Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 704
  • 975
  •   2
Отговори
# 870
  • София
. Отделно бях и болна от някакъв вирус много скоро,не знам дали има някакво значение.
Има значение,може да пуснете и CRP ,защото водите може да са завишени и от инфекция
.
Казахте ли на доктора,че сте била болна скоро ?

# 871
Здравейте момичета и честита Коледа! Пиша евентуално,за да се успокоя, че не съм единствена 😀 и естествено ако някоя от вас има някакви съвети. В 29 г.с. съм, на последните изследвания, които др Сигридов ми назначи (обременяване с глюкоза), заради завишени околоплодни води, си пуснах и АСАТ и АЛАТ по собствено желание. За глюкозата излезе 4,4 на гладно, 9,1 -60мин, 7,7 -120 мин, което доколкото разбирам не е фатално, написал ми е да не ям изобщо въглехидрати, да се движа активно след ядене и да правя фастинг 16/8. Това,което малко повече ме притеснява,обаче, е стойността на АЛАТ-52,6 (реф.до 33), по този повод ми е изписал 5 дни прием на Трансметил и 1 месец масло от бял трън. Има ли някоя от вас с подобни завишени показатели на АЛАТ по време на третия триместър и ходила ли е на гастроентеролог? Кога според вас се прави контрола отново? Притеснява ме ,че имам болка ниско долу вдясно от няколко месеца (и изпражненията ми отдавна са в доста течна форма), др Сигридов каза,че това са червата и да не го мисля, но особено като лежа е доста неприятно, даже трудно лягам въобще на тази страна. А днес не знам дали си внушавам, ама май съвсем леко ме боли и по-нагоре в посока ребрата.Grin Също бебето е предимно отдясно, усещам го навсякъде,но там някак си се разпростира още повече. Дали е възможно да се разполага предимно там,защото спя само наляво 😀 и малко по гръб. Отделно бях и болна от някакъв вирус много скоро,не знам дали има някакво значение.

Извинете ,че не е в отговор на въпросите ви, но по какъв начин получихте обратна връзка след като ви бяха готови резултатите,къде ви е писал?

# 872
Високочувствителен CRP е в норма,както и още един показател,който той ми пусна-прокалцитонин. Казах за това,че съм била болна и даже му занесах резултати за вирусите HSV,CMV,EBN, някои бяха с много леко завишени стойности и ми изписа терапия и за тях с хапчета и свещички.
На въпроса на другата дама-получих отговор на изследванията,които качих на платформата още на следващия ден преди да излязат в отпуск.

. Отделно бях и болна от някакъв вирус много скоро,не знам дали има някакво значение.
Има значение,може да пуснете и CRP ,защото водите може да са завишени и от инфекция
.
Казахте ли на доктора,че сте била болна скоро ?

# 873
Благодаря, тъкмо видях, че са възстановили онлайн достъпа за коментар на резултати. Интересно, че не видях на страницата или където и да е информация по въпроса, доскоро не работеше.

# 874
Весела Коледа момичета! С пожелание за здраве, любов и щастие. Днес в групата мами с термин 23 четох за фолиевата киселина и имаше коментари че отключвала Аутизъм. Може ли да ви попитам д- р Сигридов какво ниво препоръчва и всеки месец ли я следите и до кога я пиете дори и да е метилирана. Много се притесних.

# 875
Не съм чувала от него подобно нещо. Той не харесва най-вече ненужния прием на магнезий. Другите витамини си ги пия от самото начало, сега съм в 29г.с. И всеки път ми казва да си ги продължавам. Пия всеки ден Б комлекс (в който си има 400мг фолат), вит. Ц, вит. Д, желязо, магнезий (след установена нужда), омега и селен през вечер.
Весела Коледа момичета! С пожелание за здраве, любов и щастие. Днес в групата мами с термин 23 четох за фолиевата киселина и имаше коментари че отключвала Аутизъм. Може ли да ви попитам д- р Сигридов какво ниво препоръчва и всеки месец ли я следите и до кога я пиете дори и да е метилирана. Много се притесних.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 11:11 от cplay

# 876
Благодаря! А селен за ЩЗ ли го пиете? Нали магнезия поддържа мускулатурата на матката спокойна.

# 877
Здравейте,
Има ли общодостъпна информация, която да е одобрена / препоръчана от д-р Сигридов, относно общи правила за хранене при подготовка за бременност - какво се препоръчва, какво да се избягва и т.н.?
Благодаря!

