МНОго къСМеТ преЗ нОВАТа годИНА за НОЕмвРийСКАта дрУЖИна

• 16 201
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Както бях писала преди време Митето е без пампа от лятото. Първия ден напишка 28 чифта гащи  Joy , таткото като ги видя на простора ей такива му станаха очичките #Crazy .
На втория ден напишка  5 , а на третия вече нито един   Hug . Не се е и нааквал в гащи .... още в началото писах че при момиченцата става по лесно махането на пампата  Wink  при момченцата е по лесно приучването към гърне/чиния. За да не се съсипва дюшечетата и аз съм сложила пелена за еднократна употреба  Flutter. За спането ляга в 9-9,30 и става за градина в 7,30 часа.
Твърдо съм против вдигането на детето нощем за изпишкване.
Ще се обосновя ... събуждането на детето от дългия нощен сън , разкъсва съня / и вас да ви събудят и вие ще сте кисели после през деня  Wink / , от друга страна това е начин да приучите детето на още един вреден навик ... защото то ще почне да се буди нощем само, за да пишка  и после ще следва ново учене да не се буди .... и така до безкрай .Напълно е излишно да си усложнявате живота така. Stop
От друга страна не е задължително да махнете едновременно и дневния и нощния. Може през деня да е по гащи/слип , но нощем да е с пампа. Много е важно да се ограничи приема на сокове в последните 2 часа преди сън !
 Да отговаря и на Сели за варицелата ... колкото по рано толкова по добре! ... И понеже се налага да се връщам на работа от нова година  ми се иска да мине тази болест преди това . На тази възраст дечицата карат варицелата почти или съвсем без температура и много малък обрив при това бързо избиващ и бързо завяхващ.  Flutter
Поздрави на всички   bouquet

# 91
  • София
момичета, благодаря ви за съветите! още от днес пускам Ники само по гащи. единствено ме притеснява, че навън Таня може да не разбере, че е пишкал и докато го провери той да настине newsm78 но пък ще я предупредя да го проверява редовно и ще оправим работата. яд ме е, че не бях твърда това да стане по-рано.

за варицелата съм напълно съгласна! дори на рождения ден на Ники две дечица не дойдоха, защото се притесняваха майките им, че са носители на варицела от яслата. а аз им викам - елате, няма проблем, ако се заразим. ама те не посмяха, гузни се чувстваха милите да изпозаразят децата на РДто на Ники

# 92
  • София
Мимка, честит Рожден Ден! Бъди здрава, щастлива и много обичана!!!

Честит Рожден Ден на Жеко! Бъди здраво, щастливо и усмихнато детенце!!!

# 93
Честит Рожден ден Мимка! Желая ти от все сърце много здраве, спокойстие и безгранично щтастие за напред!

Веси, добре де не се ли напишква нощем Митето? Или поне в началото? А ако се напишка как ще го усетиш веднага за да го преоблечеш (което пак си е събуждане), нали иначе ще настине, ние поне спим без отопление в спалнята.

Рори, няма да има нужда да го проверяват Ники, защото в момента в който се измокрят децата започват да ходят странно Mr. Green, неприятно им е (всички на които махаха пампите около мен бяха така) а и започват да мрънкат.

Момичета вчера имах инцидент с Тян, не се прибра цяла нощ. дойде си на обед когато беше време за училище и съответно полудях, та сега са ме тръшнали всички зъби, венци, ченета, глава, уши и гърло, цялата ми глава пулсира в адски болки от вчера насам, не мога и да дишам, нещо зверски ме души, да не е високо кръвно това? Ако е, някой с горчив опит може ли да сподели какво се прави? Пия нурофен, но рядко, само когато ми се струва че умирам, не съм фен на лекарствата, но явно се налага.
Поздрави на всички!

