Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 697
  • 975
  •   1
Отговори
# 885
Здравей Вика, аз съм с висок хомоцистеин и след изследване на някакви гени в Геника излязох хетерозигот в гена за разграждане на хомоцистеина. Та може да е генетично нещо и при теб. друго обяснение за себе си нямам Simple Smile

Здравейте момичета! Моят случай е следния: Бременна съм в 14 седмица, приемах TMG до скоро, тъй като хомоцистеина ми беше на горна граница. Свалих го доста бързо и лекаря каза да спра с добавката. Сега обаче отново леко се е покачило - с 0,5 и в момента е 6,3 umol. Интересното е, че B6, B12 и фолиевата са винаги високи (над горните граници) и явно ги усвоявам добре. Защо според вас се вдига нивото на този хормон, след като всичко останало е наред, има ли някой с подобни резултати?

# 886
Здравейте. Преди имаше опция при Сигридов за онлайн консултация. Има ли я сега ? Някой да ме насочи? Не съм бременна още, имам 1 детенце и едно загубено в шести месец, но искам да чуя и неговото мнение или на някой от клиниката. Ще се следя при д-р Чавеева в Щерев + доц.Конова (Кирм Плевен) , ама пусти му и страх....чудя се дали да не чуя още едно мнение

# 887
Здравейте! Може ли да попитам следящите се при др Сигридов, какви са доводите му срещу масовата практика да се приема допълнително магнезий? Много бих ви била благодарна ако може да споделите. А в кой случаи той назначава магнезий и при какви стойности? Благодаря предварително!

# 888
При някоя от вас др Сигридов да е споделил, че има намалели околоплодни води на ФМ в 22 гс. Не каза, че са ужасно намалели, но са намалели. Каза да пия повече течности, да увелича белтъчното хранене и да се движа повече както и да си проверя коагулацията, което така или иначе правя на всеки 2 седмици. Има ли някоя от вас в подобна ситуация и какви стъпки сте предприели. Благодаря!

# 889
Не съм чувала за масова практика да се приема магнезий 🙄 Има си причини/симптоми при които се изписва.
За жената с намалелите околоплодни води - съветвам си да потърсите второ мнение. Най-вероятно щом не е бил притеснен Сигридов, не е страшно положението, но тук съм чела истории за намалели околоплодни води, препоръки за прием на повече течности уж, но за съжаление с кофти край. Пак казвам, просто за лично спокойствие потърсете второ мнение от друг фетален специалист

# 890
Не съм чувала за масова практика да се приема магнезий 🙄 Има си причини/симптоми при които се изписва.
За жената с намалелите околоплодни води - съветвам си да потърсите второ мнение. Най-вероятно щом не е бил притеснен Сигридов, не е страшно положението, но тук съм чела истории за намалели околоплодни води, препоръки за прием на повече течности уж, но за съжаление с кофти край. Пак казвам, просто за лично спокойствие потърсете второ мнение от друг фетален специалист
[/quote
Вчера бях на фетална при друг лекар,не каза нищо такова и е написано ,че е нормална.На 29 декември също бях и специално питах за водите казаха че са нормални.. А само фатален специалист ли може да види адекватно това или и АГ?

# 891
Щом е взето второ мнение значи всичко е ок. Спазвайте препоръките на Сигридов за всеки случай, но бъдете спокойна и това е важно за бебето. Да, по принцип и обикновен АГ трябва да следи водите и да вижда кога да намалели, но уж феталните специалисти са по-квалифицирани. Успех 🍀

# 892
Смята, че излишният прием на магнезий вреди на плода, но не мога да говоря с конкретика. Изписва си го при крампи, при ниски стойности, контракции. Конкретно при мен беше мисля 0.77 и каза да вдигна приема 2 пъти на ден, но скоро бях прочела, че изследването на магнезий няма никакъв смисъл, защото няма как да се види точното му количество в кръвта.
Момичета, след последната фетална имате/ имахте ли отново ехограф при Сигридов? Или само тонове? Всяка седмица ли ходите на тонове?

Здравейте! Може ли да попитам следящите се при др Сигридов, какви са доводите му срещу масовата практика да се приема допълнително магнезий? Много бих ви била благодарна ако може да споделите. А в кой случаи той назначава магнезий и при какви стойности? Благодаря предварително!

# 893
Здравейте! Аз съм пациентка на др Ковачев, но преди няколко дни се обадих в МЦ Сигридов и ми казаха, че той вече не работи там. Объркана съм и не знам какво да правя. Къде мога да намеря д-р Ковачев, а също и при положение, че съм била негова пациентка кой би поел моят случай в МЦ Сигридов?

# 894
Др. Ковачев продължава да работи в МЦ Репробиомед и в болница Шейново както и преди, може да го потърсите там. В МЦ Сигридов, ако искате, могат да ви поемат самият др. Сигридов или др. Кайрякова, само те работят там

# 895
Здравейте,
Имам уреаплазма паврум (10 на 3.9 степен), но моят реп.спец. ми каза, че не била проблем и няма нужда да я лекувам.
Чудех се какво е мнението на д-р Сигридов за уреаплазмите. Дали някой може да сподели?
Благодаря!

# 896
Не знам какво е мнението на Сигридов, но от всичко, което съм изчела и освен това знам от моя репродуктивен - трябеа да се лекува преди забременяване. Уреа и микоплазмите могат да доведат до проблеми по време на бременност (като спукване на околоолоден мехур, предразположеност и към други болести след като веднъж вагиналната флора е нарушена и т.н)

# 897
ВаНиЛа,  също знам, че уреа- и микоплазмите са несъвместими с бременност, те са предпоставка за рецивидиращи бактериални инфекции и цистити. На Ваше място бих махнала гадината, за да си спестя проблеми в бъдеще. Освен това, щом казвате, че е 10 на еди коя си това е микробиологично изследване - мен винаги за плазми са ме пращали на пср тест в Геника. Плазмите са болести предавани по полов път, те не обитават стандалтно нашия организъм и нямат място там, различни са от бактериите.

Това не го знам от Сигридов, а от уролога ми, който за възпаление на бъбречните легенчета преди време ме изследва за плазми.

# 898
Благодаря за отговорите момичето. Доста почетох по темата и виждам, че мненията на специалистите се разминават. Затова питам конкретно за мненето на д-р Сигридов.

Имам и ДНК анализ и ПСР от Геника. Там излиза и количеството.

# 899
Здравейте, на преглед в 28гс от следящия АГ се видяха леко разширени чревни бримки, но ми каза  че засега само ще ги следим. На преглед съм при доктор Сигридов чак след няколко седмици. Бих искала да попитам дали някой е имал този проблем и как са се развили нещата?

Общи условия

Активация на акаунт