Отговори
# 120
Страхотни анализи сте направили момичета. Аз след фрага загубих и ума и дума - толкова ме разтърсиха вида и мислите на Ългаз. Цитата за 29 обаче ми вдъхна кураж - има шанс да запазят любовта. Даже си мисля че Джейлин ще  намери истинския убиец и така ще се пребори за Ългаз. Да му върне усмивката , спокойствието и любовта.

# 121
Привет!
...
След като Джейлин има собствен семеен дом и не е принудена да бяга от роднините, които са свързани с убийството на Зафер, предстои двамата с Ългаз лично да осмислят какво означава индивидуална вина. Има ли вина Джейлин за опита на Зафер да убие невинния брат на Ългаз? Има ли вина Ългаз за прикриването на уликите /съучастието/ от Метин и Мердан. Най - трудното ще е с Чънар - през времето в което той ще е "убиец". Има ли вина Ългаз? Може ли Джейлин да е в семейство с него? И за Ългаз, но в обратна посока - защото Зафер наистина съзнателно реши и опита да убие брат му.
Най- близките хора на Джейлин нямаха доверие в нея и тръгнаха по пътя на отмъщението - да не забравяме кой надъха Зафер да търси сметка на Чънар. Израз на липсата на доверие в правосъдието.
...
Кой надъха Зафер, че това съм го пропуснала?

LU4IQ, много добре казано, но се опасявам, че сценаристката не тръгна натам. Очевидно ще имаме поне първоначално раздяла, но няма да я базират на осъзнаването на написаното от теб. Сега имаме жертвите семейството на Джейлин и лошите - това на Ългаз. Ще гледаме измъчващ се, без вина виновен, Ългаз и беснееща Джейлин. Не ми се иска и Ългаз да обърне тотално гръб на семейството си. Дано греша, де.
Джейлин трябва да застане до него според мен. Той беше до нея, дори когато и самата тя имаше съмнения, че може да е убила.

Допълвам се. Yura, твоят сценарий ще се радвам да видим. Flowers Hibiscus

# 122
Йекта го надъха , манипулирайки го , Гюл тъпанарката  го до надъха Flushed
Значи Метин и Чънар олигофрените са виновни заради ,че скриха , но наистина всичко започна от Зафер , ловко ''напътен'' от Йекта + Гюла и Айлин донякъде .
Предполагам Джейлян ще размисли и ще разбере ,че Йългас няма никаква вина .Те могат да си живеят и без тъпите си объркани роднини . Аз поне бих направила така .

# 123
Цитат
Кой надъха Зафер, че това съм го пропуснала?

Основно Гюл. Само дето не го наби. И той озверя. Тя знаеше къде е отишъл и защо, сещаше се защо заминава задълго и защо уж си е забравил телефона. Много е унизително за един мъж и съпруг да е обвинен от съпругата си с думите, които чу от Гюл.

Да не забравяме, че Джейлин знае - баща ѝ е купил оръжие, наел е кола, а Ългаз знае и ще ѝ каже, че Зафер с принуда е завел Чънар в онази изоставена сграда.
Интересно кой ще стане адвокат на тримата Кая.

# 124
  • Кърджали
Джейлин след първоначалният шок и гняв ще си остане при Ългаз. То няма къде да иде. За тях двамата вече не съществува свят без наличието на другия в него...

Ългаз ще се усъмни и ще поиска да разследва. Няма да има достъп до разследването, затова някак си (знаем, убедителен е) ще убеди Джейлин да им е адвокат, за да има достъп до това как върви разследването. Това е и начина да има сцени с Ългаз и Джейлин на едно място.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:45 от Aлекcандрa

# 125
Шеговито предложение за Йекта.
С тази омраза към Джейлин (датираща отпреди всички събития и необяснена досега) току виж си наумил да ги отърве от затвора, да й направи напук.

