🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 693
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Сапфир не в ли с открита тераса? Иначе Мадам Тюсо не се сетих, мерси Simple Smile

# 271
rainy...
Мадам Тюсо - последния вход е в 17ч.
Аквариума  Тюркуазу - последен вход в 18ч.
Сапфир работи. Терасата е открита. Има закрито кафене.

Посетихме и трите места при сегашното ни ходене.
Затова единия ден изтървахме Мадам Тюсо и отидохме на следващия.
В кафето на Сапфир бива да се прекара време на закрито. Вечер е много красиво.
А в подножието на Сапфир има и МОЛ и заведения за хранене.

# 272
Рали, весело прекарване и мерси за инфото и снимките!
Ако имате път през Гюлхане и обичате цветя, отбийте се, миналата година имаше феноменални алеи със зюмбюли във високата част, над Кенеди булевард.
Благодаря! Задължително сме там утре, а може и още след малко, преди вечеря. Още повече, че и хотелът ни е на метри от Гюлхане. Току що се настанихме, има забележки, но като цяло е чисто и спретнато, не е тясно, има топла вода - друго не ни трябва Laughing

# 273
  • sofia
Привет от малко дъждовен Истанбул. Утре е последен ден за нас тук и искаме да видим Емирган, ако не вали живи и здрави. Дали знаете, понеже сме с кола, може ли да се паркира някъде близо до парка, че имаме хора от групата с угаснали батерии, но пък с огромно желание да го видят 😉 черпя с едно катмерче от Safa на Истиклял

# 274
  • София
Подскок-скок Има паркинг Емирган от горната страна на парка се намира, може и отдолу да има, но аз само горния съм виждала.

# 275
  • sofia
Подскок-скок Има паркинг Емирган от горната страна на парка се намира, може и отдолу да има, но аз само горния съм виждала.
Този дето е вътре в парка ли? Или и друг има?

# 276
  • Варна и...духом на Босфора
И от долната страна имаше паркинг,стояха момчета и упътваха шофьорите,но сега как е,не знам.

Утро77- Розички ярпаджасму,джанъм?😉
Намери ли туй дето търсеше,демек😊

Рали,щом има топла вода,СичкУ е наред,тъй де амчи как!

Беличке,и другите , съжалявам за банковите ви неволи,довели и до изтъняване на джоба,и то сериозно,види се.
Отдавана недолюбвам  тази банка.
Имам някаква сума и онлайн банкиране там, защото ми трябва в Германия,между банки в ЕС,мин.година от моя сметка към немска банка таксата беше 0.50 цента, декември.
Сега може и повече да е.
Обаче като дойда в България ги сека  п офисите,бях в малко градче на гости в началото на март,нямах кеш,а ми потрябва,викам дайте ми трийсет кинта от сметката - такса 5 лева- чиста пара!😡
Ади битти!

# 277
  • София
Този дето е вътре в парка ли? Или и друг има?
Този за който аз говоря се намира в началото на парка от горната му част, вблизост имаше джамия и белия павилион е до него.

# 278
  • София
А входящият смс дали се таксува от нашите оператори?
Не.

В Емиргян се влиза с кола и откъм крайбрежната. Това е входът.
Предполагам, че паркират пред ресторантите, защото табелите са за тях, а не за паркинг.

# 279
  • Пловдив
Привет от дъждовен Истанбул.
Днес бяхме в парка на лалета, но бих казала, че няма или са тук там.
Качихме се на Сапфира, направехме си снимки на терасата. Повозихме се на хеликоптер, ако не сте добре с вестиболарния апарат бих препоръчала да го пропуснете.
Утре продължаваме с разходката

# 280
  • София
Здравейте, много бърз въпрос имам, че сестра ми пътува, но съм от телефона и не мога да търся в момента. Знаете ли с корабче от Емирган парк, ако нямаш истанбулкарт, може ли да се прибереш към Еминоню или Кабаташ? И в какви часове? Гледах единствено на Dentur за 45 лири тура, но се очертава да са сутринта в Парка, а той следобед там този курс. Има ли възможност да плати на място за обикновен ферибот или някой друг тур по Босфора, който тя да хване от Емирган?

# 281
  • Sofia

Ето го разписанието.
За билет не знам, аз пътувам с карта. Обаче все има някакъв вариант и на място. Най-малкото може да се плати на друг човек, пътуващ с карта и да се ползва неговата, за да минете през турникета.

*В скрития текст ще допълня разписанието на цялата линия, че доста въпроси има за нея този месец.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 21:34 от Сиена М.

# 282
  • Варна
Привет!
Скрит текст:
Не ми е минало още... Ще им тегля една, като ми се занимава. Честно казано, повече ме е яд, че ми създадоха усложнения да сменям пари и да плащам в брой, ама на този курс една лира повече няма да позволя да мине през картите им.
И съм убедена, че дори да бях прочела това уведомление, дори да бях питала в банката това как ще с отрази на реалната стойност на превалутираната лира никой нямаше да може да ми даде смислен отговор. Питала съм преди време в Експресбанк на какъв курс смятат лирата при картови разплащания... Отговорът беше смешно некомпетентен. На ММ картата беше там, но вече и те са ДСК, а а не виждам смисъл да имаме сметки в 15 банки, при положение, че само аз получавам парите си по банков път. Да плащам такси, само защото ще ми потрябва в Турция, е безумно. А и досега винаги е било ОК разплащането с карта на ДСК и винаги съм го казвала. Нямат такса за плащане, нито за превалутиране. И сега изведнъж се из..ха на метрото.
Както и да е...
Скрит текст:
Вчера бяхме по сокаците с красиво прозвище, ама даже и не можахме да се охарчим. Следобед се качихме на тур по Босфора на Турьол, за да поспи малката, а и защото обичаме много тази разходка. Цената беше 45 лири. Днес повторихме... за 60. Мина ми през ума, че ще качено, предвид поместените вчера нови цени на транспорта. После обаче, на трамвая (днес ползвахме само него и само веднъж... и вчера опъвахме основно пеша), ни взе старата цена (5.48), та не знам кога реално ще влязат в сила новите.

# 283
.      Да се отчета и аз.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 00:29 от Dragmirа

# 284
beljata, на тези турове по Босфора някой обяснява ли кое какво е? Има ли отстъпки за малки групи или за деца?

Общи условия

Активация на акаунт