Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 135
  • 975
  •   2
Отговори
# 300
  • Пловдив
В смисъла, в който го четете. Докторът казва, че децата ще са по-здрави, ще се развиват по-добре физически и интелектуално, но как ни го гарантира? Като пораснат нашите деца ще се види за какво и колко е бил прав, както и дали и какви ще са ползите/вредите за децата ни от нашия избор да го послушаме
Редактирам се, за да допиша за така любимия вит В12. Според Сигридов ниските нива при бременната жена носят риск от аутизъм за бебето, но има научни трудове, които казват, че за много високите нива важи същото?
Моите момчета са изключително палави и умни , но за сметка на това постоянно болни:) та....
Ще видим...
Потвърждавам абсолютно същото с разлика че е момиче.

# 301
Д-р Сигридов доста промени отношението си към витамините през годините. По време на моята бременност държеше единствено на Б12 и желязо и то след 5-ти месец. Луда ме направи, че бях проявила своеволие и си ги бях пуснала още в началото на бременността. През цялата ми бременност съм пила единствено фолиева киселина и желязо, към края и Б12. Детето ми, слава на Бога, е здраво и умно. Но пък изядох един чувал с орехи:), въпреки че съм с Хашимото. Та всичко е Божа работа. Не се  вманиачавайте на тема добавки. Ако има наистина нещо важно по време на бременността това е терапията с кръворазреждащи, когато жената има мутации. Вероятно заради липсата на такава терапия загубих второто си дете.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 10:58 от BettyBoop

# 302
В смисъла, в който го четете. Докторът казва, че децата ще са по-здрави, ще се развиват по-добре физически и интелектуално, но как ни го гарантира? Като пораснат нашите деца ще се види за какво и колко е бил прав, както и дали и какви ще са ползите/вредите за децата ни от нашия избор да го послушаме
Редактирам се, за да допиша за така любимия вит В12. Според Сигридов ниските нива при бременната жена носят риск от аутизъм за бебето, но има научни трудове, които казват, че за много високите нива важи същото?
Моите момчета са изключително палави и умни , но за сметка на това постоянно болни:) та....
Ще видим...
На колко са години децата ви? Нали това с многото изследвания и добавки го има горе долу от скоро, както писа и BettyBoop, и аз знам, че в миналото не е изписвал почти нищо особено в началните месеци (както всички АГ)

# 303
По време на бременност с първото дете 2018 до 12г с.нищо не даваше да се приема. Сред 12г.с. единствено б12, фолиева( ако се налага), б6, йод( ако се налага), желязо, омега 3, и това е. Поне на мен само нова ми изписа тогава. Сега наистина много изследвания,много добавки,много нещо. Не знам и от коя г.с. ги изписва.

# 304
От преди забременяване ги изписва. Аз също съм пила само В комплекс, омега 3 и от резултатите на изследванията се наложи само йод да ми включи. Желязо чак след 22 г.с  някъде беше. Но масово се изписват една торба хапчета. То не са пектини, холини, изопринозини, за хомоцистеин и какво ли още не съм срещала в темата, жените се чудят как да си нагласят приема на всичко в един ден

# 305
Съжалявам да го кажа, но всичко си е за печалба. Не е нормално да пием по една торба с лекарства. И предполагам все се насочва бременната към Здравис.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 14:51 от BettyBoop

# 306
Ще видим...
На колко са години децата ви? Нали това с многото изследвания и добавки го има горе долу от скоро, както писа и BettyBoop, и аз знам, че в миналото не е изписвал почти нищо особено в началните месеци (както всички АГ)
Края на 2015г и 2017г

# 307
И какви добавки сте пила през 2015 и 2017? Жените казват, че тогава е изписвал само обичайното, не както сега

# 308
  • София
Моето дете е родено в началото на 2017 година и можех да се обзаложа ,че и BettyBoop е била бременна тогава.
Преди да забременея (пролетта на 2016) изследвах желязо,Б6,Б12,ЖСК,ТСХ,ФТ4 ,Д,желязо,пълна кръвна с диференциално и ЦРП.
Това беше всичко,което д-р Сигридов изискваше тогава.
До 12 г.с единствено фолиева пиех,като преди това бях вкарала другите неща в норма.После започнах Б12,Д и Омеги според нуждите и следях нивото на витамините от Б групата и желязо.
Влезнах да раждам с перфектни нива на хемоглобин и Б12 на горна граница,единствено желязото ми беше малко ниско.
Възстанових се скорострелно след секциото,а детето ми беше в перфектно състояние (въпреки че то се роди малко по-рано),та в това отношение смятам,че има връзка високото ниво на витамините със състоянието на мама и бебе.
НО далеч не съм пила торба добавки тогава.

