Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 714
  • 975
  •   1
Отговори
# 840
Много странно
Д-р Сигридов постоянно плюе по Надежда и лекарите инвитро там и условия и т.н, но праща при Ташков.
Някой знае ли защо ?

# 841
Много странно
Д-р Сигридов постоянно плюе по Надежда и лекарите инвитро там и условия и т.н, но праща при Ташков.
Някой знае ли защо ?

И праща за серклаж при Христов. Явно си уважава все пак някои колеги от Надежда, предполагам това е причината.

# 842
С д-р Ташков са приятели от много време. Аз също се следях при него, но той реално в Надежда само изражда. До колкото знам д-р Сигридов има проблеми най-вече със Стаменов и репродуктивния сектор, не с цялата болница.

# 843
Здравейте! Имам нисък плацентарен протеин (PAPP-A <0.4) след БХС.  Това означава че плацентата не фунционира правилно има риск от прееклампсия, високо кръвно с напредване на седмиците и изоставане в развитието. Стандартната терапия е аспирин. Би ми било интересно др. Сигридов какво препоръчва в такава ситуация.

# 844
Момичета,1 месец след вливка на желязо стойността ми е само 19 Sad беше 10 преди вливката,след вливката ми казаха изобщо да не пия до следващия преглед, който е тази седмица. Щом и с вливка не може да се задържи изобщо, то какво значи това,че в последните 3 месеца, които ми остават ,трябва да го вливам всеки месец ли.. феритинът ми се е вдигнал на 200 (от 25),но пак ми се струва малко. Явно организмът ми изобщо не може да го задържи това желязо. Има ли други,които да се повлияват толкова слабо от вливките?

# 845
Аз имам проблем също с желязото. Преди седмица вливах Феринжект, сега изследвах ПКК и желязо, желязото ми е високо, а хемоглобина е 90 при долна граница 120 …

# 846
Здравейте, имам правена ендометриална биопсия Юни 2022 (първата снимка) , после 2 промивки с антибиотик и после 3 с лактобацили, и контролна биопсия Ноември 2022 (втората снимката ). След втората биопсия имам предписан Миомакс 2 табл при менструация, и лактобацили промивки всеки месец  до забременяване.
Притеснява ме, че  контролната биопсия ми се струва с повече бактерии от първоначалната ... На първата др Ковачев ми взе проба,  на контролната беше др Сигридов, който каза че взема от няколко места в матката, защото се скупчвали понякога бактериите на един участък.. Тези бактерии на какво точно пречат, какво точно значат?

Отделно - в Турция имам направена хистероскопия, на която нищо притеснително не видяха, в момента сме при Др Чапанова в Надежда за опити на ЕЦ, ще я покажа на нея разбира се, но искам и аз да се информирам. ОТделно - не знам дали е добра идея да правя промивки в МЦ Сигридов, и опитите в Ндежда, др Чапанова каза, че няма нужда от лактобацили или по точно, сега ще опитаме да събираме ембриони, после ще гледаме средата.
Така или иначе в Надежда пак ще ми назначат биопсия сигурно и ..... много се обърках .... ще съм благодарна на всякаква обратна връзка, опит от вас
Благодаря

# 847
Здравейте, имам правена ендометриална биопсия Юни 2022 (първата снимка) , после 2 промивки с антибиотик и после 3 с лактобацили, и контролна биопсия Ноември 2022 (втората снимката ). След втората биопсия имам предписан Миомакс 2 табл при менструация, и лактобацили промивки всеки месец  до забременяване.
Притеснява ме, че  контролната биопсия ми се струва с повече бактерии от първоначалната ... На първата др Ковачев ми взе проба,  на контролната беше др Сигридов, който каза че взема от няколко места в матката, защото се скупчвали понякога бактериите на един участък.. Тези бактерии на какво точно пречат, какво точно значат?

Отделно - в Турция имам направена хистероскопия, на която нищо притеснително не видяха, в момента сме при Др Чапанова в Надежда за опити на ЕЦ, ще я покажа на нея разбира се, но искам и аз да се информирам. ОТделно - не знам дали е добра идея да правя промивки в МЦ Сигридов, и опитите в Ндежда, др Чапанова каза, че няма нужда от лактобацили или по точно, сега ще опитаме да събираме ембриони, после ще гледаме средата.
Така или иначе в Надежда пак ще ми назначат биопсия сигурно и ..... много се обърках .... ще съм благодарна на всякаква обратна връзка, опит от вас
Благодаря

След забременяване, в 3-ти месец пуснах същото изследване в Геника, защото имах обилно жълто течение и излезнаха г/д същите резултати като вашите + гарднерела. Направих курс с флажил и лактобацили глобули, но нямаше ефект. В 4 месец пуснах нова микробиология и вече се налагаше назначаване на антибиотик Зинат + лактобацили таблетки през устата + ваг. глобули. В момента микробиологията ми е чиста. Това е моя опит.

# 848
  • Варна
Един не поискан съвет, доверете се само на един лекар и слушайте само него, особено щом ще правите ин витро процедури в " Надежда". Никой лекар не би посрещнал с охота съмнението в него, обикаляне при други, пак връщане при него ... И още един, пак не поискан съвет, но подкрепен със собствен, горчив опит: Не може и не е правилно да се бърника постоянно в една матка, лаишки казано, всяка намеса, била тя и за добро, крие своите рискове, нарушава се допълнително средата и т.н. Намерете вашата златна среда, доверете се на един лекар и действайте. Успех ви пожелавам!

