Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 14

• 53 101
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • при Arctic Monkeys
Ами, зависи. Ако Ви харесва Владиславово и бихте живяли в панел е нормална. Има куп подробности, изложение, етаж, състояние на сградата, локация...

# 601
Е как ще е нормално 1100 Е на квадрат за 40 годишен панел във Владиславово,че и за ремонт???
Някои хора вече май съвсем изперкаха!Надявам се да няма обидени.

# 602
  • Варна
“Нормално” е субективно понятие. След 20 години ако средните цените ударят 4к, такава обява ще ни се струва изгодна.

# 603
Вчера гледах обява за двустаен панелен във Владиславово за ремонт на цена 73000 евро. Това нормална цена ли е вече?
Естествено НЕ. Все пак всеки луд с номера си.

# 604
Панела не се знае дали ще издържи още 20 години. Някои хора просто са си сложили такива цени и ако се хване някой да купи. Не мисля че е реална цена при положение че новото строителство там е под 1000.

# 605
  • при Arctic Monkeys
Значи цените са ненормални и не само при панелите. И на мен ми се иска да купя в Чайка, но е скъпо. Само че кое колко струва, определя пазарът, а не ние.

# 606
“Нормално” е субективно понятие. След 20 години ако средните цените ударят 4к, такава обява ще ни се струва изгодна.
След 20г ако средната цена е 4к, за същия този коптор  ще искат 4-5к евро.

# 607
Значи цените са ненормални и не само при панелите. И на мен ми се иска да купя в Чайка, но е скъпо. Само че кое колко струва, определя пазарът, а не ние.
Грешно. Продажбите и цените се определят от търсенето, а не от предлагането. Ако щеш продавай от пиле мляко, като няма кой да ти го купи ще смъкваш цени, ще хвърляш продукция и накрая кой откъде е. Всеки има право да си купува какви ли не глупости. Имаше(и все още има) ниша на маломерните апартаменти, масово търсене(според мен набутване), и съответно масово строене. Сега луднаха по панелки и купуват хората на ненормални цени,пазара е във вихъра си.
Лошо няма, да си купуват хората, но за мен това са кофти похарчени пари. Докато стандарта и манталитета на хората е такъв, ще продължават да се купуват гробници.
Със сигурност един ден хората ще искат нещо качествено, красиво и функционално, което не можеш да срещнеш в панелките и маломерните апартаменти.....тогава ще е интересно.

# 608
  • при Arctic Monkeys
Хората имат различни критерии и възможности. Не всички са топ гъзари и живеят с гледка към морето в дизейнерски апартаменти, предполагам, че ти обитаваш точно такъв и си е твой.
Ако на някого му харесва квартала, гледката, разположението и пр., да си купи.  За мен няма нищо по неудобно и неприятно от спането в чужд матрак. Погнуса от студентските години, предполагам. Влизайки в еврозоната, и това няма да може да си позволи, най-вероятно....

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 23:23 от karmacoma

# 609
Пак грешка. Жалко за студентските години, вместо да спиш 4-5 години на гнусния матрак, си купуваш нов. Или по-евтиния вариант е да си вземеш по-голям топ матрак. Така няма да се налага да преживееш толкова години в дискомфорт. Това се казва АМБИЦИЯ, а не критерии, възможности или топ гъзария.
Ще ти дам пример...въпреки,че не съм кой знае какъв такъв. Живеех в панел. Не ми харесваше и почнах да търся друг апартамент. Знаех какво искам и не правех компромиси. След десетки огледи, 2-3 разминали се сделки и 3-4г, си купих апартамент в малка сграда район евксиноград. Доста приличен с прекрасна гледка, много екстри, тишина, инфраструктура и т.н. Понеже не съм топ гъзар го взех на кредит, въпреки, че не беше скъп. До тук с критериите и възможностите. Много по-лесно е да си търсиш оправдания и причини,пазара бил такъв, луксозния живот не е за простолюдието, евро съюза щял да ни стопи лагерите...все деструктивни мисли.

# 610
  • при Arctic Monkeys
Не казвай на хората как да мислят и какви нужди да имат. До колкото помня, ти беше продал нещо и твърдеше, че кеша е цар. Което , ъъъ, няма да казвам как звучи в момента....

# 611
Казвам само друга гледна точка, всеки сам може да прецени какво и как да прави. Относно "кеша е цар" такива думи не ползвам. Но идеята е подобна. Така е устроен съвременния свят, парите определят всичко - бита, здравето, технологиите и живота като цяло. Не са апартаментите и имотите. Ако студентството ти е било по икономика, ще е жалко освен за матрака и за самото висше. Между другото този матрак го споменаваш в 3-4 поста, явно  играл повратен момент в живота ти. Препоръчвам ти да си смениш приоритетите и да намалиш хейта към хората.

# 612
Не казвай на хората как да мислят и какви нужди да имат. До колкото помня, ти беше продал нещо и твърдеше, че кеша е цар. Което , ъъъ, няма да казвам как звучи в момента....

Още е рано да се каже дали кешът ще е цар, все едно да кажеш 2007-8, че кешът е бил цар, не - бил е 2010-2014 примерно. Дали това ще се случи и след тоя пик, предстои да разберем. Според мен и двата варианта са възможни, и ако някой твърди със сигурност какво ще се случи, да не говори празни приказки, ами да продава или купува. Ако знаех, че имотите със сигурност ще растат, щях да купя и сега, даже 2 на кредит, със самоучастие за всеки, ма кристална топка нямам, и предвид, че вече имам имоти, ще ми е малко тъпо да си набутам всичко в една кошница.

# 613
  • при Arctic Monkeys
Ники, споко де, не се изнервяй. Сега, ако си продал и в момента гледаш как парите стават на шума и ти е леко отчаяно, си е твой проблем. Моето студентство, моите матраци и моите имоти не ги мисли.😊 Успокой се, не всичко е пари както казваш. Има семейство, приятели, пътувания, емоции. Можеш да живееш в най забитата панелка и да си хепи или да обитаваш лукс в Евксиноград и да не си. Казвам, че за мен живеенето под наем не е ок, особено ако имаш семейство, но всеки си преценя.Бъди щастлив, не го мисли кеша чак толкоз😊

# 614

Още е рано да се каже дали кешът ще е цар, все едно да кажеш 2007-8, че кешът е бил цар, не - бил е 2010-2014 примерно. Дали това ще се случи и след тоя пик, предстои да разберем. Според мен и двата варианта са възможни, и ако някой твърди със сигурност какво ще се случи, да не говори празни приказки, ами да продава или купува. Ако знаех, че имотите със сигурност ще растат, щях да купя и сега, даже 2 на кредит, със самоучастие за всеки, ма кристална топка нямам, и предвид, че вече имам имоти, ще ми е малко тъпо да си набутам всичко в една кошница.
Да купуваш имоти на кредит е като да спиш в палатка и да ядеш черен хайвер.

Общи условия

Активация на акаунт