Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 130
  • 975
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Какви горе-долу изследвания назначава доктора при преглед (за бременни говоря). Искам да отива горе-долу подготвена с някои резултати. Предполагам витамини, коагулограма, имам вируси  и тежки метали. Ако някой се сеща за друго моля да казва 🙂
Не Ви съветвам да правите тази грешка:) Най-малкото ще  си изпросите лекция защо не трябва да се правите на лекар. Отидете на преглед и изчакайте д-р Сигридов да прецени от какви изследвания имате нужда.

# 241
Аха, ясно Simple Smile)

# 242
А пък според мен си пуснете поне пълна кръвна картина, желязо, общ белтък, албумин, коагулация, хормони TSH, Free T4, Free T3, TAT, феритин, фолиева и витамини от B групата. Не виждам нищо лошо да ги имате, ще си спестите време и прегледи, и коментари, ако ги направите непосредствено преди прегледа, ще е ок. Аз отидох при него с доста изследвания и още на база тях веднага получих препоръки какво да правя/приемам. Естествено, трябваше да изследвам още бая неща после, но поне базата да я имате и да придобие докторът някаква представа от нея още при пръвата ви среща.

Много по-ценно ще е, ако отидете бременна и види бебчето + все пак някакви базови изследвания за ориентир, отколото ако нищо не му носите. И да ви изнесе лекция, че се правите на доктор, след това ще изнесе и неговата си - на истинския доктор. Според мен не отивайте без нищо, така и така е супер зает и всеки преглед с него е от значение, преглед без въпроси и изследвания, които да коментира, за мен си е на половина загубен преглед. Всеки може да ви покаже бебето на ехораф, а той е там и за да ви поговори за организма ви, моят съвет е да се въползвате още от първия си преглед - няма да съжалявате.

# 243
  • Sofia
И аз отидох (вече бременна) с някои базови изследвания. Не ми се накара, че съм се правила на лекар. Напротив, имаше вече какво да обсъждаме - погледна ги и ми предписа допълнителни изследвания.
Вече, когато на собствена глава си направих пренатален тест по мой избор - там вече имаше голяяяма лекция, защо не съм се била допитала до него, а съм решавала сама за неща, които не разбирам.

# 244
Явно нещата са се променили. Много зависи и от историята на бременната. Има тежки случаи, случаи коментирани вече с него при които няма лошо да се пуснат предварително изследвания. Ако забременяването е спонтанно и бременността безпроблемна, не бих пускала изследвания. Разбира се всеки сам си решава:)

# 245
На мен откакто съм бременна единствено коагулация ми е искал, но аз съм още в началото. Каза, че сега няма нужда да пускам витамини и т.н. и ще ги гледаме в 12 г.с. Но подготовката с витамини от него при мен започна много преди бременноста.

Здравейте!
Какви горе-долу изследвания назначава доктора при преглед (за бременни говоря). Искам да отива горе-долу подготвена с някои резултати. Предполагам витамини, коагулограма, имам вируси  и тежки метали. Ако някой се сеща за друго моля да казва 🙂

# 246
Доколкото виждам на първата страница има изредени изследвания. Аз бих си ги направила, за да не се губи време, било то с лекция после или без.

# 247
И аз отидох (вече бременна) с някои базови изследвания. Не ми се накара, че съм се правила на лекар. Напротив, имаше вече какво да обсъждаме - погледна ги и ми предписа допълнителни изследвания.
Вече, когато на собствена глава си направих пренатален тест по мой избор - там вече имаше голяяяма лекция, защо не съм се била допитала до него, а съм решавала сама за неща, които не разбирам.
А защо ви се в накарал за пренатале теста, той не го ли одобрява?

# 248
Сигурно си го е направила някъде другаде, а не в Бодимед, където докторът взима процент Simple Smile

# 249
  • Sofia
Не си направих пренатален тест от тези, които той препоръчва. Според него този, който бях избрала не изследвал нищо.

# 250
Сигурно си го е направила някъде другаде, а не в Бодимед, където докторът взима процент Simple Smile
Не знам дали взима процент,но преди пусках изследвания в бодимед,последния път ме посъветва в синево да пусна,аз обаче пак в бодимед си ги пуснах и нямаше проблем.

# 251
А кои пренатални тестове препоръчва той?

Не си направих пренатален тест от тези, които той препоръчва. Според него този, който бях избрала не изследвал нищо.

# 252
Др Ковачев препоръчва CellGenetics, миналата седмица съм го питала

# 253
Наскоро не препоръчваха ли Верасити? Всъщност, обосновават ли се по някакъв начин защо едното става, а другото - не?

# 254
  • Sofia
А кои пренатални тестове препоръчва той?

На мен ми изпрати мейл след БХС с препоръка за Veracity или MaterniT.

Общи условия

Активация на акаунт