Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 872
  • 975
  •   1
Отговори
# 675
Благодарение на д-р Сигридов ние днес имаме дъщеричка , която без негова помощ нямаше да дойде на този свят . Цял живот няма да ни достигне за да се отблагодарим . След загуба на близнаци при некомпетентни специалисти , той беше най-адекватния и компетентен . Със една проблемна бременност , която неведнъж беше на косъм и тромбофилия , кървене и контракции , днес имам нея благодарение на Него .
Съжалявам за това , че дамата е била в такава ситуация и искрено се надявам професионалната етика и уважението към пазиентките  да остане във него .

# 676
На мен ми помогна - след  5 загуби имам живо и здраво бебе. Но истината е, че голямата работа я свърши др Ковачев. Той направи подготовката, той проследи бременността (макар, че ходих и при Сигридов поне 1 път месечно и то по препоръка на Ковачев), той ми направи и секциото. Реално най-много трябва да благодаря на Сигридов, че ме изпрати при Ковачев (бях една от първите с хистероскопия при него още по времето когато Калчев работеше с тях)...
Др Сигридов ми е давам много ценни съвети по време на бременността. Гледаше тоновете и даже ме е преглеждал на ехографа без час и без пари, когато имах притеснение, та не мога да кажа нещо лошо като цяло. Но това, което др Ковачев е направил за нас е просто огромно. Винаги насреща и винаги готов да помогне. И да хиляди пъти съм му писала на вайбър и всеки път ми е давал ключови съвети и е спсявал положението, когато е имало проблем. Това при рискова бременност да имаш постоянна връзка с АГ е от огромно значение според мен.

Извинете, а как става приемът без час.. Аз за спешни неща не мога да си представя как мога да се докопам до него при положение, че за коментар на изследвания има онлайн система. Вероятно с упорито звънене на регистратура и обяснение на случая ще ви приемат.
 Не знам защо Сигридов смята, че не е хубаво пациенти и лекар да държат връзка във вайбър. Това не е ли най-нормалното нещо. При притеснения и въпроси да има как да се консултираш или за да пратиш изследвания...
Пак казвам, не оспорвам и не коментирам професионалните му знания и умения, но според мен го има елемента на самозабравяне и си мисли, че е равен с Бог, а не е, защото никой не е.

# 677
До този момент нямах лошо преживяване в кабинета на доктора. Но онзи ден буквално на няколко пъти щях да си тръгна от “прегледа” (30гс). Случи се нещо като той ми се кара, обвинява ме за случилото се с д-р Ковачев, а аз мълча заради бебето. Така и не получих информация за детето, нито снимки, нито някакви измервания по мейл. Само критики, обвинения и обиди. Колкото и да е добър(в което не се съмнявам), повече няма и малкия пръст да ми стъпи в този център. Ядоса ме, притесни ме и ми вмени чувство за вина, а точно в момента нямам нужда от тези емоции. Платих 200 лв и не получих никаква информация за детето си. Дано на вашите прегледи е в настроение и никога да не се налага да присъствате на такъв “преглед”. Успех и здраве на всички ви, борбени момичета!

Ужас…. Опитайте да се отърсите от тази неприятна случка… Вашето състояние и това на бебето е най-важно… А за непрофесионалното птношение на Сигридов няма да коментирам… Аз лично Ковачев не съм го чула да плюе лекар… Дано се спре с този фарс, всеки си има пациентките, да помагат и това е….

# 678
Конкретно в случая за който пиша - бях на тонове и споделих с акушерката за моето притеснение. Тоновете бяха супер (Др Сигридов ги гледа), но тя му разказала и той каза да изчкам да ме погледне на ехографа за да се успокоя, че всичко е наред. Иначе връзка с него май наистина е трудно да се направи извън часовете...

# 679
  • Варна
Отношението на д-р Сигридов не мога да коментирам, за мой късмет с мен не се е държал така, върху Ковачев нямам лични наблюдения, нооо върху Калчев имам. Наистина Калчев се самозабрави, за толкова велик се помисли спрямо моят случай, че не искаше да признае за собствените си грешки, нито да ми помогне, а ми крещя по телефона колко са некадърни всички други лекари, които са ме преглеждали и какви малоумници били ... Той такива грешки не допускал, не можел да се занимава с мен, имал си достатъчно работа и т.н. Това при положение, че след безразборното му рязане по време на хистероскопия, при мен се отключиха редица проблеми ... Не е нормално да имаш назначени изследвания за хиляди левове и да не можеш да ги коментираш своевременно с лекарят, който ти ги е назначил. Не разбирам как може да съществува такова отношение към пациентите и от страна на регистратори, акушерки, лекари ... Никога не ми е пречело чакането, не съм си позволявала да мрънкам, че не се спазват часове и т.н. Приела съм, че щом имам проблем, ще чакам с надеждата да получа адекватна помощ. Лекарите също са хора и имат лични животи, не съм се позволявала да търся лекари за маловажни неща, но очаквам, когато имам проблем, да има на кого да разчитам. Трябва обаче на място да се казват тези неща, с писане по форумите нищо няма да се промени. Необходима е реакция на момента, тогава може и да се замислят.