# 126
  • София
Страхотни анализи сте направили момичета. Аз след фрага загубих и ума и дума - толкова ме разтърсиха вида и мислите на Ългаз. Цитата за 29 обаче ми вдъхна кураж - има шанс да запазят любовта. Даже си мисля че Джейлин ще  намери истинския убиец и така ще се пребори за Ългаз. Да му върне усмивката , спокойствието и любовта.

Първо да споделя, че от снощи имам https://vk.com/groups.
Подкрепям с две ръце написаното от Yura.
Надявам се Джейлин да престане да избухва и да преосмисли реално случилото се. Достатъчно бяха отрицателните емоци. Време е вече всички да започнат да търсят истината. Лично на мен ми омръзна да гледам отвратителната физиономия на вечно печелившия Йекта и отблъскващия с всичко Сердар.  Крайно време е и изпадналия в панически страх  и трупащ грешка след грешка Метин да дойде на себе си и да се довери на Ългаз. Ългаз има нужда от съдействие и помощ на семейството си, а не от завоалирани  улики и прикриващи истината лъжи. Явно, че това няма да стане скоро и ще има да се тормозим и ние заедно с Ългаз. За да има втори сезон ще има голямо протакване в разследването и установяване на истината.

# 127
Абе ,то все има недостатъци във всеки  един от нас , в семейството  , в учрежденията без значение служебните  им правомощия ...........ама тук всичко  вече е аха ,аха  извън нормите .
Сема много наляво тръгна по аутобана ...почти до мантинелата .
Не  остана един трезво мислещ и занимаващ се законно със събитията .......
Йекта ............разпасал си пояса ,вилнее на воля , праведен ,чист като сълза .
Лячин ...........поне до тук безмълвна фигурантка
Енгин ............продължава да отмъщава за "прекрасните си родители " ,интересно защо не започне  от Йекта .
Нева  ............осъжда невинен ,дава подкуп/кръвнина  и вече съвеста не я гризе ,Парс знае ,Ългаз знае ,Джунейт
Джунейт .....информационната кутия на Йекта ,на май донякъде .......ако не е внедрен?!?!?!
Прокурорите ......вече само разследващи .....в отпуск ли са ???
Метин ......... падение като комисар , провал и като баща .
дЕдЕ ......... .. фототапет в кафенето ."Архива"  от Седа поне до тук е безпредметен
Седа ........"острието " на дЕдЕ се измъкна по мекушки .
Чънар и "банда " ....."светло бъдеще " -с надеждата да минат през "иглени уши " е min.....
Ерен ........м/у прокурорите ,"кралича" Тууче , баш ком'сер Метин .
Ниязи ....навърза ги като квачката с пиленцата и я отнесе орела .
Джейлин .......първо действа ,после мисли ,а винаги има нужда  от подкрепа ,след всяко професионално -според
                                нея - действие . Целта  оправдава средствата ,но донякъде .Лошото предстои !
Осман ... ......  ни съпруг ,ни баща .......
Гюл, Магбуле ,Айлин ........традиционни домакини ,не подлежащи на промяна...Дано Сема се смили над тях
 в някяква +++++ насока .

Nina NN , за последното изречение -съгласна - и това не ми допада . Губи сериала .

# 128
За  тези, които разбират (може и донякъде, като мен) руски,
ви предлагам в скрит текст няколко забавни коментара за 27 еп.
Доста верни, между другото...

Скрит текст:

# 129
  • София
За  тези, които разбират (може и донякъде, като мен) руски,
ви предлагам в скрит текст няколко забавни коментара за 27 еп.
Доста верни, между другото...

Скрит текст:
jupetrov7,  благодаря за предоставените коментари в скрития текст. За мен са доста интересни. Разнообразни са. Едни съвпадат с моите виждания, а други не, което прилича и на нашия форум. Препоръчам да ги прочетете. Напълно съм съгласна със следното, написано от Гост: "Когато започнах да гледам този сериал, си помислих ето най-накрая нещо без клишета,  но уви, те вече започват да го развалят и отиват твърде далече в измислените обстоятелства.  Ето защо аз съм за това първо да се напише пълен сценарий, да се заснеме и след това да се пусне на екран" .
Свободния превод е мой и може да има неточности, но за мен изказаното е много точно. Да  сценаристката прекали в измислените и нереални действия на героите с цел продължаване на сериала. Това , обаче ще откаже много от  зрителите да продължават да гледат.  Ефекта ще е отрицателен, но за техните хонорари - не, което напоследък е водещото в турските сериали.

