Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 681
  • 975
  •   1
Отговори
# 900
Знаете ли при др Сигридов кога се прави последно преглед? Следващия ми е в 28 г.с. , след това кога ще ме извика? Защото пътувам от друг град и да знам дали до раждането 37-38 седмица иска да преглежда бременните?

# 901
При мен това беше последния ехографски преглед, но забравих да питам лично него за следващ. Съответно акушерката каза, че от там нататък ще ми следят само тонове. Чудих се и аз, понеже беше казал изрично без да съм питала, че само той иска да ме следи, пък толкова време оставащо без ехограф ми е малко странно. В крайна сметка реших при това положение да си запазя часове при израждащия лекар, за да имам преглед в 30,33 и 36 седмица.
Знаете ли при др Сигридов кога се прави последно преглед? Следващия ми е в 28 г.с. , след това кога ще ме извика? Защото пътувам от друг град и да знам дали до раждането 37-38 седмица иска да преглежда бременните?

# 902
Знаете ли др Сигридов какво изписва при активен генитален херпес по време на бременност?

# 903
Здравейте. Оказах се със страшен дефицит на желязо. Изписан ми е тот'хема 3 ампули  на ден. С какво мога да го приемам, защото ми става адски кофти след приема?
Отделно тотално се обърках вече какво кога да пия и как да ги съчетавам. Вземам и еутирокс, вит. Д, В12,фолат,  магнерот, аспирин протект, и пробиотик. Мисля да започна вит.Ц и биозин мама. Ще се радвам, ако споделите опит и някоя от вас е била с подобна терапия.

# 904
На мен ми ставаше много зле и ми се повръщаше много от тази пуста тотема. С фанта портокал най-добре ми понасяше, въпреки че аз по принцип не пия никакво газирано. Тук от форума една дама беше писала, че я пие така и пробвах, за мен имаше ефект. За добавките знам, че еуриторкса се пие рано сутрин преди всичко, най-добре към 4-5 часа, а аспирина вечер след хранене. Б12, фолат и вит. Д може заедно, няколко часа преди/след тотемата. Магнерот как се приемаше не помня.

# 905
На мен ми ставаше много зле и ми се повръщаше много от тази пуста тотема. С фанта портокал най-добре ми понасяше, въпреки че аз по принцип не пия никакво газирано. Тук от форума една дама беше писала, че я пие така и пробвах, за мен имаше ефект. За добавките знам, че еуриторкса се пие рано сутрин преди всичко, най-добре към 4-5 часа, а аспирина вечер след хранене. Б12, фолат и вит. Д може заедно, няколко часа преди/след тотемата. Магнерот как се приемаше не помня.
И аз не пия газирано въобще, особено фанта, но ще пробвам.  На гладно си го пила, нали? Хематолог по принцип ми го каза, но в друга група пишат, че не се приемало на гладно, именно защото дразни стомаха.

# 906
Здравейте, на преглед в 28гс от следящия АГ се видяха леко разширени чревни бримки, но ми каза  че засега само ще ги следим. На преглед съм при доктор Сигридов чак след няколко седмици. Бих искала да попитам дали някой е имал този проблем и как са се развили нещата?
При мен се случи точно това. Около 30г.с. при редовния ми преглед се видя същото нещо. На следващия преглед след седмица го нямаше вече. Всичко е наред при мен, пожелавам и при вас да е така!

# 907
Здравейте. Оказах се със страшен дефицит на желязо. Изписан ми е тот'хема 3 ампули  на ден. С какво мога да го приемам, защото ми става адски кофти след приема?
Отделно тотално се обърках вече какво кога да пия и как да ги съчетавам. Вземам и еутирокс, вит. Д, В12,фолат,  магнерот, аспирин протект, и пробиотик. Мисля да започна вит.Ц и биозин мама. Ще се радвам, ако споделите опит и някоя от вас е била с подобна терапия.
Желязото трябва да е на поне 4 чАса преди/след Магнезий. Това изрично ми го казаха миналата седмица, когато ми включиха желязо и на мен. Аз ги подреждам така:
- сутрин още в леглото изпивам Л-тироксин, за да мине час в доспиване, тоалет и т.н. и да мога да пия всичко друго, без да мисля за него
- след закуската пия добавките и витамините - омега, В12, магнезий, също и Натаспин (добавките и витамините се усвояват най-добре след храна)
- след основното ядене, т.е. обяда, взимам мулти-витамините - Pregnacare Max
- следобед пия желязото и си бия Клексан/фраксипарин (желязото ми е само веднъж дневно)
- вечерта взимам втората доза магнезий и омега, както и Натаспин

# 908
Аз бях с високо желязо, но много нисък феритин. Правих вливки феринжект и се повлия много добре. Отделно благодарение на вливките влезнах да раждам с 143 хемоглобин.

# 909
Само да споделя нещо от днес - изписаха ми Натаспин, но сутрин между 4 и 8ч на гладно. Инжекцията задължително Сигридов иска вечер да я бия, аз бях минала на сутрин заради израждащия лекар, но Сигридов каза да си я върна вечер, а Натаспин да пия сутрин.

