Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 14

• 53 093
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Каква зона в Левски? Проектът е само за територията на юг от бул. Левски. В самия квартал не съм чула да се предвижда зона.

https://novavarna.net/2022/03/17/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA% … 0%B0%D0%BA%D0%B2/

п.п. Паркирането изобщо не е лесно никъде, дори и във Владиславово, вечерно време.

# 646
  • Варна
На юг от бул.Левски също е част от квартал Левски.Примерно карето между бул.Левски и ул.Царевец.

# 647
От кога ще е зона в Левски, че съм изостанала?

# 648
  • Варна
Там е "Базар Левски" според картата на Имот бг, но както и да е, не е толкова важно това каренце, че да спорим. С изключение на него, в квартал Левски засега няма предвидена зона. Но предполагам че като гранична територия на зелена зона, там ще стане ад, както е сега в сегашните гранични зони.
Иначе в Изгрев около нашия блок паркирането е свободно. Досега винаги съм паркирала на макс 30 метра от входа. Но построиха голям блок пред нашия и като го заселят, не знам...

Лъки, цъкни линка горе.

# 649
Пускаш и като няма интерес ще намалиш. Няма какво толкова да го мислиш. В този квартал Изгрев има ли ГТ?

# 650
  • Варна
Да, автобуси 10 и 12 спират на 200 метра от входа.

# 651
Никога не съм харесвал цветния, много неуреден квартал,особено в западната си част е много зле, даже уличките супер тесни. Там никога не съм гледал за имот,колкото и да е на сметка. Предполагам заради цветния и инфраструктурата си, изгрев потъна в невидение. Пример: минимум половината имоти в обявите за Левски се намират в изгрев и едни 10% в цветния, уж там се водило и май са се объркали, щели да сменят местополежението... Wink

# 652
  • Варна
Цветния не е лошо местенце като за цените там. Да, тесничко е, но си има всичко необходимо - магазини, аптеки, детски градини, училище, елитна гимназия.

И аз се дразня като нарочно пишат съседни квартали по обявите. Най-абсурдното беше преди години като звънях за един апартамент уж в Трошево, а се оказа, че е от светофара на Мол Варна надолу нейде из максудовите улички. И ми обясняват най-нагло, че и там се води Трошево... Joy

# 653
Нормално, ама все пак това е Младост. Такива пари искат  в централните райони.
Да искат. Но в централните райони трябва да осигурят и паркиране. Ако е семейство децата ще видят ясла и градина през крив макаронц докато в Младост имат шанс. Чисто нов имот и първи наематели, няма как да е на цена на соц обзавеждане в стара сграда. Всяко нещо си има цена.

# 654
... всеки луд с номера си.
Безнадежден, какво става с ренесанса?
Март месец казаха ще входират до 2 месеца, май месец станаха 4, съмнява ме тази година да стане нещо.

# 655
Наистина много се забавиха Ренесанса!Някой знае ли каква е причината,нещо явно не е наред.
Иначе станаха много хубави блокчета.

К Скай пак вдигнали цените !!!

# 656
... всеки луд с номера си.
Безнадежден, какво става с ренесанса?
Март месец казаха ще входират до 2 месеца, май месец станаха 4, съмнява ме тази година да стане нещо.
Първо да доуточня, че аз съм закупил в сграда 3, която започна по късно а ти питаш за 1 и 2. Сграда 1 и 2 имат акт 15 а собствениците имат писма, че акт 16 ще се забави с 4 месеца. Забавянето според мен идва от пространството между сграда 2 и 3. Няма как така да се вземе акт 16 като сграда 3 се строи. Сграда 3 вече има акт 14 крана е премахнат и започна облагородяването на пространството между сграда 2 и 3. За съжаление това разделяне на сградите поради административни причини сега излиза през носа на собствениците на сграда 1 и 2. Освен това почти всяка сграда като че ли се забавя с Акт 16 така че чакаш и се надяваш или другият вариант е да гониш буквата на договора и да опитваш да ги съдил за неустойка за забавяне. В договорът пише Акт 16 се получава до 2 месеца след акт 15. Също има и клауза за непредвидени обстоятелства за забавянето, така че всеки сам си преценява.

# 657
По спомен май-тук някой спомена за неустойки и компенсации, инвеститора предложи връщане на парите с неустойката, но май никой не се възползва...Нали питаше преди време къде го това...
Иначе за да вземе право за ползване трябва да отделят сграда 3 с ограждения и пр., а там е строителна площадка навсякъде. А аз не бързам, все ми е тая.

# 658
По спомен май-тук някой спомена за неустойки и компенсации, инвеститора предложи връщане на парите с неустойката, но май никой не се възползва...Нали питаше преди време къде го това...
Иначе за да вземе право за ползване трябва да отделят сграда 3 с ограждения и пр., а там е строителна площадка навсякъде. А аз не бързам, все ми е тая.
Няма такова нещо, никой не е предлагал пари!!! Има забавяне за Акт 16 и това е. Хората чакат, не им е предлагано пари. На много сгради се забави акт 16. Всеки може да си прецени дали да предеви претенции за забавянето.

# 659
Явно не е имало много желаещи на 2800 евро за този апартамент. Да видим дали ще се намери някой смелчак на 2300 евро. Това е проблема като се гледат офертни цени и се прави генерален извод че нещо струва толкова колкото му искат.

Общи условия

Активация на акаунт