# 680
Arven и Сигридов е допускал много грешки и се е държал безобразно с много пациентки. Всеки си има някой, при когото си е патил, за съжаление на теб се е случило при Калчев. Сега да не почваме да броим колко са недоволните от единия и от другия, и да правим сравнения, няма смисъл. Доколкото си спомням си писала, че последствията при теб от работата на Калчев са много сериозни. Но и при сина ми има последствия , които можеше да се избегнат ако например Сигридов беше видял проблема му още на феталната морфлогия в 20 седмица. Щяхме да имаме повече време да се подготвим и да вземем по-информирани решения, да го оперираме в чужбина и може би да избегнем последиците от операцията му тук, но… Така ни е било писано и на нас явно, какво да ти кажа. И проблема за мен не е, че човека е допуснал грешка и не е видял сърдечна малформация, а това че има огромно его, сам се хвали колко е незаменим и велик, колко уникална апаратура има, как е единствения е Бг… Еми не се връзва такова самочувствие с грешките, които допуска. Да не качвам скрийншотове от групата Детско сърце, да видите колко малформации е пропуснал, а уж имал и специалност кардиология.

# 681
Д-р Сигридов не праща ли вече на детски кардиолог бременните? Едно време задължително го правеше, особено при съмнения за нещо?

# 682
  • Варна
Alison, не знам защо се обръщаш конкретно към мен. Не защитавам никого, истината е, че няма безгрешни лекари, а егоцентризмът им е направо опасен! Чела съм твоите постове и много съжалявам, че детенцето ти има толкова сериозен проблем. За почти 4 години не спирам да мисля, какво щеше да бъде, ако лекарите не бяха видели усложненията и малформациите при моето бебе, дали наистина нямаше никакъв шанс да му се помогне и т.н.... Неща, които няма да разбера никога, въпроси без отговори... Не искам да броя нито доволните, нито не доволните пациенти. Знам само, че аз може повече никога да не мога да успея да забременея отново, защото Калчев си остави ръцете по мен.

# 683
Обърнах се към теб, защото поста ти започна така
Отношението на д-р Сигридов не мога да коментирам, за мой късмет с мен не се е държал така, върху Ковачев нямам лични наблюдения, нооо върху Калчев имам.
Предполагам поста ти е провокиран от това, че някой май спомена, че Ковачев и Калчев не си позволяват такова държание като Сигридов, и за това се включи с коментар за Калчев. А аз се включих, защото темата все пак е за Сигридов. И неговите грешки също могат да са фатални за хората, както Калчевите грешки са може би (надявам се искрено да не са) фатални за теб. Не искам да ти слагам сол в раната в никакъв случай, но за Калчев негативите са много по-малко по мое наблюдение тук и във фейсбук (което в никакъв случай не омаловажа твоето горчиво преживяване)

# 684
  • Варна
Да, темата е за Сигридов, но съвсем до скоро Калчев, и Ковачев работеха с него. Той беше човекът, който им препрати може би хиляди пациентки. Става много опасно за пациентите,когато някой си повярва до такава степен, че се помисли за Господ. На тях остава да им тежи съвестта, последствията от всичко друго обаче, остават за нас, за нашите семейства, за нашите животи, за животите на децата ни ...

# 685
Пред мен пък Ковачев си позволи да коментира следящият ме лекар - д-р Атанасова, след като му казах че аз се следя при нея и не виждам смисъл да ходя всяка седмица и при тях за да ми мерят шийката, при положение, че тя го прави през седмица, в постоянна връзка с нея съм и ме е викала за преглед и на нощното ѝ дежурство само за да сме спокойни, и да проследяваме какво се случва, и без това да ми струва 100лв всеки път. Та те в мен видяха поредната касичка, която да посъветват да се следи при тях, а не само да ходя за фетални, и може би ако ми беше първа бременност щях да се притесня, и да ги послушам, но аз съм много сигурна в АГ-то ми, и най-вече - можех да разчитам на нея 24/7, а и като втора бременност бях по-смела..
Та той направи физиономия и каза “ тя сигурно полудява, като знае, че идваш тук” с някаква пренебрежителна физиономия. Ама кой беше ти, още специализант да правиш коментари за лекар с много повече опит от теб.. Казах му, че тя въобще не се интересува от тях и той съвсем се изнерви. Ама верно много са си повярвали, че са някакъв топ фактор. Аз не бих си губила времето с тях. Този разговор беше след като го слушах как 10 минути коментира своя пациентка отишла с контракции в Шейново, бременна с близнаци с “офф тая е голямо мрънкало” wtf?!?! защото след като ѝ бяха вляли магнезии нея още я боляло. Много ми е анти този човек след този ден.

