Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 105
  • 817
  •   1
Отговори
# 645
Ехааа браво, чудесен напредък. Аз в началото бързах за 30мин. Когато започна да заспива сама си пуска филм и не виждах, че започва да мърда. Няколко пъти ще се разбужда и няма да заспива, но след време сами се пеиспиват, само отварят очи за малко. А после съвсем и не се будят.
През нощта мисля, че е по-добре да погалиш отколкото да светкаш лампа. Изхожда от мен, не бих се радвала ако някой на мен ми светне лампата. А и нали дори за памперс препоръчват да не се светка лампа.
Аз рискувам третата, по принцип тя е кратка за да може после през нощта да спи по-добре. Освен това дори да свине в количка на нея, е все едно, защото после отпада дрямката.
Защо прави дълъг последен интервал? Правилото е без сън след 17-17:30 и ако е имало непълноценни дремки или е пропуснала последна дрямка, може и 18 да я сложиш да спи. Онзи ден мъжът ми се мъчи да приспи бухтата 40 мин, вече беше 17:20. Прекратихме опитите и веднага започнахме гимнастика, къпане и приспиване за нощен сън. При минаване на по-малко дремки е нормално да лягат по-рано. Временно е. Преди месец лягаха между 18 и 17. Сега толкова разтеглихме интервалите, че стават в 6 и лягат в 19:30. Днес станаха почти в 7 и сигурно ще трябва към 20 да ги приспим чак...
Остава ни един ден от проследяването с консултант. Не знам после какво ще правя. Не че помогна много много, но за режимът беше прекрасна.

# 646
Вашите бебоци отказвали ли са да ядат? Вчера последно яде в 20:30 с 300 зора, и после на сутринта в 8. След това от 11:30 до 12 едва е изял 80мл… яде по 140, почти на 5 месец е….

# 647
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, не мога да я приспя в 18 ч. Заспива с 300 зора за 30 мин и се буди. Не подлежи на доприспиване, реве, блъска се,  никакъв шанс. Дори когато спеше на ръце. Оставя ли е, хили се. Заспивала ми е в 21 ч след късна 4та, но не съм успявала да я доприспя никога за нощен по-рано. Първа й е сравнително дълга - 1, 1:30 до 1:45 ч. Втора е къса и трета е към 1:30-1:45, зависи как заспи. Интервалите й идват малко къси за 3 и доста дълги за 4, но тя не желае нито да заспи по-рано, нито да заспи за 4та. Явно не трябваше да правя едновременно тренинг и преход, ама свърши вече. Днес за първите 2 заспа сам сама без драма, за 3та що рев изрева, едва я върнах в кревата. Май ще трябва бабите да потраят и да не я водим за цял ден или да си караме ден за ден и каквото дойде. Майка ми ще издържи (миналата година не ме беше виждала 6 м, като лежах за задържане вкъщи), ама онова кречетало свекърва ми само мрънца, че не я вижда и вече страшно ми лази по нервите.
Поне разтеглихме първи интервал до 1:40, имам надежда да ги разтегне още малко и да прави нормален последен интервал, а не 3-3:30+

# 648
Това не е ли страшно много сън за 5+? Аз разтеглям с по 10мин и ги слагам пред огледалото, ако изкиселеят. То така или иначе с над 10/15мин не може да се вдига наведнъж. Когато минахме на 3 дремки интервалите бяха 2/2:15/2:15/2:30, с сънят беше 1:15/1:30/0:45.
Будиш ли или чакаш да се събуди? С чакане не знам как се случват нещата, винаги будя.

# 649
  • до най-прекрасния мъж
При мен проблемът е да спи, не да будя Grinning
В тези 1:30-1:45 има поне 10-15 мин доприспиване. Повече от 3-3:30 не й се събират дневен и до 14 ч макс общ. Два-три пъти се е случвало да заспи и да спи без да се буди особено за 1-1:30 макс. Ей я, събуди се в 14:10 И сега в 14:25 уж се унася. Рева 10 мин и сега си играе с кърпата. Дано заспи. Аз лежа и се правя на заспала. Само й метнах кърпата, че й я бях взела.

# 650
Моите спят вече два часа обеден.
Успях и торта да направя за баща ми, че е рожденик.
Като се събудят и ги оправя, ще ги качвам на тролей да ги возя, че нямам кола.
И торта ще мъкна с мен.
Как ще стане, не ми е ясно, ама явно съм ентусиастка голяма Joy
И моят не яде. Направо е насила с това ядене. Той само се кокори и гледа какво се случва около него.
Направо му губя времето като тръгна да го храня.

# 651
Мрън и от мен. Днес заспа за дългата дрямка (убедена съм, че щеше да е няколко часа) и се обадиха от училище да взема каката. Не  успях да я преместя заспала в количката... От тогава само дрямки по половин час, не знам колко станаха...

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Днес 4, вече от 20 мин спи 4тата. Ами колкото, толкова. Все ще се научи в кревата и ще мине окончателно на 3. Събуди се в 14:10, рева, игра си и реши, че повече не й се спи. Изведох я навън, поне да си спестя едно приспиване днес.

# 653
Вашите бебоци отказвали ли са да ядат? Вчера последно яде в 20:30 с 300 зора, и после на сутринта в 8. След това от 11:30 до 12 едва е изял 80мл… яде по 140, почти на 5 месец е….
Митко е намалял храната, когато не е акал няколко дни. Но чак такива паузи не е правил.

# 654
Мен паузите не ме притесняват. Не гобудя да яде никога. Но винаги си изяжда всичко, покашля от време на време, защотл хвана вирусче от кака си, но и днес цял ден насила яде всичко. Даже яденето в 2 изяде само 100мл……

# 655
Мен паузите не ме притесняват. Не гобудя да яде никога. Но винаги си изяжда всичко, покашля от време на време, защотл хвана вирусче от кака си, но и днес цял ден насила яде всичко. Даже яденето в 2 изяде само 100мл……
Явно не му е добре на детето и затова е така. Ако е хванал вирусче е по-добре, че яде по-малко. Като оздравее ще се възстанови.

