МНОго къСМеТ преЗ нОВАТа годИНА за НОЕмвРийСКАта дрУЖИна

• 16 204
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
  • тук-там
Рори,

Напълно те разбирам, как се чувстваш с чужд човек вкъщи. То човек трудно понася роднините си наоколо, за чужди хора да не говорим. Поради тези съображения никога не съм си и помисляла за детегледачка. А и от това детето ми да расте сред други деца, по-добро спорде мен няма. Учат се едно от друго, забавляват се, това е детството в моите представи. В никакъв случай не ми се връзва някоя стара и закостеняла женица да е единственото обкражение на дъщеря ми. Та то с мен и беше скучно, не искам да си помислям, как ще се чувсктва в подобна ограничена компания. Бих те посъветвала да дадеш Ники на ясла и да плащаш на Таня, за да го води и прибира.

А за пампите, момичета, няма такъв филм - постепенно отказване. Това е градска легенда и е като с цигарите - без една мога, с една не мога. Факт е, че на братовчед ми детето, което е на 2.2 год. бива приучавано към гърнето от 6 месечна възраст и към момента е до никъде, именно защото бабата практикува тази практика - с пмапа на дупето и приканване от време на време. Оставете детето да се напишква дни на ред, да му стане неприятно, да разбере, че пампата вече не е алтернатива и гърнето е единствената. Не дебнете пикото, оставете детето да се осъзнае и само да ви сигнализира. Ако ви лъже в началото, няма страшно, това показва желание за комуникация. Не вървете нон стоп след него с гърнето, не му досаждайте. Не е страшно, че се напишква - в един момент ще схване, че му е мокро и неприятно. Най-подходящата възраст за това е 2 години, така че дерзайте.

Добре завърнали се на Марти и Мимката! Чакаме вече само добри новини от тях!

# 106
  • София
Маринелка, послушах те и от вчера Ники е с гащи. Таня ме издразни още на сутринта, когато започна да повтаря "айде на гърнето, та айде на гърнето" а той огащен с памперс и готов за навън...досадна работа Laughing хем й обяснявам, че не е това начина, хем тя пак от нейната си камбанария...
иначе си абсолютно права за яслата. Ники с нея цяло лято не е седял вкъщи и съм сигурна, че не се е отегчавал, защото той си има голяма компания дечица  в Мадарската градинка и там по цял ден играеше и все още играе всеки ден. сега като се застудее ми е по-притеснено как ще я кара с бабето вкъщи. от друга страна ми е притеснено и да го пусна на ясли точно в тоя момент заради боледуването, което евентуално няма да се размине и моето завръщане на работа. очертава се да ми е адски натоварено и не знам как бих отсъствала, ако Ники ми се разболее...това е още една причина да разчитам на Таня. при всички положения да взема решение ми е много трудно. разчитам и на мъжа ми, който сам си е шеф и работно време няма, та и той много помага. но от сега съм му пуснала мухата да не чакаме 3-годишна възраст ами на пролет да запишем Ники на градина.
това са ми общо взето притесненията. но спор няма - сред децата в детската градина е най-доброто за възпитанието на едно дете. самата аз съм по ясли от едногодишна и това ме е научило на много неща, вкл. и на дисциплина, която вкъщи по-трудно се овладява.

# 107
  • София
Диде, мерсаж за комплимента. прословутите ми снимки още не ми и е дала сестра ми, а моите са много тъпи и постни, но ще взема да ги кача. ама не са интересни, бе душаааа Crazy

# 108
Мари съгласна съм с теб! Peace От раз му е майката, но за нощия ще изчакам да свършим пакета, имам още десетина памперса. Днес Ива се изпусна в градинката, толкова се беше заиграла с децата че пишнала две капки, колкото да се прибираме да я преобуя, търчи към мен разкрачена и крещи мами пиииш.
Бари според мен изчакай още малко, след седмица-две опитай пак и така.

