За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 844
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Голямата проходи на 10м, тя е родена март. Лятото, когато е била на годинка и 3-4м изкара със сандали на Понки със затворена пета и пръсти. Затворени пръсти купувах до 6 годишна. Иначе ноктите на палците й ставаха мармалад като бяга, играе, препъва се.
Малката сега е на 10м и вече ходи за ръчичка, има маратонки на Пума, лекички от дишащите модели. За лятото ще има сандали пак затворена пета и пръсти. В детските магазини за обувки има голямо разнообразие на съвсем приемливи цени до 50 лв. Тука се говори само за 2 марки, които за бебе са безобразно скъпи, реално има много повече. Аз лично държа да се обуе, не да поръчвам онлайн, защото свод, широчина на крачето са различни при всяко дете. При каката някои сандали, които са по-високи опираха много лошо в кокалчето й, а дружки, обути с такива нямаха този проблем. За Варна има един магазин за детски обувки на кръстовището на Пискюлиев, срещу златото, там има разнообразие.

# 571
  • Седмото небе
Мерси за инфото за варненския магазин. Другата седмица и без това пътуваме натам за гостуване при нашите.
Аз също вече бих купила само след проба обувчици или сандали за детето. На теория и картинка нещата са съвсем различни. Сега поне вече знам какво да гледам като важно и какво не. Отново както винаги всички гледни точки и мнения са ми много полезни!

# 572
За сега въртя няколко модела които знам, че са подходящи за дебелите му крачета. Купувам онлайн и така купувам примерно geox или Найк за 30-40лв.

# 573

Аз съм му купила сандали от този вариант.
Но този месец сме на ортопед и допълнително ще попитам лекаря за тях.

# 574
  • София
Аз сандали след навършване на 3 г. купих за първи път.
Спъване, падане, ожулени пръсти, а  благодаря

# 575
Отворени сандали не бих сложила на дъщеря ми ( на 2.7г е). За мен тези модели са за големи деца.
На дъщеря ми купувам винаги затворени модели ( adidas, primigi, geox). Минало лято бях взела едни на Понки, че ми трябваха бели сандали за повод и после уж да носи. Отвратителни са като качество. За 2-3 обувания така се ожулиха, че заминаха в коша.
Сега съм й взела 2 чифта на Адидас. Ще й взема и поне още 2 (кожени, подходящи за рокли).

# 576
  • Германия
Не виждам проблем с отворените сандали, поне при дъщеря ми щети по пръстите не е и малко, а все се случва да се спъне. Харесала съм този модел на Примиджи и всяка година купувам подходящия размер. Първите ѝ ги купих на 2г 5-6м

# 577
  • София
Именно Тео, близко до възрастта, която аз конентирам😋
На 1,6 м отворени не бих сложила.

# 578
Да, тя темата тръгна от въпрос за сандали на 14-месечно дете, което тепърва е започнало да ходи самостоятелно. Няма какво да сравняваме с 2-3-5-8- годишни 😀
Тези на Примиджи смятам, че са много далече от препоръките на ортопедите за прохождащи деца, какъвто и беше въпросът на жената.

# 579
  • София
Никой не сравнява.

# 580
Добре, никой не сравнява, но ако питам какви обувки да взема на едногодишното ми дете, коментари кой какви носи на 2-3-4 години, няма да ми помогнат. Това имах предвид. Мисля, че лесно се разбира, само това изречение ли прочетохте?

# 581
  • Германия

Точно, просто си говорим 🙃
Да ти кажа сега се сещам че дъщеря ми имаше и едни отворени, носеше ги първото лято като проходи, значи на 1г и 3-4-5 месеца е била, и с тях не е имало щети по пръстите

Пистачио, по-горе отговорих конкретно за сандали за малко дете, точно по темата. И да не забравяме, децата растат, нуждите се променят. Виж, изобщо не по темата би било да коментираме буйки за новородени 😉

# 582
  • София
Не съм.
И постът ми беше, че до 3 г. Аз не купувам сандали.

# 583
midnightStar, моят коментар беше към поста на Тео, защото сподели, че не е имала проблеми с отворените сандали при 2.5г дете. Не е било към твой коментар. Просто исках да обърна внимание, че може би не са особено подходящи за детето на жената, която повдигна темата. Да, най-вероятно коментарът на Тео ще е полезен на хората с по-големи деца.
Обаче малко се получи като " Каква марка  шишета да купя за новороденото ми бебе" и отговор "Аз съм много доволна от шишето със сламка на Авент за едногодишното ми дете" 😆
Но както и да е, няма повече да разводнявам темата, писах вече какви обувки смятам за подходящи.

# 584
Много са лекички даа. Но ние бяхме по-големи, когато ги носехме. Незнам за ново прохождащо дете дали ще е удобно. Но отстрана на лекотата наистина са много добре.

На мен ми препоръчаха тези. Били много лекички. Дали са добре? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт