🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 752
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Сутринта преваля, сега грее слънце. Но подухва. Има и по къс ръкав, но ние сме с тънки пухенки и суичери.

# 151
Мерси, Фенси!
Приятна разходка 🤗

# 152
Препоръчайте хотел, лесен за намиране и с паркинг. Ще пътуваме с дете на почти 3г и то за първи път. Планираме да се случи средата на май.

# 153
  • София
Таня, много благодаря за съвета, определено ще го последваме.

Честно казано, пишеше че в разходката с корабче обясняват покрай какво минаваш, но явно е само за организираните Sad Е нищо, ще си зяпаме.
Благодаря, не знаех и за Капалъ чарши, че не работи в неделя.

# 154
  • София
Здравейте, искам да попитам как е пътуването с обществения транспорт в Истанбул - ще можем ли спокойно да го ползваме или има прекалено много хора и е блъсканица? Ще сме с деца, между 6 и 12 години и се надявам че не е блъсканица (освен в час пик).
Предпочитаме самостоятелно придвижване до историческите забележителности, макар че ни е за първи път, а иначе пътя и нощувките с агенция.

# 155
  • гр.София
Руми, това ни е билета от миналата седмица 80 лири с 4д🙂

# 156
Значи, добре съм се ориентирала да прескоча тази атракция 😆
Нещо ми се видяха много парите 😊

Ще го оставя за бъдещо самостоятелно посещение.

# 157
Таня, много благодаря за съвета, определено ще го последваме.

Честно казано, пишеше че в разходката с корабче обясняват покрай какво минаваш, но явно е само за организираните Sad Е нищо, ще си зяпаме.
Благодаря, не знаех и за Капалъ чарши, че не работи в неделя.

Има запис на английски и турски , когато се наближава някой по- важен обект, но от шума на пътниците много не се чува.
Но и на организираните екскурзии е същата работа, особено като качат повече групи .
Така че , не се отказвайте и сами си направете разходката по Босфора.

# 158
Сапфир - посетен!
Отидохме снощи на свечеряване. Объркахме и слязохме на предната спирка на метрото. Затова повървяхме малко. Но видяхме и други модерни сгради и небостъргачи. Не бяхме идвали до този квартал преди.
Спирката на Сапфир се казва 4 Левент, а ние слязохме на Левент.
Нямаше голяма опашка. Качват по 10 човека в асансьор и ползваха само единия асансьор, а уж били осем.
Качванието до 53-тия етаж отнема минута и не се чувства никакъв дискомфорт. Аз малко се притеснявах понеже съм с високо кръвно, но нищо не усетих.
Горе беше адски ветрилник.
Аз мислех, че е закрита тераса, а то беше открито. Изцяло стъклени прегради. Явно от доста здраво стъкло. Беше си малко страшничко.
Хванахме и тъмната част на деня. Според мен вечер е най-красиво.
Емоцията си заслужава!

[

# 159
  • където ми е най-добре
Ааа почти всички сте в Истанбул. И аз да не остана по-назад вчера дойдох (подстрекателки сте). Освен да направим дружна среща и да обикаляме Stuck Out Tongue Winking Eye
Някой питаше как ще е времето - ами има по някой mamma метеоролог на място и може да съобщава.

# 160
  • София
Здравейте момичета, предстои ни пътуване за първи път с личния ни автомобил на 05.04. Наехме апартамент в Ортакьой, но няма паркинг подсигурен. Бихте ли ми дали инфо къде можем да паркирaме автомобила. Разбрах, че за паркинги трябва да се ориентираме тук ... https://ispark.istanbul/
Ползвал ли е някой от вас? Благодаря...

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 19:45 от rangely

# 161
Здравейте момичета, предстои ни пътуване за първи път с личния ни автомобил на 05.04. Наехме апартамент в Ортакьой, но няма паркинг подсигурен. Бихте ли ми дали инфо къде можем да паркирaме автомобила. Разбрах, че за паркинги трябва да се ориентираме тук ... https://ispark.istanbul/
Ползвал ли е някой от вас? Благодаря...

В Ортакьой около Джамията има два големи паркинга, ако са Ви удобни Simple Smile

# 162
Здравейте, дами. Скоро ще посетя отново любимия Истанбул, този път искам да посетя техните пазари, които съм чула, че са в определени дни. Ще бъда петък и събота. Може ли да ме насочите към кои пазари да се отправя и къде се намират? Предимно за дрехи, чанти и тн., без хранителни. Simple Smile

# 163
Здравейте, дами. Скоро ще посетя отново любимия Истанбул, този път искам да посетя техните пазари, които съм чула, че са в определени дни. Ще бъда петък и събота. Може ли да ме насочите към кои пазари да се отправя и къде се намират? Предимно за дрехи, чанти и тн., без хранителни. Simple Smile
.   Събота - Бакъркьой. Отивате с метрото.

# 164
  • Варна
Привет от среднощен Истанбул!
Първия ден ни бе супер лежерен. Преди обед валя и се позадържахме в хотела. Сменяхме стая, защото снощи временно не бяхме в "нашата". После почакахме Добруджанка и компания и след като децата си взеха съня (и трите... с ММ, де... докато аз свърших малко служебна работа), тръгнахме към Таксим и Истиклял.
Единичен билет за транспорта е 11 лири, а карта - приблизително наполовина. Прекачването е под 4 лири. Цените ги има в първи пост, мисля. Засега са актуални. За пръв път се случи стара карта (на останалата част от компанията) да даде отказ. Изписа, "invalid kard" и толкова...
С трамвая отидохме до Кабаташ, а оттам с фуникуляра се качихме на Таксим. В един момент осъзнах, че последно там сме били може би преди точно 6 години, след атентата.
Булевардът ми се стори още по-търговски от преди. Може би не съм обръщала внимание толкова, но сега сякаш нямаше марка, която да не е застъпена като магазин. Разбира се, ние не можахме да се представим подобаващо, предвид късния час, в който се озовахме там, но се възползвахме частично от намалението от 50% на "старата" колекция в U.S. Polo, като и покупките без такова според нас са на добри цени. Влязохме само още във FLO, но не намерихме всичко, което ни трябва. Та ще се ходи отново, вероятно.
Спуснахме се с Тюнела на Каракьой, а оттам с трамвая се върнахме към Чемберлиташ. Отразихме по един оздравяващ сладолед (мда, да не чува, който не трябва, ама климатът си оказа влияние и макар уж пак да е морски, все пак не е черноморски и подобрението е видимо) и се отправихме отново към Ортаклар за вкусна вечеря. Там се намерихме с компанията, но те бяха много уморени и се оттеглиха по-рано.
Сега пием Ефес... Разкошен е. Наздраве!

Докато сработи интернета (навън е слаб), изпихме бирата, ама нищо...
Да видим какво ни е подготвил утрешния ден. Лека!

Общи условия

Активация на акаунт