# 130
Здравейте!
Този трейлър ме остави без слова
Благодарение на вас и коментарите ви, малко, по малко идвам на себе си.
Решително съм настроена оптимистично. Никакви раздели повече.
Нашето момиче няма да понесе повече.
Тя СЦ само трупове ли ще ни предлага занапред. Ще ѝ спадне рейтинга със сигурност.
Няма повече да коментирам!
Звездите нищо не ми говорят, млъкнали са проклетите
Кристалната ми топка се е замъглила хептен, след като опитах да я забърша с Медиум-обезмаслителя

Хубава вечер, прекрасници

# 131
Цитат
Ето защо аз съм за това първо да се напише пълен сценарий, да се заснеме и след това да се пусне на екран.

И ако рейтингът на първите 4-5 серии е между 2 и 3.5%, кой ще гледа следващите 100-120 серии, кой ще ги плати. Писането на сценарий е дълъг процес и ако не го платят на автора, той от какво да живее. Телевизиите в Турция разчитат на реклами и само когато продажбите в чужбина са добри, могат да си позволят такъв ход - пример ВВКьосем. Или държавната ТРТ1 - заснели са четири серии на "Черна дъска" и отсега са обявили, че ако рейтингът е нисък, ще приключат с 10-ти епизод.
Изходът е в интернет платформите - там работят на принципа в цитата, но тези платформи са платени, сериалите са по 1-2 сезона, по 8 серии, два пъти по - кратки от телевизионните.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 00:41 от LU4IQ

# 132
  • Кърджали
Аз честно казано,  съм склонна да си затворя очите пред някои неща в сценария защото един сезон са около 36 серии по повече от 2 часа. Няма сценарист, който да издържи на това темпо с идеален сценарий. Което не е вина нито на сценаристите, нито на актьорите. А на Тв каналите основно.
А и зрителите често очакват сценария да тече според техните мисли и желания, забравяйки че сценаристите имат една картина в главата си и си я следват.
За мен например обвинението за убийството на Енгин,което се стовари върху Джейлин и подкрепата на Ългаз, който не изпита и грам съмнение,не бяха току така...Сега Джейлин дори и да иска да убие членовете на семейство Кая знае, че Ългаз никога не би направил нищо, което да я нарани. Защото той беше до нея ,когато тя беше в Ада. Сега той е в Ада и тя ще трябва да намери сили да бъде до него.

"Минало, за което не съм виновен, ще отнеме бъдещето ми..."

Мисля, че сега дойде времето Ългаз да обере плодовете на всеотдайността си. Досега винаги е бил до Джейлин безусловно, безгранично и поставяйки я на първо място. Време е (след неизбежен кратък шок) и той да получи подкрепата от жената, която така боготвори.

Парс и Джейлин.
Явно разследването е почнало. И за да има достъп Джейлин , може би е станала адвокат на Чънар. Иначе като близка на жертвата няма право. А Парс не знам доколко би нарушил правилата, дори заради нея /двамата. Така и Джейлин и Ългаз ще имат достъп до разследването (защото по правилата Ългаз лично няма достъп, знаем), а ето и поводи двамата да са заедно, дори ако разговорът е завършил зле....

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 20:03 от Aлекcандрa

# 133
Комшиите, ако искат да гледат или не ,с висок- нисък рейтинг ,2-3 сезона .....аз май спирам , ще следя историята в темата ,ако не ме натоварва .

# 134
  • AMS

Благодаря за преводите, коментарите и реакциите!!!
Имам една молба.
Моля, руските текстове, които коментирате,
да ги слагате, като текст в спойлер!
При мен се отваря vk, но не и turkru.tv.
Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт