За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 303
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Някои бебета се изправят по-късно. Доколкото знам е ок да проходят до 1г.3м, даже някъде мернах, че и до 18месеца е в нормите. Говорете с педиатъра на следващата консултация. Ако има нужда ще Ви прати при специалист, но аз мисля, че няма основание за притеснение към момента.

# 691
  • Пловдив
Нормата е прохождане до 18 м

# 692
Осигурявайте обезопасено достатъчно голямо пространство да изследва, да пълзи, да се набира, не да е в кошара като затворено и то само ще пробва и ще се научи, също така пълзенето е изкл полезно по ред причини и е хубаво да има добър некратък период с пълзене преди да проходи.Това спомага за прохождането и стабилността и др неща

# 693
На 11 месеца бих препоръчала да се прегледа майката, а не детето Simple Smile.

# 694
  • София
Няма място за притеснение, ама не е и необичайно на 11м да ходят децата. Почти всички вече на 1г са проходили покрай мен (дори не се сещам за проходили след 1г всъщност). Иначе нормата е до 18м. по няколко самостоятелни крачки.
Наслаждавайте се преди да са почнали с крачките, че после няма спиране. Малкият проходи спокойно на 9+++ и да ви кажа от тогава не съм мирнала с него. Нямаше да откажа още месец-два пълзене и подпиране по мебелите Grinning

# 695
Да,като пълзеше беше рай и много се заиграваше и сама, после е едно тичане след тях и искат да изследват всичко.Тогава са и честите падания.
Много деца прохождат след 1г, всяко си има свой темп и се развива по своя си път

После ще започнат Кога ще проговори, моето знае цялата азбука и пее песни и прочие например, все някакви състезания, които не са нужни.

# 696
  • София
Като цяло си има тенденция постоянно съревнование обаче децата хич не ги интересува, че другарчето ходи/пее/без памперс и биберон е и т.н. Едно ходи по-рано, друго проговаря по-рано и т.н. Както ние възрастните имаме различни темпове и умения, така и децата. Ако не излизат нещата от установени рамки, няма нужда от притеснение. Останалото е родителски амбиции. Моето е още с памперс и биба, ползва гърне, но не винаги показва, че иска. На неговата възраст има деца махнали успешно и двете. Някои дори казват повече думи, не почвам веднага да се вайкам, че изостава и трябва веднага да научи/започне нещо. Хранят се по-успешно сами, ползват чаши, и т.н. Та той още няма 2г., за всичко ще си дойде времето. Не бързам да расте и да става самостоятелен във всичко.

Я споделете някакви препоръки за каски за толкова малки деца. Ще му връчва е скоро баланс колелото, но без каска и налакътници и наколенки няма да го пусна, а хич не разбирам от тези неща.

# 697
Някой да знае откъде мога да купя подобна играчка за бебе 3+ месеца?

# 698
Преди десетина дена и аз бях в чуденка за каските. Ходихме да вземем баланс байк и грабнахме и каска. Уж мерихме, но бързахме и после установихме, че му е голяма и ако падне, няма да го предпази. На следващия ден се върнахме и вече доста обстойно мерихме и пробвахме. Взехме BYOX, регулируема. На същата марка има и комплекти наколенки и налакътници.

# 699
Gebura, виждала съм такава в ДМ.

Скрит текст:

# 700
Здравейте, ще се радвам да ми препоръчате някакъв спрей против комари, които може да се използва от 8 месечно бебе.Цената е без значение.Края на месеца ще бъдем на южното Черноморие и мястото на което ще сме има ужасни огромни комари, които дори през деня ти смучат кръвта .😒Само като си представя някой от тях върху бебето и тръпки ме побиват 😀Миналото лято ме позлати пак там един кърлеж, които беше с размер близък до конска муха.Първоначално го гледах съвсем спокойно как ми пълзи по крака, защото бях убедена че това гигантско същество е просто паяк🥴

# 701
Ами за бебе на 8 м. трябва да е само с натурални съставки, колко ще предпази, но все пак. Вижте Занзи, то е такова. Но това няма общо с кърлежите, в смисъл не е такъв тип репелент,

# 702
  • Пловдив
За комари ползвахме на Бочко. Беше на 10 месеца, като взехме да я пръскаме на морето в Гърция.

# 703
Ако сте някъде в гориста местност, няма спасение. Единствено дълги ръкави, мрежа на количката. Миналата година сменихме къде що репелент има срещу комари докато сме на вилата.... нищо не ги прогонваше. За градски комари съм доволна от Бочко 0+.

# 704
Точно така, родителите ми имат вила и лятото е ужас, с тия тигровите...
Сега още е кеф, няма ги тия гадове все още

Общи условия

Активация на акаунт