За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 931
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Абе и аз не вярвах , ама моето дете тези дни за пореден път ми доказа ,че тръгне ли зъб , тръгват сополите . Няма зъб , няма сополи.
Възможно ли е бебе да кашля от време на време от растеж на зъбче? Също така си търка доста устата, носа, очите, кисела е и иска да я гушкаме постоянно. Видях, че отдолу на венеца се вижда бяла чертичка/резка. Предполагам, че това е върха на зъбчето Thinking
От зъби не се кашля. Търкане на венеца, хапане, скимтене, лошо настроение е от зъб. Сополи и кашляне, температура, не.

# 436
  • София
И на синът ми почваш да му тече носът като избиваше зъб. Бистри секрети.
Всяко правило си има изключения😂

# 437
  • София
И синът ми е с бистри сополи и температура 39 градуса, търка нос, очи и е кисел и избива зъб. Ама не е от тях, беше си на преглед. Никога досега не са били от зъб тези симптоми, винаги вирусно. Просто пада имунитет и се разболяват по-лесно. Беше препълнен коридорът в поликлиниката с деца с такива симптоми днес.

# 438
Не знам в кой период беше, но има фалшива кашлица Simple Smile. Кашлят за да привлекат вниманието.
При нас също е с бистри сополи когато вади зъби.

# 439
Да, при нас също имаше период на фалшива кашлица. Иначе кашля от многото слюнка, покрай зъбоникненето.

# 440
Здравейте на каква възраст се кандидства за ясла??

# 441
  • Варна
Възможно е да има дори и сопол при изникване на зъбче, но са еднократни случаи. Прокашляне, може да има и от многото лиги.
А температурата пък си е направо чест симтом, може да дигне, но не прекалено висока.

При изникването на първите 2 и аз се бях притеснила и го водих на преглед, при което педиатърката веднага видя подутите венци и наистина след няколко дена избиха.

При първите зъбчета, най-очевиден симтом беше, че нямаше апетит и спираше да си яде храната, освен млякото за няколко дни. Съща така става адски кисел и плачлив.

Възможно ли е бебе да кашля от време на време от растеж на зъбче? Също така си търка доста устата, носа, очите, кисела е и иска да я гушкаме постоянно. Видях, че отдолу на венеца се вижда бяла чертичка/резка. Предполагам, че това е върха на зъбчето Thinking

# 442
Влизам с неприятни въпроси:
1. Колко често може да се промиват очите с физиологичен разтвор? Бебето е с конюнктивит, препоръката на лекаря е да се чисти с вода. Тук няма частни кабинети и възможност за второ мнение. Единственото, което правя допълнително е капки с физиологичен р-р, но не знам колко често мога да капвам.
2. За какво се гледа след падане, освен сънливост? Бебето е на 9 месеца и падна по гръб от висока спалня. Плака след това, но заради растеж на зъби и други съпътстващи неща ми е трудно да преценя боли ли го нещо и от какво е кисел.

# 443
Относно падането, много често се случва при дъщеря ми, тя е на 11 +. Даже миналата седмица се удари доста лошо, залитна и се удари в ръба на масата. В спешното я прегледаха и казаха да следим основно за повръщане.
Очичките с преварена вода.

# 444
  • София
Защо се следи за повръщане точно?

# 445
Защото е симптом на мозъчно сътресение заедно с виенето на свят, сънливост и загуба на съзнание.

# 446
Защото е симптом на мозъчно сътресение заедно с виенето на свят, сънливост и загуба на съзнание.
... и един от най-важните белези на "вътре-черепен" кръвоизлив (субарахноидални хематоми).

# 447
Здравейте !
Вече сме на 2 месеца(момиче) и това ми е първо дете.
Имам няколко притеснения относно храненето.Бяхме при педито и каза през целия месец да й давам по 120мл.на хранене,но не разбрах колко хранения трябва да има през деня?
 За сега  имаме шест.

Също така и каза да махнем последното хранене,т.е в 22ч.след банята да й е последното .Аз мисля,че до 6ч.сутринта няма да издържи без да похапне ,а и ми се струва много дълъг период без храна за бебе?!!
Моля за съвети!
Благодаря предварително !

# 448
Plamchy, със съвсем скорошния ми опит (в момента моята бебка е на 6 м) мога да те посъветвам да не се вглъбяваш в цифри от всякакъв вид - мерки, часове, количества, бройки. Повярвай ми, бебчето ти ясно ще ти  показва кога му се яде. И на мен ми се казваше да махам нощно хранене, да следя часови отрязъци от ядене до ядене, да давам еди-колко-си. Нищо не ставаше както педиатърката съветваше. Детето се будеше нощем гладно и я храних до момента, в който една нощ просто не се събуди в продължение на 8 часа (беше на около 2++++ на косъм от 3 м) и така с времето нощният сън стана дори по-дълъг. Понякога се хранеше 4 пъти през деня, а понякога 7. Понякога ядеше 120 мл., понякога 240 мл. Наддава, расте, напълно здрава е. 🤷🏼‍♀️ Водя се по нея.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 21:49 от chrissie-d

# 449
Plamchy, със съвсем скорошния ми опит (в момента моята бебка е на 6 м) мога да те посъветвам да не се вглъбяваш в цифри от всякакъв вид - мерки, часове, количества, бройки. Повярвай ми, бебчето ти ясно ще ти  показва кога му се яде. И на мен ми се казваше да махам нощно хранене, да следя часови отрязъци от ядене до ядене, да давам еди-колко-си. Нищо не ставаше както педиатърката съветваше. Детето се будеше нощем гладно и я храних до момента, в който една нощ просто не се събуди в продължение на 8 часа (беше на около 2++++ на косъм от 3 м) и така с времето нощният сън стана дори по-дълъг. Поняка се хранеше 4 пъти през деня, а понякога 7. Понякога ядеше 120 мл., понякога 240 мл. Наддава, расте, напълно здрава е. 🤷🏼‍♀️ Водя се по нея.
От вашият отговор се поуспокоих малко.
Аз я будя през 3-4 часа ,за да си направим 6 храненя,но ако и през нощта дам още едно,няма ли да стане много на мъничето?

Общи условия

Активация на акаунт