще я преодолея,Пънар ни пусна цитатът към 29та серия.

'Как да спра душата ми та да не докосва твоята? Как да я издигна над всичко друго?'

# 119
Mного ми е мъчно за Йългас , много . Следващите 2 серии ще са ужасни . Колко е щастлива Джейлин , и тя горката .Двамата се обичат толкова много , но сигурно раздяла ще има , дано е за кратко . Не трябва те да плащат .
Що се отнася до Осман , той си е тъпанар от началото на сериала . Но друго се питам защо в сериалите се карат за попечителство на деца , които им остават 1-2 , най много 3 г до пълнолетие .Много е тъпо , децата си знаят при кого искат да останат ...

Общи условия

Активация на акаунт