Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 701
  • 975
  •   1
Отговори
# 855
Kattt, аз правих 2 пъти курсове - 1я път с АБ и лакто, 2я с противовирусно и лакто, като 1та контролна биопсия беше по-добре в сравнение с тази след хистерото, но 3та контрола беше по-зле и от първата. В момента са ми изписали 3ти път да ходя за лактобацили, но с оглед на това че освен време и пари, аз ефект не виждам. Мисля да си търся друг лекар и друга клиника, тъй като съм от над година при тях и решение на проблема ми не намират и най-лошото - не са заинтерисовани!
Кайрякова ми изписва тривиалните лечения, без да види досието ми и да види откога влача проблема и без да си напъне акъла да измисле решение, а Сигридов след 2 месеца да ме лекува, съжалявам ама не е адекватно.
Аз лично бях дотук с този прехвален МЦ. Съжалявам само за загубеното време, надежди и хиляди левове (над 10 хил. говоря).
До единия не мога да се добера, а другият наличен лекар не става за нищо...
Дано Ковачев да е адекватен като се отдели, че иначе вече не знам къде да ходя и кой ще бъде малко човек да иска да помогне, не само да си вземе парите..
Благодаря ви за отговора,
и аз точно същото се чудех, дали да ги правя тия лактобацили, при положение че с АБ не се получи.... не знам, може пък като преобладават лактобацилите да борят по някак си другите бактерии, не знам. Но при положение, че имам репр специалист, който ми прави ЕЦ не знам колко е удачно да ходя и там.
Като тръгнах към този МЦ беше когато не знаех в Турция дали ще успеем, съответно ако бяхме успели да имам адекватен проследяващ лекар (имам един мисед тази година и въобще нищо не изследвахме, ама нищо - възрастта и това е. Тя възрастта я има, но освен нея имам и тромбофилия, тези бактерии, тоест и при здрав ембрион може да се прецакат нещата)
Та се чудех да ходя ли и като че ли за сега нен. Още повече, че ако съберем ембриони, на другото място ще гледаме средата преди трансфер живот и здраве
Съжалявам за вашия опит с тях, и при мен много май няма да станат там нещата, поне за сега

Tomandjery, и на мен ми се струва, че нещо не е ок, направо не знам какво бих правила ако забременея, отделно че не съм в София, но - да не слагам каруцата преди коня
Кофти е да е така трудно с обратната връзка

# 856
А относно Кайрякова - лекар да ти изписва антибиотик при положение че съм пила преди няма и два месеца, не бих казала че е компетентен. Да не говорим, че явно не е отделила една минита да прочете това!

# 857
  • София
За лактобацилите си сложих в Надежда една ваксина Гинатрен.Аз в микробиологичната биопсия нямам отклонения,но често си страдам от липса на лактобацили във влагалищния секрет.
Три дозички са,на втората съм и не мога да ви кажа още дали има ефект,но ако има,ще се похваля!
Като цяло е доста хубава ваксина от това,което съм изчела ,ще видим.

# 858
Има едно изследване в Геника фемофлор плюс, него съм правила и там излезнаха.

# 859
За лактобацилите си сложих в Надежда една ваксина Гинатрен.Аз в микробиологичната биопсия нямам отклонения,но често си страдам от липса на лактобацили във влагалищния секрет.
Три дозички са,на втората съм и не мога да ви кажа още дали има ефект,но ако има,ще се похваля!

Тоест вашето е по скоро недостиг на лактобацили, отколкото вредни бактерии?

# 860
  • София

То като заличават лактобацилите и започват да преобладават вредните,които всички си имаме в някакво количество.
Нарушава се баланса.
Като бях бременна просто в чудо се бях видяла,а бях и със серклаж 🤬
Но ваксината не е за бременни.Ние плануваме бебе и ми се иска да подобря флората.

# 861

То като заличават лактобацилите и започват да преобладават вредните,които всички си имаме в някакво количество.
Нарушава се баланса.
Като бях бременна просто в чудо се бях видяла,а бях и със серклаж 🤬
Но ваксината не е за бременни.Ние плануваме бебе и ми се иска да подобря флората.

Не ви разбрах, как се заличават лактобацилите? Или имате предвид че като станат повече лакто бацилите надделяват над вредните?

# 862
  • София

Не ви разбрах, как се заличават лактобацилите? Или имате предвид че като станат повече лакто бацилите надделяват над вредните?
Автокоректа ме е поправил.
Като няма лактобацили и лошите бактерии причиняват дисбаланс.
Като са повече лактобацилите,всичко си е нормално и балансирано (пак има и от лошите,но има балансирана среда).
И в микробиологиите,които не са ми били хубави,винаги като се изолира нещо и пише "редуцирани лактобацили" или "липсват лактобацили"

# 863

Автокоректа ме е поправил.
Като няма лактобацили и лошите бактерии причиняват дисбаланс.
Като са повече лактобацилите,всичко си е нормално и балансирано (пак има и от лошите,но има балансирана среда).
И в микробиологиите,които не са ми били хубави,винаги като се изолира нещо и пише "редуцирани лактобацили" или "липсват лактобацили"

Благодаря,
значи за това ми е назначил промивки всеки месец до забременяване - за да  се балансира средата.

# 864
Здравейте!
Някоя от вас коментирала ли е приемът на кафе с д-р Сигридов? Аз съм в края на 7ми месец и от време на време пия кафе, но все забравям да го попитам какво мисли по въпроса Blush

# 865
  • София
Здравейте!
Някоя от вас коментирала ли е приемът на кафе с д-р Сигридов? Аз съм в края на 7ми месец и от време на време пия кафе, но все забравям да го попитам какво мисли по въпроса Blush
Казал ми беше 2016-та че може по едно слабо сутрин.
Но да не е нес и категорично не на безкофеиновото.

# 866
Здравейте!
Здравейте ! Аз всяка сутрин си позволявах по едно силно кафе . Доктора препоръчва по едно на ден . Никога не съм имала проблем от приема на кафе . Въпреки , че имах тежка бременост това не ми е пораждало проблеми. Доколкото си спомням препоръчват истинско кафе , а не нес-разтворимо или безкофеиново. Ако се безпокоите попитайте го , той ще ви даде отговор за вашето състояние дали е подходящо .
 Сега имам живо и здраво детенце благодарение на доктора .

# 867
  • София
Пенелопе и аз бях с проблемна бременност и сутрешното кафе ми беше удоволствието на деня ,чаках си го с нетърпение!

# 868
И на мен не ми е забранявал кафе. По едно на ден, без нес и безкофеиново и да е нормално/късо. Каза ми,че дългото не е  препоръчително. Аз самата си имах някакви страхове и го бях спряла до 5-ти месец, но след това си пиех по едно. Дъщеря ми беше малко нервно бебе, но е по-скоро ген😁

# 869
Здравейте момичета и честита Коледа! Пиша евентуално,за да се успокоя, че не съм единствена 😀 и естествено ако някоя от вас има някакви съвети. В 29 г.с. съм, на последните изследвания, които др Сигридов ми назначи (обременяване с глюкоза), заради завишени околоплодни води, си пуснах и АСАТ и АЛАТ по собствено желание. За глюкозата излезе 4,4 на гладно, 9,1 -60мин, 7,7 -120 мин, което доколкото разбирам не е фатално, написал ми е да не ям изобщо въглехидрати, да се движа активно след ядене и да правя фастинг 16/8. Това,което малко повече ме притеснява,обаче, е стойността на АЛАТ-52,6 (реф.до 33), по този повод ми е изписал 5 дни прием на Трансметил и 1 месец масло от бял трън. Има ли някоя от вас с подобни завишени показатели на АЛАТ по време на третия триместър и ходила ли е на гастроентеролог? Кога според вас се прави контрола отново? Притеснява ме ,че имам болка ниско долу вдясно от няколко месеца (и изпражненията ми отдавна са в доста течна форма), др Сигридов каза,че това са червата и да не го мисля, но особено като лежа е доста неприятно, даже трудно лягам въобще на тази страна. А днес не знам дали си внушавам, ама май съвсем леко ме боли и по-нагоре в посока ребрата.Grin Също бебето е предимно отдясно, усещам го навсякъде,но там някак си се разпростира още повече. Дали е възможно да се разполага предимно там,защото спя само наляво 😀 и малко по гръб. Отделно бях и болна от някакъв вирус много скоро,не знам дали има някакво значение.

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 19:28 от cplay

Общи условия

Активация на акаунт