Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 169
  • 817
  •   1
Отговори
# 510
Ех как искам да ги оставя и да излезем за малко... Онзи ден баща ми се ожени. Аз правих украсата ииии беше някакъв ад. Аз тичах цял ден ту украсата, ту да нахраня някоя, ту да приспя, ту да взема балони от вкъщи (с мъжа ми надухме близо 500 балона 😬). Накрая приспахме бебетата и отидохме на сватба с 2 часа закъснение, а свекървата ги гледа. Стояхме 3 часа, нищо че и двамата бяхме скапан от всякъде и нямахме търпение да се приберем. Но пък същата сутрин приспах едната и всязох с другата да се къпя. Бях пуснала сушилнята, така че тя се забавляваше с нея докато аз се изкъпя. Та успях да осигуря на мъжа ми малко сън за да презареди за деня. И на цялото това бях болна 😒. Аз се гордея с нас, че успяхме да го организираме и със себе си, че се оправих и с двете.
За цял ден не мога да ги оставя още. Не че не мога да се отделя, но знам, че ние ще положи усилия да заспят сами, ще ги забавляваме без да са в нас, ще им спазваме графика. Другите няма да го направят. Свекърва ми и мащехата ми ще ги разнасят по цял ден. Майка ми ще си пусне телевизора, те ще си мълчат, защото не са го виждали. Мащехата ми ще ѝ се види малко ам и ще сложи няколко лъжички допълнително (така е правила със сина си). Миии не, мерси. За сметка на това съм казала на всички да идват да си играят с тях. Не да хранят и приспиват, просто да им правят физиономии и да им говорят с различни гласове, защото на тях сега това им харесва. Еми като цяло само баща ми идва. Никой няма да карам на сила

# 511
Dentz и ние днес започнахме захранване с картоф, изяде 3 лъжички и още щеше, но спрях. Хареса му доста. Пюрето майка ми го прави, но нямаше май балончета, сложихме и малко АМ, но консистенцията беше странна..една лепкава. Утре ще си му дам купено, те не са с такава консистенция.

dee е ние го гледахме в събота. По същия начин не бяхме ходили от 2 години, то пък аз явно съм отвикнала и много ме заболя глава и ми се доповръща.
Малкия го гледаха нашите цял ден, ние после и в мола обиколихме,но пък при нас често събота и неделя го гледа някоя баба и ние вършим разни неща, че правим основен ремонт на едид апартамевт и си е много занимавка всичко. Той и много щастлив като се вижда с бабите и дядовците и му е супер забавно, защото го забавляват нон стоп и го гушкат постоянно..после на нас ни излиза през носа обаче,защото очаква, че и ние ще го забавляваме постоянно и минават ден/два докато разбере, че вкъщи няма постоянно да му се обръща специално внимание и трябва да се забавлява и самичък.

Аз нямам проблем с оставянето през деня да го гледат, но все още не бих го дала за нощен сън. Нашите имат голям мерак, но аз няма да се чувствам добре да го оставя, а пък и той е сравнително спокоен през ноща и това само ще ме напрегне вместо да ми е от помощ, дори да съм в същата къща, но на друг етаж 😃

Ние спим до късно с детето, ставаме около 10-11 всеки ден и най-рано излизаме в 12 на разходка..незнам обаче какво ще правим като стана много топло за излизане по обяд, не искам да го л лишавам от разходки и ще трябва някак да си сменим графика и да излизаме рано по хлад. Незнам как ще го направим това,защото и на двамата си ни се спи много сутринта и той си търси да си спинка и слава богу, защото и аз едвам отлепам. Нощно време нямам проблем да ставав, но сутрин ми е адски трудно..

# 512
    Не съм оставяла Митето повече от час, за да го гледат. Не, че има желаещи даже и за толкова време, но се налага. И аз предпочитам гледането му да е правене на физиономии и говорене. Той на това се радва, да му обръщат внимание.

# 513
    Аз досега не съм оставяла малкия, но другия месец заминавам с приятелки за 3 дни до Малта.
    Големият го оставихме на 6м. да спи у свекърва ми. Сега и малкият ще е на 6м., когато замина.
    Първа нощ без будене за храна. И снощи си заспа сам. Ами друг човек съм!

# 514
    • до най-прекрасния мъж
    На този етап не бих я оставила на никого, освен на ММ, дори денем. Оставям я майка ми да я наблюдава, за да отскоча за 10 мин до кварталния магазин. И на обяд, докато си свърша нещо. Но тя си е вкъщи, малката не сменя обстановка. Ако майка ми беше по-млада и виждаше добре, не бих се поколебала да й я оставям. Знам, че би се съобразила с всичко относно отглеждането на детето, което й кажа.
    На свекърва ми мога да разчитам физически, по-млада е, може да се грижи адекватно за нея. Но! Тя не се съобразява с мнението ми, даже настройва сина си срещу мен. Ако той й направи забележка, тя скача и срещу него. Омръзна ми да ми натяква защо детето не пие вода, защо не й давам цяло пюре, защо ми спи в ръцете, и т.н. защо. А онзи ден при забележка от ММ да изправи детето, че е много полегнало, а току-що е яло, се изрепчи, че нищо му няма. ММ й повтори, че повръща и трябва да е права след хранене. При което тя викна Ми обяснете ми, бе, като ми я оставите да я гледам, няма да знам и ще се стресна. Детето е с установен рефлукс от 3 месеца и тя е наясно с това. Идеше ми да й кажа Ако ти я оставим, не като! Не мога грам да съм спокойна, ако не съм и аз там. Знам, че напук ще направи обратното на това, което съм казала. Затова ще си се мъча сама и това е.

# 515
    Руми, постепенно. И аз го мисля, но няколко пъти като така друг го поема за час, после 2, накрая 3 и ми става по-лесно. Не мога да се отпусна напълно, работи ми нещо под лъжичката, но като цяло съм спокойна като съм подготовила дрехи, храна, указания. Даже бяха изгледали курса за Бърза помощ.
    Наблюдавам го и как е с нея, че се 'сработват' добре, обучих я на всичко, написах кое как защо в тефтер. 😂

Един път тя се пречупи да го нахрани (беше я страх да не се задави), после се оправихме и със смяна на пелена и така, постепенно. Посвикнах и като ММ го изведе без мен на два пъти за около 3ч. Все го мисля, но им имам максимум доверие. Иначе вчера държах телефона в скута и й казах да ми пише по всяко време. Старае се да ни следва инструкциите, хаха.

Бяхме наблизо. Ако трябва да сме извън града, като че ли няма да можем да го оставим. Нашите са възрастни, съответно бързи решения и реакции - трудно. Нямат и столче в колата и затова ние не мърдаме на голяма дистанция.
    Нали се цедя, може и друг да го храни. Понапълниха се гърдите, но вече разредих интервалите.

Фейри , честити да са! Много здраве и късмет! Страхотни сте, най-вече ти с организацията! 🤩 Дано успееш да си починеш, как си днес?

Да, има го това и с намесата в методите и режима. Колкото можах, предадох начините на приспиване. Но определено си го разнася повече и ако е много често, ще избием прогреса. 😀

Блу, прегръдки и кураж. Много несъобразително и арогантно, винаги се чудя защо така искат да се налагат дори след като се обяснят причините. Един ден нон-стоп да остане с нея и ще ти се моли да я успокояваш по твоя начин после, отстрани всичко може 🙄

Аз съм пак днес на 2,5-3ч сън. То е рядкост да са повече от 4.🥸 Лягане в 00, доприспивания в 3, после не можах да заспя (а той риташе повечко и аз бях на нокти кога ще викне), хранене в 5 и нещо и организмът ми реши, че ми стига. И преди 8 малкият вече се разбужда за новия ден.
    Когато сам се прецакваш, дори и да ти оставят някакви прозорци възможност... иде ми сама да се шамаросам. 😀 Трябва да лягам с него около 21ч, да пробвам да си направя и аз силни асоциации за приспиване. 😅

# 516
    Дее, защо толкова се буди? Опитай поне за нощния сън да заспи с минимална помощ. Тогава много по-лесно заспиват, особено след хубава рутина. Бухтата не иска да заспива сама през деня, но за нощното сядам на стол до нея и не я гледам. Ако се разплаче си слагам ръката на гърдите ѝ или ѝ хващам ръчичката. Като спре да реве чакам 2-3мин и си махам ръката. Така докато заспи. Тя се буди всяка вечер около 4 от поне 2 седмици. В началото имаше нужда ние да я приспиваме, после започна тя сама да си заспива. Естествено, не ходим при нея ако не реве. Тя примрънква от време на време или крещи (един силен писък, все едно делфин пищи, и после спира).
    Не си е работа с това разпокъсано спане. Аз заспивам веднага, но мъжът ми е като теб и много се мъчи.
    Благодаря, правим каквото можем. Важното е, че те си харесаха украсата

На последната снимка не знам защо са решили да извадят батериите на лампичките (бяха набутани във вазичката). Имаше и още една арка с балони, но нямам снимка, защото беше навън, а ние отидохме по тъмно.

