За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 322
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
Всичко давам аз, каквото харесва детето, в това число и кремчета.

# 61
Не знам, момичета. Аз съм жив пример за грешките в миналото. С повредени стомах и жлъчка съм. Откровено да ви кажа, колкото и нелепо да звучи за някои от вас, ще направя всичко по силите си да захранвам правилно и с максимално чисти храни детето си. Независимо колко ще ми струва, независимо и от времето, което ще ми отнема (приготвям всичко сама). Ужасите, които съм изживяла, не бих искала да изживее и малката.
Та, да. Прословутото "всеки сам си преценя" и това е. Мисълта ми е, че няма нужда от спорове, убедена съм, че всяка мама иска и прави най-доброто за детето си. Heart

# 62
Във нашата детска кухня люлин има кисел предлагат като десерт и моя син много го обича...
Аз се водя по детето .
Ако не му харесва дадено ядене го плюва и не му го давам давам друго .
След като дадено нещо на детето ви му хареса не мисля че трябва да го лишавате...
Вие май не сте оставали някога гладни без храна и не знаете нищо....
Детето ще си каже ако нещо което предлагате и не му хареса...

# 63
Ти и шоколад да му дадеш, няма да го "плюва" сигурно, но това не значи, че е полезно за него.

# 64
"Детето харесва" не ми е критерий за избор на храна. Докато ми е в ръцете и зависи от мен какво ще яде, аз избирам.

# 65
Не е до харесване, а до полезност и питателност на храната. Иначе по тази логика 80% от децата ще ядат бургери, пица и пържени картофи и няма сами да си покажат, че не искат.
Та, в този ред на мисли откъде черпите вдъхновение за храна за децата? Точно заради коментара ми за един кисел предо две години, една приятелка ми каза “чакам да видя с какво ще храниш твоето”. Joy

# 66
Аз чета менюто на детските кухни и си харесвам отделни неща, също следя разни мадамки във Фб, които готвят за деца и взаимствам. Признавам, че не боравя с някои модерни съставки (като n  на брой видове брашна и растителни млека) затова заменям или добавям това - онова. Набарала съм някои комбинации, които много обича и редувам изпитани неща с нови предложения.

# 67
Аз пък искам да попитам колко грама плод на ден трябва да изяжда едно бебе на 9++?

# 68
  • София
Джей, коя кухня в София би препоръчала? 😊

Засега май само Юначе. Фуристо също съм взимала, но не ми хареса, слагат и доста захар в десертите (подходяща е за по-големи деца според мен, а и бяха само 200гр количество, което не стига на малчо). ЗелеоБио също, но и трите са си скъпички.

Ако търсите рецепти - Profesiya Mama и Dr.ModernMommy (Инстаграм) постват много хубави. Иначе останалото яде каквото и ние, но с по-малко сол и по-малко подправки, без люто, горчиво. Пица също яде, нямам проблем от време на време да яде такива неща. Пилешки панирани халки и пържени картофи дори не иска да помирисва. Важен е балансът и познаването на различните вкусове (за мен).

# 69
  • Велико Търново
Имам момиченце и завелязах, че на гънките към интимните части има малки пъпчици. Нашата докторка каза, че е нормално, там били потни жлези и от търкането на памперса се получавало. Мен все пак ме притесняват. Някой сблъсквал ли се е?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 70
Имам момиченце и завелязах, че на гънките към интимните части има малки пъпчици. Нашата докторка каза, че е нормално, там били потни жлези и от търкането на памперса се получавало. Мен все пак ме притесняват. Някой сблъсквал ли се е?
Скрит текст:
Скрит текст:
Това е вид "лишей" от ластиците на памперса.
Сапунче Дав и овлажняващо кремче оправят нещата.
Също, не ползвайте "памперс- гащички"- дават страшни екземи, и/или кожни проблеми.
Нормални памперси.
Не сменяйте марката на памперсите- децата се "адаптират" към марката.

# 71
Благодаря за споделените страници по-горе с идеи и рецепти, но няма ли във форума някаква тема с рецепти и опит? Във Фейсбук намерих групи, но не цялото съдържание е полезно, а и е за доста различни възрастови групи.

# 72
  • Пловдив
Аз пък искам да попитам колко грама плод на ден трябва да изяжда едно бебе на 9++?

Колкото вие прецените Simple Smile

И аз следя Drmodernmomy и съм правила доста от рецептите и, много са сполучливи и сравнително лесни. Дори с малката скоро правихме питките от бабината и кухня и се получиха страхотни, а детето се забавляваше да бърка яйцата и другите продукти 😄

Скоро и аз разбрах какво е кисел и разбирам защо се прави и е популярно- наистина е бюджетно и засища. Аз досега не съм правила, но 1-2 пъти от кухнята съм давала, колкото да е опитвала малката. Не беше впечатлена.
За следобедна закуска обикновено давам банан или друг плод с маскарпоне, домашна бисквитена торта без захар, кисело мляко, плод, кремче Нестле Йоголино.

# 73
Lore.lay, на каква възраст даде маскарпоне? Може ли рецепта за домашната торта. Може и на лично. Благодаря.

# 74
  • Пловдив
Дадох маскарпоне към 11 месеца като беше.
Домашната торта я прави баба и 😄 ще я попитам за рецептата 👍🏻

Общи условия

Активация на акаунт