Здравейте. Оказах се със страшен дефицит на желязо. Изписан ми е тот'хема 3 ампули  на ден. С какво мога да го приемам, защото ми става адски кофти след приема?
Отделно тотално се обърках вече какво кога да пия и как да ги съчетавам. Вземам и еутирокс, вит. Д, В12,фолат,  магнерот, аспирин протект, и пробиотик. Мисля да започна вит.Ц и биозин мама. Ще се радвам, ако споделите опит и някоя от вас е била с подобна терапия.
Желязото трябва да е на поне 4 чАса преди/след Магнезий. Това изрично ми го казаха миналата седмица, когато ми включиха желязо и на мен. Аз ги подреждам така:
- сутрин още в леглото изпивам Л-тироксин, за да мине час в доспиване, тоалет и т.н. и да мога да пия всичко друго, без да мисля за него
- след закуската пия добавките и витамините - омега, В12, магнезий, също и Натаспин (добавките и витамините се усвояват най-добре след храна)
- след основното ядене, т.е. обяда, взимам мулти-витамините - Pregnacare Max
- следобед пия желязото и си бия Клексан/фраксипарин (желязото ми е само веднъж дневно)
- вечерта взимам втората доза магнезий и омега, както и Натаспин

LunaeLumen, а в коя седмица направиха вливката, която успя да ти задържи хемоглобина до раждането?

# 910
Здравейте! Аз съм пациентка на др Ковачев, но преди няколко дни се обадих в МЦ Сигридов и ми казаха, че той вече не работи там. Объркана съм и не знам какво да правя. Къде мога да намеря д-р Ковачев, а също и при положение, че съм била негова пациентка кой би поел моят случай в МЦ Сигридов?
Ние сме в същата ситуация. Като цяло тази клиника са скандални. Тъй като и ние сме пациенти на др. Ковачев, бяха ни изписани неправилните витамини, за което разбира се сме си платили 80лв да ни ги изпишат. Това разбрахме от статии, които са публикувани на сайта им. При условие че имаме мутация на гена MTHFR, са ни предписани обикновенни витамини от групата Б, вместо метилираните им форми. Два пъти писахме мейли дали ще ги коригират и нямаше отговор. Днес звъня в клиниката и директно ми заявиха, че ние вече не сме клиенти на клиниката, а да търсим др. Ковачев, който вече работи в Репробиомед. Запитах най-любезно, как така всички плащания, които сме плащали, са към клиниката и реално не сме клиенти и така и не получих отговор. Да сме се свързвали с др. Ковачев. Попитах разбира се, дали няма да ни прехвърлят на друг лекар, при което ми отговориха, че ако ме прехвърлят ще трябва всичко отначало да се започне. Първичен преглед при нов доктор, нов план, изследвания и т.н. Тук вече малко ми кипна и я усетих госпожата, че иска да ме разкара от телефона и я попитах дали така третират клиентите си по принцип, при което ми трясня буквално телефона. Аз съм потресен от тази клиника просто. След няколкото хиляди левове  да получиш такова отношение... направо съм без думи.

# 911
17 ян. 2023, 14:43 ч.
Здравейте, момичета. Някоя да е имала левкоцити в урината. Малко се притесних, понеже чета, че ако са много се пиело антибиотик. Утре съм на преглед при АГ, но все пак исках да ви питам. Прикачам снимка

# 912
При мен имаше,но бяха много повече от Вашите .Пусках стерилна урина и микробиология ,за да се види откъде е проблемът и за съжаление се наложи антибиотик,но пак казвам при мен бяха много по-завишени.Най -вероятно следящият Ви лекар ще назначи допълнително изследване.Аз изтеглих късата клечка -веднъж пих заради бактерии в урината ,а сега ми изписаха и заради лоша микробиология.Само се моля да не са навредили на бебето ,понеже няма как да се остави нелекувани.
Дано при Вас се размине

# 913
При мен имаше,но бяха много повече от Вашите .Пусках стерилна урина и микробиология ,за да се види откъде е проблемът и за съжаление се наложи антибиотик,но пак казвам при мен бяха много по-завишени.Най -вероятно следящият Ви лекар ще назначи допълнително изследване.Аз изтеглих късата клечка -веднъж пих заради бактерии в урината ,а сега ми изписаха и заради лоша микробиология.Само се моля да не са навредили на бебето ,понеже няма как да се остави нелекувани.
Дано при Вас се размине
Благодаря ви! Дано всичко да е наред! Утре съм на преглед ще се консултирам с АГ. На вас какъв антибиотик ви изписаха. Д-р Сигридов ли го назначи?

# 914
Дано при Вас се размине
Благодаря ви! Дано всичко да е наред! Утре съм на преглед ще се консултирам с АГ. На вас какъв антибиотик ви изписаха. Д-р Сигридов ли го назначи?

На мен ми бяха излезли левкоцити 25 в обикновена урина, но в стерилната всичко беше чисто и не са ми предписали нищо. Пуснахме и  микробиология от влагалищен секрет също

Общи условия

Активация на акаунт