Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 816
  • 975
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте и от мен.
“Старите” потребители ме познават, и ето че пак се включвам в темата. С едно условие : не съм бременна и не целя това. ( то и е невъзможно).
Госпожицата в подписа ми е дело на Сигридов. Историята ми за нея и с него е дълга, общо 6 години, но накрая финишират с живо и здраво бебе.
Ако не беше той : това изобщо нямаше да е така. Често казвам, че след нея и майка ми - той е вторият най-специален човек за мен. Дал ми най-големия подарък.

Сега съм тук по повод моята ендоментриоза. Тя е от две години, изключително агресивна, бърза и правеща големи пакости.
От както ми видяха първата киста, при рутинен преглед, Сигридов ми помага да се справя с нея.
Имам Зафрила 6 месеца, операция при доктор Танчев, махната тръба заради ендоментриоза, 6 месеца Золадекс, който спрях септември 2022.
Още през първия цикъл и след него усетих болка в ляво, Сигридов ме прегледа и сподели, че това не е от яйчника, а от дебелото черво.

Да, тя е вътре. Изпрати ме на диетолог, за да спрем възпалението на червото и сподели, че иска да ми направи хистероскопия: имам зацапване поне 10 дни след цикъл, който е болезнен много. И след това ще решава напред.
Аз, естествено, съм съгласна с всичко, което казва и не подлагам нищо на съмнение. Преди 15 дни ми направи хистероскопията в неговата клиника.
И лъснаха толкова проблеми, че не знам от къде да започна. Първо шийката ми беше толкова тясна, че Ковачев ( който само присъстваше) се усъмни, че това е отворът. Той беше и след влизането вътре всичко беше в сраствания. Sad Аз аборти нямам, секцио родих Бела, кюртажи нямам. Иван успя да премахне част от срастванията, за да успее все пак да огледа всичко.
Вторият проблем : твърде дебела и пълна с кръв лигавица, което на този етап от месечния цикъл е неестествена.
Общо взето : пак тежък случай, като Сигридов се шегуваше с мен, че той няма да има леки хистероскопии , но как пък веднъж не съм имала нещо по-нормално. 😆
От всичко това идва и болезнен цикъл и зацапване. Кръвта трудно излиза през този малък отвор, а срастванията и цялата позиция на матката пречат още. И задържам кръв. Което всички знаем не е добре.
Сега, цикъл по-късно, болката е наполовина в първите дни и зацапването само 3 дни. Няма да ви споделям колко озадачена бях, че не разбрах, че съм в цикъл, а видях. Голямо облекчение. Той каза, че след втората хистероскопия ще е перфектно.
Също така чакам резултат от биопсия ( да види какво става вътре в матката), на режим съм и след няколко месеца той ще ми направи отново хистероскопия, за да отстрани всички сраствания. Сега ходя след всеки цикъл на преглед, за да следи лигавицата.

Самата процедура беше бърза, но болезнена за мен, защото не се очакваха изобщо тези проблеми. Стана ми лошо след като приключи, но той и екипа му така се погрижиха за мен, че след две кратки системи бях като от спа център. 😄
И сега започва отново моят път с него. Въпреки всичко съм спокойна, че той прави всички процедури и следи случая ми комплексно. Минала съм толкова лекари и процедури, но само с него съм в хармония и сигурна, че се грижат за мен.
Стана дълго, но…
Ще пиша пак като имам резултати.

Колкото до характера му ( прочетох бегло последните две страници) : с мен винаги се е държал прекрасно, с чувство за хумор, професионално и доста често приятелски. Да, понякога е малко напрегнат, но всичките му действия са от грижа за бебетата / майките и от яд, че се изпускат неща. ( поне това мога да кажа аз, познавайки го вече почти 10 години).
Стискам палци на всички.

Познато… от 13 год се боря с нея. Първата ми операция беше на 16 год….. Успях да я надвия и да родя живо и здраво дете след 4 год мъки - България/Турция, накрая успешно инвитро тук, 5 коремни оперцации(една от които е секциото), но няма отърваване. Вече се и отказах, последно ще опитам с някакви билки и квото стане…. Стискам ти палци, дано при теб мине всичко бързо Simple Smile

Благодаря! ❤
Вярвам, че ще успея да я забавя до менопаузата.  Аз нямам проблем да ми махнат яйчниците и да спра цикъла още сега, но Сигридов отказва на този етап. След обясненията му : има право, но аз просто бях в много труден миг лятото и исках всичко да махна. ( предполагам золадекса ми влияеше много).
А и цикълът ми стана 20 дни от които 14 дни има зацапване. То това не е живот, а за болките дори няма да споделям. Когато се видяхме януари с него бях отчаяна, а и леко изплашена. Но все пак аз за първи път гинекологично бях при друг лекар, различен от него, и това също ме напрягаше. С времето той успя да ми повдигне духа и вярата, че ще се справим.
Същото беше и когато забременях, и умирах от страх ще успеем ли да задържим бебето. Влизах при него в пълен ужас и го гледах така изплашено, че той първите минути ми разказваше всякакви неща, за да ме разсее. И сега стана така , вече пак чакам с нетърпение и лаптоп да ме прегледа.

