Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 143
  • 817
  •   1
Отговори
# 630
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, имам идея за заглавие на новата тема, ако нямате против. "Лято горещо се задава, декемврийче на половин годинка скоро става". Осени ме ей така, преди сън.

# 631
Цитат на: AlisonParker link=topic=1428406.msg44757648#msg44757648 date=1652467099
 [b
Лайка[/b] това за гащите беше добро 😁 За да се посмееш не само на свой, но и на мой гръб - закъснява ми  😂
Ти ще ми подобриш рекорда, сестро Joy
Нека, няма по-хубаво от това Heart
И пак ще е момче. Така става като са породени Stuck Out Tongue Winking Eye

# 632
Цитат на: AlisonParker link=topic=1428406.msg44757648#msg44757648 date=1652467099
 [b
Лайка[/b] това за гащите беше добро 😁 За да се посмееш не само на свой, но и на мой гръб - закъснява ми  😂
Ти ще ми подобриш рекорда, сестро Joy
Нека, няма по-хубаво от това.
И пак ще е момче. Така става като са поридени Stuck Out Tongue Winking Eye
🤣🤣Лайка просто от любопитство колко разлика имат твоите?Аз винаги съм искала близнаци,по скоро момичета,но сега съм доволна на едно ,със две просто не се виждам🙄

# 633
1,4 месеца разлика имат моите.
На 7 месеца беше големият, когато вече очаквахме малкия.

# 634
1,4 месеца разлика имат моите.
На 7 месеца беше големият, когато вече очаквахме малкия.
Героиня си ти. Друго нямам какво да кажа.

# 635
Тара, кажи го на мъжа ми. Че днес пак трябвало да му кажа, че е време да яде големия и да приспи малкия. И това по едно и също време. Както аз всеки ден правя...
И това, защото днес си позволих маски в банята и откарах един час там сигурно....
Та той не знаел милият и аз трябвало да му кажа от банята...

# 636
Днес мерих, смятах, правих, струвах... Имах намерение да въведа тиквичка чрез смесено купешко пюре картоф и тиквичка. Тъй като пропорциите им са по равно, сварих домашен картоф, който да добавя, за да може тиквичката да е в по-малки количества. Сложих и АМ в крайния резултат, за да стане по-привлекателен. То бяха едни пресипвания в отделни купички, едни мерилки на кухненската везна... Гениално, няма що. Яде в началото малко и после почна да плюе и да плаче. Smile От цялата работа да е изяла горе долу 2-3 мл тиквичка по мои сметки. Ще се наложи утре да добавя от пащърнака пак вместо да варя пустия картоф, ама то не може все сладичко. Thinking

Вчера и днес ми прави някакви интервали на будуване от по 3 часа и нещо - хем й се спи, хем ми се върти в ръцете, в кошарата се надига. Нито да я вземеш, нито да я оставиш. Изтощавам се в опити да приспивам по час-два и се изнервям. Нощният сън 9 часа, през деня 2 и половина-три, а като гледам таблиците май не е много харектерно за 5 месечно. Astonished

Давате ли им вода в топлите дни? Аз взех шише за новородено с 1 дупка специално за водата, че много се нагълтва иначе, ама не виждам особена разлика засега. Много често след вода ми се е давила и връщала и досега давах най-много 20 мл на ден плахо, но със захранването и жегите няма как и ми е взела страха тая работа.

# 637
Не ще и не ще водата и това си е! И аз се надявах в жегата да пие ама… Ние заради тези ваксини се забавихме супер много със захранването, той е вече на 5 месеца и половина! Много ме е яд, че отлагах и двете неща, но ще гледам като почна бързичко да вкарам повече различни пюрета, дано няма реакции. Майка ми доста бързо е захранила и мен и сестра ми, надявам се и аз да успея

# 638
Спокойно, Али, ще наваксаш с храните едно по едно.

# 639
  • до най-прекрасния мъж
И Мария не иска вода, как ли не я мъчим, не и не. Вчера ММ си направи експеримент с една чаша, която тя много гледа, докато си пия кафето в нея и все я иска. Измих я добре и я напълних с нейната вода. Баща й й даде да пие - посяга, хваща чашата, пие и плюе. Беше мокра от врата до памперса. Това малко преди да я храня, да е глътнала 2 глътки едва-едва.
Али, ще успееш с пюретата, то върви бързо, стига да се приема.
И Мария прави някакъв жесток четвърти интервал. С това приучаване към кошарата, вече не иска да спи на ръце и като ходим някъде, спи в количката, съответно 30 мин. Вчера се доприспива 20 мин, за да спи още 10 след първите 30. В ръце рева като магаре. Съответно най-късно става в 16 ч и до 19 е мин 3 часа, че и отгоре. Вчера направи 4 ч. А за 4та не заспива. В събота с целодневното седене навън и пътуване спа 5х30 мин, съответно заспа за 5та дрямка в 17.10 и после нощното отиде в 20.30 чак. Нощем си поспива 10-11 ч, ама денем едва докарва 3 ч. Не че се оплаквам, но е на минимума. Аз го отдавам на приучаването към кошарата и невъзможността й там денем да слива циклите, дори когато заспи сама.
Момичета, как сте с МЦ? Моят вече за 4ти месец е адски обилен. Нощно време една превръзка не издържа до сутринта. Вчера и на разходката съм се омазала дотолкова, че беше избило през дънките и изцапало седалката на колата, като съм седнала. Преди Б сменях само зацапани превръзки, сега е  супер обилно, като през тийн годините, когато ми дойде за първи път.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 06:49 от blue.angel

# 640
За водата, и аз почнах да давам вода по малко защото е изцяло на кърма още и вече пие по 30-40 мл, но за мое щастие я харесва и си пие. От другата седмица ще почваме захранване и ще е на 5 месеца и няколко дни и ще трябва да пие повече водичка. Купих и преходна чаша уж да се учи сам, но може би по-късно ще я въведа. Иначе знам, че може да се дава вода от диня или пъпеш ако не се пие обикновенна вода, харесвало се много защото е сладка. Друг е въпроса дали може да се намери диня или пъпъш сега 😄

# 641
blue моят МЦ, както писах, закъсня 3 дни 😁 Но си дойде (няма да бия рекорда на Лайка 😂 ) а като изключим първия след раждането, който беше много обилен, всички останали са като преди раждането - нормални като течение. Ако не броя и това закъснение, си беше много редовен. Но явно има както още да се намества

# 642
Вода давам само на едната, другата е почти само на кърма. Та чудовището не искаше вода докато не се сетихме да ѝ я даваме 2 часа след яденето леко топла. Вчера и онзи ден изпи 50мл за целия ден. Ние започнахме онзи ден със захранване с пащърнак не го харесаха, но продължаваме...
Блу, това за 10мин е обичайно - тогава влизат в дълбок сън и им е трудно. Продължавай, в един момент спират да се будят. Препоръчвам ти да намалиш излизания та сега или поне да е само за една дрямка, защото се объркват. Ако не спи дълго в количката избираш къса дрямка,защото иначе става мазало. Ние и на село искахме да ходим, и в парка но се седи по цял ден, ама не можело...

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 09:13 от Fairytale11

# 643
blue моят МЦ винаги е бил обилен, но още след първото раждане втория и третия ден е абсолютна касапница Persevere

Вчера и ние започнахме захранването - с тиква, добре се прие, да видим как ще е нататък..
Като майка на годината - вчера изобщо забравих да предложа вода.. 🙈

За спането - напоследък имаме големи драми 😞 По 20-30 минути не може да заспи, защото иска да се върти по корем, обръща се, изнервя се, започва рев, накрая заспива докато я държа на една страна полу по корем (колкото да не се обърне, но да си мисли че е по корем..), а си заспиваше спокойно сама..  Със спането в количката и при нас е така положението - обикновено спи кратко, съответно ако сме повече време навън прави повече, но кратки дремки. Като цяло обикновено гледам да сме навън само за една дрямка или ако ще са две, да не са една след друга. Вчера хем стана рано, хем бяхме цял следобяд навън и направи 5 дремки за деня.
С баткото като стана на около 9-10 месеца спрях да излизам за спане - беше на две дремки, бутах като луда количката и едвам го приспивах, а той спеше само 30-40мин, после мрънка, кисел.. накрая реших да пробвам само вкъщи да спи и си спеше - той спокоен, аз щастлива.. е понякога сме излизали, но гледах да се съобразявам с режима му.

# 644
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, Фейри,
Не съм се отказала, нямам избор. От днес съм сама, мама си замина на село в събота. И за 2те дремки дотук заспа сама, аз я гледах на камерата и на видеофона, докато си свърша нещо в кухнята (имаме и двете в спалнята, но камерата е без звук). Давам й да си играе с кърпата, на която я оригвам, тя така се приспиваше в мен. Не знам дали е по-добре да съм при нея на 30та мин или да не ме вижда. Сутрин е тъмно, но сега вече не е  толкова и ме вижда. Нощем също гледам да не се намесвам почти изобщо, даже ръка не подавам, ако не се налага. Снощи се задавих, изкашлях се и се събуди с рев Grinning. Светнах нощната лампа да ме види и заспа. Няма как да я отделим за момента и тати спи вече в хола, а аз при нея. Може и да спи по-добре без мен. Аз все да не се разреве И бързам да се намеся.
Гледам да я извеждам след 3та дрямка и да е будна. Засега в парка (гора) се ядва след 16 ч. Аз не знам още коя дрямка й е къса. Тя все различни ги прави. Евентуално, ако спи повече на 1ва, мога да рискувам да я изведа за 2ра и колкото спи и с 3та да наваксваме  сън. Тя така или иначе прави над 3 ч последен интервал и се изморява за нощен. То цяла наука тоя сън, как ли сме пораснали без сметки и интервали, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт