Естетични процедури за лице и тяло – 45 тема

• 81 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Аз бях на консултация отново за подутините от филър около устата.
Говорихме за конци и доктора каза , че седят няколко месеца и после пак! И че не гарантира, че тялото няма да ги приеме за чуждо тяло и да изгради повече фиброзна тъкан около тях, която остава до живот, дори и конеца да го няма. И тогава лицето става на неравтости. Но това е най-малкия проблем.
Аз питах друго --- като издърпа кожата с конеца  - ок, бузата/лицето се опъва, но къде отива тая кожа???? Каза ми че се нагъвала в окосмения участък ама не се виждало.....
И заключи, че е голям разход с много рискове, и по-добре е мини фейс-лифт.

# 676
За проблемите от конци и след това фейслифтинг : обяснявали са ми, че после има много фиброзирала тъкан, уплътнения, които трябвя да се отстраняват. Сега си спомням и за едно видео на д-р Ильо Стоянов как вади филър от скулите : топче по топче.

# 677
  • Плевен
Здравейте и от мен, не съм се включвала в темата досега, но имам нужда от съветите Ви 🌺. Вчера бях в Дерма акт при  д-р Георгиевски, бях запазила час за филър и ботокс ( пакет “Флора”) той ми отказа филъра и поставихме само ботокс на чело, гневна бръчка и пачи крак. Неговият план за моето лице и нужди е поставяне на филър в скули, под очите, брадичка и jaw line, според него това са около 7 мл различен вид филър. 2 пъти са ми слагали филър в скули досега и изчезва за около 6 месеца, последния път беше ноември миналата година и вече няма почти нищо. На 41 години съм с тънка кожа и слабо лице, изразена птоза в средната част на лицето и хлътвания и тъмни кръгове под очите. Самият лекар ми вдъхна доверие, беше внимателен и доста добре ми обясни, но това е голямо количество филър, притеснява ме да не стана, като питка в лицето. Каза ми, че се прави надграждане в рамките на 3-4 месеца.

# 678
  • София
За коя зона точно около устните имате предвид,че се получават подутини от филър?  Питам защото преди и аз си мислех,че за там ми трябва филър, в зоната малко над устните в края им има нещо като топчета и от двете страни при говор се виждат понякога , при усмивка- не , и се чудех с какво може да се оправи..но явно не и с филър.

# 679
В предишната си месторабота ( клиниката на Денкова ) д-р Георгиевски работеше с такива големи количества филъри. Явно това му е начин на работа.
През 2019 на мен ми сложи 3 мл в скули и никак не ми хареса, а той беше изненадан от това.
Добре че бързо изчезна.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 08:18 от Blue@

# 680
В една ФБ група видях дама след фейс лифт, писах и с някои въпроси, 6000 лева.
Композитен лифтинг на лице и шия било, доктор Войнов, вижте му профила в ИС.
Малко ме очуди че на 40-42 е праивла лифтинг 😱
Има я на снимки в ИС на лекаря, руса в дамата, ще я видите.
Това в снимка от сайта на доктора със същия тип лифтинг.
Аз за мен съм си решила ни конци ни много хиляди за раздуто от филъри лице, като дойде времето към 50-55 лифтинг и хич няма да се занимвам.

И аз на по - късен етап ще направя фейслифтинг. Тази дама и аз бях я видяла, дори си писахме на лично - и ми беше странно на 40 - 42 години да и е трябвало операция, но тя категорично заяви, че иска сега да изглежда добре, а не на 50 Grinning  Аз на 40 нямах увисване и не ми е било нужно.... Но свят широк- хора всякакви. Щом така е преценила.

# 681
В предишната си месторабота ( клиниката на Денкова ) д-р Георгиевски работеше с такива големи количества филъри. Явно това му е начин на работа.
През 2019 на мен ми сложи 3 мл в скули и никак не ми хареса, а той беше изненадан от това.
Добре че бързо изчезна.

Как 3мл или 7 мл?!?!
На мен на скулите ми сложиха 1мл и 1 около устата и сега около устата има натрупване.
На скулите беше перфектно. Даже си мисля пак да сложа въпреки че Валянова ми отказа миналия месец.. не разбрах защо.

Първите ми филърли слагани в Испания, ми бяха казали че за "тежките" случаи слагали 2 мл в скулите.

# 682
Питала съм пластичен хирург относно лифтинг след конци - няма проблем, малко по-сложно било, но в никакъв случай невъзможно и масово се практикува.
Някои препоръчват на по-млади години лифтинг защото като се правят конци на 1.5-2г и накрая теглиш чертата като сума излиза същото, но поне е трайно.

За съжаление в Бг не смятам, че имаме достатъчно добри доктори за лифтинг, дори на Ильо като съм гледала резултатите не са особено впечатляващи, дори имаше на някои почти нямаше разлика,а при него си е сериозна сумата

# 683
Имам познати с лифтинг на 44-46 г при Ильо и мисля, че е много добре таймиран. Но със сигурност говорим за индивидуални особености и възрастта е ориентировъчна. На някои и на 50г им е рано.

# 684
Не ми харесва как се е получил лифтингът да дамата от показаната снимка. Изглежда ми някак като "касапска" работа. Има и някакви ръбове до ухото. Леко е изкривено лицето. Представям си какви ще са шевовете…

Иначе за конците, аз много пъти съм казвала - трайност макс 2-3 месеца, поразии - каквито щеш. От фиброза на тъканите, до сраствания и после - лифтинг през крив макарон. Е, то че ще те лифтират, ще те лифтират, но ефектът ще е много неестествен.

7 мл са си много филър, но на лица над 40 г., в повечето случаи, особено когато има птоза, за да се получи лифтинг, ще отидат филъри и до 10 мл. Ако дерматологът е добър, няма да има ефект питка, дори напротив - ще свали едни 15 години (защото реално специалистът ще изгради наново изгубените обеми и ще компенсира "свитата" костна структура). Но ако не е добър - оле майко. Георгиевски доколкото знам специализира в liquid lift, така че може би ще се справи добре. Аз бих се доверила на Хаджийска или Трендафилова за такъв тип работа.
Междудругото, Михайлов също работи с по-голямо количество филъри и прави нещо като liquid lift, но не съм виждала негови резултати. Само знам, че го изпълнява. Алена може да сподели, ако има наблюдения.

Онзи ден си говорих с Хаджийска точно за многото филъри в лицето и как, за да се избегнат, човек трябва да започне около 30 г. с добавяне на макс 2 мл, с цел превенция на свличане и възстановяване на вече позагубен обем и бейби ботокс, с превенция за сбръчкване. Показа ми снимка на нейна пациентка, която в момента е на около 40, 40 и нещо, но е започнала с поддръжката около 28-30. Прекрасно, естествено и свежо лице, с макс 2-3 мл филър за поддръжка. Едно такова лице и лифтинг няма да има нужда да прави, освен ако на 70 не реши, че иска да става пак на 40 Simple Smile

Аз имам две познати (които всъщност ме "отвориха" за магията на филърите). Едната е на 45, тя е и популярна личност и можете да я видите в инстаграм. Изглежда на около 25-26. Всъщност и на тази възраст е започнала с поставянето на филъри, минимално количество. Другата е на 36 и изглежда на около 25 макс. Тя на 28 слага филър за пръв път. Когато се запознах с двете, ги мислех за по-малки от мен. Аз бях на 26, било е преди 4 години. Като бях на 26, изглеждах на 30-и. Сега съм на 30-и онзи ден, като гледах абитуриентки - ами, изглеждам по-младолика от тях Simple Smile

Та, истината е някъде там. Аз се доверявам на специалистите, медицината и очите си Simple Smile

# 685
Това кой на колко изглежда е много относително и силно зависи от ген и начин на живот, на мен и преди да помириша ботокс на 40г ми даваха 10г по-малко.
 Ето, дамата с лифтинга, бих предположила, че е поне на 50, та съвсем не е било рано да го направи в 40- те си години. Лицето има асиметрия и преди това и не е странно,  че има такава и след това. Не всички целят да си изменят физиономията тотално след лифтинг. Много хора искат просто да възстановяват това, което са имали преди да увиснат. На мен ми изглежда много добре.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 22:16 от tuali

# 686
  • Плевен
Качвам снимка, за да ме видите, но мисля, че му е правилна преценката на Георгиевски.

# 687
И аз виждам едни 7мл. филър.

# 688
  • при Arctic Monkeys
Аз съм на почти 47 и никога няма да позволя да ми сложи някой повече от 1 мл. филър където и да е. Това категоризиране на години от - до е много глупаво. Както и слагането на филъри на 30. За тази възраст има достатъчно други, всякакви процедури. Моля, не ме цитирайте, ще изтрия.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 21:11 от karmacoma

# 689
Дори и да се харесате с 7мл, те няма да повдигнат нищо, ще подуят, за да компенсират увисналото.

7мл филъри ще натежат и резултата ще е много по-зле.

Viv, наистина поискай второ мнение...

Общи условия

Активация на акаунт