За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 977
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Трябва ли да мажа бебо с слънцезащитен крем преди или след разходка?
Да. Но "е желателно" ... и то с крем до 25 фактор.("Трябва" почти няма в Педиатрията- освен ако не се борим с всякакви "лиги" и "специалисти по детският сън").

Внимание! Кремовете с висок фактор, блокират синтезата на Вит Д.
Което за децата е сериозен проблем.
Можете ли да ми препоръчате за бебе на 6 месеца и половина

# 316
  • Пловдив
Аз ползвам Uriage бебе.
Но само на плажа.както Birdie е написал, тези кремове блокират синтеза на витамин Д.

# 317
Честно казано и аз забравям да и мажа личицето преди разходка . Но лятото като че ли не е ок без крем?
Аз ползвам Uriage бебе.
Но само на плажа.както Birdie е написал, тези кремове блокират синтеза на витамин Д.

# 318
Разбира се, че не е ок без крем, особено лятото, и то не само на лицето. Има достатъчно информация в Интернет за вредите от слънцето, особено в детството, лесно можете да я откриете, ако искате. Няма дерматолог, който да каже да не се използва висока защита, особено за деца. Дори и да не се получи изгаряне, слънчевите лъчи вредят, променят ДНК на клетките, което увеличава шанса от рак по-нататък. Дори използването на защита с 50 фактор пропуска няколко процента от лъчите.
10-Тина минути на ден преди 10ч и след 16ч са напълно достатъчни за дневната доза вит. Д.
Честно казано, не съм предполагала колко хора си нямат идея за вредата от слънцето в днешно време, че чак да се чудят дали е ок за децата, при положение, че това е всеизвестен факт.

# 319
Аз не излизам без фактор, как ще оставя детето…
Моля ви, използвайте слънцезащитен крем.

# 320
Миналата година едната ми дъщеря се обрина жестоко от слънцето след като я бях мазала с Хип. После купих спрей на Биодерма Фотодерм и съм много доволна от него. Пак е изцяло минерален като на Юриаж, но се размазва по-добре и не ми цапаше цялата количка, която е черна. Тази година изобщо няма да експериментирам и ще си ползвам същия.

# 321
  • София
Моите са с много бяла кожа и използвах слънцезащитни кремове от бебета - 30 ф-р за градска среда и 50 за море.
Последните 2г използвам козметика на Avene. ММ е по-зле от бебе (бяла кожа, изгаряне) и Avene 50 му е ок.

# 322
Съвсем скоро водих малкия (10++) при дерматолог и повдигнах въпроса за слънцезащита, защото живеем до морето. Жената каза че всичко което се предлага в аптека и е предназначено за бебе би свършило работа, ако детето няма проблемна кожа. Препоръча 50 фактор, но предполагам е защото както споменах сме морски чеда. Планирам като минат великденските дъждове да взема нещо да не стане някоя беля. Незнам дали ще стигнем до плажа, лекарката каза максимум 1-2 часа и да е след 17, намазан и с подходящи дрехи, под чадър с УВ защита. Все едно ще водя Дракула на плажа Blush

# 323
Момичета, какви лекарства са позволени за бебе на 6м.? Имам предвид най -често налагащите се. В процес на търсене на нов педиатър съм затова задавам тук въпроса.

# 324
Тоест да самолекувате детето ли?
Това как ви дойде наум, особено за толкова малко дете? Не може ли да го заведете на частен преглед при нужда, щом нямате доверие на вашия педиатър?

# 325
Момичета, какви лекарства са позволени за бебе на 6м.? Имам предвид най -често налагащите се. В процес на търсене на нов педиатър съм затова задавам тук въпроса.
По принцип при толкова малко бебе, ако няма брат/сестра, които да мъкнат бацили, не би трябвало да боледува. Иначе в зависимост от заболяването има различни медикаменти. Единственото, без което не тръгвам на път са Нурофен/Панадол. Всичко друго по лекарско предписание.

# 326
Дори и тях, за толкова малко бебе не бих дала. Не сме лекари, и няма как да знаем какво им, без преглед.

# 327
Свършиха ли се лекарите на частно?
Никакви лекарства не се дават без лекарско предписание! Най-много Панадол и Нурофен при температура (и то над 38) и е желателно пак да го каже педиатър.

# 328
  • София
Слънцезащита ползвах на Мустела миналата година. За тази май съм взела на Биодерма или Юриаж. Не помня, че поръчвах отдавна. Мажех и ще мажа и него, и мен при слънчеви дни. Това си е направо задължително.

За лекарства - винаги държа Нурофен/Панадол, ако вдигне над 38-38,5, вит.Ц и физиологичен разтвор. На преглед съм го водила при висока температура, сополив нос не (поне засега не се е налагало).

# 329
Здравейте! Бебето ни (на 1.5 м) е с много косичка.  В момента ползваме козметика на bioderma. Съответно вечер къпем с измивния гел и после мажа с олиото за тяло, като минавам и леко главичката. Иска ми се да избегна това, че после косата седи мазна. С какво да мажем главичката и изобщо да мажем ли?
Също така позлвате ли колд крем и в какви ситуации? Подходящ ли е да се използва за ежедневна грижа? (имаме също на биодерма)

Общи условия

Активация на акаунт