# 656
При мен проблемът е да спи, не да будя Grinning
В тези 1:30-1:45 има поне 10-15 мин доприспиване. Повече от 3-3:30 не й се събират дневен и до 14 ч макс общ. Два-три пъти се е случвало да заспи и да спи без да се буди особено за 1-1:30 макс. Ей я, събуди се в 14:10 И сега в 14:25 уж се унася. Рева 10 мин и сега си играе с кърпата. Дано заспи. Аз лежа и се правя на заспала. Само й метнах кърпата, че й я бях взела.
Не знам вече какво да те посъветвам, но определено проблемът не е в това, че едновременно минава на 3 дремки и я учиш да заспива сама. При нас беше по абсолютно същия начин. Ние много се лутахме с режима. Дойде Мария от unicorn написа график, а дори не бяхме водили записки тогава. Още от първата вечер стриктно спазване на режима видяхме огромна разлика и от 10 будения станаха 5. Аз не знам как решавате кога да слагате бебето да спи или да го будите, будите ли го, нямам представа. При мен всичко е точно и ясно. Стане ли в 6:13, в 8:23 започваме пасивното бодърстване и в 8:33 правим ритуал и право в леглото, а в 9:38 я будя. Това за Чудовището, бухтата е с малко по-различен режим сега. Разбира се, има и разминавания, понякога се будят по-рано, но знам какво да правя и нещата пак се нареждат. Тази вечер очаквам изненади... Сутринта се събудиха по-късно, съответно сега ги приспахме в 20:20, те от месеци не са си ляга ли толкова късно и чудовището веднага запротестира като започнахме да я храним. Ей няма такъв рев 😒. И двете заспаха за под 5мин сами в стаята без да гъкнат. Усещам проблемите, така че отивам да спя и ще се "видим" от другата страна.

# 657
Аз гледам 30 минути преди да е станало време за спане да го слагам в кошарата. Той си играе и като му се приспи започва да мрънка. Давам му бибероната и излизам от стаята. По на 5, 10 минути влизам да го погледна, ако си е изпуснал бибероната му я давам и така си заспива сам. Не спазвам стриктно време за спане и никога не го будя. Когато не иска да стои нито в шезлонга, нито на стола, нито на моето легло, го слагам в кошарата и той си играе и накрая заспива. Спи 5, 6 пъти на ден по половин час.

Бебетата постоянно си променят режима за спане, затова предпочитам, когато иска да спи, да не го мъча да си спазва стриктно графика за сън.

И аз чакам с нетърпение, когато ще спи по 2, 3 часа на обяд.

# 658
MGB9, бързо да се оправя беб! Sad🍀🍀

Фейри , една друга будят ли се? Пречат ли си на съня, когато едната е неспокойна? Ако някоя се събуди след 20мин дрямка и не се поддаде на приспиване, а другата спи, будите ли я, за да върви еднакво режимът?

Аз се чудя как хората имат предвидимост относно дремки и интервали. С будения в еднакви часове и за дремките ли се изгражда? НИТО един ден не ни е еднакъв, как да отговоря, ако някой ме пита колко е първа дрямка горе-долу, кога се случва, какъв е последният интервал... 😂 Само забелязвам, че като цяло малко издържа буден преди нощния сън, винаги е бързане за лягане. И най-често първата дрямка е сравнително дълга, но зависи каква е била нощта. Не го будя, дори и да преспи някой път повече. Някои дни има нужда от повече сън и си го взима, дори и разпокъсано.

Понякога (не)слива дремки и цикли, друг път сутрин си продължава нощния сън, някои нощи ставаше 2-3 пъти за храна, друг път - не толкова... тогава са различни сутрешните събуждания. Тези дни е малко по-добре след бума в регресията (от 3+++ до около 4+++).

В рамките на една седмица се е случвало да заспи веднъж в 20.30, друг път - в 22. А консултантите нали казват измествайте постепенно с по няколко минути 😀 Например, ако е недоспал и си иска дрямката, но е станало късно и се събуди на 30тата мин. освежен, избутваме нощния  напред. Започна по-рано да ляга за нощен сън де, наближава времето на отпадане на последното дневно спане.

Записвате ли дремките? Следя ги с цел да гледам за тенденции, когато мрънка повече, но не виждам зависимости. Това е от последните дни, малко по-добре слива циклите напоследък, но се случват чудовищни интервали.

Скрит текст:

Понякога, ако съм припаднала, не цъкам навреме таймера, та има отклонения от реалността, ноо това е ориентировъчно. Изведнъж се поуспокои като направи 4++++ в сравнение с бурната явно регресия на целия четвърти месец - удължи малко и дремките.

# 659
Моя Тео от 3 дни ме изненадва много със спането. Обикновено и той спи по 30 минути през 2 часа, но тези дни заспива и се буди след 2 часа без да се събужда или отваря очите с един празен поглед и ги затваря след малко и съня продължава. Ако продължи така, може би ще имам време да свърша нещо на спокойствие вкъщи. Както се казва Амин  дай Боже 😀

Нещо днес хич не си хареса пюрето с картоф и малко тиква и изяде около 30 грама само. Дано да свикне бързо, защото с тези пюрета и да има апетит, защото аз нещо се напрягам. Докато го направя той винаги се ядосва,я от скука, я от глад, я му съвпаднало с дрямкато и му се спи и плаче докато преминем към хранене, все е кисел и няма желание да опитва.

Общи условия

Активация на акаунт