# 878
То това е индивидуално според случая, състоянието и нуждите на дадена жена. На някои се препоръчва да избягват глутен,  на други - млечни и т.н
Относно нивата на фолиева киселина, за които някой питаше по-горе - има проучвания, че и много високите, и ниските нива на витамини от група В (не само фолиева киселина) са свързани с отключването на аутизъм. Никой не може да ви даде такава гаранция на база витамини?!

# 879
    То това е индивидуално според случая, състоянието и нуждите на дадена жена. На някои се препоръчва да избягват глутен,  на други - млечни и т.н
    Относно нивата на фолиева киселина, за които някой питаше по-горе - има проучвания, че и много високите, и ниските нива на витамини от група В (не само фолиева киселина) са свързани с отключването на аутизъм. Никой не може да ви даде такава гаранция на база витамини?!
    Благодаря за отговора. Въпросът ми не е за прием на витамини, а за общи правила - гледах Сигридов в няколко интервюта споменава напр. избягване на трансмазнини, нескафе, повече физическата активност и достатъчно сън, детокс. Питах дали има такъв тип общи правила в някаква публикация от него. Виждам, че в МЦ Сигридов изготвят персонализиран хранителен режим. Може да запазя час, но исках да започна с нещо по-общо. Може и някоя книга да си купя 🙂 Иначе от скоро съм пациент на д-р Калчев, с него въпроси за хранене засега не сме обсъждали.

# 880
    Има тема за храненето преди зачеване в раздел Искам бебе. Може да я погледнете има много полезни неща

# 881
    Нямам проблеми с щитовидна жлеза, имах някакво завишение на тсх преди забременяване и бях на терапия за 40дни, след която стана ясно, че няма нужда от такава, защото тсх ми беше станало почти 0. Копирам написаното от др Сигридов относно приема на селен, който ми предписа да започна още преди забременяване.
    "Микронутриент,който може да бъде изключително важен е селен при бременност.Това е минерал,известен особено заради антиоксидантната си активност.Той е от съществено значение за синтеза и функцията на няколко ензими като глутатион пероксидази и тиреодоксин редуктаза,които играят важна роля в антиоксидантните защити и по този начин помагат за намаляване на оксидативните щети.Тъй като е доказано,че оксидативният стрес може да се увеличи по време на бременност и че изостреният оксидативен стрес в този период може да бъде свързан с появата на заболявания и неблагоприятни резултати като спонтанен аборт,прееклампсия,гестационен диабет,преждевременно разкъсване на мембраните и вътрематочно ограничение на растежа,преждевременно раждане,така че приемът на достатъчно количество селен при бременност е важен през този период.Препоръчителни стойности - от 100 до 120."
    Благодаря! А селен за ЩЗ ли го пиете? Нали магнезия поддържа мускулатурата на матката спокойна.

# 882
    Здравейте! В коя седмица док. Сигридов ви спря Натаспин? И приемате ли други кръворазреждащи?

# 883
    Здравейте, това е много индивидуално спрямо изследвания и най-вече след като види кръвотока на ехографа, няма как да съдите за себе си по другите. Аз Натаспин не съм приемала, бях на аспирин и инжекции през вечер, като аспирина ми го спря около 11-12 г.с., оттогава съм на инжекции, които даже ми увеличи на всеки ден, но отново след изследвания.
    Здравейте! В коя седмица док. Сигридов ви спря Натаспин? И приемате ли други кръворазреждащи?

# 884
    Здравейте момичета! Моят случай е следния: Бременна съм в 14 седмица, приемах TMG до скоро, тъй като хомоцистеина ми беше на горна граница. Свалих го доста бързо и лекаря каза да спра с добавката. Сега обаче отново леко се е покачило - с 0,5 и в момента е 6,3 umol. Интересното е, че B6, B12 и фолиевата са винаги високи (над горните граници) и явно ги усвоявам добре. Защо според вас се вдига нивото на този хормон, след като всичко останало е наред, има ли някой с подобни резултати?

Общи условия

Активация на акаунт