През нощта мисля, че е по-добре да погалиш отколкото да светкаш лампа. Изхожда от мен, не бих се радвала ако някой на мен ми светне лампата. А и нали дори за памперс препоръчват да не се светка лампа.
Аз рискувам третата, по принцип тя е кратка за да може после през нощта да спи по-добре. Освен това дори да свине в количка на нея, е все едно, защото после отпада дрямката.
Защо прави дълъг последен интервал? Правилото е без сън след 17-17:30 и ако е имало непълноценни дремки или е пропуснала последна дрямка, може и 18 да я сложиш да спи. Онзи ден мъжът ми се мъчи да приспи бухтата 40 мин, вече беше 17:20. Прекратихме опитите и веднага започнахме гимнастика, къпане и приспиване за нощен сън. При минаване на по-малко дремки е нормално да лягат по-рано. Временно е. Преди месец лягаха между 18 и 17. Сега толкова разтеглихме интервалите, че стават в 6 и лягат в 19:30. Днес станаха почти в 7 и сигурно ще трябва към 20 да ги приспим чак...
Остава ни един ден от проследяването с консултант. Не знам после какво ще правя. Не че помогна много много, но за режимът беше прекрасна.

🍀🍀