Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 186
  • 817
  •   1
Отговори
# 465
  • до най-прекрасния мъж
Ще го почвам и аз моя.
Баткото днес тръгна на ясла, та ще ми е мааалко по-лесно.
Малкият вече е 8кг сигурно.
Няма как да кара само на мляко вече.
Мария е 7 кила. Вдигнах й млякото на 190, така или иначе яде 140 на обяд, а отдавна иска още, а аз все не давам.

# 466
Моят не мрънка. Колкото му дам-толкова. Доволен е на всичко душицата.
Ама после огладнява пак бързо, иска да яде, яде 60-70мл и после всичко се обърква.
Сега яде на 3,5- 4 часа. И да е огладнее- стои гладен до следващо хранене.
И нощем още си мези...
И сме в периода, когато иска да заспива в 7 вечерта и изобщоооо....

# 467
И моята госпожица ни гледа докато хапваме и предъвква, преглъща. Чак неудобно ни става, докато хапваме. Давам сиропа за рефлукс с лъжица и си го хапва, не бута с език. Показва, че е почти готова, така, че ще видя, може да дам и малко преди да стане на 6м.
Относно храните, лично моят съвет е да давате на децата всичко, независимо дали вие го хапвате. Ние ядем и пащърнак в супите, правя кюфтета от киноа или със зеленчуци, както и десерти с чия. Само елдата и просото не проядохме. И всичко това покрай първото дете. Ние с баща и не ядем спанак, зелен фасул, бамя, но тя си ги хапва доволно и срециално и готвя тези неща. Та яде всичко, от шкембе чорба до суши 😀. Надявам се и малката да е така.

# 468
  • до най-прекрасния мъж
За храните съм напълно съгласна. Децата трябва да опитат от всичко. Въпреки че, например аз не ям шкембе и не бих предложила, защото не мога да го сготвя, като не го ям. Но чия, киноа, авокадо, елда, просо бих предложила. Пащърнак и аз, и баща й сега опитахме за първи път покрай Мария. Не ми е в топ храните, но в супа ще е вкусен, предполагам. Като цяло, в началото ще дам основните неща. После ще има време да опита и други храни. Искам до 10 месеца макс да е готова за кухня. Не за друго, а защото не съм сигурна дали няма да се наложи да я пратя на ясла след годинката, колкото и да не ми се иска.
Скрит текст:
Оказа се, че са продали фирмата, в която работя и изобщо не знам ще мога ли да продължа майчинството и втората година.

# 469
Ох, стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин, Блу!!

# 470
Момичета, тъкмо чуках на дърво, че не са ни сполетяли проблемите със съня, за които пишете. Включително на почивката си спеше прекрасно, да ставаше да хапва, но през големи интервали. Вторник и сряда имаше само три дремки, поради дълъг следобеден сън. Първия ден чудесно, но вчера се събуди от третата дрямка в 18 и плана беше към 20:30 да си легне. Е да, сма той заспа в 21:45 😳😳😳 И фантазиите ми това късно заспиване да доведе до непробуден нощен сън се разбиха на пух и прах още в 1, след това в 3:30 и в 7, тоест през около 3 часа си искаше мляко. Оопитвах да доприспивам без да давам ядене, но пускаше истеричната аларма… Дано не се повтаря днес отново това чудо

# 471
Хайде от днес   беба е вече - 5 месечна 🤩🎉

Често ни вижда как хапваме, но по-скоро с любопитство и изучаващо гледа, от колкото да иска да опита. Мисля спокойно след месец ще дойде момента.

Също съм на мнение, че от всичко трябва да се дава и да имат разнообразно меню до 2 годинки и половина. И не кухня или готови пюрета, след годинка вече могат спокойно да хапват с нас. Иначе след това отказват храна, различна от познатата бебешка. Имам много такива примери около мен, като станат на 3-4 години ядат определен брой неща и се започва едно увещаване от родителите и пазарлъци за няколко хапки. Моите големите си хапват всичко, но например не ядат пилешка супа, защото аз не я обичам и никога не съм готвила такова нещо, също ядат минимално месо,  пак , защото аз съм дала този пример и почти не готвя месо, но всякакви зеленчуци, плодове, млечни продукти и салати хапват без проблем.

# 472
  • до най-прекрасния мъж
Али, Hug Всяка промяна им действа много. Аз работя да я върна в кревата за дневен сън и веднага намали часовете на 3:00. И съответно снощи се буди с плач малко след като заспа, което го отдават на преумора. Нормално, предвид че си намали дневния сън от началото на април до сега близо наполовина.
Дано като свикне, че спи в кревата за дневен, да удължи дремките.
Фейри, щях да ти пиша за постепенното. Тя нали спеше 24/7 почти на ръце. Като на всяко спане опитвах да я сложа в кревата. В началото си лягаше в 6, после постепенно измести за в 3, в 24, в 21, в 19. За мен това й е бил винаги нощния сън, просто часовникът й е бил тотално разбъркан, в голяма степен и заради мен. Аз си лягах през бременността към 2-3.
Та приспивах, държах 1 ч в мен и бутах в кревата. Първите дни протестираше, после свикна. Постепенно като си измести часа на заспиване да нощен, взех да я слагам по-лесно. После почнах да я слагам на 40та мин, след разбуждането на 30та мин. Така може би седмица-10 дни. После една вечер я сложих на 15та и на 30та не се събуди. Продължих 2-3 вечери така. После почнах на 5та за 2 вечери, после на унесена за 2 и после я приспах в кревата. Това беше преди 3 дни. И тогава започнах и с дневното.
Дописвам, че трябваше да я сложа да спи и спа...10 мин. Та, напоследък след разбуждането на 30та мин, започваше да ме рита, да се намества и т.н. Счетох, че й е неудобно и добих смелост да я слагам на 40та, после на 15та и т.н. Това само за нощен говоря. За дневен си спеше само на ръце. Но от връщането в кревата за нощен до приспиването директно в кревата ми отне повече от 2 месеца. Иначе, сравнително бързо я върнах, може би за 2 седмици се върна. И около месец си настройва биологичния часовник. На 3 месечна възраст вече си спеше от 19 и нещо до сутринта. Като ставаше за хранене нощем. Но и не спеше много спокойно, де. Тя винаги е била с проблемен сън. Сега, за да спи денем в кревата, я държа за рамото и за ръчичка. В мен спеше на една страна и сега търкули ли се на гръб, се буди. Ще видя зор, определено.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 14:11 от blue.angel

# 473
😱 Аз такива нерви нямам...
На 10мин влизат в дълбок сън и затова понякога тогава се будят.

# 474
  • до най-прекрасния мъж
😱 Аз такива нерви нямам...
На 10мин влизат в дълбок сън и затова понякога тогава се будят.
Абе и аз нямам, ама алтернативата да спи 24/7 в мен не ме блазнеше хич. А тя не е по резките промени. Тази сутрин й дадох пеленката, на която се орига и на която заспиваше толкова месеци. Сложих я в кревата, завих я, взех си видеофона и зачаках в хола. Сложих я след прозявка на 1:30, спокойна и след песничката. Ами поигра си 5 мин и се разплака. Изчаках, отидох, вдигнах я, утеши се и...заспа ми на рамото на 1:45. Не е готова за самостоятелно, въпреки че върху мен, стига да уцеля интервалът, заспива за 5 мин, докато дъвче същата пелена. Ама, ей, на. Явно при нея работи постепенното приучване. На 3та дрямка спа 15 мин в мен,10 мин в кревата, приспивах я 10, спа в мен още 15 и спа в кревата още 20. Та не знам това за 1 час ли да го броя и за колко дремки. Събуди се и почна да се хили и да пръцка с уста, щастлива. И сега, час по-късно търка очи и се прозява. Ми няма, ще си я сложа след 2 ч интервал, да се поумори. Даже ще я изведа с количката. На самостоятелно няма да стигнем скоро, просто тя не може. Явно много чаках и изтървах момента.

# 475
Али, обнадеждих се, че много бебовци явно са в период като мернах в голямата ФБ група, че сериозна част се будят на час-два-три нощем и киселеят през деня.

Слагам го по-рано да заспива нощен и си спи добре първите часове, но после се почва  на 2-3ч будения, най-вече за храна. Имаше ги и с късно заспиване и казвам белким дремне повече. И не заспива бързо (особено, ако не са му удовлетворени млечните желания веднага 😂) , та има и приспивания. Пък не мога да си легна в 20.30, не ми идва Сънчо, хаха.

Преди правеше и по-дълга дрямка като стане към 6ч - доспиваше си след храната повече от 2ч. Сега и това не дава. 😀 И днес съм на 3-4 разпокъсани часа, но се чувствам по-добре. Казах си, че е комедия вече и чак ми е смешно. 😅 Като надуе сирената посред нощ и тази на училището е слаба 😂 Предупреждение за торнадо е.

# 476
Мамчета, какво мислите за слагането на бебето на гърне? Кога е най-подходящото време?

# 477
Не си изтървала момента, точно сега е. Може детето да заспи и само. Просто е много трудно когато сам се опитваш. А и ти имаш някакъв избор, което ти пречи. При мен беше абсолютно категорично, че няма как да продължа да приспивам с разнасяне.

# 478
  • до най-прекрасния мъж
Не си изтървала момента, точно сега е. Може детето да заспи и само. Просто е много трудно когато сам се опитваш. А и ти имаш някакъв избор, което ти пречи. При мен беше абсолютно категорично, че няма как да продължа да приспивам с разнасяне.
Аз знам, че може и сама, защото нощем, като се събуди, сама си задрямва. Аз само й хващам ръката. А и съм я приспивала с минимална помощ директно в кревата. Но все вечер, за нощен. Сега направих мрак вкъщи с едно покривало, да видим. И аз нямам избор. Скоро оставам сама вкъщи и времето, през което тя спи, ми трябва. А и здравословно не издържам. Скоро няма да  мога и да се грижа за нея, ако не стана от стола. Коленете ми са дроб, кръста и гърба също. Да не отварям дума за зверските кризи на един хемороид, който се обаждаше веднъж в годината, а сега боли през няколко дни. А тя е на едва 5 м. Докато започна да я водя за ръка, много време ще мине още.
Вече 2 вечери се буди малко след като е заспала със силен рев. Преуморена е. Добре поне, че се успокоява, като ме види. Дано свикне, моля се да свикне. Не знам какво е това чудо, хем й преча, тясно й е в мен вече, хем не иска в кревата.

# 479
Преуморена е, да.
Трябва да свикне с кревата, няма как. За мен това че я взимаш след като се опитваш да я приспиш в кревата е голяма грешка и от там проблемът се задълбочава. Все едно някой да те сложи да спиш на пода без завивка, ти да се мъчи да заспиш, да почнеш да мрънкаш, че не ти е удобно и след час да те преместят на топло легло с мека завивка. Следващия път пак ще мрънкаш докато не те преместят и няма да заспиш да пода. Същото е и с бебето и много се обърква от това местене. То не разбира, че се опитваш да направиш някаква промяна.
Явно и твоето положение хич не е ок. Реши, че от днес няма да я взимаш и каквото и да става не я взимай. Бъди до нея, успокоявай, давай биба и каквото иска, но да е в леглото.

Общи условия

Активация на акаунт