За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 818
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Бърди, излишно е точно на теб да обяснявам, че не всяка хрема и висока температура са отит.
Температурата в ухото не е коректен начин за мерене.
Мерете си под мишница- има термометри, даващи резултат за 8 сек.

Не търсете черна котка в тъмна стая без налична котка.
Води до типични и "сочни" Бг гафове... последният, който чух, и то от Професор - "...варикоцеле при деца може да има от вирусна инфекция"... Боже!

# 676
Препоръчайте ми сироп за запек, от който сте доволни, за дете на 2,4 г. Последните 3 пъти се изхожда само след клизмичка, и то с рев поне 10 мин. Само с плодове явно не можем да се справим, а не искам повече да я гледам как се мъчи. До сега никога не е имала проблеми, пък сега горкото място не може да си намери ..

# 677
За сироп не се сещам, но като малък давах на синът ми чай Блевит Л и доста му помогна. Има дозировка спрямо възрастта.

# 678
Препоръчайте ми сироп за запек, от който сте доволни, за дете на 2,4 г. Последните 3 пъти се изхожда само след клизмичка, и то с рев поне 10 мин. Само с плодове явно не можем да се справим, а не искам повече да я гледам как се мъчи. До сега никога не е имала проблеми, пък сега горкото място не може да си намери ..
На моето му действа ентерол.

# 679
Спираме:
* прясно мляко- всякакво, за 2-3 седмици. Ще въведем после, но друга марка... .
* фиде, макарони, - всичко от този вид тестени, тип "Барила"...

и няма нужда от клизми.
В добавка- добавяме и киви, нахут, боб в диетата.
Оглеждаме за вътрешни, най-вече, анални рагади- тест с памуче. Ако има- ги лекуваме. Без да ги оправите? няма изход от запека. Подчертаното от мен е белег на вътрешна анална рагада.

Цитат
Това не се дава на деца. Как да се изразя? ...от "крайно нежелателно" до "абсолютно забранено".
Даването на Ентерол на бебета е абсурд.

# 680
Спираме:

и няма нужда от клизми.
Оглеждаме за вътрешни, най-вече, анални рагади- тест с памуче. Ако има- ги лекуваме. Без да ги оправите? няма изход от запека.

Цитат
Това не с е дава на деца. Как да се изразя- от "крайно нежелателно" до "абсолютно забранено".

Това дете по-горе е на две и половина години. Не бих казала, че е бебе.

# 681
Пюре от сливи да яде цял ден и ще се изходи. Сутрин топла вода с мед

# 682
Благодаря за бързите съвети. Имам сушени сини сливи, сега ще ги накисна и ще ги направя на пюре.
Бърди, може ли малко повече инфо как по-точно да проверя за анални рагади?
Ентерол иначе са ми изписвали, но за разстройство. Страх ме е да не се получи обратен ефект..

# 683
Благодаря за бързите съвети. Имам сушени сини сливи, сега ще ги накисна и ще ги направя на пюре.
Бърди, може ли малко повече инфо как по-точно да проверя за анални рагади?
Ентерол иначе са ми изписвали, но за разстройство. Страх ме е да не се получи обратен ефект..
НЕ даваме ентерол-и. Нито на бебета, нито на деца. Точка.
Омни панда е много добра САМО за лекуване на клостридиум чревни инфекции. Тоест, лекарство за специални случаи е Омни Панда.

Клечка за уши >> намокряме памучето > слагаме памучето в ануса, на дължина САМО колкото е памучето- 1-1.5 см. Завъртаме леко 1-2 пъти >> изваждаме >> ако има кръв по памучето-? има рагада. Лекуваме я...
"Прокто-синалар", обикновен "Синалар", или "Локакортен", или "Индекстол" са добър избор. Последното, тоест- "Индекстол", е много добър избор, но щипе доста ... за минутка, две? ...минава ... и е много, много ефективно. Гушваме детенцето и успокояваме в случая- болката минава бързо- до 2 минутки.
Лекуваме така 2-3 дена- съчетаваме с диетичните намеси! успоредно правим двете.

# 684
Който питаше за шишета - аз съм със стъклени и не бих ги заменила с нищо. Не полепват остатъците така, както по пластмасовите от помпата и не се и драскат ужасно. Мия ги за нула време с гъбичка и детско Веро Фрош и скърцат за секунди. Друг е въпросът като се съберат по няколко заедно с бибероните де... 😀

Малко по-добре се случват нещата при пластмасовите, ако се накиснат с веро и вода (капвам веро вътре и наливам вода да се разпени. Оставям да поседи.)

# 685
Спираме:

и няма нужда от клизми.
Оглеждаме за вътрешни, най-вече, анални рагади- тест с памуче. Ако има- ги лекуваме. Без да ги оправите? няма изход от запека.

Цитат
Това не с е дава на деца. Как да се изразя- от "крайно нежелателно" до "абсолютно забранено".

Това дете по-горе е на две и половина години. Не бих казала, че е бебе.
https://apteka.framar.bg/05002512/%D0%B4%D1%83%D1%84%D0%B0%D0%BB … -200-%D0%BC%D0%BB
1 до 6 години 5-10 мл на ден .
Може да прочетете листовката

# 686
Мале, аз мразя стъклените шишета!
Имам пластмасови на Авент, без BPA и не мисля да ги сменям.
Стъклените ужасно много си нагряват, когато топля кърма и после чакам супер много време докато изстине... Да, лесно се мият, обаче риска да се потрошат на пода е голям .. а не искам стъкълца навсякъде 😀

# 687
  • Германия
В четвъртак малката се оплака от болка в ушите. Вчера сутринта бяхме на лекар. Докторката каза, че е с отит. Изписа ни антибиотични капки, но на тях пише, че се ползват и за Очи. Това нормално ли е? Притеснението ми е, дали ще подействат. Страх ме е да не се влоши състоянието. Няма температура, от вчера е със запушен нос, без кашлица. Дробовете са чисти. Капвам по 4 пъти на ден по 2 капки за 7дни.

# 688
Няма проблем капки за очи да се ползват за уши. Понякога такива се изписват и за накапване в носа. Не се притеснявайте и следвайте указанията на специалиста. Бързо оздравяване!

# 689
Мами, малката е почти на 11 месеца, но все още не ходи, а имам чувството, че всичките бебета колкото нея вече ходят или се опитват, правят крачки, а тя тепърва започва да се набира и да се изправя сама и се чудя дали е нормално и просто ще проходи по-късно или пък трябва да се консултираме със специалист?
Моето бебе е по същия начин.Едва на 11 месеца започна да се изправя,сега на 26  прави година и единственото ,което прави в посока прохождане е да стои прав в кошарата и тръгва сам без да се усети ,че трябва да се държи , защото още не може да пази равновесие, съответно пада.

Общи условия

Активация на акаунт