За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 890
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Прекалено е малка и бе осъзнава. Ние сме на 1.5 години и сме до никъде.

# 511
С гърнето си е до дете.
Но да, малка е, просто изчаквате, минават през хиляди етапи, ако е нужно правите пауза, прибирате гърнето и след 2 седмици пак.

# 512
Здравейте мами.
Днес купих залъгалка 18м+
Малкия на 5 ти Май прави 18 месеца.
Проблем ли е ако сега му я сменя със старата
Защото предишната е от 6м -18 м.

# 513
  • София
Какъв да е проблема за 3 дни🙄

# 514
Здравейте мами.
Не мисля, че е проблем.

# 515
Здравейте мами.
Не мисля, че е проблем.
Ок

# 516
  • София
Здравейте, имам бебе на 2 месеца. От страх да не претопля детето, май го разболях. Онзи ден излизахме и беше студено навън, макар и разходката да не беше дълга. През нощта като ставах да сменям памперс ръчичките и нослето му бяха студени и се гушкахме цяла нощ. Вчера бяхме по задачи навън и прекарахме час и половина навън облечен с боди с дълъг ръкав и суитшърт с качулка (слагам качулката, защото постоянно си маха шапката), панталонки, чорапки и вълнено одеало и покривалото на коша за новородено. Бях закрила коша с муселинова пелена да не свети и духа и като се прибрахме ръчичките му бяха ледени, нослето и зад вратлето топли. Най-много ме притеснява, че няма никакъв глас, толкова е пресипнал милия все едно се е драл и вчера акото му беше зеленикаво. Няма промяна в поведението, бодър е. Днес ще се чуя с педиатъра. Има ли повод за притеснение според вас? Най-много ме притеснява гласът му честно казано. Все едно се е прибрал от концерт или мач така звучи.

# 517
На мен ми звучи като от нещо друго да е пресипнал. Това, което описвате са дрехи, с които в началото на зимата обличах бебето си + вълнена завивка и покривало... Знам ли. Пролет е все пак, то не е в услуга на детето да е навлечено.
Има ли температура?

# 518
  • София
Принципно сега е доста лъжливо време и никак не са готини пролетни температури. Уж пече слънце, но има от време на време един остър вятър. Аз така разсъблякох набързо малкия и веднага се разболя.

От една страна сте сложили вълнено одеяло и покривало, от друга само по суитшърт и боди с дълъг ръкав. По-скоро може да се е изпотило от одеялото и покривалото и ако е духнал ветрец нещо да е настинало. По това време вече бях махнала каквито и да е покривала и беше с тънко яке и леко одеяло носих за резерва, но беше и по-голям.

# 519
Gigi, щом има промяна в гласа, аз бих го завела да го види педиатъра или поне се чуйте.

Иначе времето е променливо, аз също вчера я бях облякла много добре и бях сложила покривалото на коша, тъй като духаше.

За ръчичките, те винаги са студени и не са показател, по-скоро гледай нослето и зад вратлето, крачетата да не са студени също.

# 520
Покривало на коша, вълнено одеало, пелена на отвора на коша, няма вариант да изстине това дете. Кошовете за новородено са доста изолирани. Дрезгав глас може да има от много рев и от киселини. Или просто да е лепнало вирусче и е съвпадение излизането. Ако настине поне едни сополи ще текнат.

# 521
  • София
Няма температура, киха от време на време, но той по принцип си киха така. Дори е доста енергичен, много си игра сутринта, хапва си. Вчера сутринта аз бях на лекар и баща му каза, че много е плакал в колата, но за 5-10мин рев така да пресипне? И друг път е ревал и не е бил така. Сополи няма. Ако е болен, вероятно е много лека хрема. Ще го заведа днес за мое успокоение.

# 522
  • София
Педиатъра каза ларингит. Изписа му витамин Ц и калциев глюкозната и да правим инхалации с физиологичен разтвор. Започнахме вече и от снощи има подобрение. Иначе вирусчето явно му го е лепнал баща му, който се прибра загрят от фитнеса по къси гащи на 15градуса и го заболя гърлото. Педиатъра каза, че децата веднага правят ларингити и при съмнение веднага да слагаме маска да не го заразим.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 15:06 от gigi91

# 523
Хубаво е, че сте го завели да го види педиатъра. Не се притеснявай, ще отмине. Аз от по-голямото ми дете си знам, променили се гласа, има нещо, много са податливи...

# 524
Момичета, бебето отказва млякото. Със зор 90 мл -120 мл. Обаче не отказва пюрета. Лошото е че е захранено само с 3-4 зеленчука. Един вид бебето гладува според мен. Едвам събира по 500 мл АМ на ден храня. Моля дайте ми съвет. Вода не иска да пие. Ще се обезводни като не приема мляко. С какъв чай да го прилъжа? Както съм писала и преди не случихме на педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт