🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 623
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас / UK
Папа, Благодаря за разказа 😊 Лигос на същия собственик ли е?  Аз изобщо не питах за паркинг , направо се изсипахме пред хотела и му казах на момчето , че оставям колата отпред, но платихме 100 лири за трите дена . И аз получих това намаление , ако платя кеш , ама се разсеях и не питах , но и той нищо не ми каза . Аз много обичам Д100 и винаги от там минавам , магистралата ми е скучна 😀
Fancy, аз бургера още го помня , явно вашия готвач не е бил на ниво 😊
Как да обясня на турски, че искам стека да е добре изпечен?
На много места вече говорят английски, така че няма проблем . Особено в по-така заведения предполагам е предимство да говориш език, ако искаш да работиш.

# 466
  • София
papaone, благодаря за подробния разказ! А има ли нещо в това подземие (Palаtium cafe)? Заслужава ли си специално да се ходи?

# 467
  • Димитровград
Много интересно,Папауан.
На какво се казва "цистерна"?
Подземно водохранилище.
Чефи, и мен се опита да ми вземе цялата сума, но като му казах индирим и веднага намали, даже ми върна 2 железни евро. Simple Smile
Таня 67, няма нищо - просто руини, но МЖ е учителка по История и не пропускаме исторически места. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 21:28 от papaone

# 468
Лигос, Пенинсулите и Ханедан са на един собственик доколкото разбрах аз. Ние като бяхме в Ханедан, закуската беше в Лигос. Хотелът е много добър и исках да отседнем в него сега, но няма фамилни стаи и за 2+2ми даваше да вземем 2 стаи. Излишно ми е на този етап. Но тераската горе е супер Heart
Папа, благодаря за разказа!

# 469
  • София
Таня 67, няма нищо - просто руини, но МЖ е учителка по История и не пропускаме исторически места. Simple Smile
Скрит текст:

Интересно е. Може да го видим някой път.

# 470
Ние ядохме бургерите на Нусрет в заведението до кулата Галата. Бяхме озверяли и нямаше време да търсим по-читав ресторант. Някакво префърцунено име имаха бургерите и за да е ефектно инжектираха в бургера стопения чедър с огромна метална спринцофка. Иначе бургера беше хубав, но нищо изключително.
Нусрет е сред най-известните вериги в световен мащаб, не знам какво разбирате под “по-читав ресторант”, може би със звезда Michelin.

А как да се обясни как да е приготвено месото на английски навсякъде ще Ви разберат Simple Smile

# 471
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
papaone, благодаря за подробния разказ! А има ли нещо в това подземие (Palаtium cafe)? Заслужава ли си специално да се ходи?
Танче, коментирали сме го в темата, Маслинката беше ходила и снимки показва. Тогава не беше така пипнато, помня казваше че мирише на застояло и е пълно с паяжини. Минаваш през дворчето и там някъде има стълби. Всъщност това е двореца Магнаура, който е бил огромен. Част от него се реставрира до Света София.

# 472
На всички благодаря за разказите! ❤️ ❤️ ❤️
На papaone направо  си го копнах (с риск да ме глоби за авторски права) и си реших проблема с Магнаур и цистерната. 😀
Впрочем, все още из  записките ми  се върти една  непосетена  цистерна - на Филоксен (Binbirdirek Sarnıcı).
Да не се окаже същата? 😀

# 473
  • Димитровград
Пепелче, и тази е затворена, минахме покрай нея. Входа е занемарен, а нищо не пишеше по нея за ремонт или причина за затварянето.
3 Binbirdere Meydanı Sk.
https://maps.app.goo.gl/eZRyKinApmMTgMyEA

# 474
  • Варна и...духом на Босфора
А така,Пападжим!
Ех,напълни ми душата с разкази и снимки
Най- сетне мой човек в Археологическия музей бе!
Поздрави и на благоверната ти историческа дама!
Благодаря и на всички за разказите и фотосите!

Паф- Паф,ти Ко са скатаваш джанъм?😃
Ти дън утидИ къде МонтикарлутУ да зяпаш Григоря? Дай тука Утчет немедленно!

# 475
  • Варна
Papaone, би ли споделил каква навигация ползваш , която показва задръсванията(  сигурно е била онлайн навигация) ? По D100 по-добре ли беше ? И последно, по кое време на деня влизахте в Истанбул ?

# 476
  • Димитровград
Навигация Гугъл мапс, с интернет от Виваком(5,90 на ден). D100 е почти магистрален формат, в самия Истанбул и той е натоварен, но нямаше задръствания.
D100
https://maps.app.goo.gl/tM6u5zzRJQogxNt59
В Истанбул влезнахме към 12 часа на обяд.

# 477
Ние ядохме бургерите на Нусрет в заведението до кулата Галата. Бяхме озверяли и нямаше време да търсим по-читав ресторант. Някакво префърцунено име имаха бургерите и за да е ефектно инжектираха в бургера стопения чедър с огромна метална спринцофка. Иначе бургера беше хубав, но нищо изключително.
Нусрет е сред най-известните вериги в световен мащаб, не знам какво разбирате под “по-читав ресторант”, може би със звезда Michelin.

А как да се обясни как да е приготвено месото на английски навсякъде ще Ви разберат Simple Smile

Не желая конфронтация, но все пак ще и помоля да не ми се дават непоискани съвети. Прекрасно знам как да си поръчам месо. Това, че нещо е световноизвестно съвсем не означава, че е нещо изключително. И Макдоналдс са световноизвестни. Нусрет е направил верига и печели от това. Той е инстаграм звезда, а не световно признат шеф. Снимките с холивудски звезди са добра рекламна кампания, а характерното солене и пълненето със спринцовка са атракция за консуматора. Въпрос на маркетинг и реклама е неговото, а не кой знае каква храна. И да, хранила съм се и в Мишлен ресторанти. В няколко държави. Прекрасно изживяване. Но съм намирала и безумно вкусна храна в затънтени села на Крит. Не парадирам. Просто казвам, че имам някакви критерии и не робувам на етикети, имена и известност/популярност.
По-читав - имах предвид нещо не толкова комерсиално и с традиционна за региона храна, вкусна и без претенции за изключителност без покритие. Стековете му в другите ресторанти са хубави, но не изключителни. Особено за цената си.

Чефи, според мен не е до готвач. Не биха си позволили да предлагат различно качество. Храната беше добра като за заведение за бързо хранене, но честно казано не я смятам за изключителна, че да е чак пък толкова популярна и това да е конкретна цел на туристически маршрут. Става да хапнете, ако сте наоколо, гладни сте и нямате по-добра алтернатива.

Само ще кажа, че и в БГ имаме поне толкова добри бургери, като в заведението за бързо хранене на Нусрет.

# 478
  • Варна
Навигация Гугъл мапс, с интернет от Виваком(5,90 на ден). D100 е почти магистрален формат, в самия Истанбул и той е натоварен, но нямаше задръствания.
D100
https://maps.app.goo.gl/tM6u5zzRJQogxNt59
В Истанбул влезнахме към 12 часа на обяд.
Много благодаря !

# 479
Мацки, привет от Истанбул🌹Включвам се само да кажа, че цената на билета вече е 15 лири.Успях след това да си купя и Истанбулкарт.Сега се качих на корабчето от Каракьой до Юскудар- таксува ме 7.99 лири.

Общи условия

Активация на акаунт