# 517
    • до най-прекрасния мъж
    dee
    Скрит текст:
    , никога не се е съобразила с нас и най-лошото е, че синът й се води по акъла й на моменти и настоява тя да я гледа след годинката, а аз да се върна на работа.  А аз й нямам никакво доверие. И се караме по повод подкрепата от ММ към мен през ден. Накрая може да си останем само двете, така като гледам. Много ми е мъчно, че може да се наложи тя да расте без баща. Но ако продължава така, краят на семейството ни не е далеч. Няма да я гледам архаично като преди 40 г и от това няма да отстъпя и мм назад. Още повече заради нагъл и нахален човек като майка му. Мисля, че писах преди - на изписването се разбрахме да сме само ММ, аз и детето. Аз не знаех къде се намирам от 4 денонощия липса на сън. И накрая излизам и тя насреща, чака пред болницата, да се снима с детето, прилоша ми. А на майка ми казах, че ще сме тримата, а като ни закара ММ вкъщи, ще иде да вземе майка му да види детето и да хапнем. И майка ми ни чака на входа на блока и я вижда и нея, че слиза от колата, толкова предадена се почувства. Аз също. После детето беше на 6-7 дни постоянно звънеше кога ще я види. Щото нали майка ми зимата живее с нас и е "все при детето". А аз не я вадех от стаята ни. Малката беше на почти 3 м, когато я дадох на майка ми да я гушне. А до тогава я виждаше от няколко метра, когато я заведем в дневната. И още, и още. Най-тъжното е, че ММ е на 40 г почти, а й се води по акъла. Особено много, откакто се е родило детето.

# 518
    blue много ми стана мъчно като прочетох. Дано успеете да се разберете! Аз теб те разбирам на 100%, жалко за мъжа ти. Надявам се да осъзнае, че е редно да подкрепя теб и да се съобразява с желанията ти. Вярвам, че може да успеете да се разберете, особено след всичко, което сте преживели, за да я имате Мими. А за такива свекърви по-добре да замълча 😠😠 На твое място бих се разправила с нея директно и да й кажа всичко в очите

# 519
    Блу, дълбоко вървят нещата, съжалявам... Sad ❤️
    Скрит текст:
    Мъжът ти не е ли имал разногласия с нея на основата на поколенчески разлики, за да не се хваща за всяка дума? Като се заговори как е било през 80-90те и как е сега, си личи колко архаизми има. Да се отрича напредъкът на медицината, технологиите, науката, да се налагат за методи, защото 'преди така беше'... Бабите са сушили пелени над печката и са носили вода за пране от кладенеца, едва ли всичко разбират от нововъведенията относно захранване и козметика за дерматит... 🙄

Искрено се надявам ТМ да те чуе истински, когато си говорите. Подкрепа му е тя, но неговото семейство има нужда от него, със здрава глава и преценка. Пробвайте всички пътища. Наскоро имаше полезни постове в групата 1 наум във Фб относно и семейни терапевти, ако ти е интересно. Всичко си заслужава, само да искате едно Sad

Купих си книга 'Майки и синове', да внимавам. При нас майка ми е властната и оттам има натиск, но не се давам много. И свекърът е особен, но свекитата са далеч и са по-млади, та някакси по в час. Учудващо, за детето майка ми не се налага, осъзнавайки, че не е в крак с модерните разбирания. Не можах да повярвам, че отстъпва като й обясня нещо,това е рядкост. Преди 2г ме постави в много лошо положение между чук и наковалня - между тях и ММ заради глупост. И баща ми и той в неудобна позиция, жена си ли да подкрепи... Разкъсах се, върху мен рефлектира всичко, защото може да ми излее истинската си емоция. Но ако ММ не е сгрешил сериозно, заставам до него. Като че ли това сътресение малко подейства. Малко. 😀

Ауу, страхотно е, Фейри! Баш като за никнейма ти! И сте големи модели! 😎😎 Как ги сглоби тези неща, от къде напазарува основните материали? Като професионално е! 😍

В интерес на истината не се буди непосилно много - около 6ч и един път преди това, като често успява сам да заспи. Преди това се опитва да се обажда по няколко пъти, но успява да се унесе отново. През деня го гледам, че често се стряска и ще ми е много интересно какви нива на желязо и Д ще излязат, дали има връзка.

Аз си лягам късно да оправя това-онова или защото не ми се спи, иначе той заспива около 21ч. За 1ва дрямка, нощен и среднощно заспиване го оставям сам да заспи, като съм на стендбай да полюшквам, ако много измрънка. Напредва, даже има подобрение в дневните дремки като че ли. През нощта се върти, тресне крачета няколко пъти, помрънка нещо и си заспива в повечето случаи, но аз се ококорвам в очакване явно. 😂 Ставам рязко на това очакваното среднощно събуждане да го полюшквам, ако не отиват нещата на самоприспиване и преди да се изнерви, за да мога да избия навика да търси мляко по това време. Невинаги се получава. Или пък след час например пак се събужда да иска и гладът не прощава. А вече около 6ч си му е от край време останало да бъде първото хранене за деня. Понякога замазваме положението до ранната сутрин. Явно може и да си издържи, ако му е по-здрав сънят.

Мисля, че главната причина си е глад или както казваш навик. С голям апетит си го изяжда, има напоследък и нощи като новородено (може би в скок?), гладен на поразия. Но като цяло държи на 1 среднонощно събуждане (ако не се поддаде на доприспивания е  с хранене) и едно около изгрев.

След хранене го придържам изправен за малко и го слагам в леглото бързо-бързо. В повечето случаи заспива лесно и сам/с минимална помощ. Като че ли най-добре действа да си му дам храната без да чакам изнервяне, защото след това наистина лесно заспива (всичко е в рамките на 40-50мин). И ако чакрите ми се подредят, заспивам и аз. Пия си за щитовидната и работя по това как приемам нещата (например като се събудим и двамата с ММ да си се смеем какви сме зомбясали, вместо инстиктивното 'аз съм по-измъчен от теб'. 😀😀) Малко по малко отбелязвам напредък. 😁

# 520
    • до най-прекрасния мъж
    И моята майка ме е гледала преди почти 40 г, но никога не се е месила. Ако ме попита, й обяснявам и е до там, нито настоява, нито нищо. А свекървата само ръчка, дразни и подмята разни неща. Добре, кажи и толкова. Все едно аз не искам детето да спи в кревата или да пие вода. Най-новото е, че детето седи изкривено на една страна, защото спи в мен. А на нея така й е удобно явно и се обляга все наляво или си вдига крачета и се върти наляво. Всеки път от там си тръгвам с диагноза относно детето. Оплаках се, но не ми олекна.
    Иначе, усилено тренирам да заспива без помощ. Днес и за трите дремки заспа сама в мен. Даже за 2ра се доприспа с 5 мин рев и малко пеене (тя си пя сама, така се приспива в колата и в количката), без да я вдигам и спа 1:15. Ако не беше ми извибрирал часовника точно в лекия й сън, щеше да спи още вероятно. Имам надежда, дано свикне. Амин!

# 521
    Много съм зле, честно. Балончетата са, защото добавих малко вода към пюрето и пасирах пак. Satisfied  Днес не направих същата грешка, добавих АМ, опитах пюрето и беше една идея по-приемливо, НО... пълен провал. Изплю всичко. Няма да я мъча утре с този гол картоф и май ще пробвам с нещо по-вкусно, купешко. Само дето чертах и мъдрих схеми, май просто ще се водя по тази на ХИП и ще разменя местата на някои от зеленчуците. Пролетта и без друго ме изморява, не мога да мисля повече. Head Band

Колкото до свекървите - моята далеч не е най-ужасната, която може да съществува. Гледа да се съобразява, но... както съм казвала и на ММ, има неписано правило свекърва и снаха да не са първи приятелки. Просто съществува несъзнателна конкуренция за обичта на мъжа, а после и на децата, конфликт между поколенията и т.н. Аз й се дразня буквално от най-малкото, макар че се опитвам да преудолея себе си. Пример: Зимата като бяхме на разходки, проверявах нослето на малката дали е започнало да става студено. А тя, понеже не иска да се приберем скоро, го изкоментира, че едно време нещо си не било точно така, дори не чух. И оттогава всеки път като ме види да го правя, пита ухилено "Как е нослето?". Почнах да го проверявам, докато гледа другаде. Да, сигурно са бели кахъри, ама дразня се и толкова. Ама не било хубаво да плаче и да иска да е в мен, един ден как някой (разбирай нея) ще ни отменя. Хич пък не бързам за такъв ден аз... само да ми го тъпче със сладко. И да, може би си ревнувам детето. Казах си и аз, мрън.

