Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 097
  • 817
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А къде е тази схема за захранване на хип? В групата във фейса видях само нещо, което прилича на каталог за пюрета. Това ли е?
https://www.hipp.bg/prekhodni-khrani/rkovodstvo/skhema-za-zakhranvane/

# 691

И те започват с тиква, после с картоф и третият е пащърнак. Не е зле за идеи.

# 692

Дее, аз под стола за хранене не слагах нищо, но в кухнята сме с плочки. По-късно, когато давах да се храни с ръце и да бърка с лъжицата, постилах мушама на пода под стола. После направо забърсвах нея.
Ехее чак такова ли е плескането 😬. Знам, че много се цапт и си мисля да взема от тези, които се обличат като блуза, ама и по земята ли ще хвърчи …

Нали казват, че млякото е основната храна до навършване на една година. Защо гледате грамажите, имам предвид ако не изяжда повече от порцията за възрастта си защо се следи грамажът - свързано ли е самото въвеждане на зеленчука? Например трябва да изяде “х” грама, за да се брои въведено?

# 693

Дее, аз под стола за хранене не слагах нищо, но в кухнята сме с плочки. По-късно, когато давах да се храни с ръце и да бърка с лъжицата, постилах мушама на пода под стола. После направо забърсвах нея.
Ехее чак такова ли е плескането 😬. Знам, че много се цапт и си мисля да взема от тези, които се обличат като блуза, ама и по земята ли ще хвърчи …

Нали казват, че млякото е основната храна до навършване на една година. Защо гледате грамажите, имам предвид ако не изяжда повече от порцията за възрастта си защо се следи грамажът - свързано ли е самото въвеждане на зеленчука? Например трябва да изяде “х” грама, за да се брои въведено?
Не, изобщо не е важен грамажът. Важно е детето да е наядено и да издържа със  зеленчуковото пюре поне 2 или 3 часа.

# 694
  • до най-прекрасния мъж
tara, ако нямаш домашна, не взимай Гербер. Адски рядка е, Мария повърна от нея 3 пъти, а беше я яла 2 ч преди това. И не спа никак добре след обяд, много рева. Подозирам киселини и обострен рефлукс. Не съм давала повече и не е повръщала. Сега взех на Хип, видя ми се по-гъста, ще дам нея, но малко да мине.

# 695
Ето такова е нашето килимче и вече казах, че това ни е една от най-полезните покупки за децата.

# 696
  • София

И те започват с тиква, после с картоф и третият е пащърнак. Не е зле за идеи.

И аз я четох по-подробно, но едно нещо не разбирам : защо в ден 5 се въвежда голямо количество нов зеленчук (картоф) с няколко лъжички от вече въведения (тиква). Не трябва ли да е обратното?

# 697
Рошличка, според мен нещо файла им е объркан, до колкото знам и аз, трябва да е малко количество новия зеленчук. Аз ориентировъчно гледам тяхната схема и си импровизирам по нея.
Първо дадох картоф, после морков и сега сме на тиква.

# 698
  • до най-прекрасния мъж
Точно така, от новия зеленчук са 2-3 лъжички, като допълвате от вече давания зеленчук до количество, което желаете. Аз ги давам отделно, за да им усети вкуса. Първо новия, в отделна купичка и после стария в отделна купичка. На следващия ден давам 50/50 според мл, до които сме стигнали, пак поотделно. И вече на 3ти и 4ти ден само от новия зеленчук. Единствено картофа не дадох чист, а го смесвах 50/50 с пащърнак, защото не се хареса чист и я спече. Сега, покрай ваксините, смесвам давани зеленчуци в една купичка, да опитва и смесени вкусове. От утре вече продължавам с новите неща. Не е задължително да делите ново и старо, може да ги смесвате и да ги давате в една купичка. Аз го правя заради вкуса и да видя кое й допада и кое не.

# 699
Жожи, моята още на пюрета искаше сама да яде и когато замахне с лъжицата ставаше весело. Не съм и купувала лигавник, който се облича, а от тези с джоб отпред. Когато стана малко по-голяма, бъркаше в джоба и дояждаше😀.

Блу, ще давам домашната тиква. Мерси за съвета. Ти пюрета или зеленчуци от къде купуваш? Мисля да видя тези дни в Балев какво има и във Вис Виталис.

Лайка, много хубаво килимче. Гледах два вида, едните са доста скъпи, а другите по-евтин вариант. Твоето от кои е? Не съм поръчала още, защото се чудя толкова пари струват ли си и има ли разлика между двата вида.

# 700
  • до най-прекрасния мъж
tara, от Вис Виталис взимам на Бейбибио, Гербер и някои на Хип. На Бейбибио са хубави, гъстички, на Гебрер са рядки, на Хип не съм отворила още, взех техен бял морков и тиква. Ш някои плодови купих, но те ще са другата седмица след жълтъка.

# 701
Дайте мнения за хубав термометър. Снощи електронния под мишницата показа 37,3 а безконтактния на AGU 37,8. Стори ми се много топъл и дадох нурофен, но ми се иска да имаме надежден термометър. Като меря под мишничката винаги се чудя дали съм го държала правилно, а на безконтактния все не му вярвам напълно

# 702
Ние взехме този https://www.ozone.bg/product/tucky-smart-termometar/
На мен ми показа правилно, но май ръцете трябва да са надолу за да мери добре, което при бебета е трудно.
Аз сега се замислих, че ако аз гледах какви сигнали ми дава чудовището, щях да я слагам 30мин по-рано да спи. Винаги изкиселява 30мин преди спане и трябва постоянно да се занимавам с нея. Да не става нещо подобно и при теб, Блу?

# 703
Тара, нашето го взех от олх за 40лв.
2/1,50м. и дебелина 1,5см.

# 704
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, може и да не е готова още. Имахме 2-3 дни  последователни с по 3 дремки. Вчера направи 4, защото много кратък първи интервал се случи, заспа на 1:15. Днес вече отиде на 1:35 първи и 1:40 първа дрямка с 10 мин самоприспиване. Мисля, че ще го вдигне постепенно още, предвид че до скоро беше макс 1 ч. Ако стане от сън след 15:30, спокойно изкарва до 19 ч. и си прави 3. Тя не киселее, търка очи, прозява се и започва да пее. Това означава, че иска да спи. Тогава й обличам чувала, пея си песента, гушкам я за минутка и я слагам. Заспива сама за между 5 и 15 мин с кърпата, а вечер без нищо, евентуално да я гушна през решетките. Вчера и днес стоя при нея, заради ваксините, но не се меся. Само си лежа, даже и поспах тая сутрин. Мисля, че като свикне съвсем с кревата, ще нагласим и останалите неща. Вече започна да е спокойна горе-долу и почти не плаче в кревата. Знае какво трябва да прави вътре и от няколко дни си заспива сама.
И аз се оглеждам за нещо за търкаляне по пода. Засега съм се спряла на килим и одеяло или чаршаф за лятото. Ако ми изпадне нещо евтино, ще взема. Лайка, ограждаш ли с нещо? Това ми е другото нещо под въпрос. Имам вариант да си изработим с ММ решетка, както на кошарата (правихме си я сами с плоскости по поръчка, защото е 55х120) и да я хванем някак за холния ъгъл. Така ще се оформи приличен кът за игра. Другият вариант ми е нещо готово, но какво и дали има нужда въобще? Ако лази из дневната, не ме притеснява, кухнята ми е на преустроена тераса към дневната и ще е под око постоянно. Готовите кошари за игра 1,20х1,20 също са вариант, но не са ли малки?

Общи условия

Активация на акаунт