, таткото като ги видя на простора ей такива му станаха очичките
. На втория ден напишка 5 , а на третия вече нито един
. Не се е и нааквал в гащи .... още в началото писах че при момиченцата става по лесно махането на пампата
при момченцата е по лесно приучването към гърне/чиния. За да не се съсипва дюшечетата и аз съм сложила пелена за еднократна употреба
. За спането ляга в 9-9,30 и става за градина в 7,30 часа. Твърдо съм против вдигането на детето нощем за изпишкване. Ще се обосновя ... събуждането на детето от дългия нощен сън , разкъсва съня / и вас да ви събудят и вие ще сте кисели после през деня
/ , от друга страна това е начин да приучите детето на още един вреден навик ... защото то ще почне да се буди нощем само, за да пишка и после ще следва ново учене да не се буди .... и така до безкрай .Напълно е излишно да си усложнявате живота така. 
От друга страна не е задължително да махнете едновременно и дневния и нощния. Може през деня да е по гащи/слип , но нощем да е с пампа. Много е важно да се ограничи приема на сокове в последните 2 часа преди сън !
Да отговаря и на Сели за варицелата ... колкото по рано толкова по добре! ... И понеже се налага да се връщам на работа от нова година ми се иска да мине тази болест преди това . На тази възраст дечицата карат варицелата почти или съвсем без температура и много малък обрив при това бързо избиващ и бързо завяхващ.
Поздрави на всички
но пък ще я предупредя да го проверява редовно и ще оправим работата. яд ме е, че не бях твърда това да стане по-рано.

.
Освен това една пелена в стотинки ми струва колкото един памперс, така че няма проблем да откараме кокото е нужно. Благодаря за споделения опит!
Пуши си (не мога да го преглътна но...и не мога нищо да сторя), ходи на училище, има добри, слаби и отлични оценки, шаренее.
) Ние се върнахме днес най-после от болницата. Много сме щастливи че всичко мина добре и надявам се за в бъдеще да е все така. Операцията мина успешно. Продължи 3 часа. в 9.30 го взеха от мен и ми го върнаха в 13.00 като това включва упояването и буденето защото малките деца ги будят преди да ги върнат на майките. Първите дни Марти постоянно спеше защото беше на силни обезболяващи. Което е супер практика (обаче май само в правителствена е така) защото щом минеше действието на обезболяващото и преди да започне да действа новото Марти направо виеше от болка. Доста бързо се възстанови обаче и последните дни направо не го свърташе на едно място. Все искаше да излиза навън да играе. Аз обаче съм малко назад със съня, но съм доволна че лошото мина и сега ще си отспивам (надявам се). Благодаря на всички които са ни пожелали успех. Благодаря ви че се сетихте за рожденния ми ден. За съжаление купон няма да има, даже се чудя торта дали да ходя да купувам. Снощи хирурга който ни оперира - страхотен хирург и човек, получи тежък инсулт и нещо не ми е празнично настроението. Млад човек с деца колкото нашите. Страшно ми е мъчно за него. 
и бяха вдигнали ръце от мен....После спряха да ми говорят и се вразумих
)
понеже и ние сме доникъде с памперса