# 522
    Блу, дръж се, тежък и труден период е. Аз преди дни почти бях събрала багажа, търсех квартира чак. Разбери се с мъжа ти, свекървата няма да се промени. Ваша работа (твоя и на мъжа ти) е да си пазите пространството, защото никой няма да се съобразява.
    Както стана ясно, аз съм дете на разведени родители и съм им благодарна, че не съм живяла в токсичната среда, която бегло помня. Не оставяй с него заради детето, остани с него заради него. А в такъв период не можеш да си правиш изводи. Мъжът ми не ме поглеждаше, нямаше кой да ме прегърне вкъщи... Човекът нямал капацитета и за това 😒 Явно на мъжете също много сериозно им се отразява, просто повечето ходят на работа и не разбират много много какво става вкъщи и колко много се отразява. Иначе един ден, мъжът ми излезе за един час да свърши нещо. Прибра се и ме попита какво ми е, защо съм тъжна. Ми нищо не ми е, просто съм си била вкъщи. Явно 1 час е достатъчен, че да ти отпочине мозъка от цялото еднообразне и рев нон стоп.
    Дее, това е втората украса за тази сватба 😒 Сватбата трябваше да е октомври и бях накупила есенна украса, беше страшна, но отпадна заради Ковид. Вазите са от Джъмбо заедно с камъчетата. Светлинките са от Али-то, купих ги за моята сватба (и за моята аз правих украсата), балоните са от Илиенци, но имам един балон на седмица и половина още не е спаднал. Магазинът беше огромен и съм много доволна. Ако на някого му трябват балони да казва. Аз сайта им намерих, но искам да отида на място за да ми обяснят някои неща. Люляците са от улицата. Много ми беше жал, че откъснахме, но като знам, че ще е веднъж (никога не късам цветя), а и взимаме само цветове, не вредим на растението. И да ме нападате, не съжалявам. И в магазина пак са откъснати от някъде. Миришеше уникално в цялата зала.
    Не знам, за мен щом спиш макс 3 часа е много. Ясно, че и ти не можеш да спиш качествено, но с времето започваш по-добре да спиш като знаеш, че бебето няма да се буди. Щом мислиш, че е гладен по-добре да хапва. Моите поддадоха толкова лесно, че според мен не са били гладни.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 21:06 от Fairytale11

# 523
    Ех, тези мъже… на колко години трябва да станат и колко деца трябва да им роди жената, че да схванат, че вече са семейството не са майките им, а с жените си 🤨 Много е кофти бащата да не подкрепя майката. Родителите ми бяха точно така цял живот. Това е гадна работа, дано с разговори да се наредят нещата.

Те пък всички възрастни защо се чувстват толкова длъжни постоянно да дават акъли. Като са имали дете да не си мислят, че са отгледали Айнщайн, та много разбират. Много ми е чувствителна тази тема, искрено се ядосвам. Точно на това се надявам да НЕ науча моето дете.

Ние не го даваме да го гледат, че и двете баби се чудят и ми коментират по един милион пъти - вода защо не давам - ма как може; ма защо не се къпе всеки ден - ужас, как може, много е съблечен… ееее… едно и също😄 Постоянно нещо да му пооправят. Просто няма как да го осавя, няма да мога.

Dee точно снощи си мислих да те питам, запомнила съм, че и ти си в същата фаза със ставанията през 2 часа през нощта - през деня яде ли по- малко?
    При нас продължава това втора седмица и всяка ситрин ми идва да се обеся 😄 Единствената ми утеха е, че има и други бебета такива.

# 524
    Жожи, разбрах, че било пълно с такива набори в новородена фаза 😀 Честичко се буди за храна, понякога стават почти като дневните интервали на около 3-4ч.

Нее, не намаля дневното, само си трупа количество. 😀 От 5 хранения станаха няколко дни със 7, че и за мезе 8, като на последните му контролирах количеството да не се тъпче толкова. Понякога обаче прави другата дълга пауза на случаен принцип около обед или следобед. Всеки ден различен глад, давам му колкото иска, че ще ми отхапе ръката с биберона. 😂 (Иначе не повече от 170тина мл, че да не обостря рефлукса). При теб намаля ли дневното?

Днес се обърна по корем от гръб и не знам дали може тази повишена нужда да е свързана с откриването на нови умения.

Общи условия

Активация на акаунт