# 109
  • София
момичета,
Ники от два-три месеца е влезнал в някакъв период на болезнена зависимост от мен. непрекъснато иска моето внимание, всичко да прави залепен до мен, да играем все заедно. не мога да се изпишкам дори. въпреки че съм ви споменавала, че с мъжа ми почти наравно сме се занимавали с него той не иска да погледне баща си, когато аз съм наоколо. иначе когато ходя на английски или не съм вкъщи Ники си играе много добре с баща си. но щом съм наоколо не ще никой. и понякога това ужасно ме уморява. ето тая вечер, готвех основно и за десерт правих палачинки и просто си скъсах нервите от това той да ми е в краката, а мъжа ми е до него, но той само мрънка за мен...
това, което искам да ви питам е дали се случва подобно нещо и при вас. когато сме тримата просто усещам, че Ники ревнува ли, що ли, обаче не дава с баща му нищо да правим, а иска да съм до него и дори мрънка като си говорим, камо ли пък ако баща му дойде по-близо до мен да ме гушне или целуне. абе, много е изнервящо, макар да не мога да го пресъздам с думи. случва ли ви се? как постъпвате в такива моменти?
най-неприятното е, че Ники прави много бели, когато сме тримата, пак от това пусто желание да го забележа и да бъда само и нон-стоп с него. няма как да загърбя домакинските си задължения и да му отдам 100 % внимание.
много ми е притеснено, че в понеделник, когато започна работа и се прибирам капнала ще трябва отново да бъда 100% домакиня и майка и направо се подтискам от мисълта как ще се справя без капчица време за себе си. абе, страшничко ми се вижда. ударете едно рамо със съвет или каквото и да е...повечето вече работите и сте минали тоя път, как се справяте?

# 110
  • в мъжки прегръдки
момичета,
Ники от два-три месеца е влезнал в някакъв период на болезнена зависимост от мен. непрекъснато иска моето внимание, всичко да прави залепен до мен, да играем все заедно. не мога да се изпишкам дори. въпреки че съм ви споменавала, че с мъжа ми почти наравно сме се занимавали с него той не иска да погледне баща си, когато аз съм наоколо. иначе когато ходя на английски или не съм вкъщи Ники си играе много добре с баща си. но щом съм наоколо не ще никой. и понякога това ужасно ме уморява. ето тая вечер, готвех основно и за десерт правих палачинки и просто си скъсах нервите от това той да ми е в краката, а мъжа ми е до него, но той само мрънка за мен...
това, което искам да ви питам е дали се случва подобно нещо и при вас. когато сме тримата просто усещам, че Ники ревнува ли, що ли, обаче не дава с баща му нищо да правим, а иска да съм до него и дори мрънка като си говорим, камо ли пък ако баща му дойде по-близо до мен да ме гушне или целуне. абе, много е изнервящо, макар да не мога да го пресъздам с думи. случва ли ви се? как постъпвате в такива моменти?
най-неприятното е, че Ники прави много бели, когато сме тримата, пак от това пусто желание да го забележа и да бъда само и нон-стоп с него. няма как да загърбя домакинските си задължения и да му отдам 100 % внимание.
много ми е притеснено, че в понеделник, когато започна работа и се прибирам капнала ще трябва отново да бъда 100% домакиня и майка и направо се подтискам от мисълта как ще се справя без капчица време за себе си. абе, страшничко ми се вижда. ударете едно рамо със съвет или каквото и да е...повечето вече работите и сте минали тоя път, как се справяте?

Освен да ти кажа да стиснеш зъби докато отмине друго не се сещам. Това веднъж вече го минавах с големия и адски се дразнех. Сега обаче така ми се иска да привлека вниманието му а той все се дърпа от мен. Затова като започне малкия да ми досажда много и ми се иска да го побутна към някой друг се сещам че след по-малко от година ще започне да има по-интересни занимания от това да играе с мен и даже ще се дърпа като го привличам. Хич не искам да звуча назидателно обаче тези моменти в които все иска да е до теб никога повече няма да се върнат а готвенето и чистенето ще е за цял живот. Така че тегли една майна на домакинството и каквото свършиш докато спи - това е. Гушкай го и му се радвай. А за яденето вече мога да ти дам телефоните на всички пицарии и китайски ресторанти в София:))))) А що се отнася до времето за теб - няма такова понятие. Освен ако не задържиш гледачката и не наемеш и домашна помощница. Гошко беше научил как се прави маска на коса, на лице, маникюр и прочие, все ми беше свидетел на разкрасяванията защото от липса на време всичко правех в къщи.