# 94
Мери в началото се напишка няколко пъти , затова и пелената стои Wink , но вече не . Като се напишка дори насън се буди , е не ходи странно но мрънка и не иска да стои напишкан . НА няколко пъти идваше в нашата спалня / те с Ники са в отделна / да каже че е свършил работата , но докато го преоблека и сменя чаршафите вече е заспал.
При системното събуждане се получава навик , а така той не се напишква по едно и също време и не е всяка вечер Wink . Понамалих соковете следобед и ограничих консумацията на течности по време на вечерята и след това, забраних да се пие вода точно преди лягане;) .
Много лошо това с Тян ... какво ли ме чака и мен с две момчета .... Поне да седне да поговори с теб или с баща си , то май си трябва "мъжки" разговор. Всичките ти болежки ми се струват, че са ти от нервите Sad .

# 95
Добре Веси, звучи ми логично това с буденето и създаването на навик, за това ще опитам с тези пелени и по гащи, дано и при нас се получи! Praynig Освен това една пелена в стотинки ми струва колкото един памперс, така че няма проблем да откараме кокото е нужно. Благодаря за споделения опит! Hug
За Тян- не спираме да говорим, всички заедно и поотделно (дали за това не ме боли всичко в  главата, един вид мускулна треска Mr. Green), уж се разбираме, после пак неговата песен си пее... Слава на Бога че се върна жив и здрав, и че все по рядко изпада в тези странни състояния дето влудяват всички ни, пакостите му намаляха значително, но не е свършило още чудото пубертет, но се моля само за здарве и да няам непоправими бели Tired Пуши си (не мога да го преглътна но...и не мога нищо да сторя), ходи на училище, има добри, слаби и отлични оценки, шаренее.
Ясно че невралгия съм направила, но това с душенето не го разбирам и малко ме плаши Confused

# 96
  • тук-там
Абсолютно поддържам Весето относно буденето посред нощ. Моля не тормозете децата си! При това вероятността да се изпишка по ваше желание посред нощ, кисело и сънено, е минимална. Аз махнах нощтната пампа на Рая преди 2 седмици, тъй като тя от доста време се събуждаше суха и изчакваше да я сложа на гърнето. Преди това не съм си и помисляла да го махам. Всичко с времето си. Освен това е съвсем резонно привечер да не се налива с течности. Детето ще подскаже, кога е готово. Рая не се е напишквала през нощта, а също спи по 11 часа.

# 97
  • в мъжки прегръдки
Здравейте. Помните ли ни?Simple Smile) Ние се върнахме днес най-после от болницата. Много сме щастливи че всичко мина добре и надявам се за в бъдеще да е все така.  Операцията мина успешно. Продължи 3 часа. в 9.30 го взеха от мен и ми го върнаха в 13.00 като това включва упояването и буденето защото малките деца ги будят преди да ги върнат на майките. Първите дни Марти постоянно спеше защото беше на силни обезболяващи. Което е супер практика (обаче май само в правителствена е така) защото щом минеше действието на обезболяващото и преди да започне да действа новото Марти направо виеше от болка. Доста бързо се възстанови обаче и последните дни направо не го свърташе на едно място. Все искаше да излиза навън да играе. Аз обаче съм малко назад със съня, но съм доволна че лошото мина и сега ще си отспивам (надявам се). Благодаря на всички които са ни пожелали успех. Благодаря ви че се сетихте за рожденния ми ден. За съжаление купон няма да има, даже се чудя торта дали да ходя да купувам. Снощи хирурга който ни оперира - страхотен хирург и човек, получи тежък инсулт и нещо не ми е празнично настроението. Млад човек с деца колкото нашите. Страшно ми е мъчно за него.

ЧРД на всички рожденници които съм пропуснала. Надявам се да не пропускам повече.