# 849

Благодаря

След забременяване, в 3-ти месец пуснах същото изследване в Геника, защото имах обилно жълто течение и излезнаха г/д същите резултати като вашите + гарднерела. Направих курс с флажил и лактобацили глобули, но нямаше ефект. В 4 месец пуснах нова микробиология и вече се налагаше назначаване на антибиотик Зинат + лактобацили таблетки през устата + ваг. глобули. В момента микробиологията ми е чиста. Това е моя опит.

Благодаря на Arven_89 и danased
Не е непоискан съвет, точно съвети искам
Получи се така, че тази биопсия е "зааврено положение" преди да идем в Надежда. Така е както казвате, но сме в процес на търсене на този лекар, на който да се доверим, или по точно имаме си в Надежда, но вече трудно се доверяваме. Така или иначе ще им я покажа, тя е "заварено полжение", на мен също не ми се ходи на 100 места, още повече че не сме в София.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 16:53 от Kattttt

# 850
Kattt, и danaesd, това изследване от биопсия ли се прави? Обикнавена микробиологея хващаше ли ви проблем?

На мен на времето Ковачев не ми направи боипсия, въпреки че Сигридов ми беше назначил.. а вече не ходя в МЦ, та се чудех дали пир обикновеня микробиология се хваща проблем или е добре да се направи точно това изследване?

# 851
Kattt, и danaesd, това изследване от биопсия ли се прави? Обикнавена микробиологея хващаше ли ви проблем?

На мен на времето Ковачев не ми направи боипсия, въпреки че Сигридов ми беше назначил.. а вече не ходя в МЦ, та се чудех дали пир обикновеня микробиология се хваща проблем или е добре да се направи точно това изследване?

Здравейте,
др Ковачев ми го назначи като отидох и казах, че ми предстои трансфер в Турция.  За съжаление не знам дали се хваща от обикновена микробиология

# 852
Kattt, аз правих 2 пъти курсове - 1я път с АБ и лакто, 2я с противовирусно и лакто, като 1та контролна биопсия беше по-добре в сравнение с тази след хистерото, но 3та контрола беше по-зле и от първата. В момента са ми изписали 3ти път да ходя за лактобацили, но с оглед на това че освен време и пари, аз ефект не виждам. Мисля да си търся друг лекар и друга клиника, тъй като съм от над година при тях и решение на проблема ми не намират и най-лошото - не са заинтерисовани!
Кайрякова ми изписва тривиалните лечения, без да види досието ми и да види откога влача проблема и без да си напъне акъла да измисле решение, а Сигридов след 2 месеца да ме лекува, съжалявам ама не е адекватно.
Аз лично бях дотук с този прехвален МЦ. Съжалявам само за загубеното време, надежди и хиляди левове (над 10 хил. говоря).
До единия не мога да се добера, а другият наличен лекар не става за нищо...
Дано Ковачев да е адекватен като се отдели, че иначе вече не знам къде да ходя и кой ще бъде малко човек да иска да помогне, не само да си вземе парите..

# 853
А дори не е сигурно,че Сигридов ,ще Ви лекува или поне така беше в моя случай.След като един път ми бяха изписали валтрекс и изопринозин ,след месец когато всичките ми изследвания бяха готови и ги качих за онлайн коментар отново ми ги бяха изписали на базата на същото иЗследване , без дори да     Съобразят какво да ми изписвали преди това .А все пк аз съм бременна и да си пия ей така валтрекс и изопринози мисля ,че не е Ок. Освен това ,когато ми се наложи да пия антибиотик,изписан от друг лекар и исках да се консултирам с тях дали е ок,на рецепцията ми казаха да кача за онлайн коментар .Съответно рецептатата не беше пдф файл и нямаше как да я кача ,а вече бях платила таксата ,затова реших да ги изпратя на имейла. Отговор на имейла не получих ,но в коментар ми бяха написали “не са прикачени изследвания “ и за този коментар заплатих 80 лв.И това е не е всичко,но мисля да спра до тук.

# 854
А дори не е сигурно,че Сигридов ,ще Ви лекува или поне така беше в моя случай.След като един път ми бяха изписали валтрекс и изопринозин ,след месец когато всичките ми изследвания бяха готови и ги качих за онлайн коментар отново ми ги бяха изписали на базата на същото иЗследване , без дори да     Съобразят какво да ми изписвали преди това .А все пк аз съм бременна и да си пия ей така валтрекс и изопринози мисля ,че не е Ок. Освен това ,когато ми се наложи да пия антибиотик,изписан от друг лекар и исках да се консултирам с тях дали е ок,на рецепцията ми казаха да кача за онлайн коментар .Съответно рецептатата не беше пдф файл и нямаше как да я кача ,а вече бях платила таксата ,затова реших да ги изпратя на имейла. Отговор на имейла не получих ,но в коментар ми бяха написали “не са прикачени изследвания “ и за този коментар заплатих 80 лв.И това е не е всичко,но мисля да спра до тук.
И аз имам изписани Изопр. и Валтрекс до забременявване,  без някой да го интерисува дали въобще се сетига дори до опити

Общи условия

Активация на акаунт