Аз нямам тръби, иначе като имам цикъл е абсолютно същото. Последно време започна да ме и прескача, мисля, че менопаузата наближава 😀 а съм едва на 29, не знам кво ще бъде, но съм готова на всичко само това да свърши… и болките ги знам, лошото е, че с всичко се свиква Simple Smile силно вярвам, че ще се справиш ❤

# 736
  • На изток от Ада
Кой ТМГ пиете ? Азз също имах висок хомоцистеина.

# 737
Здравейте!
Моля за съвет.
Приемах актив В Комплекс около 2 месеца с цел сваляне нивото на хомоцистеина.
Той е висок в следствие на мутация в MTRR.
Прилагам снимки на изследванията,които правих,преди да започна приема на Актив В Комолекс и за мутацията.
Въпросът ми е,ако не е спаднал разбрах,че обикновенно предписват ТМГ.
Не съм бременна,но не съм наясно при евентуална бременност продължава ли се приемът на ТМГ?
Благодаря,на всеки отзовал се за помощта

И на мен фолиевата ми беше над норма преди започване на прием на Б комплекс. Бях я спряла за около седмица след което започнах да пия Б комплекс в който има и фолиева. Какво ви посъветва лекаря, зашото аз от началото на месеца съм подала за онлайн коментар на изследванията, а както знаете от вчера спряха вече достъпа...

Много е трудно с тези коментари и запазване на час,особенно ако не си от София.Аз съм на 5 часа път от София и реших сама да си следя нивата на Б9,Б12 и хомоцистеина...Което не казвам,че е правилно...но реших да пробвам..
Утре ще ходя да си пусна отново Б9,Б12,хомоцистеин и Б6 също мисля да пусна...Спряла съм им приема от 2 седмици,така разбрах,че се прави.
Ако са добре нивата на Б9,Б12,Б6,а хомоцистеина е висок мисля да почна ТМГ...
Искам да запазя и час при добър лекар...тогава ще съм по-спокойна...но немога да се реша при кой.
Ходих 2- 3 пъти при д- р Шефкетова( репрудоктивен специалист,понеже имам и други неща за преодоляване),но и тя не обърна внимание на хомоцистеина и вече съвсем незнам на кой да се доверя..А в моя град всички ги гледат тези изс ледвания все едно изобщо не са запознати каква е ролята на хомоцистеина например...А е важно да е в норми

cplay,извинявам се ако е удобно може ли да споделиш и на теб ли ти беше така висок хомоцистеина?
И от ТМГ ли падна?

Беше ми 6,1 и в коментара на изследванията пишеше, че трябва да го намаля до под 4, да ограничавам кофеиновите напитки. Честно да си призная след това не съм го проверявала изобщо, стори ми се незначително висок, за да следя и него, на фона на толкова други неща. Приятелят ми обаче беше с хомоцистеин 16 и пи TMG 2 месеца, в комбинацияи с други витамини, ресвератрол, пектин, след което се беше стопил до около 7.
Момичета, въпрос към тези, които са били с ниско желязо по време на бременност. Моето се стопи до 10,феритин 16 и Сигридов каза да отида за вливка (24г.с. съм). После бях при АГ по ЗК ( била е завеждащ отделение на Шейново) , която твърди, че не е такъв проблем и дори каза, че ще ми назначи изследване за хемоглобин чак другия път след 3,4 седмици. Как мислите-наложително ли е наистина на този етап толкова спешно да се прави вливка с тези стойности или може да се опита с по-сериозни медикаменти да го вдигна - от сорта на Сорбифер, Тотхема? До момента съм пила само един сироп My Iron на Garden of life и от 3 седмици пия по 2 пъти по 20 капки Малтофер, съобразявам се с млечните, пия витамин Ц, ям черен шоколад, цвекло и меласа, но не ежедневно.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 02:59 от cplay

# 738
  • София
Според мен, 10 също е много ниско и бих послушала д-р Сигридов за вливка. Нормално трябва да е 20. Лекарите подценяват стойностите на желязото, а сега трябва да се осигури желязо и за бебето, а стойностите намаляват явно.

# 739
Задължително направете вливка. Желязото е ниско, а за феритина да не говорим. Аз бях с желязо на Горна граница и нисък феритин и заради него бебето започна да изостава като показатели, след вливката всичко беше супер вече. Желязото и феритина са супер важни, особено за мозъка на бебето. Повечето лекари не само няма да обърнат внимание б на желязото ами изобщо няма да се сетят да изследват феритин, а аз бях с перфектно желязо и феритин 10.

# 740
Здравейте,искам да попитам дали след направена амниоцинтеза по препоръка на др .Сигридов при бебето са излязли мутации с неясно клинично значение .Какъв е бил коментарът на доктора,тъй като при мен коментарът с генетика се разминава от този на доктора

# 741
Задължително направете вливка. Желязото е ниско, а за феритина да не говорим. Аз бях с желязо на Горна граница и нисък феритин и заради него бебето започна да изостава като показатели, след вливката всичко беше супер вече. Желязото и феритина са супер важни, особено за мозъка на бебето. Повечето лекари не само няма да обърнат внимание б на желязото ами изобщо няма да се сетят да изследват феритин, а аз бях с перфектно желязо и феритин 10.
Благодаря, ще я направя. А след това до края на бременността успявахте ли да поддържате стойностите? Тъй като съм още средата на 6ти месец.
Относно самата вливка, разбрах че продължава близо 2 часа, може ли да си чета книжка/телефон  през това време или няма как? Не са ми вливали никога нищо и нямам представа как точно протичат нещата.

# 742
Да, ще може да си четете и да си гледате телефона.Simple Smile

# 743
Аз направих общо 2 вливки, като втората беше 3 седмици преди секциото и беше супер, защото влезнах да раждам с 143 хемоглобин. Доктора ще ви каже след колко време да направите контрола и според резултатите дали трябва пак вливка. При мен след повече от месец почна пак да пада феритина, желязото беше ок. Може да си четете нп Simple Smile

# 744
Здравейте , при мене излезнаха , бременна съм в 29 г.С . Просто се моля всичко с бебето да е наред . Никой не ми дава точен отговор какво е , що е ….

Здравейте,искам да попитам дали след направена амниоцинтеза по препоръка на др .Сигридов при бебето са излязли мутации с неясно клинично значение .Какъв е бил коментарът на доктора,тъй като при мен коментарът с генетика се разминава от този на доктора
[/quote]

# 745
Здравейте, извинявам се че така нахлувам в темата и ако не е тук мястото. Бях на друг преглед с ехограф, коремни органи ,но вместо да се огледа жлъчка и др органи доктора уж случайно видя нещо което много шокира и мен, и място не мога да си намеря а именно, сраствания 😒,кисти или какво ни трябва да посетя гинеколог
Цитирам "Всичко е блок ,това не е от сега стара инфекция е.. ,може да има запушени тръби ,не виждам матката изобщо от сраствания и подобни ужасни неща които не помня дори
Март месец бях на преглед при гинеколог, лекувахме обичайните гъби и нямаше др притеснително като тогава ми каза,че единия яйчник образува кисти от тези изчезващите си
Изписа ми инофолик комбо ако не се лъжа, което пих няколко месеца ,но сякаш не ми се отрязяваше добре и спрях
Редовно пия фолиева киселина и разни витамини,б комплекс б12 ,д и подобни тъй като правим опити за бебе
Но вече ми е невъзможно да пътувам постоянно до плд за гинеколог и съм в търсене на друг в софия 
За сигридов съм чувала хубави неща,но нямам идея как и къде стават записвания та на часовете и дали наистина е подходящ за мен
Боже.. 😔 сега чакам да ми свърши цикъла и да видя къде да ида и дано това е просто поредния измислен лекар които не е видял добре
Моля дайте съвети

# 746
Здравейте, момичета !
Според вас как са ми иследванията 19 г с съм и Малко се  притесних че д -димер ми свети в чарвено .

# 747
Здравейте, момичета !
Според вас как са ми иследванията 19 г с съм и Малко се  притесних че д -димер ми свети в чарвено .

http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 748
Момичетата,които са раждали при др. Ковачев секцио с кого влиза в екип ?

# 749
Момичетата,които са раждали при др. Ковачев секцио с кого влиза в екип ?

При мен беше с Д-р Спасов

Общи условия

Активация на акаунт