# 98
Мими добре завърнали се у дома! Нека всичко остане зад гърба ви като един лош спомен само!  bouquet

# 99
Ноемврийска дружина 2004, нашият априлски отбор 2006 ви моли да ни подкрепите, като гласувате за нас за Банда на годината" ето тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145570.0. Хиляди благодарности и   Hug

# 100
Мимка, радвам се, че всичко е минало успешно Peace
Много целувки и прегръдки ви пращаме Hug Hug

Меринка
, май колкото и да се говори с Тян, докато не отшуми тази си възраст - няма оправяне или поне при мен бе така. Никак не слушах нито майка си, нито баща си на тези години ooooh! и бяха вдигнали ръце от мен....После спряха да ми говорят и се вразумих Peace
Надявам се да мине по - бързичко този му период и най-вече да се връща жив и здрав в къщи Peace

# 101
Здравейте!
МИМКа,честит рожден ден,да си здрава и обичана!Радвам се,че Марти е добре! Hug
Мери,много главоболия ти създава Тян,но такава му е възрастта,дано скоро излезе от този период!На теб търпение и здрави нерви!
Момичета,и аз се убедих,че трябва напълно да се махне памперса-поне денем,защото Алисия наистина се обърква.Днес се напишка 5 пъти,отделно няколко пъти на гърнето,но не казв сама,аз я слагам,не знам дали е правилно.Няма напредък при нас,разбира всичко добре,но не казва,не знам аз ли не подхождам добре и навреме Sad

# 102
  • София
Здравейте!
МИМКа,честит рожден ден,да си здрава и обичана!Радвам се,че Марти е добре! Hug
Мери,много главоболия ти създава Тян,но такава му е възрастта,дано скоро излезе от този период!На теб търпение и здрави нерви!
Момичета,и аз се убедих,че трябва напълно да се махне памперса-поне денем,защото Алисия наистина се обърква.Днес се напишка 5 пъти,отделно няколко пъти на гърнето,но не казв сама,аз я слагам,не знам дали е правилно.Няма напредък при нас,разбира всичко добре,но не казва,не знам аз ли не подхождам добре и навреме Sad

Бари, ние сме така с памперса още от пролетта - аз го слагам непрекъснато на гърне, но после навън излиза с памперс и се оказа  грешна тактика, но тогава се вслушах в Таня и мислех, че така е правилното, нали много деца е отгледала. днес като й казах идеите на момичетата и тя го възприе все едно я критикувам и ми се фрънцна. уф, взе да ми дотяга това с детегледачката. живот и здраве ще изкараме зимата и пускам Ники на градина, друго си е да нямаш някой елемент ежедневно в къщата да ти вдига стойки Sad много е обидчива, днес сутринта нещо си с лигавим с мъжа ми за това какво съм свършила при нотариуса, а тя ни в клин ни в ръкав вика "нещо подигравате ли ми се?" щяхме да паднем и двамата.  кукАвицаа Mr. Green
иначе е добра с Ники, гледа го добре, учи го на много неща, обаче е много шантав характер.

Мимка, добре дошли у дома! оттук нататък ви пожелавам много, ама много здраве! да не се отървете, дет се вика Wink това с хирурга, което е станало е много тъжно Sad винаги ми е мъчно, когато се случват тагива трагедии при млади семейства Sad

фурор, не се отваря този сайт, който си дала, та няма как да ви подкрепя? newsm78

Мерка, това с Тян е наистина много притеснително. всичко, което описваш според мен ти е от нерви. мъжа ми има високо кръвно, наскоро установихме, че вероятната причина за честите му главоболия е това и в понеделник е на кардиолог да видим дали е кръвно. но това, което ми описваш наистина прилича по-скоро на някакъв нервен срив.

# 103
Рори, Ники е голям сладур на аватара ти -- нацелувай от мен Hug
...може и теб да видим (дано не ставам досадна Blush)

Иве, нищо не мога да ти кажа за Али  Heart Eyes понеже и ние сме доникъде с памперса  ooooh!

# 104
Диде,и аз не знам,още ли да изчакам с гърнето или да съм по-настоятелнам,гледам да не я натискам Али,обеснявам,тя потвърждава,как ще казва ,повтаря....но не се получава,и аз не знам защо!
Кажи,какви са впечетленията ви от България,свикнахте ли вече с новия ритъм на живот,Микито е малък,но Вики бързо ли свикна Hug

Общи условия

Активация на акаунт