🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 796
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Дали мога да се включа с още един глупав въпрос-на местата, където жената трябва да е с покрита коса/глава, може ли да се влезе просто с шапка на главата или трябва да е някакъв шал?

# 76
😂😂😂
Шал.

https://www.instagram.com/p/CbdMOpigY4e/?utm_medium=copy_link

В първия коментар е инфото за музея.

# 77
Цитат на: beljata

...
За мола на Истиклял - там, където има Декатлон на приземния етаж, за него говоря. Никаква идея нямам как се казва, но ще го разпознаем. От дясната страна е като вървим от Таксим надолу към Галата. Ако ти представлява интерес, ще го потърся. Но той за вас едва ли ще е кой знае какво, просто в нашия град нямаме такива Jumping зони, в други градове съм виждала, та може и при вас да има.
А тези вафли, които продават по корабчетата ли имаш предвид? Винаги съм се чудела какво наподобяват като вкус. Може да ги пробваме. Ако отидете на Watergarden, най-отгоре, от срещуположната среда на входа му, има много приятно малко детско парче.
А има и zip line, минава отгоре над фонтаните по спомен. Но е по-подходящо за по-голямо дете сякаш. Нашата голямата подобни екстремности не пропуска Laughing
Ако някой знае за zip line някъде другаде из Истанбул, моля да сподели.

# 78
Какви са сега пък тези вафли, бързо кажете Grinning

# 79
  • София
Изобщо не ви трябва предварителен билет. Има машини на място, можеше и от шофьора. Часовете на тръгване се спазваха. Пък вече кога ще стигне, зависи от трафика и часа.
Благодаря! Успокоих се...
А дали си спомняте има ли нет в автобусите?

# 80
.    На Женския пазар има черни лалета в саксия. Щото всичките черни от Истанбул  цъфнаха в розово.

# 81
  • Варна
'Начиии... кръглите Фафли са кръгли Фафли с халва.
Продават ги на корабчетата по Босфора.
Скрит текст:
Сигурно и на куп други места, но след като установихме, че се харесват на дЯтитУ, не намерихме на местата, където минахме. На излизане от Истанбул, в задръстванията, също продаваха, но на нас нито едно от спиранията не ни се падна до продавач точно на такива и така и не можахме да вземем.
В събота видях в Мигрос, но беше почти 25 лири. Нямам идея с какво е толкова ценна, ама на корабчетата август месец бяха по 5 лири, ако не се лъжа. Даже споменът ми е за 2 за 5, но вероятно греша. Твърдо обаче не струваха повече от 5 лири, защото при курса тогава едва ли щях да реша, че са евтини, ако бяха повече. Никога не сме купували. Проявих любопитство, след като забелязах едни деца, които хапнаха с апетит от тях на тура по Босфора. Сега ще вземем пак.

Рали, това трябва да е молът.
Скрит текст:
Идея нямам, че има Декатлон в него, а вече няколко години не ходим и на Истиклял, по стечение на обстоятелствата. Обаче сега може и да има време, а нито една зона за щуреене не е излишна.
Детския парк при Water garden ако отидем и сега, ще уважим. Лятото отидохме късно, а и жегата така ни бе изтощила, че нямахме хал. Въжен тролей има, да, ама още сме малки. Гледам, че има и други занимания за деца.. цък.

# 82
  • Sofia
Роже, мерси за отговора! Галата порт не е ли на/до Каракьой?!
Аз за Кабаташ се чудех, който е доста по-нататък, почти до Долмабахче, накрая на линията на Т1.
Не че ми е важно де, присетих се просто.

# 83
  • Варна
На Кабаташ трябваше да правят прословутата "чайка". 
Проектът замря в някаква междинна фаза. Има големи разправии и изглежда няма да се осъществи във вида, в който бе представен. Какво и колко ще бъде направено, предстои, надявам се, да видим. Последно имаше едни грозни бетонни кейове, които според прочетеното носят само неудобство на пътниците, тъй като удължават пътя им до корабите. Дано го оформят по някакъв начин, защото така на нищо не прилича.

# 84
  • Бургас / UK
Галата порт е по-близо до Каракьой. Вчера бяхме там. Слязохме  от Т1 на Фъндъклъ и се върнахме малко назад. Много красиво място , с много магазини и ресторанти . Не е кой знае какво , но ако си за n-ти път в Истанбул може да се види.

# 85
  • Варна
Чефко, върнахте ли се? Чакаме разказ! Кратки не се приемат!!!

# 86
  • София
Рали, това трябва да е молът.
Ние много харесваме този мол. Първо, защото има тоалетни. Joy Второ - заради тази гледка:

На първия или втория етаж има кафене с тераса, а по-горе са само тераски за зяпане.

# 87
  • Sofia
Ааааа да, Чайката, за нея иде реч! Ама бях забравила, че е чайка. И изобщо не знаех, че има казуси и проблеми там. Мерси, Беля Simple Smile
На Галата порт не е лошо оформено, погледнах снимки и видеа. За разходки и посядане е приятно. Особено като заработи на пълни обороти.
Много ми харесва и как оформиха някои крайбрежни местенца и алеи по Златния рог. Не е по цялото протежение, то е и бая дълго, но на доста места вече е хубаво, озеленено, опейчено Simple Smile и осветено. Пък аз си падам по такива крайводни разходки и съм доволна.   

# 88
  • Бургас / UK
Чефко, върнахте ли се? Чакаме разказ! Кратки не се приемат!!!
Върнахме се , Беличке , ама какво да разказвам… Нищо ново и интересно. Посетихме познатите места. Само ресторанта на Нусрет беше ново за мен, но съм очарована. Цените няма да коментирам , доста по-високи са от нормалните , но си заслужава. Както вече писах, впечатлена съм , че комшиите на доста места( да не кажа навсякъде) говорят английски. Офф лайн навигацията на Гугъл мапс се представи отлично . Закара ни от нас до хотела в Истанбул без проблем , без да се омота някъде . Въпреки, че в момента се пости ,ресторантите бяха пълни с хора, които се хранят. От сутрин до вечер заведенията са пълни. И това не са само туристи.
Посетих и Св. София, за първи път. Имаше вечерна молитва . Стана ми гадно и излязох. Не трябваше това нещо да се случва …
Йеребатан все още е в ремонт.
В Султан Ахмет има някакви ремонти , но може да се влиза.
Танче, и аз за първи път попаднах в този мол , качих се на терасата на кафенето и снимах Истиклял

Беличке,дано имате късмет с времето, че май го дават да се разваля🙏🏻

# 89
И така ... ние вече пътуваме към любимия град 🥰😍 Все още сме на родна земя . Стискайте палци поне едно истанбулско лале да видим 🤞

Общи условия

Активация на акаунт