Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ " София"- тема 6

• 32 457
  • 469
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,

предстои ми ЗЕТ трансфер при д-р Владимиров.
Може ли да ми припомните как протичаше подготовката. Колко дни се ходеше на прегледи преди самия трансфер?
Сутрин на гладно ли се ходи или това нямаше значение?
На 3ти ден от цикъла може и да се отиде, или е по-добре на 1ви или 2ри ден?

Успех на всички!

Д-р Владимиров ми е казвал да отида между ден 1-4, но най-добре да му се обадите, когато ви дойде.
Прегледите преди трансфера са средно два.

# 406
През ноември 2022 г получих заповедта
за  финансиране от Столична община в размер на 3620 лв. Със заповедта отидох при д-р Владимиров на 6 декември. На 17 януари 2023 г. получих обаждане, че има подходяща донорка. Доплатихме още 5500 лв. Февруари направихме първия трансфер, забременях, но ембриона спря да се развива в 8 г. с.  Юли месец направих втори трансфер и доплатих още около 1000 лв за размразяване и трансфер. От този опит са ми двете близначки, които гушкам в момента.
Здравейте, извинете ме за глупавия въпрос, но аз не зная, че фондът одобрява забременяването с донорски яйцеклетки. Това ново ли е? На мен никой не ми го е казал, а само ме отсвириха заради супер мега никакъв АМХ, който не съм си изтрила сама, а защото имах операция от ендометриоза на яйчниците и то в много напреднала степен. С всичките му там екстри.
Благодаря на отзовалите се да ме просветят малко, защото до сега съм дала маса пари от джоба си. Не искам да ги смятам, че съвсем ще полудея.

# 407
Потребителската не говори за Фар, а за общинския фонд към столична община. Много общини имат такъв фонд и отпускат различни суми. Може да проверите във вашата община как е.

Спокойно ние бяхме неизяснен стерилитет, докато стигнем до фонда изсипахме доста пари. За съжаление, неглижорането на здравето и липсата на профилактика води до това.

Успех на всички!

# 408
Здравейте, благодаря за бързия отговор!
Ясно, значи моя грешка, че съм се подвела по контекста. Ще питам за общинския фонд, чувала съм нещо такова, но ще проверя подробно как стоят нещата.
Успех и здраве!
Потребителската не говори за Фар, а за общинския фонд към столична община. Много общини имат такъв фонд и отпускат различни суми. Може да проверите във вашата община как е.

Спокойно ние бяхме неизяснен стерилитет, докато стигнем до фонда изсипахме доста пари. За съжаление, неглижорането на здравето и липсата на профилактика води до това.

Успех на всички!

# 409
Здравейте! Запознах се с доктор Владимиров лятото по време на кампанията за яйчников резерв. Останах с много добри впечатления, отдели ми много време и внимание, каза ми да нося всички изследвания на мен и мъжа ми, когато идвам за получаване на резултатите и ги коментира абсолютно безплатно, като се уговорихме мъжът ми да пусне още две изследвания и да го посетим пак заедно.
Бях запазила час за септември, но го отмених да края на октомври, с идеята да си дадем още малко време за опити.
Та въпросът ми е как протича процеса с лечението при доктора?
От прочетеното по темите до тук, ми се струва, че повече се набляга на инвитро и инсеминации. Интересува ме дали търсят причина за неуспехите и да се опитат да я изчистят, така че да се получи по естествен начин или по-скоро избират подходящата процедура за асистирана репродукция?
Ние сме с едно естествено забременяване приключило с аборт преди година.
Пускахме доста изследвания. При мен излязоха завишени НК клетки и правих няколко вливания с интралипид. Д-р Владимиров е скептичен по въпроса.
Каза, че ще задълбае повече за причини при мъжкия фактор и в зависимост от резултатите от изследванията, ще прецени дали да назначи цветна снимка и инсеминации. Според него, щом имам спонтанна бременност, не би трябвало да има запушване на тръбите.
Иска ми се все още да не прибягваме до процедури, а да установим причина за неуспехите и да я лекуваме, защото си мисля, че ще е нещо поправимо, което до момента пропускаме.
Та полезно ще ми е да чуя мнение на жени, които са започнали вече с прегледите и да ми разяснят процесите през които преминават.

# 410
Здравейте,
Аз не съм от доволните на клиниката. Като имайте предвид, че винаги ще има доволни и недоволни. Инвитрото не е математика. Това, че аз не съм успяла не означава, че вие няма да успеете.
В клиниката не се изисква цветна снимка, която е златен стандарт навсякъде.
Аз правих опити с донорски яйцеклетки. Малко е по-различно от стандартните стъпки в инвитрото.
Подготовката ми в прави д-р Белчева, точна, прецизна, спокойна, винаги спазване на часове. Сестрите са мили, спокойно е, няма струпване и лудница. Има налична лаборатория и не се налага да се обикаля. Това са все плюсове и удобства.
Чака се само за среща с Владимиров. Самия доктор е на разположение на мобилния, което е голям бонус, за мен е голям плюс.