# 111
  • тук-там
Рори,

Аз ще се повторя, но пак ще те посъветвам да го дадеш на ясла и да задържиш Таня през периода на адаптацията, когато ще плачка и боледува. Нека бабката го води до обяд първата седмица и го гледа следобяд. После поне месец пак да бъде на разположение, за да го гледа като хване някой вирус. Рая тръгна на ясла юни месец, а аз на работа през юли. Целият юни бях на разположение. Тя за щастие боледува само 2 пъти и много бързо се адаптира. От тогава до сега е здрава и щастлива при дечицата. Сутрин се събужда с думите: Ика пли децицата!. Събота и неделя недоволства като не ходи, а когато я вземам вечер, все се гони с някое момченце и не мога да я хвана, да си я прибера. Татко и ходи на РД в яслата, за да снима, тя го хванала за ръка и гордо се разхождала с него, да го представи на приятелчетата  Laughing. От тогава все кара баща си да влиза с нея в групата, явно реши, че там за него е позволено. Абе само хубави емоции имаме, свързани с яслата. Не проумявам, как някои хора плюват така безсрамно по детските заведения. Но това е друга тема. Исках да ти кажа също, че четох някъде, че есента и зимата са по-подходящи сезони, да дадеш детенцето на ясла от пролетта, ама сега не сещам защо ли пък. Както и да е. Ти си знаеш. Успех, каквото и да решиш! БТВ, а защо сега тръгваш на работа? Аз съм останала с впечатление, че отдавна работиш?

Мимка,

Как е Марти? Палавее ли? Как се чувствате вкъщи двамцата?

# 112
  • в мъжки прегръдки

Мимка,

Как е Марти? Палавее ли? Как се чувствате вкъщи двамцата?

Беснее като за трима. Даже се бие с батко си. Аз все още се чувствам зле в къщи защото двамата големи мъже докато са се гледали сами са решили изцяло да пренебрегнат домакинската работа. Така че от два дни пера, мия, чистя, разопаковам багаж и прочие домашни задачки.

# 113
  • София
Мимка, много ми стана тъжно като ми каза, че тея моменти скоро ще отминат и повече няма да се появят Sad не се бях замисляла за тези неща...благодаря ти, че ми го казваш. сега ми се струва много глупаво, че съм мислела тези неща.

Маринелка, не ходех на работа досега, Таня идваше да гледа Ники от 9 до 14 часа. през това време имах доста работа за вършене покрай фирмата, която имаме с мъжа ми. от понеделник обаче се връщам на работа, а пък мъжа ми няма да може много да разчита вече на мен. аз обаче имам нужда да се върна, липсва ми обстановката, а и получих интересно предложение за смяна на позицията, което не ми се ще да изпусна WinkТаня вече ще работи целодневно...до пролетта, когато обмисляме вече с мъжа ми да запишем Ники на ясла. за зимния период обаче не ни стиска и на двамата Wink

# 114
мими, честит рожден ден! (на патерици  Embarassed )
да си жива и здрава, много много обичана и тримата мъже вкъщи да те радват всеки ден   bouquet

радвам се, че операцията е минала добре и марти вече прави бели Simple Smile това да се чува  Hug

рори - точно наскоро четох за ревността на момчетата от татковците, но не помня дали не беше за 3годишните... мисля си, че ники може да ревнува от татко си просто... при всички положения и аз мисля като мимката, че сега му е времето да ги мачкаме тия дребните Simple Smile давай му да ти помага там, да бърка палачинки   chef
ако искаш може да се разровя в книгата да видя за коя възраст го пишеше това с ревността? което разбира се е много ориентировъчно  Confused

