За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 898
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Като човек с нисък хемоглобин мога да кажа, че да се качат стойностите само с храна е доста трудно. Нужни са усилия и количества, които няма как да бъдат достигнати при започващо захранване. Най-добре си почнете изписаните медикаменти, които не пречат да си давате каквато храна сте решили паралелно. Има доста време докато бебето прояде количества, с които само да компенсира и да няма нужда от медикамент.

# 496
Аз успях да кача хемоглобина на синът ми само с храна. Но вече го бях отбила след 1 годинка. За толкова малко бебе, когато АМ/кърма е основна храна, не мисля, че ще е възможно... Защо не направите консултация с хематолог?

# 497
И двете бяха за известно време на Малтофер заради нисък хемоглобин. Може би бяха на 3 4 месеца тогава. При захранването след зеленчуците въведох жълтък, заради желязото, по препоръка на педиатъра.

# 498
Като човек с нисък хемоглобин мога да кажа, че да се качат стойностите само с храна е доста трудно. Нужни са усилия и количества, които няма как да бъдат достигнати при започващо захранване. Най-добре си почнете изписаните медикаменти, които не пречат да си давате каквато храна сте решили паралелно. Има доста време докато бебето прояде количества, с които само да компенсира и да няма нужда от медикамент.
Подкрепям !

# 499
И двете бяха за известно време на Малтофер заради нисък хемоглобин. Може би бяха на 3 4 месеца тогава. При захранването след зеленчуците въведох жълтък, заради желязото, по препоръка на педиатъра.
Дали имахте някакви странични реакции от Малтофера за бебета?

# 500
Не, никакви, но не беше приятен на вкус и го смесвахме с АМ, за да го пият. Едното бебе беше с рефлукс и повърна няколко пъти, но и без Малтофер пак връщаше.

# 501
Какво предлагате за сз?

# 502
  • Варна
Има - възможно е болки в корема и изпражненията стават черни. Едва му го давах аз, от един момент нататък тотално ми го отказа. Давах малтофер около месец и се беше покачил малко хемоглобина.

# 503
Момичета, имам проблем с гърнето. Малката е на 11 месеца, слагам я от около месец и половина. Има успех с пишкане сутрин, след сън и понякога след измиване. Но прави на пук и пишка извън гърнето или веднага след сваляне на памперса. Вече ходи и обикаля, пикае права, хили се и си пляска. Явно и е забавно. При смяна на памперс бързам за да не направи беля. На някой да се е случвало или да ми даде адекватен съвет какво да правя.

# 504
  • София
Изчакай? То детето не осъзнава още какво е това, не може да си каже кога му се ходи. По-скоро така като го описваш го приема за игра.
Малкият чак на 1г6м започна да ползва по предназначение гърнето, но все още носи и памперс, защото не се осъзнава още всеки път. Преди това го смяташе за играчка и дори не искаше да сяда често пъти. За вършене на работа беше единични пъти.

# 505
На 11 месеца, как, аджеба очаквате детето да осмисли, какво се прави на това гърне и извън него?!?!

# 506
Момичета, имам проблем с гърнето. Малката е на 11 месеца, слагам я от около месец и половина. Има успех с пишкане сутрин, след сън и понякога след измиване. Но прави на пук и пишка извън гърнето или веднага след сваляне на памперса. Вече ходи и обикаля, пикае права, хили се и си пляска. Явно и е забавно. При смяна на памперс бързам за да не направи беля. На някой да се е случвало или да ми даде адекватен съвет какво да правя.
Почва да пишка осъзнато, тоест знае какво прави, а не просто ей така докато си върши други неща, но е на етап още да не разбира, че трябва само в гърнето. Няма какво много да направиш освен всеки път да казваш, че не се прави така и да обясняваш, че се пиша само в гърнето. Етап е и ще мине, вече колко време ще отнеме... Може да е 5 дни, може и повече. Просто търпение.

# 507
Моето дете е на година и 8 месеца и пишка извън гърнето и ми сочи къде се е изпишкал даже 😀 Говорим, обясняваме, сяда на гърнето, стои доста, но като му се припишка става и отива някъде другаде да я свърши тая работа. 🙄😀

# 508
Моето дете е на 2.6г и даже НЕ иска да седне на гърнето 😄 говори, разбира, но прави на пук и не иска.

# 509
За мен е нарочно и се притеснявам да не стане навик. Обяснява и се всеки път, че не бива да го прави извън гърнето. Пляска си когато пишка в него или извън него и сочи. 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт