Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 14

• 53 107
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Не е така. Ако имаш предвидими парични потоци, кредитът е добър лост, стига да знаеш как да го използваш. Ако получаваш 10 к заплата и вземеш имот на кредит и можеш да погасяваш предсрочно, както и да наливаш от наема на въпросния ипотекиран имот, със сигурност кредитът е добър лост. Не говоря за точно този момент, а по принцип, като се вземат предвид цена на имот/етап на жилищния цикъл, лихви, възвръщаемост и лични средства. Ма всеки разсъждава според собствената си черга, затова съм се отказала да убеждавам разни хора в каквото и да било.

# 616
Безнадежден пак бръщолевиш глупости. Да си купиш имот на кредит е да си избереш каквото искаш и харесваш, дори  да нямаш парите в момента. Палатката с черния хайвер е когато се ограничаваш от наличните пари, които имаш и правиш компромис с много неща. Накрая си набутал всички пари в имоти и нищо, което да е перфектно за теб.
Изключение правят случаите, когато имаш много пари и те не са фактор.
carmacoma споко, не се ядосвам. Силно се надявам всеки да има много парички и хората да бъдат щастливи, а не завистливи и нещастни.
Пп... и мен не ме мисли, парите отдавна са инвестирани, а почивките гледам да са поне 4-5 в година. Две минаха и мисля останалите къде, давай идеи Wink

# 617
  • при Arctic Monkeys
Почивки съм решила да правя само с полети от Варна, както имаше преди ковид. В момента се оказа, че само Турция е опция, всичко друго е от Сф, което е много тъпо. Тъй че и аз приемам идеи. Сори за спама.
Малко по темата, днес една жена щеше да ме набие, понеже спрях за секунда на чуждо паркомясто, да разтоваря един багаж. Паркирането в града става все по-зле...

# 618
  • Варна
За паркирането - вярно. За полетите - пълни глупости.

# 619
Безнадежден пак бръщолевиш глупости. Да си купиш имот на кредит е да си избереш каквото искаш и харесваш, дори  да нямаш парите в момента. Палатката с черния хайвер е когато се ограничаваш от наличните пари, които имаш и правиш компромис с много неща. Накрая си набутал всички пари в имоти и нищо, което да е перфектно за теб.
Изключение правят случаите, когато имаш много пари и те не са фактор.
carmacoma споко, не се ядосвам. Силно се надявам всеки да има много парички и хората да бъдат щастливи, а не завистливи и нещастни.
Пп... и мен не ме мисли, парите отдавна са инвестирани, а почивките гледам да са поне 4-5 в година. Две минаха и мисля останалите къде, давай идеи Wink
Аз говоря имот за инвестиция. Иначе ако вземаш да живееш в него няма проблем да вземеш кредит, един път се купува желаният имот. Но да вземаш кредит да купуваш имот и да чакаш печалба, това само ти може да го измислиш.

# 620
Големи инвИститори са всички и май накрая никой няма да спИчели.

# 621
  • при Arctic Monkeys
Посочи ми организирана почивка/ескурзия с директен полет от Варна?

# 622
Но да вземаш кредит да купуваш имот и да чакаш печалба, това само ти може да го измислиш.
Благодаря, приемам го за комплимент.

# 623
  • Варна
Ние сами си организираме почивките. Достатъчно евтино е и елементарно за планиране. Има директни полети от Варна до 18 дестинации само с Уиз, какво остава с останалите компании. Летим за по 20 € средно, запазваме си хотели от Букинг и си свиркаме. Мнооого рядко се случва да купим билети от София.

# 624
Има тук там разни чартъри

# 625
Зависи до къде пътуваш, последните 3 години директен полет от Варна за точка в чужбина ( конкретна до която трябва да стигна ) не съм вземала. 8 от тези целогодишни дестинации са за в Германия ( заради студентите ) От Европа най-често посещавам Италия и Испания - а дори до Милано вече няма полет. Ако изключим Уиз - извън сезона редовна линия имат австрийските и турските. Дори за стария континент пътувам с тях, с прекачване разбира се.
Организираните вървят само турските олинклузиви, за другите които се опитват не могат да съберат достатъчно хора за чартър и в последният момент се провалят доста от тях. За Гърция много варненци ходят през Букурещ - цените са много по добри на билетите.
Досега летяхме за по 20 евро, може още да се намират и такива, но съвсем скоро ще останат в спомените.

Кармакома и на мен ми се случва да паркирам/спирам пред гаражи, но я разбирам жената която ти се е развикала - примерно ако има пречка пред сградата в която работя - трябва да излезем от карето, да минем през 2 светофара пак да се върна. Неприятна е сутуацията с паркирането в този град. Днес по обед не мога да намеря дори да запуша някоя кола или в синята зона, че да сваля багаж ...

# 626
Паркирането си е проблем. Затова и цените на гаражите се покачиха значително. Там ме съмнява да има някакъв спад в тозо град специално. Това с предвидимите парични потоци звучи добре, обаче аз се сещам за много малко такива. Заплатата е всичко друго, но не и предвидим поток. Това с парите превръщаши се в шума ми напомня 1997. Само дето няма нищо общо. Сега колко се било вдигнало олиото е несериозно просто.
П. П. Това с липсата на екскурзии с полети от Варна си е тъжно. А тъкмо бяха започнали да стават човешки нещата преди Ковид. Аха да станем бели хора, ама на....

# 627
  • при Arctic Monkeys
Ние сами си организираме почивките. Достатъчно евтино е и елементарно за планиране. Има директни полети от Варна до 18 дестинации само с Уиз, какво остава с останалите компании. Летим за по 20 € средно, запазваме си хотели от Букинг и си свиркаме. Мнооого рядко се случва да купим билети от София.
Като си натоварен със сто багажа и деца на главата, друго ще мислиш. Искам да кацна, да имам трансфер, да се настаня в хотела и предварително да знам къде и как отивам. Полети от Вн за Италия, Гърция, Испания с туроператори няма.

# 628
През последните дни ФБ ми изкарва самолетни екскурзии от Варна - напр. https://ekvator.bg/oferti/pochivki-ot-varna/10 И други фирми.
Даже мислех следващото лято и есен да планирам нещо от Варна, понеже за тази година не остана време.

# 629
Екватор правят екскурзии от Варна, знам за това от 5-6 години.

Общи условия

Активация на акаунт