Трансферите ги прави д-р Владимиров. Не използва ехограф, на сляпо, което е много грешно. Не следи прогестерон, напълно отрече необходимост. Много ми се накара, че съм го тествала. Отрича имунологията, тромбофилията. Не се търсят причини за неуспехите. Имах 2 неуспешни трансфера. Не извършва и не препоръчва хистероскопия въпреки липсващата имплантация. Имах промени в цикъла, оплаках се, но нямаше реакция и препоръки. Оказа се, че съм имала ендометрит и всички опити са били безмислени. Също така и полип, който не се виждаше при ехографски преглед.
С него съм се видяла 5 пъти- преглежда ме първия път, 2 трансфера и консултации след неуспехите. Като препоръката му беше да опитваме още.
За мен напълно неглижира моя случай, няма индивидуален подход. Късмет или не сме били симпатична двойка, не знам.
Имам издадени епикризи с фалшиви данни, не пожелаха да ги поправят (пише много измислени неща, прегледи които не съм правила, видно е че имат готова бланка и сменят само имена, защото аз съм с един яйчник, а в листа пише съвсем друго, както и друга грешна информация). Не се издават ембриопротоколи.

Процеса е лесен и в клиниката са супер екип. Обадете се на 2 ден и д-р Белчева ще ви подготви за стимулация.
Проучете си дали може да ползвате фонд или финансиране от общината по местожителство. На нас никой нищо не ни каза, сама си проверявах всичко. Доста бяха разочаровани, че съм разбрала за финансирането на общината, защото от фонда нямаме право. Не срещнах съдействие и с молби се сдобих с документите, нужни за кандидатстване.
Уикендите не работят. Работното време е доста орязано, до 16 часа.

Надявам се да добиете представа. Бъдете критична и първичната симпатия не много подвеждаща. Моята съвет е да направите още една среща с него и да искате конкретика. При нас грешката беше, че аз се предоверих и нищо не четях и не питах, едва след като му връчиха епикризата, фалшивите данни ми светна лампичката, че съм на конвейр там и ако стане стане.

Здравейте! Запознах се с доктор Владимиров лятото по време на кампанията за яйчников резерв. Останах с много добри впечатления, отдели ми много време и внимание, каза ми да нося всички изследвания на мен и мъжа ми, когато идвам за получаване на резултатите и ги коментира абсолютно безплатно, като се уговорихме мъжът ми да пусне още две изследвания и да го посетим пак заедно.
Бях запазила час за септември, но го отмених да края на октомври, с идеята да си дадем още малко време за опити.
От прочетеното по темите до тук, ми се струва, че повече се набляга на инвитро и инсеминации. Интересува ме дали търсят причина за неуспехите и да се опитат да я изчистят, така че да се получи по естествен начин или по-скоро избират подходящата процедура за асистирана репродукция?
Пускахме доста изследвания. При мен излязоха завишени НК клетки и правих няколко вливания с интралипид. Д-р Владимиров е скептичен по въпроса.
Каза, че ще задълбае повече за причини при мъжкия фактор и в зависимост от резултатите от изследванията, ще прецени дали да назначи цветна снимка и инсеминации. Според него, щом имам спонтанна бременност, не би трябвало да има запушване на тръбите.
Иска ми се все още да не прибягваме до процедури, а да установим причина за неуспехите и да я лекуваме, защото си мисля, че ще е нещо поправимо, което до момента пропускаме.
Та полезно ще ми е да чуя мнение на жени, които са започнали вече с прегледите и да ми разяснят процесите през които преминават.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 11:35 от Елче

# 411
Много благодаря за изчерпателния отговор! Точно това ме интересуваше като информация. Иска ми се, ако има някакъв проблем, да се търси решение. Не съм се разбързала да имам бебе веднага и да започвам с процедури по инсеминация или инвитро. Разбира се, ако проблемът е мъжки фактор, няма какво друго да направим, но ако нещо пречи на имплантацията, по-скоро бих искала да разбера какво е и поради тази причина започнах да се чудя дали съм избрала правилното място. Не пречи да го посетим отново и да видим какви стъпки предлага, но започнах малко да се лутам.
Здравейте,
Аз не съм от доволните на клиниката. Като имайте предвид, че винаги ще има доволни и недоволни. Инвитрото не е математика. Това, че аз не съм успяла не означава, че вие няма да успеете.
В клиниката не се изисква цветна снимка, която е златен стандарт навсякъде.
Аз правих опити с донорски яйцеклетки. Малко е по-различно от стандартните стъпки в инвитрото.
Подготовката ми в прави д-р Белчева, точна, прецизна, спокойна, винаги спазване на часове. Сестрите са мили, спокойно е, няма струпване и лудница. Има налична лаборатория и не се налага да се обикаля. Това са все плюсове и удобства.
Чака се само за среща с Владимиров. Самия доктор е на разположение на мобилния, което е голям бонус, за мен е голям плюс.

Трансферите ги прави д-р Владимиров. Не използва ехограф, на сляпо, което е много грешно. Не следи прогестерон, напълно отрече необходимост. Много ми се накара, че съм го тествала. Отрича имунологията, тромбофилията. Не се търсят причини за неуспехите. Имах 2 неуспешни трансфера. Не извършва и не препоръчва хистероскопия въпреки липсващата имплантация. Имах промени в цикъла, оплаках се, но нямаше реакция и препоръки. Оказа се, че съм имала ендометрит и всички опити са били безмислени. Също така и полип, който не се виждаше при ехографски преглед.
С него съм се видяла 5 пъти- преглежда ме първия път, 2 трансфера и консултации след неуспехите. Като препоръката му беше да опитваме още.
За мен напълно неглижира моя случай, няма индивидуален подход. Късмет или не сме били симпатична двойка, не знам.
Имам издадени епикризи с фалшиви данни, не пожелаха да ги поправят (пише много измислени неща, прегледи които не съм правила, видно е че имат готова бланка и сменят само имена, защото аз съм с един яйчник, а в листа пише съвсем друго, както и друга грешна информация). Не се издават ембриопротоколи.

Процеса е лесен и в клиниката са супер екип. Обадете се на 2 ден и д-р Белчева ще ви подготви за стимулация.
Проучете си дали може да ползвате фонд или финансиране от общината по местожителство. На нас никой нищо не ни каза, сама си проверявах всичко. Доста бяха разочаровани, че съм разбрала за финансирането на общината, защото от фонда нямаме право. Не срещнах съдействие и с молби се сдобих с документите, нужни за кандидатстване.
Уикендите не работят. Работното време е доста орязано, до 16 часа.

Надявам се да добиете представа. Бъдете критична и първичната симпатия не много подвеждаща. Моята съвет е да направите още една среща с него и да искате конкретика. При нас грешката беше, че аз се предоверих и нищо не четях и не питах, едва след като му връчиха епикризата, фалшивите данни ми светна лампичката, че съм на конвейр там и ако стане стане.

# 412
Подкрепям написаното от Елче. В моя случай с едно естествено раждане преди 12 г и два мисед аборта след естествено зачеване това, д-р Владимир въобще не потърси причината за абортите, а направо ми предложи инвитро. Отидох с готови изследвания, на които не обърна почти никакво внимание, не ме е изпрати мен или ММ за допълнителни изследвания.

# 413
Аз съм писала по-назад за моите изживявания при тях. Владимиров прави чудесно първо и второ впечатление. След това няма да коментирам отново. За Белчева пък въобще няма да говоря, това е човек с някакви проблеми, които избиваше върху мен (защото очевидно нямам наблюдения над други жени).
Ако усетете, че е вашият лекар, действайте с него. Ако имате съмнения, отивайте другаде. Това е супер чувствителна, лична, болезнена тема и няма един отговор, всяка си е с нейните белези и травми, разбирания и усещания. Аз винаги смятам, че грижата трябва да е комплексна, но в Бг не знам кой я предлага, освен на хартия. Истината е, че никой няма да ни хване за ръка и да ни изведе от другата страна и това е ужасно, защото те за това са учили, а ние си блъскаме главите в тъмното и се опитваме да намерим път и решение.

# 414
  • София
И аз не не съм доволна. Екипът е супер, но ако си с неизяснен стералитет там ще си и останете, понеже никой не се опитва да го изясни.
Още на 1вата консултация ми се предложи донорски яйцеклетки, само по амх.
Аз съм го виждала сигурно 4 пъти да 2 години. А отидох в клиниката заради него.
И има нещо гнило - както са ти добре ембрионите, така не са добре или се обвиняват яйцеклетките, които обаче изглеждали супер според ембриолозите.
Има много щастливи истории там, не са лоши специалисти, но на нас не ни помогнаха.
Вече знам, че искам да ми обърнат внимание и да изследват всичко, да има допълнителни методи от най-базисните и отношение. Успех желая!
То е и показателно колко е умряла тази група, по сравнение с тези на останалите клиники..

# 415
Благодаря ви за откровеното мнение, момичета. Полезно е да го чуя. Сигурна съм, че д-р Владимиров е чудесен лекар, но повечето мнения на доволни пациентки, които съм чела, са такива, заченали инвитро или с инсеминация.
Аз все още бих предпочела да търсим причината и да я излекуваме.
Той предложи да пуснем HBA и MAR на мъжа ми и при отклонения там, да пробваме с инсеминация.
Но ако няма отклонения там, не знам каква е следващата стъпка.
Не са ми правени никакви изследвания на матката и тръбите. Той предложи снимка на тръби, но според него е малко вероятно да е от там проблема. Не знам вече, много голямо лутане пада, докато човек си намери специалиста. С андролозите пак същата работа.

# 416
Аз съм доволна от него. Бях в Надежда доста време. Имам инсеминации, ин витро на Ец и стандартно в Надежда без имплантация, без нищо. С неизяснен стерилитет сме.
Отидох с каквито изследвания имах. Имам лапароскопия заради една непропусклива тръба, която прекъснахме.
Щяхме да стартираме ин витро, но се оказа, че имам доминантен фоликул още на 2-ри ден и за това той предписа месец противозачатъчни. Той предписва по две на ден, но аз пих по едно, защото двете буквално ми приспиват яйчниците и после няма събуждане. Още първото ин витро имах положителен тест, но после прпкървих. На ЗЕТ имах биохимична. Преди следващия опит по негово предложение пуснахме тромбофилия. Оказа се, нискороскова и макар да имах едно дете вече през новата бременност той предписа фраксипарин от деня на положителния тест.
Преди ин витро правихме за ММ спермограма разширена с СДИ и ДНк фрагментация. Всичко което предложи направихме. ММ имаше хидроцеле и направихме операция преди първото ин витро. Изчакахме 6 месеца и преси ин витро имахме морфология 6%, преди второто се беше качила на 14%

За разлика от Надежда, тук ми се обясняваше какво се случва. Да Белчева не я харесвам, но с доктора се разбирахме много лесно.

# 417
Благодаря ви за откровеното мнение, момичета. Полезно е да го чуя. Сигурна съм, че д-р Владимиров е чудесен лекар, но повечето мнения на доволни пациентки, които съм чела, са такива, заченали инвитро или с инсеминация.
Той предложи да пуснем HBA и MAR на мъжа ми и при отклонения там, да пробваме с инсеминация.
Не са ми правени никакви изследвания на матката и тръбите. Той предложи снимка на тръби, но според него е малко вероятно да е от там проблема. Не знам вече, много голямо лутане пада, докато човек си намери специалиста. С андролозите пак същата работа.

А на каква възраст сте? Колко време след спонтанното забременяване правите неуспешни опити? По ФБ групите и тук ще срещнете имена на АГ, които не се занимават директно с инвитро, но лекуват и консултират жени с репродуктивни неуспехи.
Според мен доктор Владимиров е чудесен специалист и лично аз му имам доверие. С д-р Белчева не се спогаждам изобщо, припряна, бързаща и трърде самоуверена, според мен без особено основание.
Не мога да кажа същото за Владимиров.

# 418
На 33 години ставам този месец и става точно година от аборта ми. До първото спонтанно забременяване се стигна след 5-6 месеца опити. Правих множество изследвания от тогава за причина за аборта, но не мислех, че ще имаме проблем и със зачеването, предвид че първия път стана сравнително бързо.
Изследването на яйчниковия резерв и хормоните, които пусна Владимиров, излязоха чудесни. Имах отклонения в НК клетките. Според него не ми е това проблема и ме насочи да прочета негов научен труд по темата. Реално бях на две посещения при него, веднъж за да снеме данни за изследването на яйчников резерв. Тогава си носех цялата документация, погледна я и каза следващия път да донеса и спермограмите на мъжа ми. На второто ми посещение вече коментирахме какви допълнителни изследвания да пуснем при него. От моите изследвания до момента не се вижда някакъв проблем.

А на каква възраст сте? Колко време след спонтанното забременяване правите неуспешни опити? По ФБ групите и тук ще срещнете имена на АГ, които не се занимават директно с инвитро, но лекуват и консултират жени с репродуктивни неуспехи.
Според мен доктор Владимиров е чудесен специалист и лично аз му имам доверие. С д-р Белчева не се спогаждам изобщо, припряна, бързаща и трърде самоуверена, според мен без особено основание.
Не мога да кажа същото за Владимиров.

# 419
Забравих да напиша, аз също съм със завишени НК клетки. Говорила съм с имунолози и тяхното мнение, че трябва да съм абсолютно здрава, за да нямам отклонение там. А аз съм с Хашимото, което се и проблем и клетките винаги ще бъдат завишени. Вливания никога не съм правила, нито в Надежда, нито при Владимиров.

Общи условия

Активация на акаунт