що се отнася до яслите - таня толкова много неща научи там, че съм изумена
храни се вече сама (без да се капе въобще), облича се сама (понякога слага блузите наобратно де, с гърба отпред  Mr. Green) , абсолютно всеки ден ми сервира по 5-10 нови думи и е страшно по-самостоятелна и уверена
променя се буквално всеки ден
иначе продължава да плаче сутрин, не знам защо, според мен вече си свикна
предполагам че просто хем там и харесва, хем иска и да е с мен Simple Smile
премина манията по дрехите, сега е мода сама да си избира какво да облича Simple Smile рови сутрин по 5 минути в шкафа и вади разни блузи, поли, опашки да съм и слагала, не знам какво си ...  Crazy  Flutter

иначе аз съм болна, имам ангина Sad
пия аугументин и не мога да си смъкна температура вече почти седмица, но май вече вървя на оправяне Simple Smile

целувки на всички ви Simple Smile

# 115
Здравейте отново Grinning Grinning Grinning
Ето ме пак на линия с малко свободно време /което по принцип трябва да използвам за учене за изпита,но хич не ми се захваща Embarassed/.Току що сложих Джей-Джей да спи.Ян е все още на работа,че подготвят годишния отчет и аз съм самичка.
Общо взето при нас все същото-преобзавеждане,чистене...имахме гости за няколко дена както казах та се поразорихме малко и сега ще си седнем на дупетата,че се задават само празници.И тримата сме рожденници през декември и Коледа и Нова година.Че тук има даже и друг празник-Синтер Клас,за който разказвах по рано...Тази събота ще ходим и на концерт на Кристина Агилера...много много затрупана програма.
Сели,ние като се преместихме много малко неща направихме,карахме със старите мебели...а сега малко по малко започнахме да преобзавеждаме до където ни стигат възможностите.Общо взето бая накупихме-като се почне от най дребните неща-лампи,завеси и се стигне до маси и голям плосък телевизор.За сега напълно достатъчно.Всичко се поподнови,придоби нов и хубав вид.Сега ще започнем да събираме за лятна ваканция,че големи планове кроим Rolling Eyes
Много се радвам за Марти,че е добре и всичко е минало успешно.
Разглеждах и снимчици...всичките дечица са много пораснали и са много сладки.Янчо е добре,преминава в по голяма група в градината от другата седмица.В петък ще празнува в градината а в неделя сме поканили гости вкъщи.Още съм в чуденка какво да купувам и правя за почерпка-и в градината и вкъщи.Питат ме и какво искам за малкия за подарък,а аз не знам.Той в момента си има всичко.Ние с Ян му купихме за рожденния ден дрешки,моята приятелка му донесе много хубав анцунг,маратонки Пума и играчки.Той направо е засипан с играчки...не знам какво да искам.Ако някой има идеи да казва,ще съм много благодарна.Може би има нещо за което не се сещам.Пък и вие вече минахте през рожденните дни и подаръците.
Аз също съм добре,работя и малко ми идва нанагорно,а и се заразявам в магазина покрай толкова дрехи и обувки,та все се прибирам с по нещо EmbarassedА и сега с тия намаления тук навсякъде е ужас.Качих и малко снимки на Янчо-някои по стари,други по нови...напоследък не снимам често.На който му се гледа да заповяда:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mariyana_blazheva/album?.dir=af03r … lazheva/my_photos

За сега това от мен.Поздрави на всички  bouquet
И честит рожден ден на патерици на всички,празнували до сега и които сме пропуснали !!! Да си живи здрави и всичко най най най хубаво им пожелаваме !!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 116
Вили честит Рожден ден!
Сърдечни пожелания  за много здраве, щастие, късмет и любов!   bouquet
Весел празник!

# 117
ЧЕстит рожден ден Вили   newsm59

Бъди много щастлива и обичана майка, жена и съпруга  newsm51

# 118
  • София
Вили, честит рожден ден и от мен! бъди здрава, щастлива, обичана и влюбена в живота!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 119
Както разбрахме - от 03.12.06 до днес 09.12.06 всичко е изчезнало Rolling Eyes
Отново слагам снимките, които качих Wink
Паролата е 12345

старите:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=40366

От РД и кръщенето:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=83139

Общи условия

Активация на акаунт