За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 818
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Мами, малката е почти на 11 месеца, но все още не ходи, а имам чувството, че всичките бебета колкото нея вече ходят или се опитват, правят крачки, а тя тепърва започва да се набира и да се изправя сама и се чудя дали е нормално и просто ще проходи по-късно или пък трябва да се консултираме със специалист?

# 646
Здравейте, някой ползвал ли е тези подложки? Дали наистина намаляват изпотяването? Детенцето ми се поти много, когато я сложим в кошницата в колата и търся вариант. Пробвах с муселинова пелена, но не помага.

# 647
Мами, малката е почти на 11 месеца, но все още не ходи, а имам чувството, че всичките бебета колкото нея вече ходят или се опитват, правят крачки, а тя тепърва започва да се набира и да се изправя сама и се чудя дали е нормално и просто ще проходи по-късно или пък трябва да се консултираме със специалист?

Нормално е. 11 месеца като цяло мисля, че е по-скоро ранно прохождане, така че вашето дете не изостава. Има много деца, които прохождат след годинката, някои и към година и половина. Не бих се притеснявала все още.

# 648
  • София
Здравейте! Съществува ли някакъв лайфхак за миене на бебешки шишета? Детето ми е изцяло на АМ и шишетата са в постоянна употреба. Има ли нещо, което да замени търкането им до полуда с четката? Simple Smile
Четка... Simple Smile

Двойна четка за миене на чаши
Уред за миене на чаши
Използвала съм второто и е удобно.
Не сравнявайте с другите деца. Нормално е, развива се със собствени темпове.
Ако сравнявам двете си деца... дъщеря ми физически се развиваше по-бързо от брат си... и двамата проходиха на 1,3 г.

# 649
Моето проходи на 1г.1м, а във всичко досега вървеше по-напред от другите. Но в прохождането не. Тъй че споко всеки си има темп.
Благодаря за идеите за кръщенето. Сега да питам и място, от където да поръчам, но искам да са украсени по случай повода. В смисъл да има надписи или фигурки, иначе най - обикновени меденки да предложа не е удачно..

# 650
За шишетата- аз ги сменям през определено време. Изхвърлям старите и купувам нови. Колкото и да ги мия, в един момент придобиват много грозен вид.

За прохождането- ако се притесняваш, направи консултация със специалист. Но всяко дете е различно. Голямото ми дете започна да се изправя около 11 си месец, започна да прави крачки около годинката, а се пусна да ходи сам на 1г.2м.
Малкото ми дете прави 1 година другата седмица. Изправя се от 9- месечен, в момента вкъщи ходи без да се подпира или да го държа.

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Имам 4 шишета за 5 хранения. Ползвам ги вече 5 месеца, нищо им няма. Мия и стерилизирам два пъти на ден. Не мисля да ги сменям до края. Ползвам домакинска гъбичка, която служи само  за шишетата, държа я в затворена кутия и сменям често.

# 652
И аз се интересувам от подложките за кола.
Имате ли мнения? Аз се чудя какъв размер да купя - с Бритакс Дуал 2Р сме 0-18, но с подложката за малко бебе все още.

# 653
  • София
С/без подложка, муселинови пелени/памучни пелени, никаква разлика нямаше. Все се потеше. Миналото лято просто разхлаждахме колата за няколко минутки преди тръгване и после с климатик. Единствено да не духа силно и да не е в детето. Тази година пак така ще действаме. Плюс ще затъмним задните стъкла. Пак се е потял, но в най-горещите дни и далеч не толкова много. Просто 60лв за подложка към столчето и да не върши никаква работа, не мерси.

# 654
Абсолютно подкрепям предното мнение. Столовете и кошниците са така плътни и обвиват детето, че каквото и допълбително дс се натика, само ще влоши. Няма начин да се намали потенето. Единствено охладен автомобил, затъмнени стъкла, тънки дрешки, без завиване и прекомерно обличане. Отделно, от гледна точка на безопасност, не е ок да се тикат допълнителни случайни подложки.

# 655
Малкият на 8 месеца е с хрема Sad Пробвах за пръв път да издърпвам секретите с аспиратор за нос на Омрон, но се плаши от звука и се дърпа, съответно няма как да му ги махна....няма ли друг начин без аспиратор, така че да не се стичат към гърлото ...

# 656
А до сега с какво сте ги почиствали? Аз ползвам аспиратор и с уста издърпвам секретите. С него няма чак такъв шум.

Малкият на 8 месеца е с хрема Sad Пробвах за пръв път да издърпвам секретите с аспиратор за нос на Омрон, но се плаши от звука и се дърпа, съответно няма как да му ги махна....няма ли друг начин без аспиратор, така че да не се стичат към гърлото ...

# 657
А до сега с какво сте ги почиствали? Аз ползвам аспиратор и с уста издърпвам секретите. С него няма чак такъв шум.

Досега не беше имал хрема, почиствала съм с физиологичен разтвор и клечки за уши гурелчетата. Моят аспиратор е електрически...Как да го ползвам да издърпвам секретите с уста и дали въобще би имало същия ефект? Не може да се сравни вакуума от електрическия с издърпване с уста, почти няма ефект според мен

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 14:59 от mariamp28

# 658
От този се плаши, другия също няма да му хареса, не им е приятно, плачат дърпат се. Просто го хващате и почиствате, няма друг вариант. Иначе е по-лошо да стои със сополи. В един момент ще свикне. Моето беше 2 седмици с хрема, накрая сама си даваше носа. Отначало разбира се ревеше и се дърпаше.

# 659
От аспираторите за нос най-доволна съм от този на Носко. Пробвала съм и с ръчен (като помпичка) и електрически. Най-доволна съм от този за уста, защото мога да го ползвам дори когато бебето спи. Всеки ден изсмуквам секретите, бебето ми е на 1+++ и не е имала хрема, но все има какво да извадим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт