Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 085
  • 817
  •   1
Отговори
# 705
Ох, чак ме е яд за парите, които им искат на тези килимчета. Дадоха ми същото, приятелка го е купувала преди 2 години и е струвало 18лв. Аз взех от пъзелите, че не се пързалят.

# 706
Блу, не знам, но сега се сетих докато я гледах малката.
Ние направихме това

Оградено е от всякъде и ги оставям сами там. Мисля дали да не вземем още една камера, но те няма какво много да направят.

# 707
  • до най-прекрасния мъж
Да, нещо такова ми трябва. Може ли да се сгъва? На мен ми трябва преместваемо, защото единственото ни място е пред холния ъгъл, а ние си го ползваме и няма как да й го оставя за постоянно разпънато. Дай линк от къде е купено.

# 708
Килимът се сгъва и става малък, оградата горе долу се сгъва, но това само ако не е захваната както трябва. По принцип идеята на оградата е да не се мърда, защото е предназначена за по-големи бебета.
Килимът е от Теди тойс, а оградата от Патиланци. Ако не ги намериш ще потърся линкове.

# 709
При нас започна периода, в който се обръща да спи по корем, но после не може да се върне по гръб и се изнервя.
И с големия беше така. Тъкмо беше свикнал да си спи в кошарата и се наложи да го взема да спи при мен.
Сега с малкия ще изчакам да мине този период и тогава ще го местя в кошарата.
Вие имате ли такъв проблем и как се справяте?

# 710
  • до най-прекрасния мъж
Ние днес сме по тотално нов график. Госпожицата се събуди да кукурига в 4.25, след кято снощи заспа към 20 ч. Обикновено пее 15-20 мин и заспива до 6, но сега се и разхълца. И аз, като добра майка, станах да й дам вода. Е, всичко хубаво, но първо, вода не поиска, второ, се разсъбуди и рева за мляко в 5. Обикновено пие в 6.30. Заспа поне бързо, в 5.35 вече спеше и спа до 7.25. И сега не знам това нощен ли е, дрямка ли е, компилация от двете ли е. Направо днес денят стана мазало. Оставих я да се разбужда и...пак хълца Simple Smile
Лайка, още не се върти в леглото, но тя и будна не се върти още изцяло. Стига до на една страна и предпочита да се върне по гръб. Въртяла се е и по корем, но като че ли предпочита гръб. В леглото се завърта до една страна и пак се връща по гръб. Дано не реши да спи по корем.

# 711
Моята втора нощ подред се буди около 4 часа. Вчера беше наакана и реших, че това я е събудило. Дадох мляко и спа до 7-8, когато обикновено си става. Днес се престраших да й дам вода, бях оставила шише в стаята, спрях я на 50 мл. Почна да се дави на третата оригня. Тепърва сигурно ще има такива събуждания от жажда с идването на жегите, но много ме притеснява тази вода. 😬 Защо така се нагълтва с въздух всеки път при пиене и кога ще го израсте не знам...

# 712
При нас започна периода, в който се обръща да спи по корем, но после не може да се върне по гръб и се изнервя.
И с големия беше така. Тъкмо беше свикнал да си спи в кошарата и се наложи да го взема да спи при мен.
Сега с малкия ще изчакам да мине този период и тогава ще го местя в кошарата.
Вие имате ли такъв проблем и как се справяте?
С бухтата ни беше проблем. Започнахме много да я въртим през деня. Даваме ѝ тя да се завърти по корем колкото пъти иска, а ние я връщаме по гръб показвайки как да се завърти сама. Само че не веднъж на ден 20мин само това, ами периодично.
Денц, може дупките да са ѝ много големи. Водата е по-рядка от млякото, съответно тече повече. Когато даваме вода и кърма (също е по-рядка) даваме с биба 1, а иначе са с 2. Така и не разбрах кога се минава на следващата биба, но тези са им ок май.

# 713
С биба 1 за новородено давам водата, Фейри, няма оправия.
Впрочем, още я слагам на възглавницата за спане настрани, все от страх, но тя може да се завърта в нея почти по гръб. Чудя се кога е време да я махна. Случвало се е да се завърти сама на повивалника настрани и да потече мляко от устата, т.е. може би има инстинкти осъзнати вече, но не смея.

# 714
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, на Авент са 0 е за новородени, 1 е за 0+, 2 е за 1+, 3 е за 3+, 4 е за 6+. Ние сме на 3 в момента. Ще я изчакам към 6++, примерно и ще ги сменя с 4ка. Тези се водят medium flow. 4ката е fast flow. Вода давам с 2ка, едно че е по-рядка, друго че нямам биби 3ка за малките шишета. Хубаво е да сменяте периодично, съобразно възрастта, за да свикват с по-бърз поток. Аз не го правя точно в деня, в който направи съответния месец, а чакам 1-2 седмици и пробвам. Тя почти до 2 месеца си изкара с 1ца, трябваше на 1 м да мине на 2ка, но се давеше още с 1цата и изчакахме.
Dentz, много е неприятно това повръщане. Заради него Мария спа толкова месеци все в мен, беше ме страх да я оставя денем в кревата. Заради него не я слагам често по корем, предполагам затова не се върти още. Уж било нормално сега да започва с въртенето, но тя е все на ръце през деня. Малко на люлката за час и 2 пъти по 5-10 мин по корем сутрин и вечер. И аз все треперя да не се задави, а тя хич не отразява, че връща. Ама на мен ми е свито.

# 715
Вчера направихме 6 мес. 🍰Макар че беше определен за празника на студента, реши че няма да го дочака ( е, то и док май така реши ).
От две вечери и той много се буди, след 3-4 часа е активно моцане, пиене на вода и тотално ставане 7.10-15.   Вода му давам с 1 че се дави или от преходната чаша. За обръщане не иска да се обръща, правил го е няколко пъти но стига до половината и до там

# 716
Все не успявам да пиша тук напоследък, но ви чета редовно (понякога със закъснение 😂).
И нашият мъж много се обръща по корем и не може да се върне обратно, та почва да нервничи и се събужда. Вече няколко пъти и в количката го прави ... В това тясно пространство направо му се чудя. С каката не съм имала такива изпълнения, та се надявам бързо да отмине.

Бях писала във фейсбук групата, че не наддава добре (330 г за 40 дни) и педиатърката препоръча да започвам захранване (другата седмица става на 5 м). Не ми се искаше още като че ли, но пък ако продължава така няма да го мъча. Да не говорим, че не проявява абсолютно никакъв интерес към храна. Тази сутрин му дадох една лъжичка да я види, погледна я и се обърна на другата страна. 😂
Вечер започна да се буди като новородено, че и по-зле. Снощи 4 пъти цоца между 12 и 7. Допускам, че може да е и от зъбите де, защото вчера следобед пък беше тотална истерия...

# 717
  • София
Нашата мома и тя взе да упражнява много въртенето от гръб по корем. Направо не можех да ѝ сменя памперса. Въртя се, въртя се една седмица и явно ѝ стана скучно, защото няколко дни не се беше опитвала изобщо. Днес, обаче, пак е на вълна въртене.

Днес става на 5м. и бяхме на консултация. Наддала е с 690гр. и е пораснала с 3 см.

След няколко дни започваме със захвранването, защото видимо проявява интерес към нашата храна. Като ядем притихва, зяпа с широко отворена уста и не откъсва поглед. Вчера хрупах един морков и ѝ дадох да си близне.. Леле едва ѝ го взех от ръцете.

Коюемтирах днес с педиатърката захранването и за пореден път ме подразни "компетентността" ѝ. Да съм давамла първи ден 2 лъжички тиква, после 4, 8 и така докато стигна около 100гр. с първия зеленчук (което според нея е около седмица) и с това да заместя обедното хранене. 😳 Ама как да заместя обедно хранене със зеленпук и то само с 1.. После престанах да я слушам.

# 718
Здравейте дами, отдавна не съм писала. Та, Рошличка Честити ви 5 месеца. Cake Ние днес ставаме на 5 месеца и вчера бяхме на боц... Пием вода в несвяст... Ядем н а 5 часа и не иска на по-малко. Лигите са в повече, белеят венците. Тежим 7.500кг и сме 70см високи. В края на месеца започваме захранването, ще е мазаляк. От около месец се обръща от гръб на корем и се дразни, че не може да се обърне пак по гръб. Спи си в гнездото. През деня в кошарата, вечер при мен на спалнята. Тати се изнесе да спи в кухнята, че заради малкия не пускаме климатика в спалнята на охлаждане. Охлаждаме с този в кухнята. Изказах се аз.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 18:49 от gabby92

# 719
  • до най-прекрасния мъж
Нашият семеен съвет реши да продължим със зеленчуци още малко и тогава жълтък. Вчера и днес само чета по групите как повръщат до стомашен сок от жълтъка и се отказах. Като направи 6 м, тогава. Днес сме на броколи и пащърнак+малко сладък картоф. Броколито - пълен потрес. Другото го изяде криво-ляво.

Общи условия

Активация на акаунт