Напълно те разбирам, как се чувстваш с чужд човек вкъщи. То човек трудно понася роднините си наоколо, за чужди хора да не говорим. Поради тези съображения никога не съм си и помисляла за детегледачка. А и от това детето ми да расте сред други деца, по-добро спорде мен няма. Учат се едно от друго, забавляват се, това е детството в моите представи. В никакъв случай не ми се връзва някоя стара и закостеняла женица да е единственото обкражение на дъщеря ми. Та то с мен и беше скучно, не искам да си помислям, как ще се чувсктва в подобна ограничена компания. Бих те посъветвала да дадеш Ники на ясла и да плащаш на Таня, за да го води и прибира.
А за пампите, момичета, няма такъв филм - постепенно отказване. Това е градска легенда и е като с цигарите - без една мога, с една не мога. Факт е, че на братовчед ми детето, което е на 2.2 год. бива приучавано към гърнето от 6 месечна възраст и към момента е до никъде, именно защото бабата практикува тази практика - с пмапа на дупето и приканване от време на време. Оставете детето да се напишква дни на ред, да му стане неприятно, да разбере, че пампата вече не е алтернатива и гърнето е единствената. Не дебнете пикото, оставете детето да се осъзнае и само да ви сигнализира. Ако ви лъже в началото, няма страшно, това показва желание за комуникация. Не вървете нон стоп след него с гърнето, не му досаждайте. Не е страшно, че се напишква - в един момент ще схване, че му е мокро и неприятно. Най-подходящата възраст за това е 2 години, така че дерзайте.
Добре завърнали се на Марти и Мимката! Чакаме вече само добри новини от тях!
От раз му е майката, но за нощия ще изчакам да свършим пакета, имам още десетина памперса. Днес Ива се изпусна в градинката, толкова се беше заиграла с децата че пишнала две капки, колкото да се прибираме да я преобуя, търчи към мен разкрачена и крещи мами пиииш.
не се бях замисляла за тези неща...благодаря ти, че ми го казваш. сега ми се струва много глупаво, че съм мислела тези неща.
Таня вече ще работи целодневно...до пролетта, когато обмисляме вече с мъжа ми да запишем Ники на ясла. за зимния период обаче не ни стиска и на двамата 
това да се чува