# 309
  • София
Аз родих през април 2021 и по препоръка на доктора съм пила фолат, В12, В6, В8, омега, желязо. За кратко приемах йод и селен след изследвания, които показаха дефицит. Не мисля, че това е "торба с лекарства". Възстанових се много бързо след раждането, детето ми е с добра кръвна картина на контролните изследвания и отчасти го отдавам на поддържането на оптимални нива на витамините през бременността.
Казвам го като пример, че не всички пациенти на д-р Сигридов са с предписание за някакви огромни количества витамини.

# 310
Здравейте,

След като все още не мога да забременея даже започнах да обмислям асистираната репродукция, днес звъннах в МЦ и исках час за др Сигридов. От регистратурата ме питаха дали всичко от плана му е изпълнено - казах да с някои промени на др Ковачев (например не ми взе при хистерото биопсия но това беше неговата преценка и изрично го питах и каза, че нямало нужда). Обясних им, че според др Ковачев още от януари сме готови за опити, но досега резултат няма и ме записаха за края на септ за среща с др Сигридов... и сега се чудя дали пак няма да ми изпише за 5000лв същите изследвания, защото този път няма да можем за си ги позволим... Има ли някоя от вас да е отишла втори път при Сигридов като небременна и как се развиха нещата?

Побутвам си въпроса... не ми се иска да питам във фб групата, защото ще ме нападнат, че при всеки е индивидуално...

# 311
Здравейте,

След като все още не мога да забременея даже започнах да обмислям асистираната репродукция, днес звъннах в МЦ и исках час за др Сигридов. От регистратурата ме питаха дали всичко от плана му е изпълнено - казах да с някои промени на др Ковачев (например не ми взе при хистерото биопсия но това беше неговата преценка и изрично го питах и каза, че нямало нужда). Обясних им, че според др Ковачев още от януари сме готови за опити, но досега резултат няма и ме записаха за края на септ за среща с др Сигридов... и сега се чудя дали пак няма да ми изпише за 5000лв същите изследвания, защото този път няма да можем за си ги позволим... Има ли някоя от вас да е отишла втори път при Сигридов като небременна и как се развиха нещата?

Побутвам си въпроса... не ми се иска да питам във фб групата, защото ще ме нападнат, че при всеки е индивидуално...
Ако ще давате 5000лв.за изследвания отново, което е твърде вероятно, по- добре идете в някоя турска клиника и си забременейте инвитро. Ако имате репродуктивен проблем Сигридов няма да ви помогне, колкото и добавки да ви изпише. Ако държите да сте при него, идете при него вече бременна.

# 312
Благодаря за отговора. И аз не съм готова да дам такива пари пак за изследвания.. ще видя какво ще ми наговори този път той, но и ще му кажа, че Ковачев не ми е обяснявал доста от нещата, за които съм питала. Например и до ден днешен не знам каква информация носят генетичните ми изследвания за металационен цикъл ... поне да ми бяха разяснили да си знам занапред  така и така резултатите са доживотни...

# 313
Генетични за метилационен цикъл, боже боже, кому е нужно това? Ох, не знам просто ме е яд как въвличат жените в тази въртележка и накрая нищо. Сигурно сте дала пари за едно инвитро вече, и накрая нищо.

# 314
Доколкото знам това изследване е за да се прецени каква форма на витамините от група Б да се приема(метилирани, адено, хидрокси). Общоприето е, че метилираните са най-добре усвоими, но всъщност е индивидуално, реално аз приемам такива и не успявам да вдигна много нивата и може би този тест би ми дал някои отговори.

Общи условия

Активация на акаунт