Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 105
  • 817
  •   1
Отговори
# 660
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, гледам да се водя предимно от нея. Успокоява се и започва да гледа в нищото, търка очи, прозява се. Ако е наближил втория час бодърстване, започвам да се ослушвам за тези признаци. Затъмнявам, сядам с нея на стола и й говоря. Като я видя, че й се спи, пея и гушкам за минутка. Тя се отпуска на рамо и я оставям в кревата. Снощи така заспа абсолютно сама в кревата й. Само я гушнах. Сутрин, като се прозее, което е около 1:30 бодърстване, й пея и я оставям в кревата й с кърпата й. До 10-15 мин е заспала. Понякога търка очи около час след дрямка, тогава я занимавам с нещо, то е ясно, че не й се спи. Но горе-долу около 2рия час се ослушвам за признаци. Понякога така й се спи, ако се забавя, че още на пеенето ме прекъсва с мрънкане и я оставям.
Дописвам: Благодаря ти за съветите. То всяко си е индивидуално, но съм забелязала, че ако я насилвам за режими, нищо не става. Тя сама си измести нощния сън, сама си регулира дремките, аз ако се меся, само я изнервям. Просто ми трябва да се научи да спи в кревата, мисля, че другото сама ще го нагласи. Тази нощ е спала толкова спокойно, че аз се будих около часовете й на будене, тя не. Снощи реших, че няма да подавам ръка, приспах я и аз заспах с ръка извън кошарата. Чувах я, че се пробужда, но измърка нещо и заспи. Чак тази сутрин й хванах ръката, защото се беше навряла в решетката и я наместих. Не се е будила за повече от няколко секунди.
И още нещо - смятах ти часовете сън и бодърстване за деня - идват общо 12:30 ч, това означава ли, че спят 11:30 непрекъснат сън? Мария спи 10-11 ч непрекъснат макс. Тя отдавна не става нощем за хранене. По-често спи около 10:30 нощен. 11 ч е рядкост.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 07:58 от blue.angel

# 661
Дее, вечер не се будят. През деня спят по-леко и се будят една друга. Да, будим втората, ако първата се събуди, но това се случва предимно сутрин. Ако пък е на трета дрямка не будим, няма за кога да им изравняваме графика.
Ще ти кажа за едно бебе, защото това те интересува. Ставането сутрин е когато се събуди бебето. От там се започва просто таймиране - смяташ 2 часа примерно и слагаш да спи, спяташ час сън и будиш. После пак смяташ 2 часа бодърстване, 1 час сън и така. И при нас дните са различни. Разликите идват от това в колко ще се събудят сутрин и колко бързо ще заспиват. Понякога не успяват да си направят цялата дрямка и се будят 10мин по-рано и от там също има разместване, но пак имаш приблизително време. Най-важното е, че още като се събудят знаеш горе долу в колко ще си легнат.
Издържа малко в дните, в които имаш интервал на будност почти 3 часа долното виждам.
После ще довърша, защото отиваме в Токуда.

Блу, щом това работи за вас, това е най-правилното. По принцип с колкото по-малко помощ заспиват, толкова по-рядко се будят, защото те уж пак се будят, виждат, че всичко си е същото и заспиват. Когато нещо липсва се почва рев. Онзи ден реших, че вече е топло и не ги бях облякла много. Чудовището два пъти се събуди, защото се е отвила и ѝ е неприятно.
И при нашите се пада около 10:30 непрекъснат сън. Повечето вечери лягат към 19:30 и повечето сутрини се будят към 6. Иска ми се малко да се измести към по-късно, но не се получава и няма да ги натискам. По-важно ми е да спят вечер. Дневният им сън е около 3 часа. Според мен вече можем да го по намалим малко, но ще чакам Мария да каже.
Мамите от София - силно препоръчвам Токуда за даване на кръв. Дори не разбраха какво стана, гък не казаха. Предишния път като им взимаха кръв бяха толкова червени, че се притесних да не им стане нещо, беше ужасно.
После пак ще до пиша.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 09:18 от Fairytale11

# 662
  • София
Dee, и аз следя съня. Като цяло се наблюдава някаква повтаряемост. Вечер заспива между 20:30 и 21:30. Сутрин се буди между 7:30 и 8:30. Прави около 11 часа нощен сън. През деня са около 2ч. и 30мин. и 3ч.

# 663
Фейри, благодаря много! Ти си нашият гуру на съня 😊❤️
Големите ни разлики се получават от зор с приспиването, ако уцеля криза. 😀 Получавахме 3 часа интервал няколко пъти, като беше по-мрънкав от обикновено. Опитах приспиване, не стана и накрая излязохме с колата, вместо да чакаме дрямката. Или ако излезем навън и откаже да заспи, а само се кокори от количката. 😀

От веничката ли им взеха? Ще правите ли и  ехограф и прегледи при нефролог и уролог за 6м? Веднъж ми бяха казали, че в Токуда гледат коремчетата на бебоци на ехограф всеки вторник и в последствие се препраща към специалист, ако има нужда. Препоръчват ли ви нещо подобно?

Рош, супер! Изглежда ми малко по-хомогенен график, не е разхвърлян по часове. Успяваш ли да уцелваш момента за приспиване без рев?

# 664
  • София
Рош, супер! Изглежда ми малко по-хомогенен график, не е разхвърлян по часове. Успяваш ли да уцелваш момента за приспиване без рев?
Няма такъв момент при нас. 🙈😀 На около 2 часа будуване я наблюдавам за сигнали, че ѝ се спи. Още с първото притъркване на очите вече се е вкиснала. Като я взема да я приспивам не е просто мрънкане, ами направо дране. Все едно иска да е заспала в секундата, в която ѝ се е доспало. 😀

Опитвала съм по-рано да я подготвя, че идва време за сън - тогава или се ядосва, защото още не ѝ се е доспало, или разглежда насам-натам и пак : след първия сигнал за сън следва гайда. 😆

# 665
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, ние не спахме хич спокойно тази нощ. Мими взе да се върти много около полунощ. Към 2 ч я пипнах, пареше. Измерих 37.5, но нищо не дадох. Снощи изпи 3 мл Панадол преди лягане. Колко го изпи е друг въпрос, но да кажем, че е изпила нещо. До сутринта падна до 37.2, но ми заспа на 1:15 интервал. Отпаднала е, даже остави към 40-50 мл мляко, което сутрин никога не е било. Лежа до нея и ще си я гушкам, дано поспи. Вчера удължи с малко помощ от моя страна последната дрямка до 2 ч, стана в 16 и в 18 вече й се спеше. Отдавам го на ваксините.

# 666
Нашият след ваксините почти не съм го вдигала от леглото.
Нито спазвах часове, нито нищо.
Оставих го да си почива.
Давах му кърпата да се занимава с нея в леглото и това му беше активността. Заспиваше на 1,5 часа. През нощта спа спокойно, но се будеше за ядене по малко. Давах му за успокоение предимно.
Един ден беше така и после всичко си дойде на мястото.

# 667
blue и при нас е така поспалива и намалява яденето след ваксина. Не я мъчи много с режима днес - утре, нека си почива. Бързо да минава! 🍀

# 668
blue и при на предния месец беше така даже 3-4 дни. Беше кисел, искаше по често да суче. Бързо да ви минава.

# 669
Ах, много мразя ходенето при педиатъра, като знам, че ще се слагат ваксини. Да отшуми по-скоро.

Само да ви кажа, че тази нощ сънувах как опитвам на вкус пюрето от бял морков. Grinning Днес ще пробвам да го въведа като 4ти зеленчук. До 80 мл стигнахме.

# 670
И аз стигнах до почти 100 мл. Въведох тиква, картоф, морков и веднъж пащърнак. Но получи един обрив по вратлето и под памперса и сега се чудя от претопляне ли е, защото се появи на 4 ден на моркова. Е, вчера малко се увеличи като бяхме навън. Днес почти няма. От 3 дни не е акал и само се напъва. Миналия път писах в групата, че не е акал и той скоро след това напълно памперса. Дано и сега подейства 🤣

# 671
Взехме столче Пег Перего и тъй като намаля и приемът на кърма, мисля около средата на 5м да започнем. Някой следвал ли е примерната схема на Хипп, как ви се стори? Започват със сладко - тиква, но като друг вариант дават и по-неутрални вкусове.

# 672
dee аз не мисля, че тиквата е сладка 🙄 Дори печената тиква има блудкав вкус докато не й сложа мед или поне според мен е така 😂

# 673
Даа, не е за всеки - дядо много цитираше разказа за тиквата, а на мен ми прилошаваше като някой печеше 😀 Сега под формата на супа и тиквеник съм фен. 😀

Кога мислиш ти и с какво да започнеш?

Всъщност при нас ще е преди средата на 5м като гледам, че ако изчакам ваксината ще стане почти 6м. 🤔

# 674
Meчта, баткото така ми се беше обринал от моркова - спрях да давам за известно време и след няколко седмици пробвах пак, но по-малко и по-бавно да го въвеждам и после нямаше проблем.

Общи условия

Активация на акаунт