# 686
Да, темата е за Сигридов, но съвсем до скоро Калчев, и Ковачев работеха с него. Той беше човекът, който им препрати може би хиляди пациентки. Става много опасно за пациентите,когато някой си повярва до такава степен, че се помисли за Господ. На тях остава да им тежи съвестта, последствията от всичко друго обаче, остават за нас, за нашите семейства, за нашите животи, за животите на децата ни ...

Там е проблемът, че човек в един момент се самозабравя, но аз от изброените припознавам само Сигридов. Много добър лекар, но с поведението си ужасно ме разочарова, не съм очаквала от него подобни изцепки… От всичко само не разбрах какъв е проблемът с Ковачев…. Навярно това че е млад, добър в работата си и добър към пациентките. Целият този негативизът от отношенията му с Ковачев и Калчев рефлектира върху нас, а това не е никак професионално… Да сядат на масата да си казват квото имат, не да ни занимават с техните драми, при положение, че си имаме достатъчно!!!! Не е мъжко до онзи ден да си работил с тях и навярно да сте били “приятели” и сега да плюеш, че и да обвиняваш пациентите…

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 22:24 от Krasimira Dunova

# 687

Там е проблемът, че човек в един момент се самозабравя, но аз от изброените припознавам само Сигридов. Много добър лекар, но с поведението си ужасно ме разочарова, не съм очаквала от него подобни изцепки… От всичко само не разбрах какъв е проблемът с Ковачев…. Навярно това че е млад, добър в работата си и добър към пациентките. Целият този негативизът от отношенията му с Ковачев и Калчев рефлектира върху нас, а това не е никак професионално… Да сядат на масата да си казват квото имат, не да ни занимават с техните драми, при положение, че си имаме достатъчно!!!! Не е мъжко до онзи ден да си работил с тях и навярно да сте били “приятели” и сега да плюеш, че и да обвиняваш пациентите…
Да, и в крайна сметка не стана ясно какво ще се случва сега с пациентките на д-р Ковачев, които не са бременни все още. Къде да се изпращат изследванията, които са били назначени, пак ли на сайта им. Ако си бил пациент на д-р Ковачев, ще станеш ли автоматично на д-р Сигридов. Сигурно не им е лесно, разбирам трудността на ситуацията за всички, но тази работа не прави добро впечатление, освен това, доколкото знам има едномесечно предизвестие при напускане, тук се случва от днес за утре, което е смущаващо. Наистина не коментирам професионалните им качества, които смятам, че са на високо ниво, но трябва повече обраност в поведението.

# 688

Да, и в крайна сметка не стана ясно какво ще се случва сега с пациентките на д-р Ковачев, които не са бременни все още. Къде да се изпращат изследванията, които са били назначени, пак ли на сайта им. Ако си бил пациент на д-р Ковачев, ще станеш ли автоматично на д-р Сигридов. Сигурно не им е лесно, разбирам трудността на ситуацията за всички, но тази работа не прави добро впечатление, освен това, доколкото знам има едномесечно предизвестие при напускане, тук се случва от днес за утре, което е смущаващо. Наистина не коментирам професионалните им качества, които смятам, че са на високо ниво, но трябва повече обраност в поведението.

Абсолютно. Аз разбрах, ме д-р Ковачев е в Репробиомед и Шейново, ако ми се налага ще ида там. А колкото до изследванията, ако е платено да ги разчитат от центъра, пък после да се коментират и от Ковачев. Идея нямам, може би на тези въпроси жените трябва да го коментират направо с доктора.

# 689
Здравейте, момичета. Това изследване е от 10 гс и фолиевата е над норма. Дотогава приемах Топфолат 1 т. дневно. На на своя глава я спрях за около седмица. В последствие получих коментар за изследванията ми , но този резултат не беше коментиран. Предписаха ми Б комплекс в който има фолиева, затова спрях Топфолата. Дали е ок така и вие ако сте имали над норма как сте процедирали? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт